Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

.ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:Εναρξη λειτουργίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΔΑΠ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωστοποιούμε την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΔΑΠ), στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7 στο Μοσχάτο. Το ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Οι αιτήσεις εγγραφής των παιδιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα κατατίθενται από 15 έως 31 Ιουλίου 2013 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου – Μοσχάτο και Πειραιώς και Επταλόφου – Ταύρος).
 
 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/ypiresies/kdap_anak.pdf

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ορθοπεταλιές #23 - Πεταλιές με 1.141 κοινόχρηστα ποδήλατα σε 19 δήμους

Η ΦΩΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ..ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΙΟΚΑΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
Ποδήλατα. Πολλά ποδήλατα. Κόκκινα. Κίτρινα. Πράσινα. Μπλε. Στα Ιωάννινα, στη Ν.Σμύρνη, στην Καβάλα, στο Μαρούσι. Kαι αλλού. Δεκαεννιά πόλεις σε όλη την Ελλάδα - έπονται κι άλλες σύντομα - διαθέτουν σήμερα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων. Σαν τα δημοφιλή του Παρισιού και του Λονδίνου.
Συνολικά 1.141 ποδήλατα , τα οποία μπορεί κανείς τα νοικιάσει για λίγη ώρα, βρίσκονται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους. Δεν τα λες και λίγα. Μέχρι πρότινος στη χώρα μας τα ποδήλατα ήταν...εξόριστα στα πεζοδρόμια ή κλειδωμένα στις αποθήκες, και το αυτοκίνητο ο απόλυτος κυρίαρχος των δρόμων. Φαίνεται όμως ότι κάτι αλλάζει.

Η αλλαγή που έχει συντελεστεί στις 19 πόλεις της Ελλάδας, και μάλιστα μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, μόνο ελπίδα μπορεί να σκορπίσει. Οι δημοτικές αρχές με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από το "πράσινο ταμείο" του ΥΠΕΚΑ πήραν την απόφαση να κάνουν πιο «πράσινες» τις πόλεις τους. Έτσι, δίνουν την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες τους να μετακινούνται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με ποδήλατο. Αυτό σημαίνει μειωμένοι ρύποι στην ατμόσφαιρα και λιγότερος θόρυβος. Συνεπώς καλύτερο περιβάλλον.

Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η εγκατάσταση των συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων έχει γίνει από δύο ελληνικές εταιρείες. Στους μισούς δήμους τα έχει εγκαταστήσει η μία και στους άλλους μισούς η άλλη. Ο υγιής ανταγωνισμός δηλαδή κάνει…ποδηλατικά θαύματα! Συγκεκριμένα η εταιρεία Cyclopolis (www.cyclopolis.gr) έχει εγκαταστήσει συστήματα σε 9 πόλεις. Διαθέτουν 37 σταθμούς και 441 ποδήλατα. Αντίστοιχα, η εταιρεία Βrainbox (www.easybike.gr) έχει εγκαταστήσει συστήματα μίσθωσης "easybike" σε 10 πόλεις με 700 ποδήλατα και 47 σταθμούς. Eίναι δε η πρώτη εταιρεία που προχώρησε προ τριετίας σε εγκατάσταση  συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Ελλάδα. 


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ 
 http://www.tanea.gr/opinions/blogs/article/5027797/orthopetalies-23-petalies-me-1-141-koinoxrhsta-podhlata-se-19-dhmoys/

Οι ωραίες της διαδήλωσης των δημοτικών αστυνομικών.

Άστραψαν τα φλας των φωτογράφων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.

 

Δύο αστυνομικίνες, η μία εκ των οποίων φορώντας γυαλιά aviator με καθρέφτη, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των φωτορεπόρτερ.


 περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/i-ores-tis-diadilosis 

Ν. Νικολόπουλος: «Τι θα γίνει με το μισθολόγιο και τις συντάξεις των Στρατιωτικών;»


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν. Νικολόπουλος: «Τι θα γίνει με το μισθολόγιο και τις συντάξεις των Στρατιωτικών;»

Το μισθολόγιο και κατ’ επέκταση οι συντάξεις των στρατιωτικών βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή τους. Η Δικομματική Κυβέρνηση για ακόμα μία φορά έφερε στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων την μείωση των μισθών και των συντάξεων των ένστολων και φαίνεται πως τελικά θα προτιμήσει να περικόψει κι άλλο τις αμυντικές δαπάνες για να μην «εισβάλλουν» οι απόστρατοι στο Πεντάγωνο.
Το ΧΡΙ.Κ.Ε διαβάζοντας την ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΣ Ταξίαρχου εα Βασίλη Νικολόπουλου κρίνει σκόπιμο, να κάνει κοινωνούς τους συμπολίτες μας με τις ορθές και τεκμηριωμένες απόψεις του Προέδρου της ΠΟΣ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΣ αναφέρονται τα κάτωθι:
“Με το «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», που υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2012, προβλεπόταν σε ότι αφορά στους:
1. Εν ενεργεία ένστολους τα εξής:
  • προοδευτικές μειώσεις στις μηνιαίες αμοιβές των υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων (δικαστές, διπλωμάτες, γιατροί διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ, ένοπλες δυνάμεις και αστυνομία, υπάλληλοι αεροδρομίων, και γενικοί γραμματείς) με εφαρμογή από 1η Αυγούστου 2012, ως ακολούθως: 2 τοις εκατό κάτω από 1000 Ευρώ, 10 τοις εκατό για 1000-1500 Ευρώ, 30 τοις εκατό για 2500-4000 Ευρώ και 35 τοις εκατό από 4000 Ευρώ.
  • κατάργηση αυτόματων προαγωγών στις ένοπλες δυνάμεις έως το 2014 με ετήσια απόδοση τουλάχιστον 88 εκατομμύρια ευρώ καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
2. Αποστράτους τα κάτωθι:
  • μείωση των συνολικών συντάξεων (κύρια κι δευτερεύουσες συντάξεις) για κάθε συνταξιούχο (μεταξύ 1000-1500 Ευρώ κατά 3% για 1500-2000 Ευρώ κατά 5% και πάνω από 2000 Ευρώ κατά 12%),
  • μείωση συντάξεων ειδικών μισθολογίων κατά αναλογία των μειώσεων των μισθών των ειδικών μισθολογίων,
  • μείωση συντάξεων στρατιωτικών και αστυνόμων λόγω της κατάργησης των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών,
Όμως κύριοι της Δικομματικής Κυβέρνησης το μισθολόγιο των στρατιωτικών έχει μία σημαντική διαφορετικότητα έναντι των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων. Η διαφορά του μισθολογίου των στρατιωτικών σε σχέση με τα υπόλοιπα 18 ειδικά μισθολόγια έγκειται κυρίως στις παρακάτω δύο συνιστώσες:
Α. Η πρόβλεψη μειώσεων των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων σταματά στο τέλος του 2013, ενώ των στρατιωτικών έχει σχεδιαστεί και νέα (η τρίτη κατά σειρά με τον ίδιο νόμο, για το έτος 2014).
Β. Είναι το μοναδικό ειδικό μισθολόγιο, όπου περιλαμβάνεται όλο το προσωπικό που υπηρετεί στον κλάδο (ΕΔ-ΣΑ) σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια που ανά κλάδο περιλαμβάνουν μόνο το ανώτατο εξειδικευμένο προσωπικό για το συγκεκριμένο κλάδο (Δικαστικός κλάδος μόνο δικαστές – εισαγγελείς, όχι γραμματείς, επιμελητές, υπάλληλοι κλπ, Νοσοκομεία μόνο γιατροί, όχι νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό, οικονομικό κλπ.). Ενδεικτικά σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΠΕ στα ειδικά μισθολόγια υπάγονται:
  • Στρατιωτικοί (ε.ε.): 156.000
  • Ιατροί ΕΣΥ: 22.245
  • Δικαστικοί και Μέλη ΝΣΚ: 4.215
  • Διπλωμάτες: 885
  • Πανεπιστημιακοί: 11.920
  • Αρχιερείς: 85, κλπ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα προσδοκώμενα ποσά εξοικονόμησης που υπολογίζονται στο συνολικό αριθμό εργαζομένων να είναι μεγαλύτερα για τους στρατιωτικούς. Επειδή ΜΟΝΟ στο ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ οι βαθμίδες, κάποιες εκ των οποίων είναι χαμηλόμισθες, σύμφωνα με το μνημόνιο, σ’ αυτές τις βαθμίδες οι μειώσεις θα έπρεπε να είναι ελαχιστότατες.
Συγκρίνοντας λοιπόν τους συντελεστές του μισθολογίου παλαιού-νέου, διαπιστώνουμε ότι μέχρι το βαθμό του Ανθυπολοχαγού οι μειώσεις συντελεστών είναι ελάχιστες (υπάρχει και αύξηση…), ενώ από το βαθμό του Σχη και πάνω δυσανάλογα μεγάλες. Η αλλαγή στους συντελεστές είχε σημαντική επίπτωση στο χρονοεπίδομα, επίσης σημαντικές ήταν οι μειώσεις στα επιδόματα, ενώ καταργήθηκαν τελείως οι ΗΕΕ, με αποτέλεσμα τις μεγάλες μειώσεις που υπέστησαν τελικά άπαντες.
Έτσι, ενώ οι μεγάλοι βαθμοί στην πραγματικότητα έχουν υποστεί ποσοστιαίες  μειώσεις μεγαλύτερες των άλλων ειδικών μισθολογίων, με το «παιχνίδι» των αριθμών («μεσοσταθμικός υπολογισμός»), αυτό δεν αποτυπώθηκε και το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί, λανθασμένα βέβαια, ότι θα πρέπει να προχωρήσει και σε νέα μείωση. Το θέμα θα ήταν ξεκάθαρο και απλό, αν είχε ληφθεί η αντίστοιχη μέριμνα των άλλων ειδικών μισθολογίων, όπου οι χαμηλόβαθμοι των κλάδων αυτών (Νοσοκομειακών, Δικαστηρίων, Πανεπιστήμιων κλπ) υπολογίστηκαν ξεχωριστά.
Αυτή η στρέβλωση στις αποδοχές των ε.ε. στελεχών των ΕΔ - ΣΑ, επιδεινώνεται υπέρμετρα στους στρατιωτικούς συνταξιούχους, όπου οι συνταξιοδοτικοί βαθμοί είναι υψηλότεροι και το αντίστοιχο πλήθος μεγαλύτερο (το 80,89% είναι βαθμού Ταγματάρχη/Αστυνόμου Α’ και πάνω), λόγω εξάντλησης κατά βάση της ιεραρχίας του καθενός, ανάλογα προελεύσεως. Έτσι, διαπιστώνουμε ότι στους ε.α. οι ποσοστιαίες μειώσεις ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ (χωρίς το 5-10-15-20%) στους υπόψη βαθμούς κυμαίνονται από 8,9-20,49%, που καταδεικνύει ότι ήδη έχει υπερκαλυφθεί η απαίτηση του Υπ. Οικονομικών, ξεπερνώντας συνολικά από αρχής κρίσης ακόμη και το 68%, αναλόγως βαθμού.
Από την παραπάνω ανάλυση γίνεται σαφές ότι, το Υπουργείο Οικονομικών και η Δικομματική Κυβέρνηση έχουν βάλει ως στόχο την αποσύνθεση των ΕΔ και των ΣΑ, με αποτέλεσμα, να διακυβεύεται σοβαρά η εθνική μας ακεραιότητα και ασφάλεια!!
Εκεί όμως που υπάρχει ο μεγάλος «εκτροχιασμός» σε βάρος των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α, είναι στους στόχους -προβλέψεις του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως αυτές έχουν περιληφθεί στο Ν.4093/2012 και τροποποιηθεί μεταγενέστερα.
Συγκεκριμένα στον πίνακα 4, παράγραφο 4 Συντάξεις προβλέπεται:
  • α/α 7 «μείωση συντάξεων εξ αιτίας περικοπών στα ειδικά μισθολόγια»: 99,7 εκατ. ευρώ το 2013 (αρχικά ήταν 100 εκατ.) και συνολικά 116,2 εκατ. μέχρι και το έτος 2016. Σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΛΚ της 18ης Δεκ. 2012, τα 2/3 των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια αφορούν στρατιωτικές συντάξεις (περίπου 120.000), ήτοι για το έτος 2013 είναι 66,4 εκατ. ευρώ ή 77,46 εκατ. μέχρι και το έτος 2016.
  • α/α 8 «μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου»: 161,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2014 και συνολικά 172,8 εκατ. ευρώ μέχρι και το έτος 2016.
Αναλύοντας τα δεδομένα που υπήρχαν εκείνη την περίοδο, με μία πρώτη εκτίμηση υπολογίσθηκε ότι, έναντι του στόχου των 66,4 εκατ. για το έτος 2013, οι μειώσεις που είχαν γίνει στις συντάξεις (δηλ. διαφορά σύνταξης Δεκ 2012-Ιαν 2013), ΜΟΝΟ λόγω περικοπών στο μισθολόγιο των ε.ε. ανήρχετο τουλάχιστον στα 204 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τις μειώσεις συντάξεων 17 μηνών (1/8/2012-31/12/2013).
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αριθμητικούς πίνακες των Μετοχικών Ταμείων και άλλα στοιχεία, υπολογίστηκε το ύψος της συνολικής μείωσης επί των καθαρών ποσών που υπέστημεν όλοι οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, στο ποσό των 254 εκατ. ευρώ (με ενδεχόμενη απόκλιση της τάξης του 5-8%) δηλ. μία διαφορά μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου του μεσοπρόθεσμου και της συνολικής εξοικονόμησης από τις μειώσεις, που υπολογίζεται ότι φθάνει πιθανόν μέχρι και τα 188 εκατ., για το 2013, η οποία δεν δικαιολογείται.
Από την ανάλυση των παραπάνω πλέον ακριβέστερων στοιχείων, για προσδιορισμό του ΚΑΘΑΡΟΥ ποσού που προκύπτει από τις μειώσεις λόγω μισθολογίου, συνυπολογιζομένων των προσαυξήσεων επιδομάτων επικινδυνότητας για όσους δικαιούνται, προκύπτει συνολικό δημοσιονομικό όφελος που ανέρχεται μηνιαίως σε 14.204.007 ευρώ ή σε 241.458.604 ευρώ για το διάστημα από 1 Αυγ. 2012 έως 31 Δεκ. 2013, έναντι του στόχου 2013 που είναι 66,4 εκατ. ευρώ.
Με τα στοιχεία αυτά είναι φανερό ότι, οι μειώσεις που έχουν γίνει με βάση το Ν.4093/2012 και που αφορούν ΜΟΝΟ τη σύνδεση με το μισθολόγιο των ε.ε. (πρώτη μείωση από 1/8/2012), υπερκαλύπτουν ήδη από το έτος 2013, τις προβλέψεις του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Επομένως, δεν θα πρέπει να υπάρξει και 3η μείωση για το 2014, ΧΩΡΙΣ αυτό να έχει οποιαδήποτε επίπτωση σε άλλες κοινωνικές ομάδες.»
Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος πιστεύει ότι, η κατάσταση των αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών είναι ήδη τραγική, λόγω των τεράστιων και αλλεπάλληλων περικοπών που φθάνουν συνολικά (συντάξεις/ μισθοί, δώρα, μερίσματα, κλπ) μέχρι και το 68% από το 2009 και ορθώς θεωρούνται ΑΔΙΚΕΣ, συγκρινόμενες με τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι άλλες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες!! Οι ένστολοι είναι οι μοναδικοί, στους οποίους έχει προγραμματισθεί και νέα μείωση για το 2014. Οι εξοντωτικές αυτές και πρωτοφανείς μειώσεις, έχουν πλημμυρίσει από αγανάκτηση, οργή και απογοήτευση το σύνολο των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, που βλέπουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους και να οδηγούνται σε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο.
Το ΧΡΙ.Κ.Ε και ο γ.γ του Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος έχουν δείξει εμπράκτως ότι, στηρίζουν τις προσπάθειες των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ και είναι πάντα στη διάθεση των Θεσμικών και μη Ενώσεων για συνάντηση μαζί τους, προκειμένου, μέσα από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο να πιέσει την Δικομματική Κυβερνητική Τρόϊκα να αποδώσει στους ανθρώπους που φέρουν τη σημαία στο μπράτσο τους και το εθνόσημο στο κεφάλι τους τα δέοντα!!


Site : www.nikosnikolopoulos.gr 
follow on twitter : @niknikolopoulos -@xristianodimokr

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η Γεννηματά στον Στόλο - Στο πλάϊ της η υπασπιστής πλωτάρχης

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ), στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), επισκέφθηκε σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Μαζί την στην πρώτη της εμφάνιση και η υπασπιστής πλωτάρχης Πηνελόπη Πουλή.
Η Αναπληρωτής  Υπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ και ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η κα Γεννηματά επικοινώνησε μέσω δορυφόρου με τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι στο χώρο όπου χτυπά η καρδιά του Πολεμικού Ναυτικού. Αισθάνομαι υπερήφανη που η επαγγελματική σας κατάρτιση, οι σκληρές σας προσπάθειες, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθιστούν πραγματικότητα αυτό που σήμερα εισέπραξα: Τον πλήρη έλεγχο των θαλασσών μας», σημείωσε σε δήλωση της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=26873 

Β.ΣΠΑΝΑΚΗΣ : «ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ»


Με επιστολή που έστειλε  σήμερα στον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου ζήτησε  την ίδρυση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Ντερέκα να συγκληθεί έκτακτό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.



Διαβάστε την επιστολή.

Αξιότιμε Κύριε Υποδιοικητή,



όπως γνωρίζετε η γεωγραφική θέση του νέου διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι τέτοια που καθημερινά τον διαπερνούν χιλιάδες εργαζόμενοι και επισκέπτες δεδομένου ότι ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγάλο λιμάνι. Παρ’ όλα ταύτα και σε πλήρη αντίφαση με την λογική ίδρυσης των νέων Δήμων του Νόμου 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη), τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας και συνεπώς οι πολίτες του έχουν υποστεί την απομάκρυνση Δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών, όπως του ΟΑΕΔ και των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Δεδομένου λοιπόν ότι :

1.       Οι πολίτες του Δήμου μας δικαιούνται να λαμβάνουν υπηρεσίες ισότιμες με αυτές που λαμβάνουν οι πολίτες άλλων γειτονικών και μη Δήμων.

2.       Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει και τους κατάλληλους χώρους για να παραχωρήσει δωρεάν καθώς και τους πόρους προκειμένου να καλύψει τα έξοδα για τη στέγαση  ενός «Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης» στην περιοχή μας από το ΙΚΑ.

3.       Καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και άλλες κοινωνικές ομάδες έχουν μεγάλη ανάγκη των υπηρεσιών του ΙΚΑ, όπως του Τομέα Μητρώου, Εσόδων, Παροχών Ασθένειας, Συντάξεων και Διοικητικού για τα ΚΕΠΑ και άλλα.

4.       Προκειμένου να λαμβάνουν αυτές τις Υπηρεσίες οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς Δήμους γεγονός που συνεπάγεται σημαντικό κόστος και ταλαιπωρία για αυτούς.

5.       Οι αρμοδιότητες που προβλέπονται για τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην από 20/3/2013 σχετική απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου καλύπτουν κατά ένα μεγάλο μέρος βασικές ανάγκες πολιτών της περιοχής μας.



Σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την ίδρυση ενός Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιοχή μας.



Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονική υπηρεσία στον Δήμο μας η οποία μεταφέρθηκε στην Καλλιθέα.



Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση


                                                   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΣΠΑΝΑΚΗΣ

Επικεφαλής μειοψηφίας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου





 https://www.facebook.com/notes/vassilios-petros-spanakis/%CE%B2%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85/10151537440501821

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου Δελτίο Τύπου - Ξεκινάνε τα Ποδήλατα του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)-Πράξη : «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» Συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Π. Ε. Π. «ΑΤΤΙΚΗ», του ΕΣΠΑ 2007-2013





Tο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
σε συνεργασία
με το Πανεπιστήμιο του Leeds,  Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών, Αγγλία  
(School of Performance and Cultural Industries)
διοργανώνουν 

Σεμινάριo και Εργαστήρια
Πέμπτη 5  έως Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
"Αντιγόνη: Στα έγκατα της Δημιουργίας"
με διακεκριμένους εισηγητές του Πανεπιστημίου Leeds
με ελεύθερη συμμετοχή, κατόπιν επιλογής

Αιτήσεις συμμετοχής έως το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013
Πληροφορίες: www.mcf.gr, τηλ. 210 3418 551 καθημερινά 11:00 με 15:00


Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ » του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνεχίζει για 2η χρονιά, το Σεπτέμβριο του 2013 το πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος. Το πρόγραμμα  εντάσσεται στο γενικότερο εκπαιδευτικό προγραμματισμό του Ι.Μ.Κ. για την προώθηση της έρευνας και της μελέτης του Αρχαίου Δράματος με στόχο να θέσει τις βάσεις για ένα διεθνές δίκτυο επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργούς και καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις. Η ανταλλαγή των διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων, θεωριών και πρακτικών, θα συμβάλλει -εκτός των άλλων- και στην ανάδειξη της Αθήνας ως σημείου αναφοράς για την έρευνα, τη μελέτη και την πρακτική του Αρχαίου Δράματος.
Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες - δημιουργούς και σπουδαστές - φοιτητές, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους.
Στη δεύτερη χρονιά του Προγράμματος, μετά και την πολύ επιτυχημένη εμπειρία της συνεργασία του ΙΜΚ με το  Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ) το 2012, έχει προσκληθεί από τις 3 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2013, το διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο  του Leeds (School of Performance and Cultural Industries), της Μ. Βρετανίας, για να παρουσιάσει  μία  παράσταση Αρχαίου Δράματος όπως και Σεμινάριο και σειρά Εργαστηρίων με διακεκριμένους εισηγητές από το  Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την παρουσίαση της ενδιαφέρουσας παράστασης «Αντιγόνη» (βασισμένης στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή) σε  κείμενο (διασκευή – δραματουργική επεξεργασία) του Ashley Scott - Layton και σκηνοθεσία Γιώργου Ροδοσθένους, στο Θέατρο του Ι.Μ.Κ. στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2013),
και τη διοργάνωση εντατικού Σεμιναρίου και Εργαστηρίων από τις 5 Σεπτεμβρίου, που θα επικεντρωθούν (μεταξύ άλλων) στον αυτοσχεδιασμό, το σωματικό θέατρο (Τεχνική Κίνησης Laban/ Λάμπαν), τις προσεγγίσεις Στανισλάφσκι  και Άλφρεντς, τη δραματουργική επεξεργασία και τις σύγχρονες προσεγγίσεις της Αρχαίας Τραγωδίας από τον Δρ. Γιώργο Ροδοσθένους (λέκτορα Μουσικού Θεάτρου στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών & Πολιτιστικών Βιομηχανιών (School of Performance & Cultural Industries) του Πανεπιστημίου του Leeds) και τον ηθοποιό Tom Colley (Τομ Κόλλεϋ).
Στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια μπορούν να πάρουν μέρος, δωρεάν, απόφοιτοι και σπουδαστές δραματικών σχολών, όπως και απόφοιτοι και φοιτητές θεατρολογικών τμημάτων και σχολών κλασικής και παιδαγωγικής κατεύθυνσης κατόπιν επιλογής.

Το Σεμινάριο
Το Σεμινάριο, θα έχει συνολική διάρκεια 8,5 ωρών και θα αναπτυχθεί σε 3 ενότητες, με εισηγητή τον καθηγητή και σκηνοθέτη Δρ. Γιώργο Ροδοσθένους.
Θεματολογία Σεμιναρίου:
Ενότητα 1: Η Αντιγόνη σε οίκο νυφικών;
Γιατί χρησιμοποιούμε τη διασκευή στην Αρχαία Τραγωδία; Ποιοι είναι οι κανόνες; Πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε τον Χορό σε ξεχωριστές οντότητες; Ο καθηγητής Δρ. Γιώργος Ροδοσθένους θα περιγράψει τη διαδικασία που ακολούθησε για την προσαρμογή του κειμένου της Αντιγόνης και το πώς φαντάστηκε το Χορό. ως υπαλλήλους οίκου νυφικών.

Ενότητα 2: Σύγχρονες προσεγγίσεις στην Ελληνική Τραγωδία /Contemporary approaches to Greek Tragedy
            Προσεγγίσεις στην Αρχαία Τραγωδία με αναφορές στις παραστάσεις σε σκηνοθεσία  Γ. Ροδοσθένους: «Αγαμέμνων», «Αίας», «Άλκηστις», «Ελένη», «Ιππόλυτος», «Ορέστεια» και «Σύζυγος του Ηρακλή»

Ενότητα 3: Θέατρο Σύνθεσης / Composed Theatre
Διερεύνηση του τρόπου «σύνθεσης» μιας θεατρικής παράστασης χρησιμοποιώντας μουσικές φόρμες. Αυτό το σεμινάριο εστιάζει στις αισθητικές και σκηνικές αποφάσεις του σκηνοθέτη και στον τρόπο με τον οποίο αυτές συντέθηκαν στην τελική αφήγηση.

Πρόγραμμα
Ώρες σεμιναρίου:                5/9/2012, ώρες 19:30 - 22:30
6/9/2012, ώρες 19:30 - 22:30
10/9/2012, ώρες 17:30 - 20:00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Θα πραγματοποιηθούν 3 Εργαστήρια, από τον καθηγητή Δρ. Γιώργο Ροδοσθένους και τον ηθοποιό Tom Colley (Τομ Κόλλεϋ) συνολικής διάρκειας 8 ωρών, με τις παρακάτω θεματικές:
1.   Αυτοσχεδιασμός / Improvisation (Δρ. Γιώργος Ροδοσθένους και Tom Colley)
Αυτό το εργαστήριο θα ασχοληθεί με διαφορετικές τεχνικές αυτοσχεδιασμού και θα αναζητήσει απαντήσεις στα ερωτήματα: «Πότε», «Γιατί» και «Πώς» μπορούν αυτές να χρησιμοποιηθούν ως μέσο εξέλιξης μιας ερμηνείας πέραν του κειμένου. Το εργαστήριο θα ασχοληθεί με την εξάσκηση σε τεχνικές που εστιάζουν στην ικανότητα του ηθοποιού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της «στιγμής», να τις αναπτύσσει και να τις μορφοποιεί ώστε να δημιουργήσει ένα νέο κομμάτι.
2.   Ενεργοποιώντας το Κείμενο / / Actioning the Text (Tom Colley)
Μελετώντας τις προσεγγίσεις των Stanislavsky και Alfreds, το εργαστήριο αυτό εξετάζει πως «η ενεργοποίηση» του κειμένου μπορεί να προσφέρει σε μια παράσταση ενέργεια και συγκέντρωση. Στόχος του εργαστηρίου είναι να διδάξει στους συμμετέχοντες τους τρόπους με τους οποίους οι συντελεστές της παράστασης «Αντιγόνη» χρησιμοποίησαν τις συγκεκριμένες προσεγγίσεις στις πρόβες ώστε να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο αυθορμητισμό.

3. Η Τεχνική Λάμπαν / Laban Techique (Δρ. Γιώργος Ροδοσθένους και Tom Colley)
Πρόκειται για ένα σωματικό εργαστήριο που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν με ποιο τρόπο η δουλειά του Rudolf Laban μπορεί να τους οδηγήσει στην κατανόηση του ρόλου (χαρακτήρα) και να δώσει ζωή στο κείμενο. Αυτή η τεχνική θα εφαρμοστεί τόσο στην σωματική εκφραστικότητα, όσο και στον τρόπο που αποδίδεται ένα κείμενο. Η τεχνική Rudolf Laban αποτέλεσε πολύτιμο εργαλείο κατά την προετοιμασία της παράστασης «Αντιγόνη» προκειμένου να επιτευχθεί φυσικότητα στην ερμηνεία των ηθοποιών.
Πρόγραμμα
1ο Εργαστήριο 6/9/2012, ώρες 16:00 - 18:30
2ο Εργαστήριο 7/9/2012, ώρες 16:00 - 19:00
3ο Εργαστήριο 9/9/2012, ώρες 17:30 - 20:00

Γενικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τη διαδικασία επιλογής
-    Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο Σεμινάριο: 80 άτομα (στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια).
-           Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στα Εργαστήρια 30 άτομα.
-           Υπογραμμίζεται ότι όσοι επιλεγούν να παρακολουθήσουν τα Εργαστήρια, αυτομάτως θα συμμετάσχουν και στο Σεμινάριο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθούν και ορισμένες πρόβες του θιάσου.
Αίτηση συμμετοχής για το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια μπορούν να υποβάλουν φοιτητές / σπουδαστές ή απόφοιτοι δραματικών και θεατρολογικών σχολών, όπως και σχολών κλασικής και παιδαγωγικής κατεύθυνσης. Δεδομένου ότι το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από:
1.      ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
2.      ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Η' ΠΤΥΧΙΟ (επικυρωμένο αντίγραφο)
3.      ΠΤΥΧΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (προαιρετικά)
4.      ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (προαιρετικά)
και μπορεί να κατατεθεί είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση adrama@mcf.gr είτε ιδιοχείρως σε φάκελο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 με 15:00.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής
για το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013.

Η επιλογή θα γίνει από τριμελή Επιτροπή που έχει ορισθεί με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, με βάση την πληρότητα των κατατεθειμένων αιτήσεων συμμετοχής (ανεξαρτήτως αν θα πληρωθεί ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός αντιστοίχως για το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις Σχολές / Πανεπιστήμια που είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.
Ο σχετικός πίνακας θ' αναρτηθεί στο φουαγιέ εισόδου του Πολιτιστικού Κέντρου του Ι.Μ.Κ. (Πειραιώς 206), καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του www.mcf.gr, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 25η Ιουλίου. Όσοι επιλεγούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια θα ενημερωθούν με e-mail, ή τηλεφωνικά, για το πώς θα παραλάβουν το φάκελο με τον κανονισμό συμμετοχής, το υλικό προετοιμασίας και το τελικό αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.
Μετά το τέλος του Σεμιναρίου και των Εργαστηριών θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης, αυστηρά με βάση την πλήρη τήρηση του Κανονισμού
Συμμετοχής.


Λίγα λόγια για τη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου του  Leeds

Η Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών (School of Performance and Cultural Industries) του Πανεπιστημίου του  Leeds προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό από αλληλένδετα επιστημονικά πεδία, μέσα σε ένα δυναμικό ερευνητικό πανεπιστημιακό περιβάλλον. Η υψηλή ποιότητα διδασκαλίας μυεί τους φοιτητές στη γνώση και τεχνογνωσία αιχμής.
Η Σχολή δεν επικεντρώνει μόνο στην υποκριτική και την ερμηνεία, αλλά και στο ρόλο που η υποκριτική παίζει στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτιστικής και δημιουργικής ζωής της κοινωνίας. Η ερμηνεία τιθασεύει τα συναισθήματα, εμπλέκει τη νοημοσύνη και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, όπου και αν λαμβάνει χώρα: σε θέατρα, δρόμους, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή στην τοπική κοινωνία.  Θεωρεί ότι στις σύγχρονες κοινωνίες όλοι είναι ηθοποιοί, κριτικοί, καταναλωτές και θεατές και ότι οι πτυχιούχοι της Σχολής είναι ταγοί και καταλύτες στα επιλεγμένα πεδία δραστηριοποίησής τους. Η έρευνα που συντελείται στη Σχολή έχει σημαντική και κρίσιμη επιρροή στον επαγγελματικό κόσμο των παραστατικών τεχνών και στην επιλογή πολιτικής των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών. Η Σχολή έχει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς πολιτιστικούς οργανισμούς υψηλού κύρους και προωθεί την επιχειρηματικότητα ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Βιογραφικά στοιχεία

Ο Δρ Γιώργος Ροδοσθένους είναι λέκτορας Μουσικού Θεάτρου στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών (School of Performance and Cultural Industries) του Πανεπιστημίου του Leeds, όπου διδάσκει 11 χρόνια. Είναι βραβευμένος θεατρικός σκηνοθέτης και συνθέτης όπως και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της θεατρικής εταιρείας «Altitude North». Εργάζεται και ως συνθέτης για το θέατρο. Δουλειές του έχουν παρουσιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη  Γαλλία, τη Γερμανία και την Κύπρο. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν: ο «εκσυγχρονισμός και οι νέες προσεγγίσεις της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας», η «σκηνοθεσία», το «σώμα στην ερμηνεία», η «τελειοποίηση των αυτοσχεδιαστικών τεχνικών και των πρακτικών σύνθεσης στην ερμηνεία», η «σύνθεση ζωντανών μουσικών ηχοτοπίων ως διεπιστημονική διαδικασία» και το «Βρετανικό Μιούζικαλ». Σήμερα, δουλεύει πάνω στο βιβλίο του: «Theatre as Voyeurism: The Pleasure(s) of Watching».

Ο ηθοποιός Tom Colley έχει Μάστερ Τεχνών στην Υποκριτική στον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ασχολείται κυρίως με το θέατρο  και έχει δουλέψει σε πολλές παραγωγές του Γιώργου Ροδοσθένους, όπως: «Η εκδίκηση του Οθέλλου» σε περιοδεία στη Γερμανία και «Ιππόλυτος» στη Κύπρο. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο (ταινίες μεγάλου μήκους) αλλά και την τηλεόραση, όπου έχει λάβει μέρος στο Call The Midwife του BBC.  Τέλος, είναι μέλος του The Cleckernwell Actors Studio και συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα Altitude.

Πληροφορίες: www.mcf.gr, τηλ. 210 3418 551 καθημερινά 11:00 με 15:00





******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr