Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τα στρατηγικά της αποθέματα σε καύσιμα άρχισε να χρησιμοποιεί η Γαλλία



Eνας αυξανόμενος αριθμός πρατηρίων στην χώρα δεν έχουν πλέον διαθέσιμα καύσιμα, λόγω της δεύτερης εβδομάδας κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια.
Η Γαλλία άρχισε να χρησιμοποιεί τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης σε καύσιμα, καθώς εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων σε διυλιστήρια και λιμάνια ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός πρατηρίων δεν έχουν πλέον διαθέσιμα καύσιμα.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) που επιβλέπει τα στρατηγικά αποθέματα στις χώρες του ΟΟΣΑ, η Γαλλία έχει αποθέματα για 98 ημέρες και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ποσότητες από τα αποθέματα 30 ημερών που φυλάσσονται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Ερωτηθείς αν η Γαλλία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά της αποθέματα, ο Αντ Βαν Μποεμέν, επικεφαλής της πολιτικής εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε στο Reuters: «Το κάνει ήδη».
Οι απεργίες για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση έχουν επεκταθεί στα 12 διυλιστήρια της χώρας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ η απεργία στο μεγαλύτερο λιμάνι για μεταφορά πετρελαίου στη Γαλλία, το Φο-Λαβερά, εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα της, με αφορμή τις συνθήκες εργασίας.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1883758

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου