Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.


                                                            
                       Μοσχάτο 30 Νοεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις τελευταίες μέρες πολύ λόγος γίνεται για την μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Και αυτό ξεκίνησε γιατί την Πέμπτη  Νοεμβρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο απεφάσισε μια πραγματικά γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη περισσότερο για τους κατοίκους του Μοσχάτου και λιγότερο για τους κατοίκους του Ταύρου επιφέροντας μια εξίσωση των συντελεστών και στις δύο περιοχές τουλάχιστον όσον αφορά κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.
Η συζήτηση όμως γίνεται για να μπορέσουν κάποιοι είτε της συμπολίτευσης είτε μέρους της αντιπολίτευσης   να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη προβάλλοντας σαν δική τους πρόταση και επιτυχία την μείωση αυτή. Για τους «Πολίτες Μπροστά» δεν υπάρχει καμμία τέτοια επιδίωξη για τον απλούστατο λόγο ότι μια μικρή έστω μείωση στα βάρη που επωμίζονται οι κάτοικοι Μοσχάτου Ταύρου είναι θετική και οι πολιτικές παρατάξεις δεν θα πρέπει να “σπεκουλάρουν” με ένα τέτοιο γεγονός. Εξ άλλου τα πρακτικά των συνεδριάσεων, και της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχουν στην διαύγεια και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση για την μείωση των δημοτικών τελών πρώτη, και ίσως μόνη, έφερε η παράταξη μας δια του εισηγητή της Τουφεξίδη Χάρη. Η εισήγηση μας και το γεγονός ότι η πλειοψηφία την πλησίασε αρκετά (προς τιμήν της, δείχνοντας ότι «ακούει», αν και θα μπορούσε να ήταν πιο γενναία)  ήταν ο παράγοντας που απεφασίσθηκαν αυτές οι μειώσεις. Επαναλαμβάνoυμε όμως ότι αυτό είναι το λιγότερο.
Ένα σημαντικό όμως θέμα σχετιζόμενο με τα δημοτικά τέλη, και ίσως άγνωστο σε πολλούς, είναι ότι για την περιοχή του Μοσχάτου υπάρχει μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου του 2004 η οποία όριζε ότι για μια δεκαετία (δηλ. έως το 2014) τα δημοτικά τέλη των κατοικιών αυξάνονται 10 λεπτά για κάθε τμ στις κατοικίες και 28 λεπτά για κάθε τμ στις επιχειρήσεις ετησίως. Σκοπός αυτού του επιπλέον τέλους που ανέρχεται σε απόλυτο ποσό στις 300-350.000 ευρώ κάθε χρόνο ήταν να χρησιμοποιηθεί για αγορά ακινήτων και ονομάσθηκε Τέλος Κτήσης Ακινήτων. Έτσι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δημοτικά τέλη για το Μοσχάτο θα είναι τελικά 1,12/τμ στις κατοικίες, 3,43/τμ στις μικρές επιχειρήσεις και 4,84/τμ στις μεγάλες επιχειρήσεις για το 2012.
«Οι Πολίτες Μπροστά» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Κρεμμύδας έχουν, εδώ και δύο εβδομάδες, υποβάλλει προς την δημοτική αρχή τα εξής ερωτήματα σχετικά με το τέλος αυτό :
1) Ποιο το ακριβές ποσόν που έχει συγκεντρωθεί από το Τέλος Κτήσης Ακινήτων τα επτά αυτά χρόνια, μαζί με πιθανούς τόκους;
2) Έχει και που χρησιμοποιηθεί μέρος αυτού του ποσού;
3) Σε ποιο κωδικό του προϋπολογισμού καταχωρείται το ποσόν αυτό;
Μόλις μας απαντηθούν τα ερωτήματα θα ενημερώσουμε τους συνδημότες μας καθώς και θα υποβάλλουμε προς το δημοτικό συμβούλιο τις προτάσεις μας σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος αυτό.
«Οι Πολίτες Μπροστά», ανεξαρτήτως αν μερικοί επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους σαν αντιπολίτευση, θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για την οικονομική ανακούφιση των δημοτών καθώς και στην προαγωγή της διαφάνειας στα τεκταινόμενα  του δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

«Πολίτες Μπροστά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου