Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το 40% των Αμερικανών θα καθυστερήσει να βγει στη σύνταξη 

Ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν θα επαρκούν για την επιβίωσή τους.
Σε ποσοστό που αγγίζει το 40% ανέρχονται οι Αμερικανοί εργαζόμενοι που σκοπεύουν να αναστείλουν τη συνταξιοδότησή τους λόγω της αβεβαιότητας που αισθάνονται σχετικά με τη διαβίωσή τους.
Ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν θα επαρκούν για την επιβίωσή τους, ενώ ανησυχούν πολύ και για το κόστος της υγείας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Towers Watson.
Το 59% των εργαζομένων που σκοπεύουν να καθυστερήσουν τη συνταξιοδότησή τους επικαλούνται την ασφαλιστική κάλυψη ως βασικό λόγο αυτής τους της απόφασης. Σε ποσοστό 56% θεωρούν υπεύθυνη τη μείωση της αξίας του συνταξιοδοτικού προγράμματος που καλύπτεται από τον εργοδότη τους.
Στην πλειονότητά τους, η συγκεκριμένη μερίδα υπαλλήλων θα πρέπει να εργαστούν για τουλάχιστον τρία χρόνια παραπάνω απ’ ό,τι είχαν αρχικά υπολογίσει. «Η οικονομική κρίση έχει σοβαρό αντίκτυπο στις αντιλήψεις των εργαζομένων όσον αφορά στη συνταξιοδότηση και ιδίως στον κίνδυνο –οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους», εξηγεί ο Ντέιβιντ Σπίερ, ανώτατος σύμβουλος της Towers Watson.
Πηγή: Reuters

 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1877693

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου