Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

VOLLEY ΄Β ΕΘΝΙΚΗ: ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ (25-17,25-23,25-22)

Mέ λίγη τύχη το σίγουρο είναι ότι θα πρωταγωνιστήσει η ομάδα μας φέτος στον δεύτερο όμιλο της 
΄Β Εθνικής και θα καταφέρει  να ανέβει στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Η ανωτερότητα της ομάδας φαίνεται στο ότι διαθέτει πολύ έμπειρο προπονητή με  διακρίσεις στο ενεργητικό του.Επίσης  η εμπειρία κάποιων παικτών με το μεγάλο ενθουσιασμό των νέων κάνουν την διαφορά ή οποία σε κάθε παιχνίδι θα βλέπουμε και  την καλή απόδοση της ομάδας . 


Σίγουρα χρειάζεται σύνεση και αυτοσυγκράτηση. 

Κοινή δράση για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένωσε την Πέμπτη τις δυνάμεις της με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίαs (π.χ Apple, Facebook και Google) έτσι ώστε να βελτιωθεί η προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο. 

Η συμμαχία αυτή συμπεριλαμβάνει 28 εταιρίες και στοχεύει στην δημιουργία ενός διαδικτυακού συστήματος ηλικιακής αξιολόγησης και στην ενδυνάμωση των ρυθμίσεων προστασίας προσωπικών δεδομένων. 

Επίσης, από το τέλος του επόμενου χρόνου θα είναι πιο εύκολη η καταγγελία ιστοσελίδων που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο. Άλλα μέτρα που προβλέπεται να επιβάλλει αυτή η συμμαχία αφορούν, στη βελτίωση του γονικού ελέγχου και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών επιβολής του νόμου και ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας , ώστε να βοηθήσει να εξαλείψει το φαινόμενο της διαδικτυακής πρόσβασης σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης. 

«Αυτή η νέα συμμαχία θα πρέπει να παρέχει τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς διαφανή και συνεκτικά εργαλεία για να επωφεληθούν σε ικανοποιητικό βαθμό από το Διαδίκτυο», σημείωσε η Επίτροπος Neelie Kroes, η οποία ασχολείται ενεργά με την πολιτική της ψηφιακής τεχνολογίας. Μια δημοσίευση έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούνιο, που κατηγόρησε 14 κορυφαίους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook για ανεπαρκή προστασία των παιδικών δεδομένων, υπήρξε η αιτία σχηματισμού αυτής της συμμαχίας. 

Η βρετανική ομάδα της ΜΚΟ Chilnet International, που αποσκοπεί στη διαδικτυακή προστασία των παιδιών, τόνισε πως η συμμαχία αυτή αποτελεί μια καλή αρχή. «Χαιρετίζουμε αυτή τη πρωτοβουλία και είμαστε πολύ αισιόδοξοι αναφορικά με το γεγονός πως αυτή η προσπάθεια μπορεί να επιτύχει πολλά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Childnet International Will Gardner. Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή έρευνα, πολλά παιδιά αρχίζουν να ασχολούνται ενεργά με το Διαδίκτυο μόλις στην ηλικία των 7 ετών και γύρω στο 38% των παιδιών που είναι 9-12 ετών έχουν ήδη αποκτήσει δική τους σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Πάνω από το 30% των παιδιών έχουν πλεόν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τους και 26% μέσω κονσολών για βιντεοπαιχνίδια. Μέρος αυτής της συμμαχίας είναι μεταξύ άλλων η Αpple, η BSkyB, η BT, η Deutsche Telekom AG, η Nintendo, η Nokia και η Orange. 

Ψηφιακός αναλφαβητισμός των γονέων 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, απευθυνόμενη κυρίως σε γονείς και δασκάλους, οι οποίοι συχνά αδυνατούν να δουν τους κρυμμένους κινδύνους του Διαδικτύου, ή απλά δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τα παιδιά λόγω του δικού τους ψηφιακού αναλφαβητισμού. 

Η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ παραχώρησε 55 εκατομμύρια ευρώ για τη θέσπιση προγραμμάτων, τα οποία στοχεύουν να καταστήσουν το Διαδίκτυο πιο ασφαλές για τα παιδιά, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν φανεί τα θεμιτά αποτελέσματα. Εκτός αυτού, ιδρύθηκε ένας ειδικός και εξειδικευμένος ευρωπαϊκός οργανισμός (ENISA) με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Ο ετήσιος προϋπολογισμός αυτού του οργανισμού για το 2010-2011 πλησίασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Παρ' όλα αυτά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως το 2009-2010 σχεδόν το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ήρθε αντιμέτωπο με ιούς στον υπολογιστή του, παρά το γεγονός πως τέσσερις στους πέντε Ευρωπαίους χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας.http://www.skai.gr/news/technology/article/188077/koini-drasi-gia-tin-prostasia-ton-paidion-sto-diadiktuo/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Λήστεψαν πεζό στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο

Ληστεία από άγνωστο ένοπλο έγινε, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής 2/12, μέσα σε κεντρικό δρόμο, στον Μοσχάτο.
Ο ληστής πλησίασε, ξαφνικά, έναν Βούλγαρο, που περπατούσε επί της οδού Μακρυγιάννη και απειλώντας τον με το όπλο του τον ανάγκασε να του δώσει την τσάντα του, που περιείχε μέσα χρήματα.
Αμέσως, μετά ο δράστης έφυγε και αναζητείται

Νέα ταινία για τον Δαρβίνο στον Ελληνικό Κόσμο


Με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης»

Μία νέα τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» παρουσιάζεται στη Θόλο, το θέατρο εικονικής πραγματικότητας του Ελληνικού Κόσμου. Η ταινία, που διαρκεί 40 λεπτά, παρουσιάζει ένα ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.

Οι θεωρίες του Δαρβίνου για την φυσική επιλογή και την εξελικτική προέλευση των ειδών -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου- παρουσιάζονται στην ταινία με τρόπο θεαματικό, αλλά και κατανοητό.

Τα εντυπωσιακά γραφικά στην οθόνη 360 μοιρών της Θόλου, η μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης και η αφήγηση του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου συμβάλλουν, ώστε η ταινία «Δαρβίνος. Το μυστήριο της φύσης» να «μαγέψει» μικρούς και μεγάλους.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι ένα συγκρότημα κτιρίων που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο, δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Έως τις 22 Ιανουαρίου ..Στιγμές από τα 170 χρόνια Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζονται στο Μουσείο ΜπενάκηΤο Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά την ενοποίηση των αρχικών κτηρίων, Βασίλειος Χατζής, υδατογραφία.Καλλιτεχνική Συλλογή Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος   (Φωτογραφία:  Μουσείο Μπενάκη )
Τις σημαντικότερες στιγμές της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει έκθεση που εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς.

Η έκθεση με τίτλο «170 Χρόνια Εθνική Τράπεζα: 1841 - 2011» θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012.

Από το 1841 μέχρι σήμερα, η ιστορία της Εθνικής Τράπεζας απλώνεται μέσα σε τρεις αιώνες σε μία σχεδόν παράλληλη διαδρομή με το νεοελληνικό κράτος.

Οι συλλογές και το αρχειακό υλικό που παρουσιάζονται στην έκθεση, προέρχονται από τον πολιτιστικό πλούτο που διέσωσε η Εθνική και περιλαμβάνονται σήμερα στο Ιστορικό της Aρχείο, καθώς και στην καλλιτεχνική συλλογή της Τράπεζας.

H έκθεση παρακολουθεί την πορεία της Εθνικής Τράπεζας ξεκινώντας από την ίδρυση της, λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, και συνεχίζει με την επέκταση των εργασιών της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που συμβάδισε και με τη διεύρυνση των εθνικών συνόρων.

Μέσα από τις αντίστοιχες ενότητες της έκθεσης αναδεικνύεται η συμβολή της Τράπεζας τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. 

περισσότερα στο 

Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Ομάδων της ΣΙ και της Τουρκικής Αεροπορικής Ακαδημίας


Από Τρίτη 29 Νοεμβρίου έως Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, επισκέφθηκε τη χώρα μας, η ομάδα καλαθοσφαίρισης της Τουρκικής Αεροπορικής Ακαδημίας-Turkish Air Force Academy (TUAFA), στο πλαίσιο υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας.
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 δόθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης στον οποίον έλαβαν μέρος μικτές ομάδες αθλητών από τις δύο Σχολές, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, της αμοιβαίας συνεργασίας και της συναδέλφωσης των δύο λαών.
Η Τουρκική αποστολή κατά την παραμονή της στην Ελλάδα επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης, το Μοναστηράκι και το Πολεμικό Μουσείο.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω αγώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ απόψε το βράδυ σε οδούς και λεωφόρους του κέντρου, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου Energizer Night Run.

Συγκεκριμένα θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πλατεία Συντάγματος, στη Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος και τις καθέτους της, στη Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της, στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βούρβαχη και Δ. Αρεοπαγίτου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στη Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Αμαλίας, καθώς και τις καθέτους της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί επίσης στη Βασ. Όλγας και την Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος τους, στη Βασ. Γεωργίου Β', στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και Ηρ. Αττικού, καθώς και στη Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρρόης και της Λ. Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγα λόγια για το Energizer Night Run

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό νυχτερινό αγώνα δρόμου που θα λάβει μέρος σε 11 χώρες παγκοσμίως, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Η διοργάνωση του Energizer Night Run γίνεται στο πλαίσιο εταιρικής υπευθυνότητας της Energizer, στηρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση One Million Lights (www.onemillionlights.org), ενώ στην Ελλάδα και τα Παιδικά Χωριά SOS (www.sos-villages.gr).

Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στο www.nightrun.gr, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι πέντε ευρώ.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=428691

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στο EURO του 2012


Βατός ο όμιλος

Αρκετά τυχερή ήταν η Εθνική μας στην κλήρωση για τους αντιπάλους του 2012. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία.

1ος Όμιλος

Πολωνία
Τσεχία
ΕΛΛΑΔΑ
Ρωσία


2ος Όμιλος

Ολλανδία
Δανία
Πορτογαλία
Γερμανία

3ος Όμιλος

Ισπανία
ΕΪΡΕ
Κροατία
Ιταλία

4ος Όμιλος

Ουκρανία
Γαλλία
Σουηδία
Αγγλία 

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο θέλει να δημιουργήσει η Αυστραλία...

Σχέδιο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου στον κόσμο, ανοιχτά των βορειοανατολικών της ακτών, η έκταση του οποίου λέγεται ότι θα είναι όση η Γαλλία και η Γερμανία μαζί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας. Στόχος, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, είναι η προστασία ψαριών, κοραλλιογενών υφάλων, αλλά και...
τοποθεσιών όπου αναπαράγονται σπάνια είδη. 
Στο πάρκο, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, θα περιλαμβάνονται επίσης ναυάγια από την ομώνυμη ναυμαχία του 1942 μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, την πρώτη με τη συμμετοχή αεροπλανοφόρων. Η προστατευόμενη περιοχή, μέσα στην οικονομική ζώνη της Αυστραλίας, θα οριοθετηθεί μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.


«Η περιβαλλοντική σημασία της Θάλασσας των Κοραλλιών έγκειται στη μεγάλη ποικιλία της σε κοραλλιογενείς υφάλους, αμμώδεις κοραλλιογενείς νήσους, βαθιές κοιλάδες και θαλάσσια φαράγγια», εξηγεί ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Τόνι Μπερκ.«Περιλαμβάνει περισσότερα από 20 σπουδαία παραδείγματα απομονωμένων τροπικών υφάλων, κοραλλιογενών νήσων και νησιών».
Ούτε αυτή τη φορά βέβαια λείπουν οι αντιδράσεις, καθώς στην περιοχή που θα καλύπτει σχεδόν 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα- θα επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στις δραστηριότητες εμπορικής αλιείας, ενώ θα απαγορευτούν οι έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι οικολογικές οργανώσεις χαιρέτισαν τα σχέδια της κυβέρνησης, όμως  υπάρχουν κοινότητες που φοβούνται ότι θα υποστούν μεγάλες απώλειες.


http://press-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_9961.html

Έλληνες ηθοποιοί «έγιναν» …γραμματόσημα


Έξι Έλληνες ηθοποιοί, οι οποίοι «έφυγαν» από την ζωή, «έγιναν» …γραμματόσημα. Πρόκειται για μια Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Έλληνες Ηθοποιοί» που θα κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Είναι τα πορτρέτα των ηθοποιών: Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Διαμαντόπουλος, τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και τα προσάρμοσε σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Το καθιερωμένο 34 χρόνια τώρα, Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Ατενέουμ από τις 10 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011


ATHENAEUM
International Cultural Center
MARIA CALLAS GRAND PRIX
3 Adrianou St. 105 55 Athens
Tel. +3210 3211987 fax + 3210 3211196
e-mail  contact@athenaeum.com.gr   www.Athenaeum.com.gr
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Δεκέμβριος 2011


Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ προετοιμάζει, όπως κάθε χρόνο, το Παζάρι του. Με μεράκι, αγάπη και σε πείσμα των καιρών η μεγάλη αίθουσα συναυλιών του κτιρίου  στην οδό Αδριανού 3, θα μεταμορφωθεί και πάλι σε ένα ζεστό,  αισιόδοξο κόσμο, με το αναγκαίο κέρασμα των φιλόξενων οικοδεσποτών, σε όσους θα περάσουν το κατώφλι του  για να βρουν ότι καλαίσθητο και χειροποίητο μπορεί να ομορφύνει και τις φετινές γιορτές. 

Μαρμελάδες σπιτικές,  αισθαντικό σπιτικό Κρητικό ρακί, πολύχρωμο μυρωδάτο ξύδι, άσπρο και κόκκινο κρασί, παραδοσιακά λικέρ, και γλυκά του κουταλιού, όλα υπέροχα φτιαγμένα από το Ατενέουμ.
Και βέβαια, όπως πάντα,  βιβλία, c.d. και DVD, χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, διεκδικούν το ενδιαφέρον όλων για την ενίσχυση των σπουδαστικών βοηθημάτων, των σεμιναρίων και των μουσικών εκδηλώσεων που κάθε χρόνο, από την ίδρυσή του, διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός φορέας Ατενέουμ.

Bazaar Athenaeum
10-31 Δεκεμβρίου 2011
Αδριανού 3, Θησείο (απέναντι από το σταθμό του τρένου)
Τηλ.2103211987-49-55

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 10 - Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, 11:00 - 19:00
Κυριακές, Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς 11:00 - 16:00
Τρίτη 27 - Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 11:00 -16:00

"Κληρώνει" στο Κίεβο για την Εθνική


Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής διεξάγεται στο Κίεβο η κλήρωση των ομίλων του Euro 2012 (NewsIt / ΝΕΤ). Δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας και τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας.

Τους αντιπάλους της στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας μαθαίνει το απόγευμα της Παρασκευής (19:00) η Εθνική Ελλάδας, στην κλήρωση που θα γίνει στο “Παλάτι των Τεχνών” στο Κίεβο.
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί τις Κροατία, Σουηδία και Πορτογαλία, ενώ οι δύο διοργανώτριες χώρες είναι στο πρώτο μαζί με Ισπανία και Ολλανδία.
 
Την ελληνική αποστολή αποτελούν οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Τάκης Φύσσας και Φερνάντο Σάντος.
 
Όσον αφορά την κλήρωση, κάθε χώρα θα έχει τον δικό της παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Αντώνη Νικοπολίδη.
 
Θυμίζουμε πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 8 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα.
 
Οι 4 προημιτελικοί θα γίνουν σε Βαρσοβία (21/6), Γκντανσκ (22/6), Ντόνετσκ (23/6) και Κίεβο (24/6).
 
Οι 2 ημιτελικοί θα γίνουν στο Ντόνετσκ (27/6) και στη Βαρσοβία (28/6), ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Κίεβο.
 
Τα 24 ματς της φάσης των ομίλων θα αρχίζουν στις 19:00 και 21:45 ώρα Ελλάδας. Οι 4 προημιτελικοί, οι 2 προημιτελικοί και ο τελικός θα ξεκινούν στις 21:45 ώρα Ελλάδος.
 
Τα γκρουπ δυναμικότητας
 
1ο γκρουπ
 
Πολωνία 23806* (διοργανώτρια)
 
Ουκρανία 28029* (διοργανώτρια)
 
Ισπανία 43116
 
Ολλανδία 40860
 
 
2ο γκρουπ
 
Γερμανία 40446
 
Ιταλία 34357
 
Αγγλία 33563
 
Ρωσία 33212
3ο γκρουπ
 
Κροατία 32953
 
ΕΛΛΑΔΑ 32455
 
Σουηδία 31675
 
Πορτογαλία 31637
 
 
4ο γκρουπ
 
Δανία 31205
 
Γαλλία 30508
 
Τσεχία 29542
 
ΕΪΡΕ 28510

Σήμερα η τελική απόφαση για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ


Το λεγόμενο «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ χθες το απόγευμα κατατέθηκε μία ακόμη προσφυγή που στρέφεται κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στα διατηρητέα κτίρια.


Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το «χαράτσι».


περισσότερα στο 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109469&catid=13

Η Ελλάδα ξεφεύγει με... ΠΑΟΚ


Πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα πρόσφερε η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ. Η ελληνική συγκομιδή στην κατάταξη της UEFA έφτασε τους 34.700 βαθμούς και η διαφορά από την ενδέκατη Τουρκία αυξήθηκε, τη στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξασφάλισε πως θα έχει τουλάχιστον άλλα τρία ματς φέτος εκτός συνόρων.

Η δέκατη θέση, πάντως, δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για την Ελλάδα, αφού διατηρεί τα ίδια «εισιτήρια», δηλαδή πρωταθλητή στους ομίλους, δευτεραθλητή στα προκριματικά και τρεις θέσεις στο Europa League. Μέχρι και η δωδέκατη θέση στην κατάταξη της UEFA εξασφαλίζει απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League. Η ένατη θέση χαρίζει έξι ευρωπαϊκά εισιτήρια (πρωταθλητή στους ομίλους, δευτεραθλητή στα προκριματικά του Champions League και τέσσερις ομάδες στο Europa League).

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης:

1. Αγγλία 79.035 (8/8)
2. Ισπανία 72.043 (6/7)
3. Γερμανία 67.852 (5/6)
4. Ιταλία 54.931 (5/7)
5. Πορτογαλία 50.679 (4/6)
6. Γαλλία 50.511 (5/6)
7. Ρωσία 44.332 (4/6)
8. Ουκρανία 42.966 (4/6)
9. Ολλανδία 40.115 (4/5)
10. Ελλάδα 34.700 (3/5)
11. Τουρκία 33.825 (2/4)
12. Βέλγιο 30.200 (4/5)
13. Δανία 27.325 (2/5)
14. Αυστρία 24.825 (3/4)
15. Ελβετία 24.600 (2/5)
16. Κύπρος 22.999 (2/4)
17. Ισραήλ 21.250 (3/4)
18. Σκωτία 20.891 (1/4)
19. Τσεχία 19.850 (1/4)
20. Κροατία 18.874 (1/4)

Στη Λάρισα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών-ΓυναικώνΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξενεί στη πόλη της Λάρισας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών-Γυναικών και Νέων Ανδρών-Γυναικών στις 2-3-4 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα επισκέφτηκαν σχολεία του Βόλου και της Λάρισας.
Ο κ. Αγοραστός και ο Πύρρος Δήμας προσκάλεσαν τα παιδιά, που τους υποδέχτηκαν με χαρά στα σχολεία, να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να έλθουν κοντά στον αθλητισμό.

Κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ, (Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας) Ιλεάνας Κλοκώνη και του μέλους της ΕΘΝΟΑ και ολυμπιονίκη Ειρήνης Αϊνδηλή. Στη σύσκεψη καθορίστηκε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων στις τέσσερις μεγάλες πόλης της Θεσσαλίας, όπου μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, τα νέα παιδιά θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με τα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος.
περισσότερα στο

Εκ της συντάξεως : "Σσσσ, το Παλάτι κοιμάται!"


Στο Βασίλειο, αυλικοί και «αξιωματούχοι», έμπιστοι του Βασιλέα και φιλικά προσκείμενα πρόσωπα, ετοιμάζουν την νέα μεγάλη γιορτή! Οινοποσίες, θεάματα , κονταρομαχίες και το κυνήγι της αλεπούς στο Τοπικό δάσος είναι κάτι φυσιολογικό.

Οι διαμάχες που υπάρχουν, ακόμα μαι μέσα στον στενό κύκλο του Ηγέτη σε κάθε σύναξη των ιπποτών, γύρω από το στρογγυλό τραπέζι δεν λένε τίποτα σε κάποιους, που το βράδι κοιμούνται ήσυχοι με το στομάχι τους γεμάτο και το κεφάλι τους «τίγκα» στις αναθυμιάσεις του Τοπικού οίνου! Είναι γνωστή άλλωστε η ποικιλία κρασιού που βγάζουν οι αμπελώνες του Βασιλείου, εξού και το όνομα του !
Την ώρα που όλη περιοχή κοιμάται όμως, κάποιοι εδώ και καιρό ακονίζουν τα ξίφη τους και έχουν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο δράσης τους. Απομένει για αυτούς μόνο η εύρεση καινούργιας σημαίας και η στρατολόγηση καινούργιων μελών.

περισσότερα στο 

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣΜετά την ενθαρρυντική παρουσία του κόσμου την περασμένη Κυριακή στην
Πλατεία Γεννηματά,η Μεσοποταμία συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και
οργάνωσης ενάντια στο "χαράτσι" της ΔΕΗ με δύο ακόμη συγκεντρώσεις:

Την Κυριακή 4/12 στις 12:00 στον πεζόδρομο της Εκκλησίας Ταξιαρχών και την
Τετάρτη 7/12 στις 17:00 στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, Καποδιστρίου και Αγίου
Κωνσταντίνου.


Θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και θα συζητήσουμε πώς
μπορούμε να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε ενδεχόμενες προσπάθειες
διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή μας.

Γνωριζόμαστε κι οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το χαράτσι αλλά και
τις δύσκολες μέρες που έρχονται όλοι μαζί, ως γειτονιά!
Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης   6939301718

Κοινή ερώτηση Τσίπρα με Σακοράφα


Συνεχίζονται οι διεργασίες μεταξύ διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως απέδειξε η κατάθεση κοινής ερώτησης  της Σ. Σακοράφα   με τον  Α.Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα είχε καταθέσει κοινή ερώτηση και  με τον Π. Κουρουμπλή.

Τσίπρας και Σακοράφα στην ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών επικαλούνται την απάντηση του Επιτρόπου  Ενέργειας, κ. Έντιγκερ, σχετικά με την κοινοτική που αναφέρει ότι το δικαίωμα στην ηλεκτροδότηση δεν επιτρέπεται να εξαρτάται από την εκπλήρωση ή όχι των φορολογικών υποχρεώσεων του κάθε πολίτη.

Συγκεκριμένα ερωτούν τον κ. Βενιζέλο, τι προτίθεται να κάνει για τη μη διακοπή ρεύματος σε όσους πληρώσουν μεν την κατανάλωση αλλά δεν καταβάλλουν τον φόρο, για να μην κινδυνέψουν οι ευάλωτες ομάδες με διακοπή ρεύματος, για την επιστροφή των καταβληθέντων φόρων  σε όσους πολίτες τους έχουν ήδη πληρώσει υπό την απειλή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και  για το αν θα προβεί σε άμεσα μέτρα καταβολής οφειλών στη Δ.Ε.Η. από δημόσιους οργανισμούς.

ΒΒC: ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της Γης. Στο σημείο αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα, αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του στην...
ενότητα ταξιδιών, κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικο νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.

Στο κατάλογο ακολουθούν, μετά τη Σαντορίνη, το Μπαλί στη Ινδονησία, το Κέιπ Μπρίτον στον Καναδά, τα νησιά Μπορακάι στις Φιλιππίνες και το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις από διεθνή περιοδικά του τουριστικού χώρου αλλά και άλλους τουριστικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης που την συγκαταλέγουν σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο.

Οι διακρίσεις αυτές έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Σαντορίνη από κάθε γωνιά του πλανήτη και έχουν επιμηκύνει σημαντικά την τουριστική περίοδο. Σημειώνεται ότι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια φθάνουν στο νησί στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου και συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.http://fimotro.blogspot.com/2011/12/c.html

300 “ράμπο” με laptop από χθες στο δρόμο

To Elenxis μπήκε σε λειτουργία και από χθες το ΣΔΟΕ στην Αττική λειτουργεί on line και οι ελεγκτές με τα laptop βγήκαν από χθες στο δρόμο κάνοντας μαζικούς ελέγχους

Με το νέο σύστημα οι ελεγκτές περνούν τα δεδομένα τα οποία ελέγχονται απευθείας από τους προϊσταμένους τους στα κεντρικά της υπηρεσίας και επιτόπου τυπώνεται η έκθεση ελέγχου και το ανάλογο πρόστιμο...

Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση οι επιχειρήσεις με κακό... παρελθόν καθυστερίσεις στο ΦΠΑ μη καταβολή φόρων, διπλά βιβλία κλπ.


Με την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου ο ελεγκτής θα καταχωρίζει στο φορητό υπολογιστή του τα ευρήματα των ελεγκτικών επαληθεύσεων και θα τα στέλνει αυτομάτως στο ΣΔΟΕ και κατόπιν στη ΓΓΠΣ για περαιτέρω επεξεργασία και διασταυρώσεις.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109290&catid=13

Απίστευτη ανατροπή για την Κλαμπ Μπριζ

Απίστευτη εξέλιξη είχε το παιχνίδι στη Σλοβενία ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και την Μάριμπορ.

Η βέλγική ομάδα, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 73’ έχανε με 3-0 από τους γηπεδούχους με αντεπίθεση διάρκειας στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πανηγυρίσει τη νίκη με 4-3 σκορ !

Από εκεί και πέρα η Μέταλιστ και η Ατλέτικο Μαδρίτης εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση τους στους «32», καθώς οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 1-0 στην έδρα της Σέλτικ, ενώ οι οικρανοί συνέτριψαν με 4-1 την Αούστρια Βιέννης. Περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=427468&cid=10

Μπαράζ ληστειών στην Αργυρούπολη

Οι δράστες πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό

Στην Αργυρούπολη, άγνωστος μπήκε σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό και αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό, πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν στη Δ.Ο.Υ. Αργυρούπολης και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από ταμείο μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Και οι τρεις δράστες αναζητούνται από την αστυνομία. 
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/267826/baraz-listeion-stin-arguroupoli/

Α΄ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ VOLLEY..ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ--ΜΟΣΧΑΤΟ 3-0 σετ ( 25-15,25-19,25--22 )..ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Τα αποψινά αποτελέσματα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ


ΑΙΓΑΛΕΩ--ΠΟΡΦΥΡΑΣ 0-3  σετ ( 9-25, 14-25, 10-25 )
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ--ΦΟΙΝΙΚΑΣ 3-0 σετ ( 25-20, 25-10, 25-16 )
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ--ΜΟΣΧΑΤΟ 3-0 σετ ( 25-15,25-19,25--22 )
ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ--ΘΡΙΑΜΒΟΣ 3-1  σετ ( 29-27, 25-21, 21-25, 25-23  )
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ--ΡΕΝΤΗ   0-3  σετ ( 19 -25, 10--25, 13--25 )
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ--ΕΥΡΥΑΛΗ  0-3 σετ ( 21-25, 18-25, 23-25   )

http://porfyrasvolley.blogspot.com/2011/11/blog-post_776.html