Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΛΑΒΑΜΕ Ε-ΜΑΙL ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΙΣΙΕΥΟΥΜΕ 





Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όπως είχαμε υποσχεθεί, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και το Προεδρείο, έρχεται για συζήτηση σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο Καλλικράτης.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα επηρεάσει, προς το καλύτερο, την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σ' αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο μας και για όλους τους πολίτες, πρέπει η μεταρρύθμιση του κράτους και της Αυτοδιοίκησης να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο, σε εργαλείο ευημερίας, προόδου, αξιοκρατείας και διαφάνεις που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Πρέπει να σταθούμε με προσοχή στο νέο αναπτυξιακό περιεχόμενο που κουβαλάει η Μεταρρύθμιση.

Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το νέο σύγχρονο και ισχυρό Δήμου, που θα απλώνει ένα δίχτυ προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους.

Με λίγα λόγια, πρέπει να δούμε πώς αυτή η Μεταρρύθμιση θα βοηθήσει στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως όλες οι μεταρρυθμίσεις κουβαλάνε το καινούργιο και δημιουργούν ελπίδα για το μέλλον, έτσι και εδώ ανοίγεται ένας νέος δρόμος για μας και τα παιδιά μας.

Αυτήν την ελπίδα του καινούργιου ερχόμαστε σήμερα εμείς να κάνουμε πράξη.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που αλλάζει το μοντέλο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, πρέπει εμείς, μέσα από τον διάλογο και την διαφορετικότητα, αλλά και μέσα από τις παρατηρήσεις μας και τις προτάσεις μας να πούμε ένα μεγάλο "ναι" στην μεγάλη μεταρρύθμιση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα συνυπάρξουμε σε έναν μεγάλο Δήμο, σε ένα νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση:

Και όπως σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις συγκρούονται δύο λογικές, έτσι και εδώ συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση υπό κρατικό προστατευτισμό, που αναπαράγει αντίστοιχους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Αυτή η αντίληψη υπάρχει και μέσα στα κόμματα. Είναι η λογική της ετεροδιοίκησης.

Εμείς πρέπει να δούμε το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Τις νέες αναπτυξιακές και επιχειρησιακές δυνατότητες που κατοχυρώνει η μεταρρύθμιση, με στόχο πάντα την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του Δήμου.

Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές αντιλήψεις και τις κομματικές προκαταλήψεις και να προετοιμάσουμε την συμμετοχή των πολιτών για την ανάδειξη ισχυρής και ικανής ομάδας που θα διαχειριστεί, μαζί με τους πολίτες, το μέλλον του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Σας καλώ λοιπόν, σήμερα, να πούμε ένα μεγάλο "ναι" και στην συνένωση του Δήμου Μοσχάτου με τον Δήμο Ταύρου, αλλά και ένα μεγάλο "ναι" στο σχέδιο Καλλικράτης.

Σας ευχαριστώ.

Θανάσης Ντερέκας,
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου