Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στην Τουρκία η Μαρία Δαμανάκη


Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, είχε νωρίς το πρωί η επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη.

Η Ελληνίδα επίτροπος συνεχάρη τον κ. Davutoglu για τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά βήματα που γίνονται στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθησή της πως πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

Του επεσήμανε πως η στιγμή είναι κατάλληλη για να προχωρήσουν με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς και δεσμεύτηκε πως στα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η Τουρκία θα έχει πάντα θέση και ισότιμο ρόλο στις διαβουλεύσεις και σε όλα τα συμβουλευτικά όργανα.

Ο Τούρκος υπουργός εξήρε την προσήλωση που είχε η κ. Δαμανάκη σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η κ. Δαμανάκη επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει θέματα αρμοδιότητάς της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελληνίδα επίτροπος, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Davutoglu, συναντήθηκε και με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Binali Yildirim, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Τουρκία.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου