Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ... ΜΑΖΟΡΕΤΑΣ!



Η (παρεξηγημένη) κυρίαρχη αντίληψη για τις μαζορέτες στη χώρα μας αντιστοιχεί στην καλύτερη περίπτωση σε χαριτωμένες παρουσίες που ομορφαίνουν το ημίχρονο χορεύοντας μετά μουσικής και στη χειρότερη σε... σύμβολα του σεξ, ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμη και στη βιομηχανία του πορνό. Ωστόσο οι μαζορέτες απέχουν πολύ από την εικόνα που... τα μέσα ενημέρωσης συστηματικά τους προσδίδουν. Στην πραγματικότητα είναι αθλήτριες (και αθλητές, μια και στα κολέγια των ΗΠΑ το 50% των cheerleaders είναι άνδρες) που... προπονούνται με μεθοδικότητα, ασκούνται σε καθημερινή βάση και διαγωνίζονται σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της προώθησης του cheerleading ως αθλήματος διοργανώνεται στις 15 και 16 Μαΐου διήμερο φεστιβάλ για μαζορέτες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και ειδική οντισιόν για την επιλογή των νέων μελών που θα προστεθούν στην εθνική ομάδα, τις περίφημες «Greek Drops», οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, για κορίτσια κάτω των 18 ετών θα πραγματοποιηθεί επιλογή μαθητριών που επιθυμούν να ενταχθούν στις «Αμαζόνες», δηλαδή στις παιδικές Ακαδημίες Cheerleading της εθνικής ομάδας. Το εν λόγω διήμερο άλλωστε θα λειτουργήσει και ως προκαταρκτική διοργάνωση για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading που θα πραγματοποιηθεί μετά τον Σεπτέμβριο με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να εξοικειωθεί η ελληνική κοινωνία με το cheerleading και να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί σοβαρότητα και μεθοδικότητα στην εκμάθηση, όπως και όλα τα άλλα. Στην Ελλάδα υπάρχουν χορεύτριες με πολύ μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες αφήνουν ανεκμετάλλευτο το ταλέντο τους επειδή δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τις προοπτικές του cheerleading» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Ευαγγελία Κρητικού, προπονήτρια και χορογράφος για τις μαζορέτες της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού. Μάλιστα, μέσω σκληρής προπόνησης η ελληνική ομάδα έχει πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια και το 2009 κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading του Παρισιού.
tovima.gr

http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_4482.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου