Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τους 139 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία


Υπό δυσχερείς συνθήκες συνεχίζεται το έργο των σωστικών συνεργείων

Τουλάχιστον 138 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί και 350 είναι οι τραυματίες από τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Βαν στην ανατολική Τουρκία, κοντά στο Ιράν, σύμφωνα με νέο επίσημο απολογισμό τον οποίο έδωσε στον δημοσιότητα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν και οι 45 στην περιοχή Έρσις, ενώ ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό θα αυξηθεί περαιτέρω όταν αρχίσουν να φθάνουν πληροφορίες από άλλες πόλεις και απομακρυσμένα χωριά με τα οποία δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή η επικοινωνία.

Ως και 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και από 300 ως 400 αγνοούνται καθώς πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Με ελάχιστα μέσα και δουλεύοντας στο ημίφως οι εργαζόμενοι των σωστικών συνεργείων ανασύρουν την μια σορό μετά την άλλη από τα συντρίμμια στην πόλη Έρσις, που υπέστη μεγάλες ζημιές.

Ασθενοφόρα, στρατιώτες και ομάδες πρώτων βοηθειών πασχίζουν να βγάλουν επιζώντες από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όμως πολύ συχνά βγάζουν μόνο σορούς από τα συντρίμμια.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε τόσο στην πόλη Βαν όσο και στην Έρσις, ενώ η παροχή αερίου διακόπηκε επίσης στην Βαν ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν εκρήξεις, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να βασίζονται σε μικρές γεννήτριες για να βλέπουν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέταξε στην Έρσις με ελικόπτερο για να επιθεωρήσει επί τόπου την έκταση της καταστροφής, αφού μετέβη νωρίτερα στη Βαν.

Γιατροί και νοσοκόμες στην πόλη Ερσίς είναι αναγκασμένοι να περιθάλπουν τραυματίες στον κήπο, αφού το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/249007/tous-139-eftasan-oi-nekroi-stin-tourkia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου