Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 1-0

http://www.youtube.com/

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Θήβας, είναι δυο από τα μεγάλα έργα που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να βγει από το τέλμα ο κλάδος των κατασκευών. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την επέκταση της Αττικής Οδού, που θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων προς τα νότια προάστια. Ο Γ.Γ. του υπουργείου υποδομών,...
κ. Σ. Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με αντικείμενο τις συμβάσεις παραχώρησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Υποδομών ενδέχεται να «σπάσει» σε δύο ξεχωριστά συμβόλαια παραχώρησης το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής (επεκτάσεις της Αττικής Οδού), το οποίο στο σύνολό του θα έχει μήκος 35 χλμ. έναντι 67 χλμ. που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο, ενώ ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. 
Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε την υποθαλάσσια σύνδεση του Περάματος με τη Σαλαμίνα, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα δίνεται προς διαβούλευση το σχέδιο για την ανάπτυξη του έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, που θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης για 35+5 χρόνια. Στο project το ελληνικό δημόσιο μετέχει με 55%, ενώ το υπόλοιπο 45% θα παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ιδιωτών που θα κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους, καθώς είναι αδύνατον να γίνει την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί (19/10/2010) λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Στις νέες συμβάσεις παραχώρησης που προωθεί το υπουργείο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση της σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα (ένα τμήμα θα είναι υποθαλάσσιο), προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. 
Στο ίδιο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό και ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας, ο οποίος επισήμανε ότι αποτελεί στοίχημα για το υπουργείο του η προώθηση νέων έργων παραχώρησης με τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα η υλοποίησή τους στο μέλλον. «Χρειάζονται καλός σχεδιασμός και ωριμότητα αυτών των έργων πριν ανατεθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στα πέντε οδικά έργα παραχώρησης που υπογράφηκαν την περίοδο 2006 - 2007. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2668.html

Μεγαλώνουν οι ανισότητες στην Ελλάδα


Στοιχεία σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική αρχή για τον οικογενειακό προϋπολογισμό την φτώχεια και τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα.

Το 19% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 7.170 ευρώ. Επισημαίνεται ότι αυτή η κατηγορία πολιτών πλήττεται ιδιαίτερα από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, αφού φορολογείται ίδια με τους οικονομικά ισχυρότερους. Τα νοικοκυριά αυτά καταναλώνουν το 27,3% από τις δαπάνες των μη φτωχών νοικοκυριών. Οι δε δαπάνες για την υγεία ανέρχονται στο 8,3% του εισοδήματός τους έναντι του 6,6% των υπολοίπων, ενώ οι δαπάνες στέγασης, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχονται στο 8,3% έναντι 11,4% των μη φτωχών.
http://www.zougla.gr/
Το φιλί της Ζιζέλ που… άναψε φωτιές!

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα τρυφερό ενσταντανέ της Ζιζέλ με τον ζάπλουτο έμπορο τέχνης Χέλι Ναχμάντ στο πάρτι της Vogue στο Παρίσι.

Οι δυο τους εμφανίζονται σε φωτογραφία να έχουν πλησιάσει… επικίνδυνα ο ένας τον άλλο. Η συνέχεια, δε, -όπως τόνιζαν στα ΜΜΕ όλης της υφηλίου- ήταν ένα φιλί. Ο ίδιος ο Ναχμάντ βέβαια είπε πως ήταν όντως φιλί αλλά στο μάγουλο και η γωνία της φωτογραφίας το έκανε ύποπτο…

Αυτό είδε και ο σύζυγος της βραζιλιάνας καλλονής και σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τομ Μπρέιντι, και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι καθώς οι δυο τους έχουν υπάρξει ζευγάρι στο παρελθόν…

Ο ίδιος να χάνει κιλά ιδρώτα στην προετοιμασία της ομάδας στη Μασαχουσέτη και η όμορφη σύζυγος του να πηγαίνει από πάρτι σε πάρτι στη ρομαντική «πόλη του Φωτός» και μάλιστα να αποθανατίζεται σε τρυφερά ενσταντανέ με διάφορους πλούσιους γόηδες. Άδικη που είναι η ζωή…

Τα σύννεφα στο ζευγάρι όμως έχουν αρχίσει και πληθαίνουν στο γάμο τους μιας και δεν είναι η πρώτη φορά ο Τομ Μπρέιντι ενοχλείται από την οικειότητα και τη φιλικότητα της Ζιζέλ με φίλους και πρώην. Σε έξοδο του ζευγαριού στο Μαϊάμι για να γιορτάσουν μια νίκη της ομάδας του αμερικανού σταρ, η Ζιζέλ βγαίνοντας από το εστιατόριο σταμάτησε για αρκετή ώρα προκειμένου να μιλήσει σε έναν φίλο της. Αποτέλεσμα;

Ο Μπρέιντι ενοχλημένος κάθισε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και η βραζιλιάνα στη θέση του συνοδηγού χωρίς να δείχνει να της καίγεται καρφί...
http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=63589

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πρόβα νυφικού για την Βίκυ Καγιά
Έναν γάμο χαμηλών τόνων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές σκοπεύουν να κάνουν την ερχόμενη Κυριακή 10/10 η Βίκυ Καγιά και ο Νίκος Κριθαριώτης.

Το μοντέλο και παρουσιάστρια βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/10) στο ατελιέ της Σήλιας Κριθαριώτη, αδελφής του μέλλοντα συζύγου της για την τελευταία πρόβα νυφικού, αλλά και για να κεράσει όπως είπε όλο τον κόσμο που εργάστηκε για τον γάμο της κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. «Ηρθαμε να ευχαριστήσουμε τις μοδίστρες και τον κόσμο που εργάστηκε για εμάς τελευταία στιγμή. Οι πρόβες; Εγιναν κάτι νύχτες, κάτι μέρες που δεν δούλευα, σε τέτοιο στιλ πάντως», είπε χαρακτηριστικά.

Η Βίκυ Καγιά κέρασε ξεροτήγανα, τόσο το προσωπικό του ατελιέ, όσο και τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν έξω από τον χώρο, αναφέροντας ότι θέλησε να δώσει ένα παραδοσιακό χρώμα στο γάμο της, που αν και δεν γίνεται όπως ακριβώς τον είχε ονειρευτεί, εντούτοις αποτελεί – και αυτός ο τρόπος που γίνεται – επιλογή της. «Είμαστε από την Κρήτη και γι’ αυτό φτιάξαμε και ξεροτήγανα. Εμένα το όνειρό μου ήταν να παντρευτώ στα Χανιά αλλά επειδή χάσαμε τον παππού πρόσφατα, αυτό δεν γινόταν. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που τα κάνουμε όλα πολύ μαζεμένα και πολύ οικογενειακά. Είμαστε και οι δύο άνθρωποι πολύ χαμηλών τόνων και αυτή τη συγκεκριμένη και ιερή ημέρα θελήσαμε να την απολαύσουμε πολύ κλειστά με τις οικογένειές μας μόνο και το Δεκέμβριο θα κάνουμε ένα πάρτι στο οποίο θα είστε όλοι καλεσμένοι», δήλωσε η μέλλουσα κυρία Κριθαριώτη.

Η παρουσιάστρια του Next Top Model αποκάλυψε ότι δεν έγινε πρόταση γάμου. «Αστραπιαία είπαμε το κάνουμε; Το κάνουμε. Δεν έγινε πρόταση γάμου γιατί θα γελούσα!»  

«Χαίρομαι πολύ για την Βίκυ και δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι κακιά πεθερά με τίποτα», δήλωσε η μητέρα του Νίκου Κριθαριώτη, Μπέτυ.

Η Βίκυ Καγιά διέψευσε για μία ακόμη φορά τις φήμες που την θέλουν έγκυο, ωστόσο δεν έκρυψε την επιθυμία της να δημιουργήσει οικογένεια και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.


http://www.star.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

«Η αλλαγή ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου» 
Χθες πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Χωρίς να έχει την τόλμη να εμφανιστεί μόνος του, πλαισίωσε και μονοπώλησε τη διαδικασία ο κ. Παπαντώνης, δείχνοντας ποιος θα είναι ο πραγματικός δήμαρχος και για την επόμενη τετραετία.
Οι ύβρεις του κ. Ευθυμίου εναντίον της παράταξής μας φανερώνουν τον πανικό που τους έχει κυριεύσει από τα πρώτα μηνύματα ήττας που δέχονται.Τα πολιτικά επιχειρήματα που παρουσίασε είναι αίολα και αναιρούνται στην πράξη. Ο Βασίλης Σπανάκης δε φόρεσε ποτέ κανένα κυβερνητικό κοστούμι αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΗΣΑΠ φορούσε μόνο τη φανέλα του Μοσχάτου προσπαθώντας να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου μας. Θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία νέου σταθμού στους Ταξιάρχες έπεισε όσους δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν μπόρεσε να πείσει όμως τον κ. Παπαντώνη, που για την άρνησή του και τον κοντόφθαλμο υπολογισμό του μικρο-πολιτικού κόστους είναι υπόλογος στους Μοσχατιώτες. Η γενικότερη φτώχεια των πολιτικών επιχειρημάτων της παράταξης του κ. Ευθυμίου φαίνεται και από την άρνησή του να απαντήσει, έστω για λόγους ευγένειας, στην πρόταση που απευθύναμε για πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου.
Στην ομιλία του χθες υποσχέθηκε όμως και όλα αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπαντώνης. Πάλι μετά από τόσα χρόνια ακούμε για την αξιοποίηση της παραλίας, που και φέτος το καλοκαίρι νιώσαμε σαν τους φτωχούς συγγενείς των νοτίων προαστίων, χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις παραλίες. Μας μίλησε για την εγκληματικότητα, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας και οι γονείς μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν τις βραδινές ώρες. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το κυκλοφοριακό, αλλά στην καθημερινότητά μας χάνουμε πολύτιμο χρόνο  για τις μετακινήσεις μας.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η παράταξή μας έχει τις λύσεις. Σε αυτές τις εκλογές αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Τολμάμε την αλλαγή.Γυρίζουμε σελίδα. Αλλάζουμε κατεύθυνση. Το νικηφόρο μήνυμά μας απλώνεται σε κάθε γειτονιά του Μοσχάτου και του Ταύρου.Ενωμένοι αλλάζουμε, ενωμένοι κερδίζουμε.

Έξαλλοι οι Ιάπωνες με φωτογράφιση υπουργού στη «Vogue»


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία για τη φωτογράφιση που έκανε στο κτίριο του Κοινοβουλίου, για την ιαπωνική έκδοση του περιοδικού «Vogue», η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

Η Ρένο, 42 ετών, πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, εμφανίζεται στο τεύχος του Νοεμβρίου της ιαπωνικής «Vogue» να ποζάρει δίπλα σε μια μαρμάρινη σκάλα με ένα μίνι λευκό φόρεμα.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων χθες, μετά την αναδημοσίευση των φωτογραφιών σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «ανάρμοστη» τη φωτογράφιση, η οποία συνοδεύεται από συνέντευξη της Ρένο για τις πολιτικές της πεποιθήσεις και για το πώς συνδυάζει καριέρα και μητρότητα.

Η Ρένο, η οποία κατά το ήμισυ κατάγεται από την Ταϊβάν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ακολούθησε τη νόμιμη οδό για τη φωτογράφιση, η οποία έγινε τον Αύγουστο, όταν το Κοινοβούλιο είχε διακόψει τις εργασίες του.

Σύμφωνα με το γραφείο της Ρένο, η φωτογράφιση στο Κοινοβούλιο εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων της. Απαγορεύονται μόνο οι φωτογραφίσεις για εμπορικούς σκοπούς.

http://www.zougla.gr/

Αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη


Συμμετέχουν: Χ. Γαργανουράκης Β. Καρεφυλάκης Οικογένεια Ν. Ξυλούρη Διωματάρηδες κ.α.

@ Δημήτρια
15/10/2010
20:30
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη, διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες με αναφορά στη ζωή και το έργο του, με ομιλητές τους: Πέτρο Πετρακάκη, πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας και Γιώργο Παναγιωτάκη, ιστορικό, επίτιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, προβολή DVD σχετικό με την παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας, συμμετοχή των μουσικών, χορευτικών και χορωδιακών τμημάτων της Παγκρήτιου, τραγούδια από το λυράρη Βασίλη Καρεφυλάκη.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η σύζυγος του αείμνηστου καλλιτέχνη, στην οποία θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας.

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης, από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.

Σε νεαρή ηλικία απέκτησε την πρώτη του λύρα και πολύ γρήγορα άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια.

Στα 17 του μετακόμισε στο Ηράκλειο και δούλεψε στο νυχτερινό κέντρο «Κάστρο». Το 1958 παντρεύτηκε την Ουρανία Μελαμπιανάκη. Τον ίδιο χρόνο ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «Μια μαυροφόρα που περνά».

Ακολουθούν και άλλα τραγούδια σε δίσκους 45 στροφών. Το 1960 γεννήθηκε ο γιος του Γιώργος και το 1966 η κόρη του Ρηνιώ, χρονιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ μουσικής στο Σαν Ρέμο, παίζοντας με τη λύρα του ένα συρτάκι. Το 1967 άνοιξε στο Ηράκλειο το κέντρο «Ερωτό-κριτος». Το 1969 ηχογράφησε το δίσκο «Ανυφαντού» και λίγους μήνες αργό-τερα εμφανίστηκε σε Αθηναϊκό κέντρο. Από τον ποιητή και σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό γνώρισε το Γιάννη Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε στους δίσκους «Χρονικό» και «Ριζίτικα».

Το 1971 ξεκίνησε εμφανίσεις μαζί του στη μπουάτ «Λήδρα». Το 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο», στο θέατρο «Αθήναιον», παράσταση του Κώστα Καζά-κου και της Τζένης Καρέζη.
Πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 1980.

http://www.zougla.gr/

ΠΡΟΝΤΙ:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κ. Πρόντι εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει «αν εφαρμόσετε όσα αποφασίσθηκαν. 
Δεν χρειάζεται άλλος μηχανισμός, αυτά που προκρίθηκαν είναι αρκετά. Το ερώτημα είναι» παρατήρησε ο ομιλητής, «αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός την εφαρμογή των μέτρων. Αν τα αντέξετε, θα γίνετε πρότυπο. Κι επειδή είμαι Ιταλός, θα πρέπει να πω ότι ανάλογα μεταρρυθμιστικά μέτρα απαιτούνται και στη χώρα μου»...
Ο Ιταλός πολιτικός σημείωσε επίσης, πως «τον τελευταίο ενάμιση μήνα εμφανίσθηκαν δύσκολες καταστάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εκδηλώθηκαν εντάσεις στη Γαλλία και την Ισπανία, με άλλα λόγια οι δυσκολίες εξαπλώθηκαν», όμως - επανέλαβε - «δεν χρειάζονται νέες μεθοδεύσεις, πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που αποφασίστηκαν». Σε ό, τι αφορά την Τουρκία και το ευρωπαϊκό της μέλλον, ο Ρομάνο Πρόντι απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως «το θέμα της Τουρκίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο» παραπέμποντας ενδεικτικά στη Γαλλία, που δεσμεύθηκε ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα πριν από ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. 
Ο ομιλητής υπογράμμισε ωστόσο, ότι η σημερινή Τουρκία «δεν έχει σχέση μ΄αυτό που ήταν πριν από 5 χρόνια», τόνισε πως η γειτονική μας χώρα έχει ιδιαίτερα αναπτύξει τον στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και αναγνώρισε πως επί του θέματος στην Ευρώπη υπάρχει «αβεβαιότητα» και κυοφορούνται νέες αποφάσεις. 
Νωρίτερα, στην ίδια εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο διοικητής της Εθνικής Β. Ράπανος, ο κ. Γ. Βαρβιτσιώτης, υπογράμμισε τη «θετική έκπληξη που δημιούργησε η Κινεζική στήριξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων», ενώ ανέτρεξε στην ιστορία των αλλεπάλληλων μεταλλαγών του κόσμου μας, σημειώνοντας πως «αν ο 19ος αιώνας ήταν ο αιώνας της Ευρώπης, ο 20ος ήταν ο αιώνας των ΗΠΑ και ο 21ος μοιάζει να είναι της Ασίας. Δείτε την εικόνα» είπε ο κ.Πρόντι, «το ΄50 οι ΗΠΑ είχαν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τώρα έχουν το 25%.
Πριν από δύο αιώνες, η Κίνα είχε το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ και η Ιαπωνία το 15%, ενώ στο διάστημα 1999-2004 στην Ασία, βγήκαν από την απόλυτη ένδεια 150 εκ. άνθρωποι - γιατί άρχισε να αναπτύσσεται η Κίνα».

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_6519.html
Καταστροφή! Έφτασε στον Δούναβη η τοξική λάσπη
Έφτασε τελικά στον Δούναβη η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία καθαρισμού στην Ουγγαρία για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μόλυνσης του μεγάλου ποταμού.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ουγγρικής Υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών είχε αποκαλύψει ότι η τοξική λάσπη είχε φθάσει στον παραπόταμο Ράμπα, που εκβάλλει στον Δούναβη.

Επίσης ο εκπρόσωπος είπε πως τα συνεργεία δίνουν μάχη έτσι ώστε να μειώσουν την αλκαλική περιεκτικότητα της διαρρέουσας ποσότητας, η οποία όταν έφθασε στον ποταμό Ράμπα ήταν ακόμα σε επίπεδο πάνω από το αβλαβές για τον άνθρωπο.
Η τοξική λάσπη έχει ήδη σκοτώσει ψάρια στον ποταμό Μάρκαλ, ενώ έχει μολυνθεί ένας ακόμη παραπόταμος του Δούναβη ο Μοσόνι. Οι αρχές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι αργά για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, η οποία θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των κατοίκων έξι χω


http://www.star.gr/
Το ωραιότερο στήθος του κόσμου!
Τώρα, το να κατέχεις τον τίτλο του καλύτερου στήθους στον πλανήτη είναι τιμητικό; ‘Η είναι δυνατόν να απαιτήσεις από αυτούς που ξέρουν το θέμα να σε κοιτάξουν ποτέ στα μάτια; Η Francoise Boufhal πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου και για τίποτα από όλα αυτά.

Γεννημένη τον Δεκέμβρη του 1988 στην Αγγλία, η Francoise Boufhal ασχολείται με το modeling και την τηλεόραση, ενώ είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Rio Ferdinand για να διαφημίσει το νέο του ιντερνετικό περιοδικό. Το περιοδικό «ανέβηκε» στο ίντερνετ πριν από έναν χρόνο και μόλις λίγους μήνες πριν, είχε γίνει η επιλογή της παρουσιάστριας για την προώθησή του. Ο ποδοσφαιριστής μπήκε και ο ίδιος στον ρόλο του παρουσιαστή του περιοδικού και ήθελε την… καλλονή για… συμπαρουσιάστριά του. Κατά πολλούς, η Boufhal έχει το ωραιότερο στήθος του κόσμου. Οι λόγοι; Προφανείς.   

Η όμορφη μελαχρινή δεν το έβαλε κάτω, ακόμη και όταν της είπαν ότι έχει υπερβολικά πλούσιες καμπύλες για να γίνει μοντέλο για εσώρουχα. Εκείνη συνέχισε να κυνηγά την ευκαιρία και τα κατάφερε. Αφού δούλεψε για το περιοδικό του Ferdinand στο ίντερνετ, έπαιξε στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση ενώ έκανε και διαφημίσεις εσωρούχων. Εχει δουλέψει στο MTV, ενώ έχει συνεργαστεί και με πολύ μεγάλες εταιρείες ενδυμάτων.  

http://www.star.gr/
Κατερίνα Λέχου-Ναταλία Δραγούμη: Αποστολή στη Γκάνα
Για το συγκινητικό ταξίδι τους στη Γκάνα μίλησαν στο περιοδικό «Hello» η Κατερίνα Λέχου και η Ναταλία Δραγούμη, Οι δυο ηθοποιοί, είναι ανάδοχες μητέρες μέσω των προγραμμάτων της «Action Aid», και μέσα από το ταξίδι αυτό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο «παιδιά τους», τον 15χρονο Φράνσις και την 7χρονη Λίντα.

Μιλώντας για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το ταξίδι αυτό, η Ναταλία Δραγούμη το χαρακτηρίζει ως «το καλύτερο της ζωής της» καθώς όπως είπε: «Βρίσκεσαι σε άλλη σφαίρα. Ήταν όλα τόσο πρωτόγνωρα!». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Λέχου που το χαρακτήρισε ως «ένα ταξίδι που σε βάζει σε σκέψεις» μιας και «το νερό που εμείς θεωρούμε δεδομένο, εκεί δεν είναι».

 Μάλιστα, όπως είπε και η Ναταλία Δραγούμη, παρά τις συνθήκες φτώχειας που συνάντησαν το ταξίδι τους είχε μια νότα αισιοδοξίας καθώς: «Οι άνθρωποι εκεί αν και ζουν σε άθλιες συνθήκες, τα μάτια τους έχουν μια ζεστασιά και το χαμόγελό τους είναι γεμάτο».

 Άλλωστε, «είναι άλλο να έχεις άποψη ιδίοις όμμασι για το τι συμβαίνει εκεί και άλλο να είσαι ανάδοχος αλλά να μην γνωρίζεις πως λειτουργεί ο μηχανισμός» δήλωσε η Κατερίνα Λέχου που θεώρησε πολύ «συγκινητική» τη στιγμή που συνάντησε από κοντά τον 15χρονο Φράνσις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους πάντως, οι δυο ηθοποιοί μοίρασαν στα μέλη των κοινοτήτων εκπαιδευτικό υλικό, έπαιξαν μαζί τους, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ παρακολούθησαν και ένα θεατρικό των παιδιών με θέμα τη φτώχεια.


Δείτε στο βίντεο εικόνες από την επίσκεψη τη Ναταλίας Δραγούμη και της Κατερίνας Λέχου, στην Γκάνα…

http://www.star.gr/

Το πρώην γνωστό και πρώην μοντέλο


Στην κάμερα του Star μίλησε το πρώην μοντέλο και πρώην γνωστό, Μάνια Ντέλου. Μεταξύ άλλων είπε ότι τα παράτησε όλα για να κάνει με εξωσωματική τα παιδάκια της! Μπράβο της και να τα χαίρεται τα πιτσιρίκια της, αλλά αν δεν είχε παντρευτεί τον κ. ζαμπλουτίδη - όχι μόνο δεν θα παρατούσε τα πάντα, και την φοβερή (!) καριέρα της στο modeling - για να αναθρέψει τα παιδάκια της - αλλά μπορεί να μην είχε και τα χρήματα για την εξωσωματική…

http://www.zougla.gr/

Στην Τουρκία η Μαρία Δαμανάκη


Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, είχε νωρίς το πρωί η επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη.

Η Ελληνίδα επίτροπος συνεχάρη τον κ. Davutoglu για τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά βήματα που γίνονται στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθησή της πως πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

Του επεσήμανε πως η στιγμή είναι κατάλληλη για να προχωρήσουν με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς και δεσμεύτηκε πως στα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η Τουρκία θα έχει πάντα θέση και ισότιμο ρόλο στις διαβουλεύσεις και σε όλα τα συμβουλευτικά όργανα.

Ο Τούρκος υπουργός εξήρε την προσήλωση που είχε η κ. Δαμανάκη σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η κ. Δαμανάκη επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει θέματα αρμοδιότητάς της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελληνίδα επίτροπος, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Davutoglu, συναντήθηκε και με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Binali Yildirim, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Τουρκία.

http://www.zougla.gr/

Παρέσυρε και εγκατέλειψε 11χρονο


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε ένα 11χρονο παιδί πριν από δύο εβδομάδες στην Κω.

Τον αλλοδαπό εντόπισαν αστυνομικοί και ύστερα από έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι ο 42χρονος στις 18 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, οδηγώντας το ΙΧ του παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά 11χρονο αγόρι που οδηγούσε ποδήλατο, το οποίο και στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Λαμίας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο 42χρονος συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Πηγή: rodiaki.gr

http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010


Ανακοινώθηκε απο τον ΣΕΓΑΣ το προσχεδιο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου:
 
http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?4383
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συνέρχεται στο Βελιγράδι 14-16/10 οπότε και θα οριστικοποιηθούν αρκετά θέματα που πιθανόν θα φέρουν μικροαλλαγές.

Ο μεγάλος αγώνας του 2011 είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κορέα 27/8 - 4/9.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ και νέων θα γίνει 4 εβδομάδες πριν, 30-31/7.
Το ΠΠ Ε/Ν είναι 9-10/7, με το ευρωπαικό της κατηγορίας στις 21-24/7 στο Ταλιν (μια εβδομάδα μετά απο το αντίστοιχο των Νεων στην Οστραβα).
Το ΠΠ Π/Κ είναι 18-19/6 με το παγκόσμιο στις 6-10/7 στο Λιλ.
Το πανελλήνιο συνθέτων είναι στις 4-5/6 και το ευρωπαικό κύπελλο συνθέτων στις 2-3/7.
Το ευρωπαικό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων -όπου η Ελλάδα μετέχει στην 1η κατηγορια καθώς υποβιβάστηκε απο τη Superleague- είναι στις 18-19/6.
Πριν υπάρχουν 2 αγώνες γκρανπρι, και τα meeting Gala γυναικών, Παπαφλέσσεια, Βενιζέλεια.
Το διασυλλογικό πρωτάθλημα φέτος προγραμματίστηκε αρκετά πιο αργά εν μέσω πλήρους αγωνιστικης δράσης, στις 25-26/6.
(Τότε, 25-30/6 διεξάγονται και τα Special Olympics στην Αθήνα)

Πιο πριν, στον κλειστό στίβο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προγραμματίστηκε 25-26/2 (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ το Πανευρωπαικό στο Παρίσι είναι μια εβδομάδα μετά, στις 4-6/3.
Το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου θα γίνει 20/2
This article was originally published in forum thread: Το προκαλεντάρι του 2011 started by StivoZ.gr View original post
 
http://www.stivoz.gr/index.php
 

Το λογότυπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού

6/10/2010
Αυτό ειναι το λογότυπο του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρου για την Περιφέρεια Αττικής.
Δημοσιοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.gsgouros.gr
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3538


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ«ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»ΜΕ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

      Την Τρίτη στις 5 Οκτωβρίου 2010, στις 7.30 το απόγευμαπραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού με επικεφαλής τον Ανδρέα Ευθυμίου, «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος Δήμος». Μπροστά στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται Μεταμορφώσεως 66, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση με ομιλητή τον Ανδρέα Ευθυμίου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του νυν Δημάρχου, Ταξιάρχη Παπαντώνη, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου, αφού αποτελεί εγγύηση για ένα δυναμικό και αποδοτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ευθυμίου καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε με σαφήνεια το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του. 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και στα σημαντικά προβλήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις και πολλούς επιμέρους στόχους. Βασικές προτεραιότητες δίνονται στην κοινωνική προστασία και στη φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας του πολίτη, στη σύγχρονη μορφή διοίκησης και στην αποτελεσματική διαχείριση για ένα ισχυρό Δήμο, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με της ήπιες μορφές ανάπτυξης και τέλος στη νεολαία, μέσα από προγράμματα για την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.   Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μοσχάτου έκλεισαν με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων τόσο του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου και με τη δέσμευση για ένα διαρκή αγώνα σε όσα απασχολούν την καθημερινότητα του Δημότη του νέου διευρυμένου Δήμου.
Η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, αποδεικνύει την υπεροχή του Συνδυασμού «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος δήμος» και του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου. Η εμπειρία του και η γνώση του, αποτελεί μοναδική εγγύηση για την επιτυχία της συνένωσης του Καλλικράτη.  

Ο συνδυασμός «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος δήμος», προσκαλεί τον κόσμο και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ταύρου, που θα γίνουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, μπροστά στο εκλογικό κέντρο, Θράκης 13 (τηλ. 210 3464537).

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πνευματικός σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στα Καζανέματα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Θερμοπυλών 12. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη. Προσφέρεται άφθονη ρακί.

AYΞΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Στο 49,8% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, από 49,3% που ήταν τον Αύγουστο. Οι Έλληνες επενδυτές κατείχαν στα τέλη Σεπτεμβρίου το 48,9% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης...

Σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του Χρηματιστηρίου Αθηνών το Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν 3.460 νέες μερίδες επενδυτών έναντι 1.467 νέων μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 υπολογίστηκε στα 55,9 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Αυγούστου, που ήταν 60,7 δισ. ευρώ, ήτοι σημείωσε μείωση της τάξης του 8% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Σεπτεμβρίου 2009 που ήταν 98,8 δισ. ευρώ, η ποσοστιαία μείωση έφτασε το 43,5%. Το Σεπτέμβριο 2010 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 125,08 εκατ. ευρώ. Οι εκροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (131,65 εκατ.) και υπεράκτιες εταιρείες (33,93 εκατ.), ενώ εισροές εμφάνισαν τα ξένα νομικά πρόσωπα (28,76 εκατ.) και τα ξένα φυσικά πρόσωπα (11,74 εκατ.). Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 99,99 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέρχονται από Έλληνες ιδιώτες (94,15 εκατ.), από Ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες (10,09 εκατ.) και από Ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες (1,5 εκατ.), ενώ εκροές εμφάνισε ο Δημόσιος Τομέας (5,79 εκατ.). Οι ξένοι επενδυτές το Σεπτέμβριο 2010 πραγματοποίησαν το 47,3% των συναλλαγών (τον Αύγουστο 2010 πραγματοποίησαν το 38,8% των συναλλαγών, ενώ το Σεπτέμβριο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 51% των συναλλαγών). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 30,4% των συναλλαγών (τον Αύγουστο 2010 πραγματοποίησαν το 39,6% των συναλλαγών, ενώ το Σεπτέμβριο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 29,7% των συναλλαγών). Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) πραγματοποίησαν το 19,7% των συναλλαγών (τον Αύγουστο 2010 πραγματοποίησαν το 19,5% των συναλλαγών, ενώ το Σεπτέμβριο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 17% των συναλλαγών). 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/ay_07.html

Ανακάλυψη για το Πάρκινσον που ανοίγουν πιθανούς νέους δρόμους θεραπευτικής αντιμετώπισης.



Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής ερευνητής- ανακάλυψε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην καταστροφή των μιτοχονδρίων, που αποτελούν τα "εργοστάσια" παραγωγής ενέργειας των... εγκεφαλικών κυττάρων, και στη νόσο του Πάρκινσον. Αν η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιωθεί και από άλλες έρευνες, τότε ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν κλινικές δοκιμές με χρήση φαρμάκων που προορίζονται για άλλες παθήσεις, αλλά τα οποία πλέον θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά της συγκεκριμένης οδυνηρής νευροεκφυλιστικής νόσου.

Οι ερευνητές, υπό τον νευρολόγο Κλέμενς Σέρτσερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, στη σχετική μελέτη που παρουσίασαν στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το "Nature", ανέλυσαν ενδελεχώς περισσότερα από 400 δείγματα εγκεφαλικών ιστών και επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην απώλεια των μιτοχονδρίων και στην εμφάνιση και εξέλιξη του Πάρκινσον. Πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει σε ένα νέο θεραπευτικό "μονοπάτι" για την επισκευή και αντικατάσταση των κατεστραμμένων μιτοχονδρίων. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε ο Σπυρίδων Παπαπετρόπουλος από το Τμήμα Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριδα των ΗΠΑ, ο οποίος επίσης συνεργάζεται με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Allergan.

Το Πάρκινσον οδηγεί τους πάσχοντες σε σταδιακή απώλεια του μυικού ελέγχου του σώματος και ιδίως των άκρων τους. Η πραγματική αιτία της παραμένει άγνωστη, αν και ένας πολύπλοκος συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων θεωρείται υπεύθυνος σε πολλές περιπτώσεις.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ενδείξεις ότι οι βλάβες στα μιτοχόνδρια συμβάλλουν σημαντικά στην επιδείνωση της πάθησης. Οι ίδιες κυτταρικές βλάβες έχουν συνδεθεί και με άλλες νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Χάντιγκτον.

Το διεθνές ερευνητικό κονσόρτσιουμ υπό τον Σέρτσερ ανέλαβε να μελετήσει την έκφραση των γονιδίων στους εγκεφάλους ασθενών με Πάρκινσον σε σύγκριση με υγιείς εγκεφάλους. Για πρώτη φορά διεθνώς συλλέχθηκαν πολύ περισσότερα (δεκαπλάσια) στοιχεία από κάθε προηγούμενη σχετική μελέτη. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίστηκαν δέκα περιοχές γονιδίων που μέχρι τώρα δεν είχαν συσχετισθεί με το Πάρκινσον. Όλες αυτές οι ομάδες γονιδίων εμπλέκονται στη λειτουργία των μιτοχονδρίων και στην παραγωγή ενέργειας εκ μέρους τους για λογαριασμό του κυττάρου.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα εμπλεκόμενα γονίδια που ρυθμίζονται από μια συγκεκριμένη πρωτεϊνη (PGC-1α), εκφράζονται σε αφύσικα χαμηλά επίπεδα στους ασθενείς με Πάρκινσον. Έτσι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα φάρμακα τα οποία βοηθάνε στην ενεργοποίηση αυτής της πρωτεϊνης, θα αυξήσουν την έκφραση των ελαττωματικών γονιδίων των μιτοχονδρίων και τα τελευταία θα λειτουργήσουν σωστά. Τέτοιου είδους φάρμακα ήδη αναπτύσσονται ή δοκιμάζονται για άλλες παθήσεις και θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και κατά του Πάρκινσον.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2336.html

Προς...αρχάριους και μη υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους...

Από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/  

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους...
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....
1. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να ενημερώνουν σε περίπτωση απουσίας τους τον Πρόεδρο. Έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές, στις οποίες τους έχει εκλέξει το συμβούλιο, και να εκτελούν τα καθήκοντά που τους έχουν ανατεθεί με επιμέλεια.
2. Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και...
 ψηφίζει με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών και κατοίκων του δήμου. Μεριμνά κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης.
3. Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να εξοφλεί τυχόν οφειλή του προς το Δήμο ή τα νομικά του πρόσωπα κατά τις διατάξεις του άρθρου 30 ΚΔΚ μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής.
4. Αν ένας Σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο.
5. Αν ένας Σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας τον κηρύσσει έκπτωτο.
6. Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Ο Δημοτικός Σύμβουλος στην περίπτωση αυτή έχει υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα για το κώλυμα αυτό και να απέχει τόσο κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος όσο και κατά τη λήψη της απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση η απόφαση είναι άκυρη. Ο Σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143 του ΚΔΚ.
7. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
8. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να καταθέτουν γραπτές ερωτήσεις, προς το Δήμαρχο ή τον αρμόδιο, ανάλογα με το θέμα, Αντιδήμαρχο, οι οποίες απαντώνται εγγράφως ή προφορικώς εντός μηνός.
9. Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι αντιδήμαρχοι, μέλη δημαρχιακής επιτροπής, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή επιχειρήσεων ΟΤΑ ή Συνδέσμων οφείλουν, κάθε χρόνο, κατά το διάστημα της θητείας τους και για τρία χρόνια μετά τη λήξη της να υποβάλλουν στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3213/ 2003. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1795.html

ΕΧΑΣΑΝ ΤΖΙΡΟ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΕΡΔΗ

Ρεπορτάζ : Μαρία Βασιλείου
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Μεγαλύτερες αντιστάσεις στην κρίση επιδεικνύουν οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη τους την περασμένη χρονιά παρά την πτώση στις πωλήσεις τους κατά 8,6%. Μάλιστα, χάρη στα υψηλά κέρδη κυρίως δύο εταιρειών, της...
ΔΕΗ και των Ελληνικών Πετρελαίων, η συνολική κερδοφορία των 500 business leaders της τρίτης έκδοσης της ΙCΑΡ εμφανίζει διψήφια αύξηση (11,4%). Ο συνολικός τζίρος των 500 εταιρειών διαμορφώθηκε σε 107,7 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη έφτασαν τα 15,6 δισ. ευρώ. Ομως και η φετινή κατάταξη έδειξε ότι η υψηλή κερδοφορία χαρακτηρίζει έναν περιορισμένο αριθμό εταιρειών, αφού οι 500 πρώτοι αντιπροσωπεύουν το 85% των συνολικών κερδών (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) των ελληνικών επιχειρήσεων, στις οποίες διαπιστώνεται σημαντική επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών (μείωση κατά 9,6% των ΕΒΙΤDΑ και 32,4% στα κέρδη προ φόρων βάσει των διαθέσιμων ισολογισμών). Το γεγονός ισχυροποιείται από τις επιδόσεις της πρώτης εικοσάδας των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων, που παρουσίασαν αύξηση κερδών κατά 810 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, οι 20 πρώτες αύξησαν το μερίδιό τους στη συνολική κερδοφορία σε 45%, έναντι 38% το 2008. Αντίθετα, η οικονομική αβεβαιότητα φαίνεται ότι επηρέασε περισσότερο τα αποτελέσματα των 200 πιο κερδοφόρων ομίλων, οι οποίοι είδαν τζίρο και κέρδη (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) να μειώνονται κατά 11% και 4,5% αντίστοιχα, ενώ τα προ φόρων κέρδη είδαν πτώση 9,6%. Απούσα μία στις τέσσερις του 2008 Πάντως, μία στις τέσσερις εταιρείες της λίστας του 2008 δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη φετινή κατάταξη, εξέλιξη «που αναδεικνύει τη μεταβλητότητα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και τις πολλαπλές αλλαγές που συντελούνται», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΙCΑΡ κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος. Για άλλη μια χρονιά οι υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των ασφαλειών) επικράτησαν στη λίστα των 500 εταιρειών, ενώ ακολούθησαν η βιομηχανία και το εμπόριο με τον τουρισμό να εμφανίζει τη μικρότερη παρουσία. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για άλλη μια χρονιά επικράτησαν στη λίστα των 500 εταιρειών ενώ ακολούθησαν η βιομηχανία και το εμπόριο [ ΙΝFΟ ] ●Δείτε τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις το 2009 http://assets.tanea.gr/files/icap.xls Αποχώρηση Καπράλου από το Χρηματιστήριο ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του από τη θέση του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τη λήξη της θητείας του στα τέλη του μήνα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος. Ο κ. Καπράλος αποχωρεί έπειτα από έξι χρόνια θητείας. Ο πρόεδρος του Χ.Α. κατέθεσε προχθές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ) επιστολή στην οποία αναφέρει ότι δεν θα επιθυμούσε να ανανεωθεί η σύμβασή του που λήγει στις 25 Οκτωβρίου. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μάλιστα τόνισε ότι οι λόγοι της αποχώρησής του δεν σχετίζονται με φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι του προτάθηκε επέκταση της θητείας του με μειωμένο μισθό.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_534.html
Η Ούμα Θέρμαν σε εκστρατεία κατά του καρκίνου
Με μια συλλεκτική μπλούζα σχεδιασμένη για ειδικό σκοπό από την διάσημη σχεδιάστρια Donna Karan, η Ούμα Θέρμαν συμμετέχει στην εκστρατεία καταπολέμησης κατά του καρκίνου του μαστού.

Μάλιστα, για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού σκοπού, η διάσημη ηθοποιός πόζαρε μπροστά στο φακό του διάσημου φωτογράφου Fabrizio Ferri, ώστε να προωθήσει την διαφημιστική καμπάνια κατά της αρρώστιας.

Όπως άλλωστε δήλωσε και η ίδια, γνωρίζει πολλές γυναίκες πολλούς που ο καρκίνος τους έχει επηρεάσει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, γι΄αυτό: «Είναι ζωτικής σημασίας να δουλέψουμε όλοι ώστε να βρεθεί μια θεραπεία, ενώ εμείς οι γυναίκες πρέπει να εξεταζόμαστε συχνότερα».

Οι θαυμαστές της Ούμα Θέρμαν πάντως , θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από το φιλανθρωπικό και το υποκριτικό της ταλέντο, στην ταινία «Σύζυγος κατά λάθος» η οποία θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, αύριο το βράδυ στις 21:00, από το Star
 
http://www.star.gr/life_style
 
Δεκαεξάχρονος συνελήφθη από την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ καθώς πέταξε τη σορό της νεογέννητης κόρης του στο δρόμο. Ο νεαρός και ένα συνομήλικό του αγόρι, φορώντας τις σχολικές τους στολές, εντοπίστηκαν να μεταφέρουν τη σορό του βρέφους μέσα σε μια πλαστική σακούλα το απόγευμα της Τετάρτης, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο έφηβους και βρήκε την εγκαταλελειμμένη σορό του παιδιού. Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο.

Μια κοπέλα 17 ετών, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι μητέρα του βρέφους, συνελήφθη σε διαμέρισμα σε προάστιο νωρίς σήμερα.

Οι έφηβοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι εμπόδισαν τη νόμιμη ταφή της σορού του βρέφους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
 
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=63260
 

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το 40% των Αμερικανών θα καθυστερήσει να βγει στη σύνταξη 

Ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν θα επαρκούν για την επιβίωσή τους.
Σε ποσοστό που αγγίζει το 40% ανέρχονται οι Αμερικανοί εργαζόμενοι που σκοπεύουν να αναστείλουν τη συνταξιοδότησή τους λόγω της αβεβαιότητας που αισθάνονται σχετικά με τη διαβίωσή τους.
Ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν θα επαρκούν για την επιβίωσή τους, ενώ ανησυχούν πολύ και για το κόστος της υγείας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Towers Watson.
Το 59% των εργαζομένων που σκοπεύουν να καθυστερήσουν τη συνταξιοδότησή τους επικαλούνται την ασφαλιστική κάλυψη ως βασικό λόγο αυτής τους της απόφασης. Σε ποσοστό 56% θεωρούν υπεύθυνη τη μείωση της αξίας του συνταξιοδοτικού προγράμματος που καλύπτεται από τον εργοδότη τους.
Στην πλειονότητά τους, η συγκεκριμένη μερίδα υπαλλήλων θα πρέπει να εργαστούν για τουλάχιστον τρία χρόνια παραπάνω απ’ ό,τι είχαν αρχικά υπολογίσει. «Η οικονομική κρίση έχει σοβαρό αντίκτυπο στις αντιλήψεις των εργαζομένων όσον αφορά στη συνταξιοδότηση και ιδίως στον κίνδυνο –οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους», εξηγεί ο Ντέιβιντ Σπίερ, ανώτατος σύμβουλος της Towers Watson.
Πηγή: Reuters

 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1877693

 


Δολοφονία στη Μύκονο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 20:31


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μυκόνου η είδηση της δολοφονίας ενός από τους παλαιότερους κατοίκους και επιχειρηματίες του «νησιού των ανέμων», του 67χρονου Δημήτρη,

Ο 67χρονος ήταν ιδιοκτήτης του γραφείου γενικού τουρισμού , το οποίο λειτουργούσε εδώ και 40 χρόνια στη Μύκονο και αποτελούσε το διαμεσολαβητή για να δέσουν στο νησί τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια.

Ήταν ο αδερφός του γνωστού επιχειρηματία, οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ ενός από τα διασημότερα bar-club που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, ζούσε στον Ορνό, δεν είχε οικογένεια και το σημαντικότερο είναι ότι ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές με τον τρόπο ζωής του στο νησί των Κυκλάδων.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179458&cid=4

Εδώ το κάπνισμα επιτρέπεται

Λύσεις υπάρχουν!!!



























http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_6105.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
 
 

 

http://www.facebook.com/album.php?aid=5515&id=100001610407489&ref=mf
 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 1.300 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Νέες διατάξεις θεσπίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης. Αυτές ορίζουν ότι δε θα φυλακίζονται όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, ενώ οι ποινές από δύο έως τρία έτη θα μετατρέπονται σε χρηματικές. Με τα νέα μέτρα θα αποφυλακιστούν άμεσα περίπου 1.300 κρατούμενοι...

Συγκεκριμένα, θα λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση του δράστη και έτσι η μετατροπή της ποινής σε χρηματική ανά ημέρα θα είναι από πέντε έως 100 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι από 10 έως 60 ευρώ. Ακόμα, προβλέπεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ποσού της μετατροπής της ποινής σε χρηματική, η οποία θα γίνεται απευθείας στο δικαστήριο και η εξόφληση θα ολοκληρώνεται εντός δύο έως τριών ετών. Σε εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τμηματικά το ποσό της μετατροπής, θα τους παρέχεται η δυνατότητα της παροχής κοινωφελούς εργασίας, ως εναλλακτικός τρόπος να εκτίσουν την ποινή τους. Η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρέχεται σε όλους τους καταδικασθέντες σε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε ετών αν δεν έχουν καταδικαστεί παλιότερα σε ποινή πάνω από ένα έτος. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα κατ' οίκον έκτισης της ποινής σε όσους είναι άνω των 75 ετών. Το μέτρο αυτό ισχύει σήμερα μόνο για τους καταδικασθέντες για οφειλές προς το Δημόσιο. Παράλληλα, ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών παραμονής στις φυλακές (μία ημέρα παραμονής ισούται με δύο ημέρες) επεκτείνεται και για τους καρκινοπαθείς, παραπληγικούς, τυφλούς, αναπήρους άνω του 80% κλπ. Διευκρινίζεται ότι ο υπολογισμός αφορά όσους εργάζονται εντός των φυλακών. Τις νέες διατάξεις παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι λαμβάνονται σειρά μέτρων με στόχο να ενισχυθεί και να απλουστευθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας περί εναλλακτικών μέτρων και ποινών, ώστε η φυλακή να παραμείνει ως ποινή μόνο για σοβαρά αδικήματα και για τους υπότροπους εγκληματίες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι είναι κοινωνικά άδικο να παραμένουν άτομα στη φυλακή απλά και μόνο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή τους, ενώ αντίθετα καταδικασθέντες με ικανή οικονομική κατάσταση και με τις ίδιες ποινές να βρίσκονται εκτός φυλακής γιατί μπόρεσαν να τις εξαγοράσουν. Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν και για όσους σήμερα εκτίουν τις ποινές τους. Με τις νέες διατάξεις θα αποφυλακιστούν περίπου 1.300 κρατούμενοι. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/1300.html
Διάσημες μαμάδες «βολτάρουν» με τα παιδιά τους
Μαθήματα στυλ φαίνεται πως παραδίδει η μικρή Σούρι στη μαμά της Κέιτι Χόλμς. Μαμά και κόρη πήγαν μαζί για ψώνια στο Μπέβερλι Χίλς και απ΄ότι φαίνεται η μικρή Σούρι «έβαλε τα γυαλιά» στην Κέιτι, αφού ήταν ντυμένη άψογα. 




Φορώντας ροζ φλοράλ φόρεμα με ασορτί παπούτσια και κάλτσες η Σούρι φαίνεται πως επιμελήθηκε προσωπικά το ντύσιμο της. Άλλωστε η Κέιτι έχει αποκαλύψει ότι πάντα ρωτά την άποψη της κόρης της για το τι ρούχα να φορέσει καθώς η μικρή έχει αδυναμία στη μόδα!


Στο Λος Άντζελες όμως βρέθηκε το Σαββατοκύριακο και ο πρώην άγγελος της Victoria Secret Χάιντι Κλούμ, με τις δυο κόρες της, την 6χρονη Λένι και την 11 μηνών Λου. Μάλιστα, η μεγάλη κόρη μπορεί να ήταν έξω με τη μαμά της, όμως φρόντισε να υποδείξει την αδυναμία της προς τον μπαμπά, ντυμένη στα ροζ, και φορώντας μια μπλούζα με τυπωμένο το λογότυπο «Daddy΄s Girl».


Τέλος, την βόλτα της στην Καλιφόρνια έκανε και η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της και την 2χρονη της κορούλα. Η Άλμπα, αποφάσισε να ντύσει με ένα πιο «αθλητικό» στυλ την μικρή της κόρη, φορώντας της ένα φούξια ζακετάκι και μπλε σορτσάκι με αθλητικά ροζ παππουτσάκια.



http://www.star.gr/index.php
Αλλάζει σελίδα η Λίβερπουλ;
Πολύ κοντά σε αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Όπως μετέδωσε το «skynews» έχουν γίνει αποδεκτές από τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων» δύο προσφορές.

Μάλιστα η μία από τις προσφορές είναι από τον ιδιοκτήτη των Boston Red Socks, ομάδας μπέιζμπολ του αμερικανικού πρωταθλήματος.

http://www.star.gr/index.php
To GPS τον έστειλε στον... θάνατο
Φονικό αποδείχτηκε ένα σύστημα πλοήγησης και εντοπισμού σημείων (GPS), που οδήγησε τον ιδιοκτήτη του στον βυθό λίμνης στην Ισπανία.

Ο άτυχος άνδρας εμπιστεύτηκε την συσκευή, που του έδειχνε έναν «ασφαλή» φαινομενικά δρόμο για να φτάσει νωρίτερα στον προορισμό του. Τελικά ο δρόμος οδηγούσε σε μια τεχνητή λίμνη χωρίς στηθαίο και η συνέχεια ήταν δραματική.

Επειδή ήταν νύχτα και δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, το αυτοκίνητο βούλιαξε μέσα σε λίγα λεπτά και άνδρας, που δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, βρήκε τραγικό θάνατο.

Αντιθέτως, καλύτερη τύχη είχε ο συνοδηγός, που κατάφερε να απεγκλωβιστεί και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια, αλλά ήταν αργά…
http://www.star.gr/index.php

Κάντο όπως η Kardashian...


Το κακό παιδί της ραπ μουσικής, Kanye West, ξενάγησε σήμερα στις επιχειρήσεις της στη Νέα Υόρκη η Kim Kardashian.

Ο Kanye έμεινε έκθαμβος από το επιχειρηματικό πνεύμα της Kim, που φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής με ρούχα, αρώματα και διακοσμητικά εσωτερικών χώρων.

Επιχειρηματίες τρέμετε! Έρχεται η Kim!

http://www.zougla.gr/

Ξέχασαν και κλείδωσαν ηλικιωμένη μέσα στο ΙΚΑ


Απίστευτο κι όμως ελληνικό.

Μία ηλικιωμένη-ασφαλισμένη, επισκέφτηκε χθες το ΙΚΑ, που βρίσκεται επί της οδού Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς.

Οι γιατροί και το προσωπικό τέλειωσαν τη βάρδια τους, κλείδωσαν τα γραφεία τους, έφυγαν από το κτίριο, χωρίς όμως να αντιληφθούν ότι η άτυχη γυναίκα περίμενε στην... αίθουσα αναμονής!

Η γυναίκα δε διέθετε κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούσε να ειδοποιήσει κανέναν! Ο σύζυγός της, όταν είδε πως καθυστερούσε να επιστρέψει, άρχισε να την ψάχνει κι έφθασε ως το ΙΚΑ της οδού Αγγελάκη.

Τελικά, η άτυχη ηλικιωμένη «απελευθερώθηκε» σε κατάσταση σοκ!

http://www.zougla.gr/

Γυμνή στο Twitter!


Η Courtney Love ήταν πάντοτε προκλητική, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται ότι το παρατράβηξε, δημοσιεύοντας ημίγυμνες φωτογραφίες της στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η 46χρονη τραγουδίστρια και σύζυγος του θρυλικού τραγουδιστή των «Nirvana», Kurt Cobain, ποζάρει μόνο με τα εσώρουχά της και με τα χέρια της να καλύπτουν το στήθος της.



Σεμνά...

http://www.zougla.gr/

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!...

Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Αντιμέτωποι με τσουχτερές αυξήσεις της τάξεως του 25% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα στην τριετία 2011- 2013 όσοι έχουν χαμηλές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, πλην εκείνων που θα ενταχθούν στο Κοινωνικό...
Οικιακό Τιμολόγιο. Αντίστοιχα, οι αυξήσεις στις μεσαίες καταναλώσεις 801- 1.600 κιλοβατώρες, όπου και η πλειονότητα των καταναλωτών (περίπου 2 εκατομμύρια), θα είναι στα επίπεδα του 5%, το οποίο επίσης θα «σπάσει» σε βάθος τριετίας. Τα ποσοστά αυτά φαίνεται ότι προέκυψαν έπειτα από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο ΥΠΕΚΑ από κοινού με τη ΡΑΕ, με τις τελικές ανακοινώσεις να τοποθετούνται πιθανώς και εντός της εβδομάδας και με την ακριβή ημέρα να εξαρτάται από την πολιτική διαχείριση που θα κάνει το Μέγαρο Μαξίμου, αφού τα τιμολόγια αντιμετωπίζονται ως ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα.
Τι σημαίνουν για τους καταναλωτές οι αυξήσεις αυτές; Για παράδειγμα ένα νοικοκυριό στην κατηγορία ώς 800 κιλοβατώρες που σήμερα πληρώνει 65 ευρώ το τετράμηνο (χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται χρέωση ΕΡΤ και δημοτικά τέλη), μετά την αύξηση θα πληρώνει 81 ευρώ. Σε ετήσια βάση, από 195 ευρώ θα χρεώνεται με 243 ευρώ. Αντίστοιχα, νοικοκυριό με κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρες που σήμερα πληρώνει 170 ευρώ το τετράμηνο (510 ευρώ τον χρόνο) μετά την αύξηση θα καταβάλει 179 ευρώ ή 537 ευρώ ετησίως. 
Τα νέα τιμολόγια αντανακλούν τη διαφορά από τα σημερινά επίπεδα στα οποία βρίσκονται σε σχέση με εκείνα που θα έπρεπε να βρίσκονται ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος (υποχρέωση της χώρας που απορρέει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο) και αφού προηγήθηκε η μετακύλιση μιας σειράς χρεώσεων από τις μικρές και μεσαίες καταναλώσεις στις μεγαλύτερες, ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατόν οι επιβαρύνσεις, κατόπιν μεθοδολογίας που επεξεργάστηκε η ΡΑΕ. Χωρίς αυτήν οι αυξήσεις στις πιο αδύναμες κατηγορίες, με βάση τη διαφορά τους από τα σημερινά επίπεδα κόστους, θα έφταναν στο 48%. 
Τόσο η γνωμοδότηση επί της πρότασης της ΔΕΗ για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της όσο και οι άλλες γνωμοδοτήσεις για την ανακατανομή των τριών χρεώσεων πρόκειται να εγκριθούν από την ολομέλεια της ΡΑΕ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα εντός της εβδομάδας. Αμέσως μετά θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Ανακατανομή των χρεώσεων Με βάση αυτό το μάλλον τελικό σενάριο, το τέλος ΑΠΕ μειώνεται σημαντικά στις χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες, περισσότερο στην Υψηλή Τάση (βιομηχανία) και εν συνεχεία στη Χαμηλή Τάση (οικιακοί) και στη Μέση (εμπορικοί- βιομηχανικοί πελάτες). 
Η απώλεια εσόδων που μέσω του ΔΕΣΜΗΕ χρηματοδοτεί τους παραγωγούς έργων ΑΠΕ και τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ για το προσεχές έτος, θα αναπληρωθεί από τη δημοπρασία των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2). Στην περίπτωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, οι μεγαλύτερες μειώσεις θα αφορούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα οικιακά και βιομηχανικά τιμολόγια, ενώ στα εμπορικά ο ΕΦΚ θα παραμείνει ως έχει (5 ευρώ/μεγαβατώρα), αφού οι πελάτες αυτοί έτσι κι αλλιώς θα απολαύσουν μειώσεις στις νέες χρεώσεις του ρεύματος. Μειώσεις θα έχουμε και στην περίπτωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, της χρέωσης που καλύπτει τη διαφορά μεταξύ της χονδρικής τιμής και του υψηλού κόστους, που συνεπάγεται για τη ΔΕΗ η παραγωγή ρεύματος για τα νησιά.
Στο εξής όσο μεγαλύτερη κατανάλωση έχει κανείς τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι ΥΚΩ. Η διαφοροποίηση αυτή υπήρχε ήδη, αλλά στο εξής γίνεται πιο έντονη. Στην κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες οι ΥΚΩ είναι ούτως ή άλλως μηδενικές, ενώ στην αμέσως επόμενη των 801- 1.600 κιλοβατωρών θα μειωθούν γύρω στο 30%. Τα τιμολόγια που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές σε κάθε κατηγορία, εκτός από τα οικιακά- εμπορικά και τα αγροτικά όπου επίσης αναμένονται τσουχτερές αυξήσεις. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_445.html