Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Β.ΣΠΑΝΑΚΗΣ : «ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ»


Με επιστολή που έστειλε  σήμερα στον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου ζήτησε  την ίδρυση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Ντερέκα να συγκληθεί έκτακτό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.



Διαβάστε την επιστολή.

Αξιότιμε Κύριε Υποδιοικητή,



όπως γνωρίζετε η γεωγραφική θέση του νέου διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι τέτοια που καθημερινά τον διαπερνούν χιλιάδες εργαζόμενοι και επισκέπτες δεδομένου ότι ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγάλο λιμάνι. Παρ’ όλα ταύτα και σε πλήρη αντίφαση με την λογική ίδρυσης των νέων Δήμων του Νόμου 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη), τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας και συνεπώς οι πολίτες του έχουν υποστεί την απομάκρυνση Δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών, όπως του ΟΑΕΔ και των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Δεδομένου λοιπόν ότι :

1.       Οι πολίτες του Δήμου μας δικαιούνται να λαμβάνουν υπηρεσίες ισότιμες με αυτές που λαμβάνουν οι πολίτες άλλων γειτονικών και μη Δήμων.

2.       Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει και τους κατάλληλους χώρους για να παραχωρήσει δωρεάν καθώς και τους πόρους προκειμένου να καλύψει τα έξοδα για τη στέγαση  ενός «Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης» στην περιοχή μας από το ΙΚΑ.

3.       Καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και άλλες κοινωνικές ομάδες έχουν μεγάλη ανάγκη των υπηρεσιών του ΙΚΑ, όπως του Τομέα Μητρώου, Εσόδων, Παροχών Ασθένειας, Συντάξεων και Διοικητικού για τα ΚΕΠΑ και άλλα.

4.       Προκειμένου να λαμβάνουν αυτές τις Υπηρεσίες οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς Δήμους γεγονός που συνεπάγεται σημαντικό κόστος και ταλαιπωρία για αυτούς.

5.       Οι αρμοδιότητες που προβλέπονται για τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην από 20/3/2013 σχετική απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου καλύπτουν κατά ένα μεγάλο μέρος βασικές ανάγκες πολιτών της περιοχής μας.



Σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την ίδρυση ενός Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιοχή μας.



Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονική υπηρεσία στον Δήμο μας η οποία μεταφέρθηκε στην Καλλιθέα.



Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση


                                                   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΣΠΑΝΑΚΗΣ

Επικεφαλής μειοψηφίας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου





 https://www.facebook.com/notes/vassilios-petros-spanakis/%CE%B2%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85/10151537440501821