Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πετρέλαιο θέρμανσης με κάρτες και άτοκες

Οι τιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυμαίνονται στα 0,67 - 0,70 ευρώ/λίτρο. Στην επαρχία βενζινάδικα και άλλοι διακινητές παραδίδουν με 0,73 - 0,74 ευρώ    
Πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτικές κάρτες και άτοκες δόσεις διαθέτουν από σήμερα οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, προσπαθώντας να "ζεστάνουν" τους τζίρους τους.
 
Οι επικρατούσες τιμές, πρώτη ημέρα σήμερα της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνονται τουλάχιστον από τις εταιρείες εμπορίας ανάμεσα στα 0,67 και 0,70 ευρώ το λίτρο
Η πτώση της ζήτησης στα υπόλοιπα καύσιμα και οι υψηλές κατά 30% με 40% σε σχέση με πέρυσι τιμές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες διαβλέπουν μείωση των πωλήσεών τους και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Η εκτίναξη της τιμής λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων αλλά και των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου κατά το τελευταίο διάστημα δυσκολεύει τα νοικοκυριά στις παραγγελίες επαρκών ποσοτήτων για να ζεσταθούν.
Οι επικρατούσες τιμές, πρώτη ημέρα σήμερα της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνονται τουλάχιστον από τις εταιρείες εμπορίας ανάμεσα στα 0,67 και 0,70 ευρώ το λίτρο.
Στην επαρχία τα βενζινάδικα και άλλοι μικροί διακινητές διαμορφώνουν τις τιμές τους γύρω στα 0,73 με 0,74 λεπτά το λίτρο.

Οι περσινές τιμέςΠέρυσι οι τιμές ήταν ανάμεσα στα 0,52 με 0,54 ευρώ το λίτρο από τις εταιρείες εμπορίας, ενώ στα βενζινάδικα και στις περιοχές της επαρχίας έφταναν και στα 0,60 ευρώ το λίτρο.
Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προχωρούν, λοιπόν, σε διευκολύνσεις πληρωμής μέσα από τις πιστωτικές κάρτες. Και σε μία περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.
Η ΕΛΙΝΟΪΛ ανακοίνωσε χθες ότι παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλούν σε έξι άτοκες δόσεις, εφόσον προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτική κάρτα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα πληρωμής ισχύει για τους κατόχους καρτών Visa και Mastercard όλων των τραπεζών, πλην "Εθνικής" και "Citibank".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη προσφορά ετοιμάζει και η ΕΚΟ, ενώ η BP Hellas επεκτείνει το χρηματοδοτικό της πρόγραμμα που έχει για τη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, μέσα από την κάρτα Alpha Bonus οι πελάτες γλιτώνουν τον ΦΠΑ 23% και πληρώνουν σε τέσσερις άτοκες δόσεις.
Ανάλογες προωθητικές ενέργειες ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ενώ πολλοί είναι και οι βενζινοπώλες που κάνουν ευκολίες πληρωμής σε πελάτες τους.
Χ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Με κόλπα βγάζουν μέχρι και 700 € τη μέρα οι «επιτήδειοι»
Ακοπα χρήματα, ακόμη και 700 ευρώ την ημέρα, από τις ελλειμματικές παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης βγάζουν από σήμερα επιτήδειοι διακινητές.
Πρόκειται για το βασικό κόλπο βυτιοφορέων, που μπορούν κλέβοντας πετρέλαιο θέρμανσης και μεταπωλώντάς το να κερδίζουν σε μία ημέρα όσο το μηνιάτικο ενός εργαζομένου...
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας, έχει θέσει σε συναγερμό τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία, ενώ ελέγχους ξεκινούν και οι νομαρχίες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του υπουργείου, η κλασική τακτική είναι η παράδοση στις κατοικίες λιγότερων ποσοτήτων από αυτές που έχουν παραγγελθεί, είτε «πειράζοντας» τους μετρητές των βυτιοφόρων, είτε αναρροφώντας λίτρα από τις δεξαμενές.
Ενα βυτίο 6.000 λίτρων μπορεί στην περίπτωση που το κρύο είναι ισχυρό να κάνει και πέντε παραδόσεις την ημέρα. Να διαθέσει σε πέντε κατοικίες από 1.200 λίτρα.

Κλοπή λίτρων
Ενας επιτήδειος οδηγός μπορεί να «κλέψει» από 100 λίτρα σε κάθε παράδοση, δηλαδή 500 λίτρα. Αν η τιμή στο λίτρο είναι 0,70 ευρώ, τότε κερδίζει 350 ευρώ. Τα 500 λίτρα τα πωλεί ξανά και κερδίζει άλλα τόσα, άρα συνολικά 700 ευρώ.
Η αναρρόφηση γίνεται με τη μάνικα από τις δεξαμενές και είναι εύκολο συνήθως σε όσες έχουν υποδοχή στην κάτω πλευρά τους.
Επιπλέον, μπορούν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των πολυκατοικιών με τον μετρητή ή χρησιμοποιώντας διαφορετική βέργα μέτρησης.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου