Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μακρόπουλος: «Απερίγραπτες εικόνες»



Στα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Μαρκόπουλο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα λάβει τα μέτρα του.


Συγκλονισμένος δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», ο οποίος βρέθηκε στα Μεσόγεια προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς της ομάδας του με το Μαρκόπουλο. Ένα ματς το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς το «ντου» κουκουλοφόρων μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετέτρεψε το γήπεδο σε πεδίο μάχης.

«Ήταν απερίγραπτες οι σκηνές που ζήσαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μακρόπουλος.



http://www.gazzetta.gr/article/item/236524-makropoulos-aperigraptes-eikones

«Πονάω για το μετάλλιο»


«Η πικρία που έχω είναι γιατί δεν αγωνίστηκα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για έναν αθλητή να προετοιμάζεται μια ολόκληρη τετραετία και να μην του δίνουν το δικαίωμα να δείξει τις δυνατότητές του. Ήταν αυθαίρετο το όχι. Πονάω γιατί στέρησαν από εμένα και τη χώρα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο»
«Ο Έλληνας προτιμάει να κατεβάσει τη σημαία παρά να τη χειροκροτήσει», δηλώνει μεταξύ άλλων η Κατερίνα Θάνου, η οποία μίλησε για την περιπέτειά της, το ντόπινγκ, τον πρωταθλητισμό,  και την γεύση που της άφησε η μεγάλη καριέρα της.
Η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου παραχώρησε συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κυριακής και μιλά για όλους και για όλα, ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως αναφορικά με το τι έγινε εκείνο το απόγευμα που συντάραξε τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας: «Έχω μιλήσει πολύ γι' αυτά. Αποφάνθηκε στο δικαστήριο και τελείωσε το θέμα».
Για την σχέση της με τους Κεντέρη και Τζέκο, είπε: «Δεν είμαστε πλέον ομάδα, γιατί δεν αγωνιζόμαστε. Κρατάμε απλώς μια επαφή».
Για το αν θα άλλαζε την πορεία της αν ήξερε τι θα γινόταν το 2004: «Δεν θα άλλαζα πορεία. Πήρα πολλά από τον αθλητισμό. Το 2004 είναι μία μικρή κουκκίδα που γυρνώντας πίσω δεν την βλέπω. Το έχω αφήσει πίσω μου. Όταν μου το αναφέρουν το θυμάμαι, δεν το έχω ξεχάσει, όμως το έχω ξεπεράσει».
Για το αν θεωρεί ότι η μετέπειτα δικαίωσή της από το δικαστήριο την δικαιώνει και στη συνείδηση του κόσμου: «Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι θετικά. Αν εξαιρέσεις τις πρώτες μέρες που ο κόσμος άκουγε πολλά και ήταν επιφυλακτικός. Τώρα μου λένε: “Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν, μας στέρησσαν δύο μετάλλια”».
Για το αν ισχύει αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, πως ο πόλεμος κατά του ντόπινγκ είναι πόλεμος εταιρειών: « Ο πρωταθλητισμός έχει ξεφύγει από το δάφνινο στεφάνι. Αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο ποια χώρα θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς. Τα ποσά που δαπανώνται είναι υπέρογκα. Υπάρχει πόλεμος εταιρειών, με τις χορηγίες, τους σπόνσορες κλπ».
Για το αν ο κόσμος του αθλητισμού είναι «καθαρός» ή υπάρχει ομερτά για να καλυφθούν συμφέροντα: «Υπάρχει. Το βλέπουμε και στην πολιτική. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα στον αθλητισμό. Τα περισσότερα δεν βγαίνουν προς τα έξω. Ας δούμε πρώτα από όλα πόσο μεγάλος αγώνας γίνεται για να πάρει μία χώρα τους Ολυμπιακούς. Πόλεμος. Στη συνέχεια ακολουθούν εταιρείες, μάνατζερ και φτάνουνε στους αθλητές, αφού χωρίς αυτούς αγώνες δεν γίνονται».
περισσότερα στο http://www.gazzetta.gr/article/item/236394-ponao-gia-metallio

Ολυμπιακός: «ΟΚ» και «Τόρο» και Γέστε


Ετοιμοπόλεμοι για το προσεχές (1/11) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ θα είναι οι Βασίλης Τοροσίδης και Φραν Γέστε.

Οι δύο παίκτες έλαβαν κανονικά μέρος στην σημερινή, τελευταία προπόνηση των Πειραιωτών, πριν την αυριανή εντός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, ωστόσο αμφότεροι αποκλείστηκαν από την αποστολή των «ερυθρόλευκων».

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, τόσο ο «Τόρο» όσο και ο Γέστε θα βρίσκονται στη διάθεση του «Τσινγκούρι» στο μεγάλο παιχνίδι της προσεχούς Τρίτης με τους πρωταθλητές Γερμανίας, για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Έλληνας διεθνής μπακ, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως ξεπέρασε τελείως τον τραυματισμό του.
Σε ό,τι αφορά το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ, στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριελήφθη ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, καθώς και ο Λιούμπομιρ Φέισα, που επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του (είχε υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο σε παιχνίδι της εθνικής Σερβίας).
Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ είναι η εξής: Κοστάντσο, Μέγερι, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μόνχε, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.
 Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=407571&cid=10

Η Jennifer Nicole Lee στην παραλία


Συνεχίζει να προκαλεί η εντυπωσιακή γυμνάστρια

Με μία μπάλα και ένα μικροσκοπικό μαγιό η γυμνάστρια της τηλεόρασης Jennifer Nicole Lee έκανε για ακόμα μια φορά αισθητή την παρουσία της σε παραλία του Μαϊάμι.

Η 36χρονη τηλεπερσόνα δεν κρύβει το καλλίγραμμο σώμα της ενώ παράλληλα απολαμβάνει τα βλέμματα και την προσοχή των περαστικών καθώς και των φωτογράφων.

Πάντως δείχνει ότι αγαπάει πολύ το σώμα της καθώς ακόμα και στην μπλούζα που φόρεσε έγραφε «KISS MY ABS» που σημαίνει «Φιλήστε τους κοιλιακούς μου». 
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/251091/i-jennifer-nicole-lee-stin-paralia/

Τα ρολόγια μία ώρα πίσω, ξημερώματα Κυριακής



Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.

Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012.



http://www.nooz.gr/greece/ta-rologia-mia-ora-piso-ksimeromata-kuriakis--gtf

"Έμπιστοι φίλοι" στο Facebook

Η ιστοσελίδα του Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μία νέα ρύθμιση ασφαλείας, αυτή των "Έμπιστων Φίλων" (Trusted Friends), παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να βοηθηθούν από επιλεγμένους φίλους τους, στην περίπτωση που "κλειδώσει" ο λογαριασμός τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρχει λίστα 3-5 φίλων του χρήστη, οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν με ειδικό κωδικό ότι γνωρίζουν το χρήστη, οδηγώντας στην επιβεβαίωση των στοιχείων του. 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα βοηθήσει ιδιαίτερα όσους έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν το e-mail επαναφοράς του λογαριασμού τους.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα "δεύτερο κλειδί", όπως και στην περίπτωση των σπιτιών, μόνο που και στον κυβερνοχώρο πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή των "έμπιστων φίλων".


Πηγή: Digitalspy




http://www.nooz.gr/tech/empistoi-filoi-sto-facebook

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Απ. Γκλέτσος: «Δεν έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα…»


-Ο Δήμαρχος και όλοι οι επίσημοι κατέβηκαν από την εξέδρα για να ανέβουν οι ήρωες του 1940, που πολέμησαν στην Πίνδο…
Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσοςστην παρέλαση της Στυλίδας ήταν εντελώς διαφορετικό από τις άλλες πόλεις και φυσικά δεν άφησε και πολλά περιθώρια για διαμαρτυρίες προς τους επισήμους…Κάτι ήξερε η Κατερίνα Μπατζελή, που πήγε στην Στυλίδα και όχι στην Λαμία.
Οι επίσημοι ήταν κάτω από την εξέδρα και πάνω σ΄αυτήν ήταν οι γέροντες που πολέμησαν το 1940…, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το LamiaReport, ο Απ. Γκλέτσος δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη. Εξάλλου τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.
περισσότερα στα 
ΠΗΓΗ: lamiareport.gr
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/ap-gkletsos-den-echo-to-anastima-na-anevo-mazi-tous-stin-exedra.html

Αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980...

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας…

Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι...

περνούσαν με την αναμονή... Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί… Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά...
 Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση...

Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. 
Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους».

Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα... Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους... 
Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε... Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα... Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. 
Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τί φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.

Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας : ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

αναγνωστης



http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/10/1950-1980.html

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από τις 7/11 στη Θεσσαλονίκη


Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης θα λειτουργεί από τις 7 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε ανασφάλιστους πολίτες Έλληνες και αλλοδαπούς.
Το ιατρείο θα λειτουργεί σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκη στην οδό Αισώπου 24 (1ος όροφος, περιοχή Βαρδάρη), καθημερινά,  τις εργάσιμες ημέρες και θα έχει τακτικά ιατρεία γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Το κοινό θα μπορεί να κλείνει ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 520386 τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.
Η πρωτοβουλία υγειονομικών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου απευθύνει έκκληση στους πολίτες για ενίσχυση του ιατρείου και του οδοντιατρείου με εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, ακόμα και δίνοντας τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.
Ακόμα καλεί όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την ανάγκη του ιατρείου να το στελεχώσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=321541

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της UEFA στον Πειραιά


«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στην Αθήνα το συγκεκριμένο σεμινάριο, το οποίο ασχολείται με ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα του ποδοσφαίρου, δηλαδή τη σχέση του με τα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω πως η ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και εμπειριών επί του θέματος δε θα συμβάλλει μόνο στην προώθηση των ποδοσφαιρικών γεγονότων μέσω των μέσων ενημέρωσης, αλλά θα ωφελήσει, εν γένει, την αθλητική επικοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο αποτελεί πλέον κύριο θέμα κάλυψης στα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, σε καθημερινή βάση. Η εμπορική αξία που αντιπροσωπεύει για την αγορά των μέσων ενημέρωσης το καθιστά αναπόσπαστο στοιχείο για την επιτυχία όλων των οργανισμών μέσων ενημέρωσης και το τοποθετεί στην κορυφή της λίστας των γεγονότων που καλύπτονται ειδησεογραφικά».

http://www.star.gr/sports/113519

Τρίκαλα: Άκουσαν εγκλωβισμένο αναρριχητή να καλεί σε βοήθεια!


Εγκλωβισμένος σε βράχο των Μετεώρων βρέθηκε ένας 19χρονος από την Χαλκίδα που επιχείρησε να σκαρφαλώσει χωρίς τον ανάλογο εξοπλισμό.


Η βροχή και η υγρασία έκαναν αρκετά δύσκολη την αναρρίχηση του 19χρονου και σε κάποιο σημείο ανεβαίνοντας γλίστρησε και σταμάτησε στην άκρη του βράχου. 
Εκεί κατατρομαγμένος, σύμφωνα με το kalabakacity.gr, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ευτυχώς για καλή του τύχη έγινε αντιληπτός από ανθρώπους γειτονικών σπιτιών που με την σειρά τους επικοινώνησαν με το Ράδιο Σταγών όπου και κλήθηκε να παρέμβει η Π.Υ Καλαμπάκας και μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, όπου τον απεγκλώβισαν χωρίς να συμβεί κάτι δυσάρεστο.
Στη συνέχεια ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Καλαμπάκας για τυχόν χτυπήματα από το γλίστρημα στον βράχο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103415&catid=6

Ανοιχτή και τα Σαββατοκύριακα η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ


Από 12/11 η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, το διοικητικό συμβούλιο της πανεπιστημιακής φοιτητικής λέσχης και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποφάσισαν να μένει ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα η λέσχη.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/250614/anoihti-kai-ta-savvatokuriaka-i-foititiki-leshi-tou-apth/

Πρίντεζης: «Θέλαμε τη νίκη. Θέλουμε τον κόσμο...»

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη για πολλούς λόγους τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να στηρίξει τη νέα της προσπάθεια. 

«Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Το χρειαζόμασταν γιατί μετά την ήττα στο Μπιλμπάο έπρεπε σήμερα να κερδίσουμε έχοντας δυο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στη συνέχεια. Ξεκινήσαμε με πολύ άγχος, αλλά είχαμε συγκέντρωση, παίξαμε καλή άμυνα και είχαμε σωστή επικοινωνία στην επίθεση», σχολίασε ο 26χρονος φόργουορντ και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου. Τους χρειαζόμαστε όλους. Έναν, έναν».



http://www.sport-fm.gr/

Σοκ από βιασμό 13χρονης από 62χρονο στη Ζάκυνθο


Διατάχθηκε ιατροδικαστική έρευνα για να επαληθευτούν οι καταγγελίες

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει κάτοικος της Ζακύνθου, ο οποίος φέρεται να βίασε ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 13 χρόνων από τη Βουλγαρία. Ο φερόμενος ως δράστης είναι 62 ετών, γεγονός που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου.

Η 13χρονη γυρνώντας σπίτι της, μίλησε στους γονείς της για την επίθεση που είχε δεχθεί, κατά την οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά της, εξαναγκάστηκε να υποστεί τις νοσηρές ορέξεις του 62χρονου. Οι γονείς της κοπέλας από τον Αγαλά Ζακύνθου ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη και τον ανέκριναν. Παράλληλα διέταξαν τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης για να επαληθευθούν οι καταγγελίες της 13χρονης κοπέλας.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/251511/sok-apo-viasmo-13hronis-apo-62hrono-sti-zakuntho/

Από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου



Με αφορμή την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα. 








http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231134951

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Προς περιοχές ανησυχίας

Δήλωσε ο κύριος Μπούτσης εκτός των 
άλλων θεμάτων στην συνετευξή του

<<..ότι σε μια πόλη δε μπορεί να τα κάνει 
όλα ο δήμος, πρέπει και οι ομάδες στο 
μέτρο και στο βαθμό που μπορούν να φροντίσουν και εκείνες τα του οίκου τους.
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις που δίνει ο Δήμος στις ομάδες, εισπράττονται κάποια χρήματα από τις ομάδεςκαι κυρίως από τις ακαδημίες ή από χορηγίες. Θα πρέπει λοιπόν και αυτοί να συμβάλλουν στο έργο του δήμου. Πόσο δύσκολο είναι για παράδειγμα, η κάθε ομάδα με μια συνδρομή να φτιάξουν ένα μικρό φαρμακείο; Γιατί πρέπει μονίμως ένας δήμος να είναι πίσω από όλα.; >>


Και του λένε (2 ΦΙΛΟΙ)ότι δεν γνωρίζει απο αθλητισμό 
και ότι είναι αδιάλλακτος και απόλυτος.


ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟ  ΥΠΕΡΒΟΛΗ!!! ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΙ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ...ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ



28 Οκτωβρίου 1940. Ο Ελληνικός λαός στέκεται νικηφόρα απέναντι στη Γερμανοιταλική εισβολή γεμίζοντας με θαυμασμό ολόκληρη την Ευρώπη και με μια υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες.
28 Οκτωβρίου 2011. Μετά από μια σειρά διακυβερνήσεων από ανίκανες και ξενόδουλες κυβερνήσεις,  οι Έλληνες και οι Ελληνίδες  δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους μισθούς και συντάξεις τους, μια ελαχιστοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν κατακτήσει τόσα χρόνια σε υγεία και  παιδεία, κάνοντας τους να μαραζώνουν από κατάθλιψη και απαισιοδοξία και να ζουν σε επίπεδα ολοσχερούς φτώχειας.
Η δημοτική παράταξη «Πολίτες Μπροστά» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Κρεμμύδας, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάνε οι δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους κυβερνώντες να μας στερήσουν το χαμόγελο και την ελπίδα. Σε τοπικό επίπεδο, όπου και δραστηριοποιείται η παράταξη μας υπάρχουν πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν για να βοηθηθούν οι συνδημότες μας που πλήττονται περισσότερο από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενοι οι «Πολίτες Μπροστά» πρότειναν στη δημοτική αρχή την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την συγκεκριμενοποίηση ενεργειών και μέτρων που θα ληφθούν από το δήμο μας για την άμεση ανακούφιση ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, αστέγων και ειδικών ομάδων πληθυσμού της πόλης που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής απόγνωσης.
Μέτρα όπως η συνεργασία με τις ενορίες για την σίτιση απόρων, η αύξηση της διανομής τροφίμων σε φτωχές και πολυμελείς οικογένειες ώστε να καλυφθεί το σύνολο αυτών, κοινωνικό παντοπωλείο και στο Μοσχάτο, η δημιουργία  δημοτικού πολυιατρείου καθώς και η συνεργασία με φαρμακεία του Μοσχάτου και του Ταύρου για διανομή δωρεάν φαρμάκων σε αναξιοπαθούντες και φτωχούς συμπολίτες μας είναι απαραίτητα και επιτακτικά.
 Επίσης μετατροπή κάποιου δημοτικού κτηρίου (όπως της Μιαούλη ή της δωρεάς Γιαννίδη) ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τα βράδια άστεγους συνδημότες ειδικά τώρα τους χειμερινούς μήνες. Δημιουργία, σε κάποιο δημοτικό χώρο, τράπεζας ιματισμού και ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ των κατοίκων. Ανάπτυξη της αγοράς της πόλης με τη δημιουργία Κυριακάτικου παζαριού με stock προϊόντα των καταστημάτων σε πλατείες της πόλης, δημιουργία κινήτρων για πρόσληψη Μοσχατιωτών και Ταυριωτών από επιχειρήσεις της περιοχής. 
Μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους δημότες με ταυτόχρονη αξιοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού σε μεγάλες βιομηχανίες και καταστήματα ώστε να καλυφθεί η απώλεια εσόδων. Μείωση των τροφείων και των διδάκτρων σε παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια και ωδείο καλύπτοντας την μείωση με κάποιο ποσό από το κεφάλαιο που έχει ο δήμος για την αγορά ακινήτων (0,10 ευρώ ανά τετραγωνικό προσαύξηση στα δημοτικά τέλη).
Σίγουρα αυτά τα μέτρα δεν φτάνουν. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα τόσο από την δημοτική μας παράταξη όσο και από τις άλλες, πιστεύουμε, δημοτικές παρατάξεις.
Καλούμε την δημοτική αρχή να συγκαλέσει γρήγορα το δημοτικό συμβούλιο που της προτείναμε για να πάρουν μορφή και σχήμα τα μέτρα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και οι ανάγκες οικογενειών της όλης μας τρέχουν με ταχύ ρυθμό.
Καλούμε τους πολίτες να μη χάνουν το χαμόγελο και να αντισταθούν στην προσπάθεια των κυβερνώντων να τους εξοντώσουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες Μπροστά» δηλώνει παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα της ζητηθεί και που θα έχει στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής συνδημοτών μας.
Γραφείο Τύπου
«Πολίτες Μπροστά»

Με γοργούς ρυθμούς πληθαίνουν οι άστεγοι!


Κατά 25% αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν στους δρόμους

Οι άστεγοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Κλίμακα», οι αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά περίπου 25% το τελευταίο μόνο τρίμηνο.

Όσο τα «χαράτσια» πληθαίνουν, τόσο πληθαίνουν και οι άνθρωποι που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες ενός σπιτιού.

«Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν διαφοροποιήσει το θέμα των αστέγων και ποιοτικά και ποσοτικά. Βάσει εκτιμήσεων, αλλά και της εμπειρίας μας, ο πληθυσμός των αστέγων έχει αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο κατά 20 με 25%. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για τους ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, αλλά και γι αυτούς που οι συνθήκες διαμονής τους είναι ακατάλληλες», διευκρινίζει η Άντα Αλαμάνου, υπεύθυνη της ΜΚΟ «Κλίμακα» που συγκέντρωσε στοιχεία για τους άστεγους στη χώρα μας.

Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολοι για τους Έλληνες και οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των αστέγων θα αυξηθεί περισσότερο.

«Πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση στο προσεχές μέλλον, καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν τα σπίτια τους», τονίζει η κυρία Αλαμάνου.

Και συμπληρώνει: «Το σοκ για όσους βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο είναι τεράστιο. Αισθάνονται απελπισία και πάσχουν από κατάθλιψη. Είναι φοβερό για μία οικογένεια που είχε σπίτι, ξαφνικά να βρίσκεται στο δρόμο. Από κάποιους ακούσαμε ότι ύστερα από μερικές ημέρες ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Πολιτεία είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν καταφύγια νύχτας ή δημόσια λουτρά».
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/251173/me-gorgous-ruthmous-plithainoun-oi-astegoi/

Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Γιατρών και επαγγελμάτων υγείας για προγράμματα προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και παρακολούθησης


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                      Μοσχάτο, 17 Οκτωβρίου 2011
  ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
Γρ. Δημάρχου: 213 2019633,6 graftip.mt@gmail.com
ΠΡΟΣ:
 Γιατρούς που εργάζονται στην πόλη
ΘΕΜΑ: Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Γιατρών και επαγγελμάτων υγείας για
προγράμματα προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και παρακολούθησης
 Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο όπου δοκιμάζονται η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η
κοινωνική συνοχή. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αποτυπώνονται, όπως είναι φυσικό, στις ευπαθείς
ομάδες πληθυσμού και εκεί χρειάζεται η δυνατή υποστήριξη. Πιστεύω ότι στην οικονομική και
κοινωνική κρίση που περνάμε, θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των δύο πιο
σημαντικών τομέων για το κοινό όφελος: τους τομείς της παιδείας και της υγείας.
Στο δικό σας ευαίσθητο τομέα της υγείας θεωρώ ότι η προσπάθειά μας έγκειται στο να
διατηρηθεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες για τις πιο αδύναμες
κατηγορίες πληθυσμού που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη και δεν είναι σε θέση να έχουν  πρόσβαση
στο σύστημα υγείας.
Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί
σας ώστε να αποτυπωθεί η διαθεσιμότητά σας για τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών
Γιατρών. Ο στόχος είναι να υλοποιηθούν προγράμματα προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και
παρακολούθησης σε χώρο του Δήμου ή και άλλο πρόσφορο χώρο.
Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός σε τοπικό επίπεδο συνιστά το σημαντικότερο χώρο παραγωγής
κοινωνικού κεφαλαίου και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε, συμπληρώνοντας και
αποστέλλοντας το σχετικό πίνακα που ακολουθεί.
              Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή,

                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
                                                                                Ανδρέας Γ. Ευθυμίου




Απαραίτητα στοιχεία


Ονοματεπώνυμο
Ειδικότητα
Περιγραφή είδους παρεχόμενων
υπηρεσιών
Διαθέσιμος χρόνος
(π.χ. μία φορά τη βδομάδα)
Διεύθυνση
Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό)
και email
Υπογραφή


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

" ΜΑΡΓΩΝΕΙΣ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ"Εκδήλωση στην Μεσοποταμία για τον Κώστα Μπαλάφα αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 8,00 μμ

΄Πρόσκληση
μια ξεχωριστή εκδήλωση αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 8.00΄ μ.μ. στη Μεσοποταμία (Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο)

αφιερωμένη στο σπουδαίο φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
ένας αντάρτης, μάρτυρας της μνήμης μας.

Ο φωτογράφος Περικλής Αντωνίου επέλεξε και θα παρουσιάσει φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα.
Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Η ιστορία του τόπου μου" σε σενάριο-σκηνοθεσία του Κώστα Μαχαίρα.

Μπαρουάν: Η συμφωνία για την Ελλάδα έσωσε το ευρώ


Η συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας ήταν μια φιλόδοξη και παγκόσμια απάντηση, η οποία έσωσε το ίδιο το ευρώ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν, μιλώντας στο RTL.

«Είναι (η απάντηση αυτή) που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, που θα βγάλει την ευρωζώνη από τα προβλήματα, που θα επιτρέψει στην οικονομία να ανακάμψει και θα σταθεροποιήσει την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία», είπε ο Γάλλος πολιτικός.

Για να συμπληρώσει: «Υπό αυτή την έννοια είναι μια φιλόδοξη, παγκόσμια και αξιόπιστη απάντηση». Κληθείς να απαντήσει, αν η συμφωνία έσωσε το ευρώ, ο κ. Μπαρουάν απάντησε: «Φυσικά. Υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης (της κρίσης), ήταν μια συστημική κρίση».

http://www.star.gr/politics/113404

Ξέσπασμα στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Ράλι ανόδου του Γενικού Δείκτη

Με ανοδικό ξέσπασμα ξεκίνησαν τα Χρηματιστήρια στην Αθήνα και την Ευρώπη, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης έκανε ένα πρώτο άλμα 4,73% στα πρώτα 10 κλεπτά της συνεδρίασης. Στην Ευρώπη, ο DAX στη Γερμανία, κατέγραφε κέρδη 3,57% ο CAC στο Παρίσι +3,86% και ο SMI στην Ιταλία 2,20%.



Την ίδια ώρα, το σπρεντ του 10ετους ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 112 μονάδες βάσης στις 2.200 και το ευρώ ενισχυόταν περαιτέρω στα 1,40 δολάρια.

Αυτή την ώρα, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 800,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,42%.

http://www.star.gr/politics/113415

Πυροβόλησαν τον περιπτερά στην Εκάλη


Έντεκα και δέκα το βράδυ στην πλατεία Βασιλέως Παύλου. Κανείς από τους λίγους περαστικούς δεν έδωσε σημασία σε δυο άτομα που πλησίαζαν στο περίπτερο.


Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν ότι ο περιπτεράς μένει εκεί ως τις έντεκα το βράδυ. Αυτό μάλλον το ήξεραν και οι δυο άγνωστοι που προφανώς πήγαν στο ... κλείσιμο για να αρπάξουν από τον περιπτερά την είσπραξη.
Ο άτυχος άνδρας είδε ξαφνικά μπροστά τους τους δυο άνδρες να τον σημαδεύουν με όπλο. Πριν προλάβει να αντιδράσει ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε. Ευτυχώς η σφαίρα βρήκε στον πάγκο του περιπτέρου και όχι τον ίδιο.
Ο άτυχος υπάλληλος όμως τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, από τα θραύσματα του πάγκου.
Οι ληστές άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο και έγιναν “καπνός” πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Ευτυχώς ο άτυχος υπάλληλος δεν κινδυνεύει. Ο τραυματισμός του ήταν τόσο ελαφρύς που δεν χρειάστηκε να καν να πάει στο νοσοκομείο.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103253&catid=4

Θα ζούμε μέχρι τα 150!


Νέα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια

Στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης βρίσκονται φάρμακα κατά της γήρανσης που θα βοηθούν το σώμα να «επισκευάσει» τον εαυτό του και θα αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής στα 150 χρόνια!

«Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να προσθέσουμε μερικά ακόμα χρόνια ζωής στον άνθρωπο», είπε ο Peter Smith, πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Το να ζήσουμε μέχρι τα 150, μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά αυτό που αναζητούμε είναι να παραμείνουμε υγιείς μέχρι το τέλος της ζωής μας. Ο στόχος δεν είναι μόνο να επεκτείνουμε τη ζωή μας, αλλά κυρίως να επεκτείνουμε μια υγιή ζωή», είπε.

Τα πρώτα φάρμακα που θα επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης θα είναι, ενδεχομένως, διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια και βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, ταυτόχρονα με νέες θεραπείες που χρησιμοποιούν βλαστικά κύτταρα.
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/251026/tha-zoume-mehri-ta-150-/

Ενημερώνει αρχηγούς, συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο


Ο πρωθυπουργός θα τονίσει την ανάγκη για συναίνεση

Σε ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αλλά και των αρχηγών όλων των πολιτικών κομμάτων θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός τις αμέσως επόμενες μέρες. 

Αν και το πρόγραμμα δεν είναι σαφώς καθορισμένο ακόμη, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αξιωματούχους τις χώρας σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη Σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου για το ελληνικό χρέος, αλλά και την επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει, επίσης, την ανάγκη για πολιτική συναίνεση και συνεργασία όλων των πολιτικών παρατάξεων, καθώς η περίοδος που θα ακολουθήσει την εφαρμογή των νέων αποφάσεων θα είναι δύσκολη, αφού η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει στους εταίρους της ότι ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. 

Σε δεύτερη φάση, ο Γ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει και υπουργικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν οι κινήσεις της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής. 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός, αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών, είναι κατ' αρχήν ικανοποιημένοι από την επίτευξη της συμφωνίας μείωσης του ελληνικού χρέους. Δεν κρύβουν, όμως, και τον προβληματισμό για την προσπάθεια και την περαιτέρω πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, μετά την απόφαση για το νέο πακέτο βοήθειας.

Πηγή: 24h.gr

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/251072/enimeronei-arhigous-sugalei-upourgiko-sumvoulio/