Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τη δυνατότητα για φθηνές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδαπροβάλλει ηεφημερίδα «BILD am Sonntag» ενώ η χώρα προβάλλεται πλέον και σανελκυστικός προορισμός από μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία
«Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο 188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια»είναι το κόστος των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας ενώ οσυντάκτης επισημαίνει ότι «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείςδιακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του».
«Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια»,δηλώνει από την πλευρά του ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλουτουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει μειώσει κατά 10% τις τιμές σεσχέση με πέρυσι.
Σημειώνεται ότι οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες κατά 15%, ενώυπάρχουν και περιπτώσεις που η έκπτωση φτάνει το 40%. Η πτώση των τιμώνοφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐουαφετέρου στο ότι «είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένωνυπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τηνΤουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λχ. τις ομπρελοξαπλώστρες»,επισημαίνει διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.
Η TUI επιδιώκει τώρα να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρειέκπτωση μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σεόποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η όλη εκστρατεία φαίνεται ότιαποδίδει καθώς όπως δηλώνει εκπρόσωπος του γραφείου «πριν από μιαεβδομάδα, ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τώρα τοποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%».
Τη θετική τάση επιβεβαιώνει και ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cookπου εκτιμά ότι «οι κρατήσεις υστερούν τώρα μόνο κατά 3,5% σε σχέση μεπέρυσι. Πολλά ξενοδοχεία μας παρέχουν τώρα έκπτωση, μεταξύ 20 και 30%,την οποία με τη σειρά μας μεταφέρουμε στους πελάτες μας», αναφέρουνεκπρόσωποι του.
Πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί το κόστος των διαφόρων, εκτόςπακέτου, εξόδων κατά τις διακοπές, μια και η αγοραστική δύναμη του ευρώγια τον γερμανό τουρίστα είναι στο 96%.
Πηγή: fimotro
http://gr.hadnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου