Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κίνα. Δώδεκα χιλιάδες άτομα απειλούνται από την κατάρρευση ενός φράγματος


Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των πλημμυρών 199 νεκροί και 123 αγνοούμενοι. 

Tα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν σήμερα προσπάθειες για την διάσωση περίπου 12.000 κατοίκων που απειλούνται από κατάρρευση ενός φράγματος στην επαρχία Τζιανγκσί της νότιας Κίνας η οποία επλήγη από μεγάλες πλημμύρες, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ηδη... τα συνεργεία έχουν απομακρύνει 68.000 κατοίκους από τα σπίτια γύρω από το φράγμα Σανγκάι,το οποίο κατέρρευσε,αλλά η στάθμη των υδάτων από μία δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από το φράγμα έχει ανέβει επικίνδυνα και απειλείται η ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων που διαμένουν στις χαμηλότερες περιοχές, σύμφωνα με το περιφερειακό κέντρο ελέγχου των πλημμυρών.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων στην επαρχία Τζιανγκσί να πετάνε σχοινιά σε άτομα που έχουν καταφύγει σε δένδρα για να γλυτώσουν.

Στην επαρχία αυτή πάνω από δέκα χιλιάδες στρατιώτες και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ύστερα από την κατάρρευση του φράγματος προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες ωστόσο προχωρούν με βραδύτητα αφού οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Ο απολογισμός από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική και νότια Κίνα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα,είναι μέχρι στιγμής 199 νεκροί και 123 αγνοούμενοι,σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο έκαναν έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών παροχής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από την κακοκαιρία που εχει γίνει αιτία να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4539.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου