Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα καθόδου, από την πρόσκρουση Ι.Χ αυτοκινήτου στις προστατευτικές μπάρες.

Καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων, από άγνωστη αιτία, σημειώθηκε στο ρεύμα καθόδου του Κηφισού, στο ύψος της Ροσινιόλ. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ FACEBOOK 

Τοποθέτηση Ηχοπετασμάτων - Ηλεκτρικός Μοσχάτου

 

 

 

Προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των γραμμών των ΗΣΑΠ, από τον σταθμό της Καλλιθέας έως και τον Κηφισσό ποταμό.

Ο θόρυβος των συρμών στην περιοχή του Μοσχάτου έπειτα από τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των γραμμών, είναι αφόρητα ενοχλητικός και συχνά ανυπόφορος, ιδιαίτερα για όσους κατοικούν και εργάζονται κατά μήκος αυτών.

Η προσπάθεια αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν υποβιβάζει, ούτε αμφισβητεί την αναγκαιότητα και τη σημασία των έργων, αλλά διεκδικεί την μείωση της ηχορύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή.

http://www.facebook.com/pages/Topothetese-Echopetasmaton-Elektrikos-Moschatou/123536171006757
ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 600 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



Μετά από έρευνες σε 600 εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και επιχειρήσεις της Αττικής και της περιφέρειας εντοπίστηκαν μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2009 μετά από έρευνα της ΔΕΗ ότι είχαν πειραχτεί τα ρολόγια με αποτέλεσμα να εμφανίζουν έως και κατα 2/3 τις καταναλώσεις ρεύματος.

Όπως διαπιστώθηκε από τα συνεργεία της ΔΕΗ κάποιοι σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων είχαν επέμβει στα ρολόγια συνδέοντας το ρεύμα πριν από τις ασφάλειες ή πετυχαίνοντας να μην γράφει το σύστημα μέτρησης πράγματικές καταναλώσεις.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της ΔΕΗ, πιθανότατα ηλεκτρολόγοι για την ρευματοκλοπή. Λόγω της οικονομικής κρίσης το φαινόμενο έχει πάρει φέτος εκρηκτικές διαστάσεις, εφόσον υπολογίζεται ότι το αυτό συμβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήματα.

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR 
http://alfanea.blogspot.com/2010/05/600-httpmanier-manierblogspotcom2010056.html
ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΚΑΙΟΥ
                                                                           
Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι προετοιμασίες για τη Eurovision στο Όσλο για μια μοναδική βραδιά όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Οι πρόβες στο Telenor Arena θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου ενώ μετά από κάθε εμφάνιση οn stage, θα γίνεται ειδική συνέντευξη τύπου... Για πρώτη φορά όμως στον φετινό διαγωνισμό οι αποστολές μπορούν να διαλέξουν εκείνες τι θέλουν να κάνουν μετά από κάθε πρόβα, δηλαδή αν θα δώσουν ανοιχτή συνέντευξη τύπου ή αν θελήσουν να δώσουν μεμονωμένες συνεντεύξεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Telenor Arena.
O Γιώργος Αλκαίος θα αναχωρήσει με την Ελληνική αποστολή από την Αθήνα για το Όσλο στις 16 Μαίου καθώς η πρώτη πρόβα της Ελληνικής συμμετοχής είναι στις 17 Μαίου.

http://www.tvlandgr.com/2010/05/17.html

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΑΝ 21 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Οι 21 συμφωνίες, μνημόνια και διακηρύξεις, που υπογράφτηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας είναι οι ακόλουθες.

Κοινή Πολιτική. Διακήρυξη για την σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας,

Πρωτόκολλο για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χώρων,

Μνημόνιο Κατανόησης για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων μεταξύ Invest in Greece και τουρκικού Φορέα Προώθησης Επενδύσεων (ISPAT)

Κοινή Διακήρυξη για την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας και Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα προστασίας δασών

Μνημόνιο Κατανόησης για την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας -ΤUBITAK.

Κοινή Διακήρυξη για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Μνημόνιο Προθέσεων για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Κοινή Διακήρυξη στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Κοινή Διακήρυξη για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Κοινή Διακήρυξη επί θεμάτων παράνομης μετανάστευσης, ασύλου, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και προστασίας του πολίτη.

Κοινή Διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων.

Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και Κοινή Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού

Πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο κρατικών ειδησεογραφικών πρακτορείων

Μνημόνιο Κατανόησης για την Τεχνική Συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης - ΕΛΟΤ και του αντίστοιχου τουρκικού οργανισμού TSE.

Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και την Ενωσης Τουρκικών Τραπεζών (Banks Association of Turkey)

Σε ότι αναφορά το κυπριακό ο κ Ερντογάν ανέφερε ότι θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το κυπριακό, για το οποίο πιστεύει ότι θα έχει λυθεί έως το τέλος του χρόνου ενώ αναφέρθηκε σε ταύτιση του θέματος της χάλκης με τον διορισμό Μουφτή στον Έβρο δηλαδή στο θέμα των Μουφτίδων στον Έβρο, οι οποίοι διορίζονται από το ελληνικό κράτος και δεν εκλέγονται όπως θα έπρεπε. Ο κ Ερντογάν ανέφερε ότι μπορεί να γίνεται ότι και με τους Μουφτίδες, δηλαδή να διορίζεται ο Πατριάρχης. Ο κ Παπανδρέου ανέφερε για το θέμα αυτό ότι το Πατριαρχείο δεν είναι απλά μια ενορία, αλλά είναι το κέντρο της ορθοδοξίας, οπότε είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση.ενώ αμεση ήταν η απάντηση του κ Παπανδρέου στο αίτημα του κ Ερντογάν για την αποκατάσταση του Εφιγιέ όπου όπως προανήγγειλε, η ελληνική πολιτεία θα προβεί στην ανακαίνηση και αποκατάσταση του Εφιγιέ τζαμί.


http://www.adesmeutoslogos.co.cc/2010/05/21.html


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΛΑΒΑΜΕ E-MAIL ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ  ΜΕ ΘΕΜΑ" ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ"


Το παιδί μου δίνει εξετάσεις
"Σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι εξετάσεις και έχω πολύ άγχος", λέει μαθήτρια της Γ Λυκείου. "Όσο περνάει ο καιρός, νιώθω ότι το άγχος μου θα είναι τόσο μεγάλο που δεν θα καταφέρω τίποτα και σκέφτομαι ότι δεν θα πάω να γράψω. Οι γονείς μου με πιέζουν. Μου λένε ότι πρέπει να διαβάζω περισσότερο, ότι έχω ικανότητες και ότι μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα από αυτά που καταφέρνω ως τώρα. Εγώ όμως αγχώνομαι περισσότερο και δεν μπορώ να το ελέγξω. Τι να κάνω;". Οι σχολικές εξετάσεις του παιδιού είναι εξετάσεις και για τους γονείς. Η συμπαράσταση και η ψυχραιμία τους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία των παιδιών τους. Παράλληλα είναι και μια πολύ καλή εξάσκηση στον τρόπο που αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις «εξετάσεις» κάθε είδους που τα παιδιά τους θα περνούν στη ζωή τους. Το παιδί νιώθει τις πραγματικές απόψεις και συναισθήματα των γονέων του, τα οποία εκφράζονται με το σύνολο της προσωπικότητας και της κοσμοθεωρίας τους, έστω κι αν αυτοί με τα λόγια το διαβεβαιώνουν για κάτι άλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά, με τις ευαίσθητες «κεραίες» τους, ανιχνεύουν και βιώνουν καθημερινά τις απόψεις, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες των γονέων τους και αντιδρούν με το δικό τους τρόπο στα βιώματα αυτά. «Όταν ο πατέρας μου μού λέει ότι δε χρειάζεται άγχος και δε χάλασε ο κόσμος αν μια φορά πάρω χαμηλότερο βαθμό, αισθάνομαι την ανάγκη να του απαντήσω: Καλή η προσπάθεια!» μού είπε τις προάλλες ένας παλιός μου μαθητής της Β’ Γυμνασίου. «Στην πραγματικότητα εγώ ξέρω καλά ότι ο κόσμος χάλασε». Φροντίστε, λοιπόν, να αλλάξετε όσο μπορείτε τις αντιλήψεις σας που δημιουργούν άγχος στο παιδί και μην αρκείστε απλώς στο να υιοθετήσετε μια προσποιητά ψύχραιμη και ενθαρρυντική στάση για την κρίσιμη περίοδο των εξετάσεων.
Φροντίστε στην περίοδο των εξετάσεων να υπάρχει αρμονία στο οικογενειακό περιβάλλον. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, η οικογενειακή αρμονία είναι μια κατάσταση που ή υπάρχει ή δεν υπάρχει στην οικογένεια και το παιδί δεν ξεγελιέται εύκολα. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποια οικογενειακά προβλήματα, το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να αποφεύγουν τις εντάσεις, τις κρίσεις, τις αλλαγές και τη λήψη αποφάσεων εκείνη την περίοδο.
Κατανοήστε την αγωνία του παιδιού. Να είστε πρόθυμοι να ακούσετε τις ανησυχίες και ακόμη να υποστείτε τα ξεσπάσματα του άγχους του χωρίς να τα ενισχύετε και αποφεύγοντας τις πολλές συμβουλές. Βέβαια η προσπάθεια που μπορεί να κάνει κάποιος γονέας να παρουσιάσει τα προβλήματα και τα άγχη του παιδιού ως ασήμαντα είναι πιθανό να το εξαγριώσει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βοηθήσετε το παιδί να τοποθετήσει τις εξετάσεις αυτές μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της ζωής του. Για παράδειγμα, να το βοηθήστε να κατανοήσει πόσο μικρή σημασία για τη μετέπειτα ζωή του και σταδιοδρομία του έχει η εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα στις προαγωγικές εξετάσεις της δευτέρας γυμνασίου. Ή, να συνειδητοποιήσει ότι το να μη φανεί τυχερό ώστε να επιτύχει στις εξετάσεις του πτυχίου των Αγγλικών με μέτριες γνώσεις θα το βοηθήσει να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις προσπαθώντας δεύτερη φορά. Αυτό θα σημάνει, βέβαια, πρόσθετο κόπο από μέρους του, αλλά θα το κάνει και να βιώσει τις φυσικές συνέπειες της μελέτης του.
Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιο παιδί να μελετήσει, αν το ίδιο δεν το έχει αποφασίσει. Αν το ίδιο το επιθυμεί, μπορείτε να συζητήσετε μαζί του εγκαίρως για το πρόγραμμα μελέτης του και να διατυπώσετε με ήπιο τρόπο προτάσεις ή τις αντιρρήσεις που είναι πιθανό να έχετε. Μην παρεμβαίνετε με υποδείξεις και κριτικές όταν αυτό δεν ακολουθεί το κατά τη γνώμη σας σωστό πρόγραμμα. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο του εφήβου που είναι κλεισμένος στο δωμάτιό του και χαζεύει πάνω από το βιβλίο. Η ξεκούραση του παιδιού και λίγη αναψυχή είναι απαραίτητες στην περίοδο των εξετάσεων.
Μην πιέζετε το παιδί να ακολουθήσει το πρόγραμμα και τους ρυθμούς κάποιου άλλου. Μην το συγκρίνετε με άλλα παιδιά, αδέλφια, ξαδέρφια, φίλους ή τον ίδιο σας τον εαυτό τώρα ή στα μαθητικά σας χρόνια. Είναι σημαντικό να σέβεστε τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού και να το ενθαρρύνετε τονίζοντάς του τα δικά του δυνατά σημεία και προηγούμενα επιτεύγματα. Φροντίστε να λέτε στο παιδί καλά λόγια που δείχνουν ότι αναγνωρίζετε τους κόπους και τις προσπάθειές του, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Και, κυρίως, φροντίστε να αισθάνεστε πραγματικά έτσι όπως λένε τα λόγια σας.
Μην πιέζετε το παιδί, συνειδητά ή ασυνείδητα, με τα δικά σας όνειρα και φιλοδοξίες. Είναι καταστροφικό να φορτώσουμε στις πλάτες του παιδιού την υποχρέωση να εκπληρώσει τις δικές μας προσδοκίες και απωθημένα. Έχει παρατηρηθεί ότι γονείς που οι ίδιοι αισθάνονται ικανοποιημένοι από αυτά που έχουν πετύχει στη ζωή, ασκούν συνήθως μικρότερη πίεση στα παιδιά τους και είναι περισσότερο ελαστικοί με τις επιλογές τους, για παράδειγμα με την επιλογή από μέρους των παιδιών τους πανεπιστημιακών σχολών που δεν θεωρούνται παραδοσιακά σχολές «κύρους». Συνειδητοποιήστε ότι, ανεξάρτητα εξετάσεων και επιτυχιών, το παιδί σας αξίζει την αποδοχή και την αγάπη σας και φροντίστε να του τις δείχνετε.  


ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ                                    ΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  

ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ



Το περασμένο καλοκαίρι πολλά παιδάκια θρηνήσαμε από πνιγμό σε πισίνα.
Πνιγμός 9χρονου σε πισίνα παρά την παρουσία ναυαγοσωστών
Κι άλλο ατύχημα με παιδί σε πισίνα


Και σήμερα άλλη μια θλιβερή είδηση...
Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
Ένα αγόρι πέντε ετών πνίγηκε σε πισίνα όταν ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του στην περιοχή Συμπολιτεία Αχαΐας.
Οι γονείς του άτυχου παιδιού πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης σε εξοχική κατοικία, όταν το αγοράκι ξέφυγε της προσοχής τους και έπεσε στην πισίνα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

http://hamomilaki.blogspot.com/2010/05/pnigike-se-pisina.html
 
ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ













Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από συρμό του τραμ στη στάση «Τζιτζιφιές», στο τέρμα της οδού Θησέως.

Στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού της σορού του άτυχου άνδρα από τις ράγες του τραμ, επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 12 πυροσβέστες και 4 οχήματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ:ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


Με την σημερινή κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης έκανε την ακόλουθη δήλωση
«H δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Νήσων- η οποία περιλαμβάνει τον Αργοσαρωνικό έως τα Κύθηρα με επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη στα πλαίσια της Περιφέρειας Αττικής- αποτελεί απόφαση ιστορικής σημασίας για τα νησιά μας.
Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού, την ανάδειξη της φυσιογνωμίας του και της ιδιαίτερης ταυτότητας του.
Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.
Ο «Καλλικράτης» στις νησιωτικές περιοχές του Πειραιά ταυτίζεται κυριολεκτικά με την ανατροπή παλαιών καταστάσεων και νοοτροπιών. Δημιουργεί μεγάλο ρεύμα αλλαγής που συνενώνει όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους νησιώτες μας ανεξαρτήτως πολιτικών αντιλήψεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής».
http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/delose-gia-kallikrate/10150174239960254
325  ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΣΤΙΣ 7/11 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
                                                   

Σύμφωνα με πληροφορίες του Salonica Press, πήγε στη Βουλή σήμερα το τελικό σχέδιο του Καλλικράτη από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού τελείωσε η Διαβούλευση και έδωσε τις προτάσεις της και η ΚΕΔΚΕ.

Το σύνολο των νέων και τελικών δήμων είναι 325, ενώ αλλάζει η ημερομηνία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών με τις 7 Νοεμβριου να είναι η προτεινόμενη.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί πριν το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος


http://salonica-press.blogspot.com/2010/05/325-711.html
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΛΑΒΑΜΕ ΕΝΑ E-MAILΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ - ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ   
ΣΤΙΣ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


Αγαπητοί φίλοι
 
Στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του αθλήματος του Cheerleading οι μαζορέτες της Εθνικής Ομάδας, Greek Drops
Ανακοίνωσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο εκμάθηση των βασικών κινήσεων και ασκήσεων των μαζορετών, προκειμένου να δημιουργηθούν ομάδες που θα
Συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 
Ελπίζουμε να μπορέσετε να ενημερώσετε τις μαζορέτες του Μοσχάτου, δυστυχώς δεν ξέρουμε που μπορούμε να τις βρούμε.
 
15 & 16 ΜΑΪΟΥ 2010 – ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ TODO LATINO, ΜΕΤΑΞΑ 39 – ΓΛΥΦΑΔΑ
ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 11.00 – 15.00
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
EΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 30, ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Θα πρέπει όμως οι ενδιαφερόμενες να έρθουν λίγο νωρίτερα για τις απαραίτητες διαδικασίες.
Αν θέλετε να δηλώσετε την συμμετοχή σας μπορείτε στο τηλέφωνο 2109341254 ή στο www.mazoretes.gr
TO ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ 30 EURO
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
1Η ΜΕΡΑ 15/5/2010
10.30  εγγραφές
11.00       ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΟΡΕΤΩΝ και χορογραφία
12.00      ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΟΡΕΤΩΝ
13.00       HIP HOP ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
14.00 POPPING & BREAKDANCE ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΕ SENIOR
2H MERA 16/5/2010
11.00      CHEER AND DANCE  - ΧΟΡΟΓΡΑΦΙA
12.00      HIP HOP - XΟΡΟΓΡΑΦΙA
13.00     POPPING & BREAKDANCE ME TON ΜΙΚΕ SENIOR
14.00     ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ GREEK DROPS  (cheerleaders της Εθνικής Ομάδας)
             και τις PANTHER GIRLS (cheerleaders του Πανιωνίου)
14.30 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΝΤΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΤΕΛΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΘΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΓΙΑ  ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ
Η " ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Πρεμιέρα... άγχους με Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας

Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μάθησης ήταν το θέμα της Έκθεσης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων που έκαναν πρεμιέρα, σήμερα, Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα... στους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ δόθηκε ένα κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου με τίτλο «Εκπαιδεύοντας Εκτός Σχολείου».

Ζητήθηκε να κάνουν περίληψη του κείμενου, να αναπτύξουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου αποσπάσματος και να απαντήσουν σε δομικές και γραμματικές ασκήσεις.

Το ακριβές θέμα της έκθεσης ήταν: «Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στην σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου».

Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας, τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.

Αύριο, Σάββατο παίρνουν σειρά οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ με το μάθημα Νεολελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.Συνολικά στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 351 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και 14.845 απόφοιτοι προηγουμένων ετών.



http://sarotiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_435.html

O BRAD PITT  KAI H ANGELINA  JOLIE ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 




Το διάσημο ζευγάρι έφτασε στο νησί με lear jet πριν από τρεις μέρες. Μαζί τους έχουν τα παιδιά τους και μια ομάδα ατόμων, πιθανότατα ανθρώπους της ασφάλειάς τους. Ο Brad και η Angelina μένουν σε...

...σουίτες πολυτελούς ξενοδοχείου με ιδιωτική πισίνα στην Οία και μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει καθόλου εκτός. Εθεάθησαν μόνο κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης και κατά τη μεταφορά τους προς το ξενοδοχείο. Είναι η δεύτερη φορά που η Angelina ταξιδεύει στη Σαντορίνη. Είχε έρθει για τα γυρίσματα της ταινίας της Lara Croft και απ'ότι φαίνεται δεν ξέχασε ποτέ το νησί.



http://sarotiko.blogspot.com/2010/05/o-brad-pitt-angelina-jolie.html





















ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΕΦΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ
Συναγερμός έχει σημάνει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ενώ η ΕΚΤ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ανάλογα φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη…), καθώς οι Έλληνες επιστρέφουν στην εποχή της χρυσής λίρας, προκαλώντας εκρηκτική ανατίμηση της χρυσής λίρας κατά 58% από την αρχή του 2009, όταν ήταν πλέον σαφές ότι κλυδωνίζεται επικίνδυνα το σκάφος της εθνικής οικονομίας.

περισσότερα... http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/738-2010-05-13-22-13-50

http://pieriatv.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

REKOR GUINNESS ΑΠΟ HARLEY-DAVINSON  ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ















Η μεγαλύτερη παρέλαση από μοτοσυκλέτες Harley-Davidson σε καλωδιωτή γέφυρα θα γίνει το πρωί της 22ας Μαΐου στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Μια πομπή μοτοσυκλετιστών σε σχηματισμό παρέλασης, η οποία θα προσεγγίσει τα τρία χιλιόμετρα, θα επιδιώξει να σπάσει το ρεκόρ Guinness.Η σκέψη είναι να καλυφθεί σε σχηματισμό παρέλασης όλη την απόσταση των 2.883 μέτρων από την αρχή έως το τέρμα της γέφυρας και ίσως ακόμη περισσότερο, ώστε να θεωρηθεί ένα πραγματικό κατόρθωμα.Η πομπή θα γίνει επίσης στα πλαίσια των εορτασμών για τα 20 χρόνια της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσυκλέτας Harley-Davidson και αναμένεται να προκαλέσει όχι απλά πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον.

http://alepounews.blogspot.com/2010/05/guinness-harley-davidson.html
 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ


Την λίστα με τα 10 πιο πλούσια μοντέλα παρουσίασε το περιοδικό Forbes!

Όπως ήταν αναμενόμενο στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Gisele Bündchen με περιουσία 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθούν η Heidi Klum και η Kate Moss με 16 και 9 εκατομμύρια αντίστοιχα!

Αναλυτικά η λίστα:

1. Gisele Bündchen

2. Heidi Klum

3. Kate Moss

4. Andriana Lima

5. Doutzen Kroes

6. Alessandra Ambrosio

7. Natalia Vodianova

8. Daria Werbowy

9. Miranda Kerr

10. Carolyn Murphy

http://alepounews.blogspot.com/2010/05/10_13.html
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ














Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος! Ανέφερε πως, αφού η τελευταία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται. Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας. Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση.

Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ". Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan. Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας. Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου. Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.

defencenet
ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ













Σημαντική στροφή στις καταναλωτικές συνήθειες αλλά και στις εξόδους τους έχουν κάνει οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα από τη στιγμή που χώρα μας βρέθηκε στο στόχαστρο για τη δεινή οικονομική κατάσταση.

Μέσα από τη μελέτη φάνηκε πως οι ‘Ελληνες έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά από τα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια αλλά και εγχώρια οικονομία γεγονός που τους έχει κάνει να μειώσουν τις δαπάνες τους στα καταναλωτικά αγαθά, στις εξόδους τους και να στραφούν σε συναντήσεις στα σπίτια, στις έξυπνες αγορές αλλά και να αλλάξουν τις προτεραιότητες που έχουν θέσει στη ζωή τους.

Αναλυτικότερα, επτά στους δέκα Έλληνες καταναλώνουν το μισθό τους με περισσότερη φειδώ ενώ ένας στους δύο χρησιμοποιεί τις “οικονομίες” του για να αποκτήσει τα βασικά αγαθά. Παράλληλα, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι έξοδοι για φαγητό και διασκέδαση και προτιμώνται οι πιο απλές όπως για καφέ αλλά και συναθροίσεις στα σπίτια με συγγενικά πρόσωπα και φίλους.

http://www.agoraartas.com/2010/05/blog-post_9763.html

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


Αύριο Παρασκευή 14 Μαϊου ξεκινά η μάχη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 7.30 πμ.

Συνολικά 92.882 υποψήφιοι θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας διεκδικώντας μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μετά την κατάργηση της βάσης του 10, η εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αναμένεται φέτος ευκολότερη.

Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι θέσεις εισακτέων για το ακαδ. έτος 2010-2011 ανέρχονται:

α) Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750.

β) Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.

Δύο εβδομάδες θα διαρκέσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

http://exypno.blogspot.com/2010/05/blog-post_3063.html
 
 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 

Πως το spread έφτασε στα ύψη

Κάπως έτσι το spread των ελληνικών ομολόγων έφτασε στα ύψη
Τρεις μπογιατζήδες – ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας -  πέθαναν και πήγαν στον Παράδεισο. Ο Άγιος Πέτρος τους άνοιξε την  πόρτα.
Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι. Ρε παιδιά θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου.
Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να τη βάψεις;
600 ευρώ, λέει ο Αλβανός.
600; Πώς τα λογάριασες;
Nα: 400 για μένα και 200 τα υλικά.
Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις;
900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.
Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις;
3.000 ευρώ Άγιε Πέτρο
3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;
Άγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.
Ο Άγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει:
Άκουσε να δεις: 1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στον Γερμανό για να το βουλώσει και 600 θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα…


http://www.antinews.gr/?p=45396
ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Είναι το κινέζικο Geely, που σπάει το ρεκόρ κατά 200 euro. Κοστίζει 2100 ! Ούτε οι μηχανές δεν κάνουν τόσο!
To ινδικό Tata Nano, δεν θα αποτελεί πλέον το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.
Το κινέζικο Geely και πιό φθηνό είναι αλλά και έτη φωτός πιό designaτο, μοντέρνο και γοητευτικό. Εκεί που το αναιμικό Tata Νano έμοιαζε περισσότερο με όχημα μεταφοράς του golf, το Geely φέρνει περισσότερο σαν ο άπαιχτα πάμφηνος συγγενής του Smart και του Beetle. Είναι σχεδόν ολόιδιο με το Toyota iQ το οποίο όμως κάνει 12.000-13.000 ευρώ. Καμία σχέση δηλαδή.
ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ  ΤΟΥ ΗΣΑΠ









Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ΗΣΑΠ , στο δίκτυο του οποίου πραγματοποιούνται έργα ανακαίνισης και εσκυγχρονισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Μαΐου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα από τα Άνω Πατήσια έως το σταθμό Ειρήνη.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15. Επίσης από την Τρίτη 18 Μαΐου στο σταθμό Ν. Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση και επαναλειτουργεί η αποβάθρα του ίδιου σταθμού με κατεύθυνση προς Πειραιά (κάθοδος).

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, στους σταθμούς Άγιο Νικόλαο και Κάτω Πατήσια οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά (κάθοδος) δεν πραγματοποιούν στάση.
http://glenti.blogspot.com/2010/05/blog-post_6868.html
Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η πρώην σύζυγος του Μακελελέ


Η πρώην σύντροφος του παλαίμαχου Γάλλου ποδοσφαιριστή Μακελελέ και μητέρα του παιδιού του Νοεμί Λενουάρ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λίγα μέτρα πιο μακριά από το σπίτι του γνωστού  ποδοσφαιριστή στο δάσος του Παρισίου κάνοντας χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών. Την εντόπισε αναίσθητη κάποιος άνδρας και ευτυχώς τώρα αναρρώνει στο νοσοκομείο.  



http://karfotiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3720.html
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ!!!















http://agapi-pisti-elpida.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: " ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"




Ο πρωθυπουργός τόνισε στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πως το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μετά την ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
«Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε το θέμα της ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώθηκε κυρίως μετά την ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως φαίνεται αυτή η ένταξη έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα σιγουριάς και σταθερότητας στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα μας είναι προστατευμένη, καθώς έχει τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ένας αναπτυξιακός νόμος δεν είναι πανάκεια, αλλά απλώς ένα μέρος της όλης προσπάθειας η οποία θα πρέπει να κατατείνει στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού μοντέλου βιώσιμου και ανταγωνιστικού.


Η ευκαιρία που έχει η Ελλάδα αυτό το διάστημα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να αξιοποιηθεί με δύο τρόπους: «Πρώτα πρέπει να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα, με την κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως εκείνες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές».
Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε, «πρέπει να μπουν όροι που θα βοηθήσουν τη χώρα, ώστε να έρθουν οι επενδύσεις εκείνες που θα δώσουν μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική και ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο, όπως είπε, είναι πάντα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, «η οποία θα κάνει κάθε τι ώστε να υποστηρίξει τα πιο αδύναμα στρώματα και γι’ αυτό θα εφαρμοστούν διάφορα προγράμματα και θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις».
Αναφέρθηκε, επίσης, στο περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας το οποίο ακούγεται, όπως είπε, καθημερινά και έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα το οποίο εντείνεται.
«Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ –πρόσθεσε- είναι μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος και όχι μέρος του, αλλά τόνισε ότι αυτό πρέπει να αποδειχθεί».
Και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός θα βλέπει καθημερινά ότι η δικαιοσύνη υπάρχει και παίρνει σάρκα και οστά, σε ό,τι έχει σχέση με υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες, όπως τόνισε, αντιμετωπίζονται πλέον με αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο.
Αναφέρθηκε στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως ανέφερε, τελεί σε αιχμαλωσία από κάποια συμφέροντα, τα οποία είναι πολλές φορές ισχυρά.
«Αυτό που απαιτείται», είπε, «είναι η ενδυνάμωση του πολιτικού συστήματος, η διάκριση των εξουσιών, η διαφάνεια, το επιτελικό κράτος, η συστηματική λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και η προστασία του πολίτη και των δικαιωμάτων του».
Στις θεσμικές αλλαγές ο κ. Παπανδρέου συμπεριέλαβε και το σχέδιο «Καλλικράτης», για την πορεία του οποίου ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για επιτυχία της χώρας, η οποία θα μπορέσει έτσι να διαμορφώσει ένα κλίμα σχετικής ηρεμίας και να έχει την απαιτούμενη προστασία.
Χαρακτήρισε πολιτικό κεφάλαιο την ένταξη και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης αυτής της επιτυχίας, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί μία κατάκτηση.
«Γιατί, όπως υπογράμμισε, ακόμα και σήμερα βλέπουμε ότι οι αγορές δεν θα μας άφηναν ήσυχους, καθώς ακόμα χτυπάνε το ευρώ».
Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση άργησε να αντιδράσει αλλά σε σχέση με το παρελθόν πήρε πολύ γρήγορα την απόφαση για τη δημιουργία του μηχανισμού, ο οποίος -είπε- είναι προσωρινός και θα ισχύσει για τρία χρόνια.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, ήδη έχουν τεθεί τα θεμέλια για να υπάρξουν σοβαρότερες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες θα αφορούν κυρίως στον οικονομικό συντονισμό της Ευρωζώνης αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης τόνισε ότι θα χρειαστεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τον αγώνα, κάτι που θα κάνει και ο ίδιος και ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διότι, όπως ανέφερε, έχει γίνει συνείδηση ότι η ρύθμιση των αγορών και η αντιμετώπιση των κερδοσκόπων είναι ζωτικά ζητήματα για την οικονομία σε διεθνές επίπεδο.
«Από δω και πέρα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, η κυβέρνηση θα κριθεί στα υπόλοιπα, καθώς οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αποδέχονται τα μέτρα όσο και αν είναι δυσάρεστα, τονίζοντας, όμως, ότι η αποδοχή των πολιτών τελεί υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα πετύχει σε άλλους τομείς».
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει πριν από όλα να πετύχει το ίδιο το πρόγραμμα σταθεροποίησης και να συνεχιστούν και να εμβαθύνουν οι αλλαγές οι οποίες βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων.
Μεταξύ των δυσκολιών που υπάρχουν, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, ο οποίος, όπως τόνισε, χρειάζεται «μπαι πας».
Πρέπει, τόνισε επίσης, να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ΔΕΚΟ και να δούμε πως θα εξοικονομηθούν πόροι και πώς θα χτυπηθεί η σπατάλη και η διαφθορά.
«Έχουμε πάρει, πρόσθεσε, σημαντικά μέτρα, αλλά επισήμανε ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα».

Πηγή : Καθημερινή 



http://sotiras.blogspot.com/2010/05/blog-post_1626.html
ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.....

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη 
Σαρωτικές διασταυρώσεις δηλωθέντων εισοδημάτων με τα περιουσιακά στοιχεία
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία ενός εκατομμυρίου ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, προκειμένου να εντοπιστούν φοροφυγάδες που δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας αλλά ζουν πολυτελώς.
Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να...
δώσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής συντονισμένα σε πολλά μέτωπα, επιστρατεύοντας σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων ελεύθερων επαγγελματιών και καλλιτεχνών, μπαράζ ελέγχων και ποινές παραδειγματισμού που ξεκινούν από λουκέτα καταστημάτων και φτάνουν έως και φυλάκιση. Ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών και όπως είπε χθες ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, «τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά».

«Το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι από δω και στο εξής αδυσώπητο προς κάθε κατεύθυνση, δεν πρόκειται να σταματήσει προ ουδενός» δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος προαναγγέλλοντας «σχεδόν καθημερινή έκδοση αποφάσεων για κλείσιμο επιχειρήσεων, γραφείων και ιατρείων που φοροδιαφεύγουν». Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, προανήγγειλε ξήλωμα εφοριακών που δεν πιάνουν το στόχο αύξησης των εσόδων. «Δεν μας ενδιαφέρει ποιο είναι το χρώμα του καθενός από τους διευθυντές των ΔΟΥ, μας ενδιαφέρει η γάτα να πιάνει ποντίκια, είπε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Την ίδια ώρα ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υποβάλλουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους τους γιατρούς μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» σαρωτικές διασταυρώσεις σε καλλιτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί και γενικότερα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρισμένοι ανάλογα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, μπαίνουν στο κόσκινο των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους αντιπαραβάλλονται με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, οικιακές βοηθοί και κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ αναδεικνύουν την περιουσιακή κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών, που είναι κοινό μυστικό ότι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από των μισθωτών και συνταξιούχων. «Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τις περιπτώσεις εκείνες όπου τα εισοδήματα που δηλώνονται είναι προκλητικά χαμηλά σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση» εξηγεί αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, συμπληρώνοντας το αυτονόητο, ότι «δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις στην Εφορία ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και να έχεις στην κατοχή σου κύρια κατοικία, εξοχικό, δύο αυτοκίνητα και μια πισίνα».

Οι διασταυρώσεις αυτές είναι επί της ουσίας το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες, εκ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

Ανακοινώσεις
Τα ευρήματα των διασταυρώσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εντός των προσεχών ημερών, μαζί με τα αποτελέσματα των ελέγχων στους 151 γιατρούς του Κολωνακίου, στους 352 συμβολαιογράφους ( που βρέθηκαν με 560 παραβάσεις, κυρίως πλασματικής διόγκωσης δαπανών για να μειώσουν φόρο) τα λουκέτα στα 60 νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ενεργό εμπλοκή εισαγγελέων σε περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ

Προωθούνται ήδη αλλαγές στις διοικήσεις των Εφοριών που δεν αποδίδουν έσοδα


Από τα νοσοκομεία έπιασε δουλειά η οικονομική αστυνομία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχρήστος

ΑΝΑΥΔΟΙ ΕΧΟΥΝ μείνει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το πάρτι που έκαναν- και κάνουν ακόμη- στα νοσοκομεία προμηθευτές ιατροφαρμακευτικού υλικού με γιατρούς και στελέχη των νοσοκομείων. Οι αστυνομικοί που εδώ και μία εβδομάδα διερευνούν τις προμήθειες φαρμακευτικού, ιατρικού και υγειονομικού υλικού σε κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας έχουν βρεθεί μπροστά σε μια πρωτοφανή λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μεγάλο νοσοκομείο έχει εντοπιστεί υπέρχρηση στεντ σε εγχειρήσεις καρδιάς σε τέτοιο βαθμό, που η ερευνά αποκάλυψε ότι το κύκλωμα γιατρών- προμηθευτών χρησιμοποιούσε την εξής μέθοδο: ο γιατρός προμηθευόταν από το φαρμακείο του νοσοκομείου τρία στεντ που υποτίθεται ότι χρειαζόταν για την εγχείρηση, χρησιμοποιούσε το ένα, και στη συνέχεια, και πριν ακόμη η εγχείρηση ολοκληρωθεί, έβγαινε από το χειρουργείο και παρέδιδε τα δύο εναπομείναντα στον υπάλληλο εταιρείας φαρμακευτικού υλικού, ο οποίος με τη σειρά του έδινε στον γιατρό το αντίτιμο των δύο στεντ!

Η στελέχωση
Τα ευρήματα στην έρευνα που διεξάγεται στα νοσοκομεία έχουν οδηγήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση της ειδικής οικονομικής αστυνομίας, κατά τα πρότυπα του αμερικανικού ΙRS. Οπως έγινε γνωστό, ήδη προσλήφθηκαν 65 αστυνομικοί, οι οποίοι εκπλήρωναν όλα τα προσόντα προκειμένου να στελεχώσουν την υπηρεσία, και η διαδικασία θα επαναληφθεί για την πρόσληψη και των υπολοίπων 35. Οι αστυνομικοί αυτοί θα αποτελέσουν τους πρώτους 100 ειδικούς της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα. Θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να αίρουν το φορολογικό απόρρητο, να ελέγχουν το πόθεν έσχες πολιτών κ.λπ.

Υπολογίζεται ότι το νέο σώμα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

Χθες στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς με τη συμμετοχή των Μ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Καστανίδη, Χ. Παμπούκη, Γ. Παπακωνσταντίνου κ.ά.
ΝΕΑ



http://nonews-news.blogspot.com/2010/05/1_13.html

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ... ΜΑΖΟΡΕΤΑΣ!



Η (παρεξηγημένη) κυρίαρχη αντίληψη για τις μαζορέτες στη χώρα μας αντιστοιχεί στην καλύτερη περίπτωση σε χαριτωμένες παρουσίες που ομορφαίνουν το ημίχρονο χορεύοντας μετά μουσικής και στη χειρότερη σε... σύμβολα του σεξ, ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμη και στη βιομηχανία του πορνό. Ωστόσο οι μαζορέτες απέχουν πολύ από την εικόνα που... τα μέσα ενημέρωσης συστηματικά τους προσδίδουν. Στην πραγματικότητα είναι αθλήτριες (και αθλητές, μια και στα κολέγια των ΗΠΑ το 50% των cheerleaders είναι άνδρες) που... προπονούνται με μεθοδικότητα, ασκούνται σε καθημερινή βάση και διαγωνίζονται σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της προώθησης του cheerleading ως αθλήματος διοργανώνεται στις 15 και 16 Μαΐου διήμερο φεστιβάλ για μαζορέτες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και ειδική οντισιόν για την επιλογή των νέων μελών που θα προστεθούν στην εθνική ομάδα, τις περίφημες «Greek Drops», οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, για κορίτσια κάτω των 18 ετών θα πραγματοποιηθεί επιλογή μαθητριών που επιθυμούν να ενταχθούν στις «Αμαζόνες», δηλαδή στις παιδικές Ακαδημίες Cheerleading της εθνικής ομάδας. Το εν λόγω διήμερο άλλωστε θα λειτουργήσει και ως προκαταρκτική διοργάνωση για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading που θα πραγματοποιηθεί μετά τον Σεπτέμβριο με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να εξοικειωθεί η ελληνική κοινωνία με το cheerleading και να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί σοβαρότητα και μεθοδικότητα στην εκμάθηση, όπως και όλα τα άλλα. Στην Ελλάδα υπάρχουν χορεύτριες με πολύ μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες αφήνουν ανεκμετάλλευτο το ταλέντο τους επειδή δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τις προοπτικές του cheerleading» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Ευαγγελία Κρητικού, προπονήτρια και χορογράφος για τις μαζορέτες της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού. Μάλιστα, μέσω σκληρής προπόνησης η ελληνική ομάδα έχει πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια και το 2009 κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading του Παρισιού.
tovima.gr

http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_4482.html

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΕΧ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.... ΜΟΝΟ!!!

Το μοντέλο από την Παραγουάη, Νταλίς Φερέιρα υποσχέθηκε ατελείωτο σεξ σε περίπτωση που η εθνική της ομάδα κατακτήσει το Μουντιάλ.
Η Νταλίς επιβεβαίωσε σε συνέντευξη της σε περιοδικό, την υπόσχεση που έδωσε αλλά δεν διευκρίνισε αν θα κάνει σεξ...μόνο με συμπατριώτες της ή και τουρίστες που θα βρίσκονται στην Παραγουάη:


«Αν πάρουμε το Μουντιάλ θα κάνω σεξ όλη τη νύχτα, με όλους όσους επιθυμούν. Όταν κάνω σεξ μου αρέσει να ψιθυρίζω στα Καστιγιάνικα καθώς η γλώσσα μου δεν είναι και τόσο αισθησιακή. Βγάζω πολύ πάθος στο κρεβάτι».
Πολλές ευχές έχουν ήδη γίνει για να πάρει η Παραγουάη το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ εμείς απορούμε αν δοθεί ποτέ μια τέτοια υπόσχεση στην Ελλάδα. Αλλά μετά το θαύμα του EURO 2004, δύσκολα μια γυναίκα θα... ρισκάρει!


http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_7881.html
Παρέμβαση του Προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν.,Απόστολου Σιώκα 
στο Δ.Σ. για τον Καλλικράτη

Σε μια Ελλάδα πτωχευμένη οικονομικά, πολιτικά και ηθικά,η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας πως κάτι μπορεί να αλλάξει, μια από τις τελευταίες ελπίδες για την αναγέννηση της χώρας μας.
Όσον αφορά τους νέους, ως πολύ θετική εξέλιξη θεωρείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από την ηλικία των 18 ετών. Αυτό όμως το μέτρο δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό, καθώς δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα να «ρίξουμε» τους νέους στα βαθειά χωρίς να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια για να «κολυμπήσουν».
Για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων αποτέλεί  δυσάρεστη έκπληξη η σχεδόν μηδενική αναφορά που  γίνεται στο προσχέδιο που δώθηκε στην δημοσιότητα.
Ως ΤΟ.ΣΥ.Ν Μοσχάτου καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες πέρασαν ομόφωνα από το συμβούλιο μας , ο πυρήνας των οποίων είναι ο εξής:
-Σαφής λόγος ύπαρξης και λειτουργίας των ΤΟ.ΣΥ.Ν στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.
-Θέσπιση Συμβουλίων Νέων παράλληλα με με την λειτουργία των νέων οργάνων που προτείνει ο «Καλλικράτης» (Τοπικό,Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων).
-Δικαίωμα λόγου και ψήφου στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νέων.
-Ανοιχτά μητρώα κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των Συμβουλίων Νέων.
-Οικονομική ενίσχυση των συμβουλίων.

Για την γενικότερη δομή του σχεδίου «Καλλικράτης» θεωρώ πως βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπει την δημιουργία νέων ισχυρών δήμων, με εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων με τελικό σκοπό την αποκέντρωση του κράτους.Η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων αυτών θα πρέπει να γίνει με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προς τους δήμους,  η επάνδρωση των οποίων θα πρέπει να γίνει με κατάλληλο, μόνιμο, επιστημονικό προσωπικό και ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που διόγκωσαν τόσα χρόνια τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων κι δημοτικών αρχόντων.
Σε αυτό το σημείο θέλω να καταθέσω μια πρόταση:
Στα Τοπικά Συμβούλια που πρόκειται να δημιουργηθούν στους νέους δήμους οι υποψηφιότητες να είναι ατομικές σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς την υποχρεωτική συμμετοχή σε κάποιον κομματικό ή ανεξάρτητο συνδυασμό. Είναι ένα μοντέλο που δοκιμάστηκε με επιτυχία στα συμβούλια νέων και θεωρώ πως θα τύχει ευρύτερης αποδοχής από την κοινωνία. Με αυτόν τρόπο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν όλα τα «υγιή» κομμάτια μιας τοπικής κοινωνίας αφήνοντας πίσω τις διαφορές που επιβάλλουν οι κομματικές γραμμές και πειθαρχίες.Αντιθέτως με τον τρόπο που προτείνεται η σύνθεση των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές ενισχύεται ακόμα περισσότερο  η δύναμη των κομμάτων, αφού π.χ. η κατάρτιση ψηφοδελτίου στον νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου απαιτεί περίπου 70 υποψηφίους.
Είναι κοινή πεποίθηση πως το παρόν πολιτικό σύστημα διάγει τις ακροτελεύτιες μέρες του.Ήταν και είναι μεγάλη ευκαιρία για τον «Καλλικράτη» να κάνει την πραγματική τομή.Θεωρώ πως του λείπει μια δόση καινοτομίας, φρεσκάδας και ρηξικέλευθων αλλαγών, οι οποίες  θα συντελεστούν αναπόφευκτα και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.Για αυτό πιστεύω πως βρισκόμαστε στην αρχή κι όχι στο τέλος μιας μεταρύθμισης.Ίσως είναι η ώρα εκτός από «λιγότερο κράτος» να χρειάζεται  να μιλήσουμε για «λιγότερο κόμμα» ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση.Πριν με χαρακτηρίσετε ρομαντικό, είναι γνωστό πως κι εγώ προέρχομαι από τα σπλάχνα ενός κόμματος, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει a priori να δεχόμαστε ό,τι δομές  μας κληροδοτήθηκαν αλλά πρέπει εμείς οι νέοι  να προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε, να τις αμφισβητήσουμε και να τις ανατρέψουμε ειδικά αν σε μεγάλο ποσοστό έχουν αποτύχει.

Το χωροταξικό είναι ένα θέμα που αφορά ίσως τους περισσότερους. Η πολιτική λένε πως είναι η τέχνη του εφικτού, οι πολιτικοί όμως κατά την γνώμη μου πρέπει να επιδιώκουν και να αγωνίζονται για το ευκταίο. Το ευκταίο λοιπόν για τις περισσότερες πόλεις ήταν να μείνουν αυτόνομες. Λόγοι αγάπης για τον κάθε τόπο, συνήθειας , ο φόβος του καινούριου είτε πολλές φορές προσωπικά συμφέροντα συνηγόρησαν στην παραπάνω επιθυμία.Σε μια τεράστια πανελλήνια μεταρρύθμιση όπως αυτή του «Καλλικράτη», το Μοσχάτο δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί.Για να μιλήσουμε τώρα για το εφικτό του εγχειρήματος θεωρώ πως ο Ταύρος είναι η καλύτερη επιλογή πόλης για να συνενωθεί το Μοσχάτο.Πρόκειται για μια πόλη με μεσαία και λαϊκά στρώματα, μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης κι ευκαιρίες συνεργασίας.Παράλληλα όμως πρέπει να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε την ιστορία της κάθε πόλης καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χωρίς καμία διάθεση ηγεμονισμού εκατέρωθεν.

Κλείνοντας θέλω να κάνω μια ευχή: Σε αυτό το νέο Δήμο που δημιουργείται,με τα νέα όργανα,τους νέους υποψηφίους και τον νέο δήμαρχο, οι νέοι σε ηλικία και στην πολιτική να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι ρόλο κομπάρσου όπως συνήθως είχαν και μαζί με τα πιο έμπειρα στελέχη να δημιουργήσουν ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΥ.

 Σας ευχαριστώ που με ακούσατε,
Απόστολος Σιώκας,
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου