Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ενα εξωτικό νησί αποκλειστικά με... ξανθές!

Η είδηση που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του BBC, έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιφατικών αντιδράσεων!

Σύμφωνα με αυτήν, η λιθουανική εταιρεία Olialia (προφέρεται Ου λα λα), σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εξωτικό νησί, όπου όλες οι υπηρεσίες θα προσφέρονται αποκλειστικά από κατάξανθες γυναίκες!

Σκοπός, λέει, της εταιρείας,
είναι να καταρρίψει το στερεότυπο της "χαζής ξανθιάς" που γίνεται ανέκδοτο και να αποδείξει, ότι οι γυναίκες με ξανθά μαλλιά όχι μόνο έχουν μυαλό, αλλά και επιχειρηματικό δαιμόνιο!

"Η εκδίκηση της ξανθιάς!

Η λιθουανική εταιρεία Olialia, έτσι κι αλλιώς έχει δημιουργηθεί από ξανθές γυναίκες και στελεχώνεται αποκλειστικά από αυτές! Δραστηριοποιείται σε 75 διαφορετικούς επιχειρηματικούς χώρους – από κέτερινγκ μέχρι διοργάνωση εκδηλώσεων- και τώρα ετοιμάζει το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ της!

"Όλα τα κορίτσια που εργάζονται κοντά μας, είναι έξυπνα και έχουν πτυχία. Όλες θέλουν να προοδεύσουν στη ζωή τους και έχουν πολλές ιδέες για επιχειρήσεις", δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Γκίντρε Πούικιν – επίσης ξανθιά!

Το υπερ-πολυτελές θέρετρο, θα δημιουργηθεί το 2015 στις Μαλδίβες και σε αυτό θα εργάζεται αποκλειστικά ξανθό προσωπικό. Ο στόχος είναι ακόμη και οι πιλότοι των πτήσεων προς το "νησί των ξανθών" να είναι ξανθοί!

Οι αντιδράσεις: από τον ενθουσιασμό μέχρι τον ρατσισμό!

Οι αντιδράσεις για την... πρωτότυπη ιδέα, ποικίλλουν! Υπάρχουν κάποιοι άντρες που αντιμετώπισαν το θέμα με... ενθουσιασμό! Από την άλλη πλευρα, πολλοί κάνουν λόγο για άκρως ρατσιστικό σχέδιο, αφού όπως αναφέρουν η δημιουργία ενός νησιού όπου θα εργάζεται μόνο "η Αρια φυλή", δημιουργεί καθεστώς διακρίσεων και αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες δικαίου. Τέλος, δεν λείπουν οι φωνές από γυναικείες οργανώσεις που μιλούν για απαράδεκτη υποβάθμιση της γυναίκας!

Η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας

Το βίντεο που ακολουθεί, προέρχεται από την επίσημη διαφημιστική καμπάνια της Olialia και παρουσιάζει τα κορίτσια με τα.. πτυχία και τα επιχειρηματικά σχέδια, επί το έργον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου