Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η Megan Fox στο Madame Figaro

Είναι έτοιμη για να παρουσιάσει κάποιο από τα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες. Η Megan Fox πρόσθεσε ακόμη ένα εξώφυλλο στην καριέρα της καθώς φωτογραφήθηκε για το Madame Figaro. Στη φωτογράφηση αν και αυτή τη φορά η ηθοποιός φοράει τα περισσότερα ρούχα της είναι και πάλι εξαιρετικά σέξι και βέβαια πανέμορφη.


http://www.gossip-tv.gr/

Στην Αρμενία το αρχαιότερο οινοποιείο

Το αρχαιότερο οινοποιείο που έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιώντας βιοχημικές τεχνικές για να αναγνωρίσουν ένα ξηρό κόκκινο κρασί που είχε παρασκευαστεί πριν από τουλάχιστον 6.000 χρόνια.
Οι εγκαταστάσεις παρασκευής κρασιού βρέθηκαν στην περιοχή που σήμερα είναι η νότια Αρμενία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύπτουν την εικόνα μίας σύνθετης κοινωνίας, όπου όσοι πενθούσαν έπιναν ένα είδος κρασιού, που παραγόταν σε ένα κοιμητήριο μέσα σε σπηλιά, αναφέρουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση της Αρχαιολογικής Επιστήμης».
«Αυτή είναι η παλαιότερη γνωστή εγκατάσταση για την παρασκευή οίνου στον κόσμο», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο Γκρεγκόρι Αρεσιάν, από τους επικεφαλής της έρευνας, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες.

Όπως ανέφερε η επιστημονική του ομάδα, η μέθοδος χρονολόγησης με ισότοπο άνθρακα αποκάλυψε ένα αποξηραμένο κρασί από σταφύλια κοντά σε ένα πατητήρι που φτιάχτηκε περίπου το 4.000 π.Χ.
 
Αυτό το καθιστά κατά 1.000 χρόνια μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση για την παρασκευή οίνου έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η ομάδα, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες από την Αρμενία, τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία.

Η ίδια ομάδα, μάλιστα, ανακάλυψε το παλαιότερο δερμάτινο παπούτσι στον κόσμο, ηλικίας περίπου 5.500 ετών, στο ίδιο σύμπλεγμα σπηλαίων, τον περασμένο χρόνο.
   
Το σύμπλεγμα σπηλαίων, όπου βρέθηκε το οινοποιείο, είναι γνωστό ως Areni-1 και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν.
    
Το πατητήρι θα μπορούσε να χωρέσει μερικά λίτρα χυμού και πατημένων σταφυλιών και προφανώς η τεχνική που θα χρησιμοποιείτο τότε θα ήταν με γυμνά πόδια, είπε ο Αρεσιάν.
    
«Αυτή ήταν μία σχετικά μικρή εγκατάσταση που συνδεόταν με το τελετουργικό μέσα στο σπήλαιο. Για την καθημερινή κατανάλωση θα είχαν πολύ μεγαλύτερα πατητήρια στις κανονικές τους εγκαταστάσεις», είπε ο Αρεσιάν.
   
Τα χημικά ίχνη υποδεικνύουν χυμό σταφυλιού και, δεδομένης της έλλειψης ψύξης, ο χυμός θα γινόταν σίγουρα κρασί, είπε ο Αρεσιάν. «Επίσης γνωρίζουμε ότι ακόμα, στα χωριά της περιοχής, η κατανάλωση κρασιού είναι πολύ παλαιή παράδοση», είπε ο ίδιος.
    
Όπως πρόσθεσε, τα πλούσια, κόκκινα κρασιά που παράγονται εκεί είναι ποικιλίες merlot και cabernet sauvignon. Η αποστολή, η οποία εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από την National Geographic
Society, ανακάλυψε επίσης εξοπλισμό επεξεργασίας χαλκού.
 
Το πατητήρι αυτό ήταν μία ρηχή λεκάνη από πυλό, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου, που γύρω του υπήρχαν σπόροι σταφυλιού και αποξηραμένα αμπέλια.
http://www.pathfinder.gr/

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ (ΔΕΙΤΕ VIDEO)



ΚΑΛΟ  ΗΤΑΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ


 ΠΑΡOΤΙ   ΠΡΟΗΓHΘΗΚΕ ΜΕ 2-0 ΣΕΤ   
ΤΕΛΙΙΚΑ ΕΧΑΣΕ  ΜΕ 3-2 ΣΕΤ (25-23,25-20,19-25,13-25,9-15)












Γιατί δεν δήλωσε συμμετοχή για την Eurovision;



Για την Eurovision, αλλά και για τον αποκλεισμό του Θεοχάρη Ιωαννίδη από τον διαγωνισμό τραγουδιού μίλησε στο STAR η...

 Ελένη Φουρέιρα.
Για τη Eurovision: «Θα ‘θελα πολύ να το κάνω, απλά για κάποια πράγματα υπάρχουν οι συνεργάτες μου να αποφασίσουν και φέτος αποφασίσαμε να μην το κάνουμε. Μακάρι κάποια άλλη χρονιά να το κάνουμε. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, όταν γίνει αυτό, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είτε γίνει με απευθείας ανάθεση είτε διαγωνιστώ».

Για τον αποκλεισμό του Θεοχάρη Ιωαννίδη: «Νομίζω ότι είναι άσχημο. Δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει να πάνε μόνο επαγγελματίες τραγουδιστές; Είναι άδικο».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/eurovision_15.html

Τα φώτα στο Μέρσεϊσαϊντ



Δύο σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού της 23ης αγωνιστικής στην Premier League. 
Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Εβερτον στο Ανφιλντ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, λίγες ώρες πριν η Τότεναμ... ανοίξει το Γουάιτ Χαρτ Λέιν για να υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση για την Τσέλσι απέναντι στην Μπλάκμπερν, ενώ στην έδρα της αγωνίζεται και η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουλβς. Πιο εύκολο έργο για την Αρσεναλ, που φιλοξενείται από την ουραγό Γουέστ Χαμ.
Φωτιά στο Μέρσεϊσαϊντ
Φωτιά αναμένεται να πάρει το Μέρσεϊσαϊντ την Κυριακή, εξαιτίας του τοπικού ντέρμπι, με την Λίβερπουλ να φιλοξενεί την... μισητή συμπολίτισσα Εβερτον στο Ανφιλντ.
Υστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο FA Cup από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Reds καίγονται για το τρίποντο απέναντι στην Εβερτον, το οποίο, εκτός από την βαθμολογική σημασία, θα έχει και ψυχολογική. Την πρώτη του νίκη κυνηγάει και ο Κένι Νταλγκλίς, που έχει ξεκινήσει με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της Λίβερπουλ.
"Θα έχει έντονο συναισθηματικό στοιχείο, αλλά έτσι ήταν και το περσινό ντέρμπι. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό. Είμαι πιο κοντά στο γήπεδο αυτή την φορά. Αν αρχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια, θα μας δώσει σημαντική αυτοπεποίθηση", δήλωσε ο Νταλγκλίς.
Μεγάλος απών για την Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ , ο οποίος είναι τιμωρημένος για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στην αναμέτρηση με την Γιουνάιτεντ. Εκτός δράσης για τους γηπεδούχους είναι και ο Τζέιμι Κάραγκερ λόγω τραυματισμού. Το παιχνίδι θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον Φερνάντο Τόρες που θα αγωνιστεί για 100η φορά με την κόκκινη φανέλα.
Στον αντίποδα, η Εβερτον θέλει να πανηγυρίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της συμπολίτισσας, μετά το 1-0 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κέιχιλ, Μπάρκλεϊ και Γιατζέλκα δεν είναι στην διάθεση του Ντέιβιντ Μόγιες, λόγω τραυματισμών.
Αντιθέτως, κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Στίβεν Πίεναρ, παρόλο που ο Μόγιες αποκάλυψε ότι ο παίκτης βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιον σύλλογο για να αποχωρήσει από τα ζαχαρωτά. "Δώσαμε άδεια στον εκπρόσωπό του να συζητήσει με τον άλλον σύλλογο", δήλωσε ο προπονητής της Εβερτον.
Ντέρμπι στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν
Να διατηρήσει το αήττητο στην φετινό σεζόν και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ελπίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να το καταφέρει, όμως, αυτό θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από το Λονδίνο και το Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όπου την... περιμένει η Τότεναμ.
Οι κόκκινοι διάβολοι βρίσκονται στην 1η θέση με οκτώ βαθμούς περισσότερους από την προσεχή αντίπαλό τους και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ξέρει ότι τους περιμένει ένα δύσκολο τεστ. "Είναι μεγάλη η πρόκληση για εμάς, ένα δυνατό τεστ, έτσι το βλέπω", δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός. Ρούνεϊ και Βίντιτς συμπεριλήφθηκαν ξανά στην αποστολή.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η δίψα για την νίκη είναι μεγάλη, καθώς έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία τους νίκη επί της Γιουνάιτεντ, η οποία ήταν με 3-1 στην σεζόν 2000-01.
"Δεν πιστεύω ότι έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα, αλλά συνεχίζουν να παίρνουν νίκες. Δεν έχουν ηττηθεί, κάτι που είναι πολύ σπουδαίο και είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μείνουν αήττητοι σε όλο το πρωτάθλημα", ήταν τα λόγια του Χάρι Ρέντναπ, που θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Μπέιλ.
Επιστροφή στις νίκες
Μετά την ήττα-έκπληξη με 0-1 από την Γουλβς και ύστερα από μία σειρά διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων, η Τσέλσι θέλει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη την Μπλάκμπερν. Οι μπλε βρίσκονται στο -11 από την κορυφή  και στην 5η θέση, ενώ η Μπλάκμπερν είναι 10η με 28 βαθμούς. Το θετικό για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι ότι οι φιλοξενούμενοι μετρούν εφτά εκτός έδρας ήττες σε έντεκα ματς.
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η 3η της βαθμολογίας, Αρσεναλ, που φιλοξενείται από την ουραγό Γουέστ Χαμ. Ο Αρσέν Βενγκέρ υπολογίζει και πάλι στους Φαν Πέρσι και Νασρί, όχι όμως και στον Φαμπιάνσκι που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και την θέση του κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να πάρει ο Στζέσνι. Ντεμπούτο με την φανέλα των σφυριών αναμένεται να κάνει το νέο απόκτημα της ομάδας, Γουέιν Μπριτζ.
Με τον νεοαποκτηθέντα Εντίν Ντζέκο αναμένεται να παραταχθεί απέναντι στην Γουλβς η Μάντσεστερ Σίτι, που μετά το 0-0 με την Αρσεναλ, θέλει να πάρει το τρίποντο για να μην απομακρυνθεί από την συμπολίτισσα και πρωτοπόρο, Γιουνάιτεντ. Οι λύκοι όμως έχουν και την ψυχή.

http://www.sport.gr/

Λίγο πριν από το φινάλε-Dakar 2011: Ο Αλ-Ατίγια προηγείται μετά την 12η ειδική

Μία ειδική χωρίζει πλέον τον Νασέρ Αλ-Ατίγια από την πρώτη νίκη της καριέρας σε ράλι Dakar, μετά και την ολοκλήρωση της μήκους 555 χλμ. αγωνιστικής διαδρομής από το Σαν Χουάν στην Κόρντομπα.
Ο οδηγός από το Κατάρ είχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει ένα πολύ άνετο προβάδισμα στην κορυφή της κατάταξης, 48 λεπτά μπροστά από τον Ζινιέλ ντε Βιγιέ που ακολουθεί.
"Ηταν μια πολύ δύσκολη αίσθηση, επειδή χρειάζεται πολύ συγκέντρωση από την εκκίνηση ως τον τερματισμό", τόνισε ο Αλ-Ατίγια.
"Πραγματικά ήταν η πιο δύσκολη ειδική της ζωής μου, γιατί έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην κάνω λάθη. Ηταν δύσκολο να κρατήσω τον ίδιο ρυθμό, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά".
Την ειδική κέρδισε ο Κάρλος Σάινθ, έκτη του νίκη για φέτος και 23η συνολικά. Ο ισπανός ωστόσο παρέμεινε 3ος στην κατάταξη, μία ώρα και 20 λεπτά πίσω από την κορυφή, καθώς είχε χάσει πολύ χρόνο λόγω σπασμένης ανάρτησης μια μέρα πριν.
Η Volkswagen οδεύει ολοταχώς για έναν τερματισμό στο 1-2-3, καθώς ο Στεφάν Πετερανσέλ της X-Raid BMW παραμένει 20 λεπτά μακριά από το βάθρο, στην 4η θέση.
Στις μοτοσικλέτες, ο Μαρκ Κομά κέρδισε μία ακόμα ειδική και εξακολουθεί να κρατάει γερά την πρωτοπορία. Ο ισπανός κέρδισε ακόμα 37" σε σχέση με τον Σιρίλ Ντεσπρέ, από τον οποίο απέχει 16,5 λεπτά στην κατάταξη. Τριτος είναι ο χιλιανός Φρανσίσκο Λόπες Κοντάρντο.
Στα φορτηγά, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη στις πρώτες θέσεις. Ο Βλάντιμιρ Τσάγκιν πήρε την 7η φετινή του νίκη σε ειδική με διαφορά 48" από τον Φιρντάους Καμπίροφ και συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη, έχοντας ένα προβάδισμα 31'19" από τον ρώσο συμπατριώτη του.
Στα quads, ο Αλεχάντρο Πατρονέλι δεν είχε κανένα λόγο να πιέσει, εξαιτίας της τεράστιας πρωτοπορίας του στην κατάταξη. Ο αργεντίνος αναβάτης τερμάτισε 8 λεπτά πίσω από τον ταχύτερο της ειδικής, Κριστόφ Ντεκλέρκ, παρόλα αυτά κρατάει ένα προβάδισμα 58 λεπτών έναντι του κοντινότερου αντιπάλου του, Σεμπάστιαν Χάλπερν.
Η 13η και τελευταία ειδική του ράλι θα φέρει τους διαγωνιζόμενους στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες, όπου την Κυριακή (16/1) θα γίνει ο πανηγυρικός τερματισμός. Η διαδρομή είναι μήκους 826 χλμ., όμως μόλις τα 186 από αυτά είναι χρονομετρημένα.

http://www.sport.gr/

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Όλη η πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανακοινώθηκε από την ΕΜΥ, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα της Κυριακής...

θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νοτια τοπικά τα 10 μποφόρ. Επίσης, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Κυριακής, στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τέλος, προειδοποιούν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χωρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά τμήματα. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ και στα θαλασσια τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βραδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν και το βραδυ θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά βόρειοι με ενίσχυση τη νύχτα. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Από το βραδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 7 με 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην ανατολική και νοτια χωρα προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.


newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_8341.html

Πήρε το πτυχίο παιδαγωγικής ο Πύρρος Δήμας

Πτυχιούχος δάσκαλος δημοτικού είναι από την Παρασκευή ο Πύρρος Δήμας. Ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους εκπροσώπους της Ελλάδας παγκοσμίως, ορκίστηκε και παρέλαβε το πτυχίο από τα χέρια του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσιου Πελεγρίνη.

Ο "χρυσός" Πύρρος προσέθεσε έτσι λοιπόν, άλλο ένα "μετάλλιο" στην πλούσια συλλογή του. Ο πρόεδρος σήμερα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ασφαλώς δεν πρόκειται να διδάξει σε κάποιο σχολείο, όμως σίγουρα αποδεικνύει πολλά πράγματα με την επιτυχία του αυτή.

Παρόντες στην τελετή ήταν η σύζυγος του 40χρονος πλέον Πύρρου Δήμα, τρία από τα τέσσερα παιδιά τους και οι παλιοί του συναθλητές Βαλέριος Λεωνίδης και Λεωνίδας Σαμπάνης.
http://www.enet.gr/

Νέα δράση για νέα πνοή στην Πάρνηθα

Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο το εθελοντικό πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Το πρόγραμμα αναδάσωσης, που γίνεται με τη συνεργασία του Φορέα διαχείρισης, της διεύθυνσης αναδασώσεων και του Παρατηρητηρίου Πάρνηθα που αποτελείται από το ΣΚΑΪ, την Καθημερινή και το WWF θα συνεχιστεί μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο.

Έως σήμερα έχουν φυτευτεί στον εθνικό δρυμό σχεδόν 3,6 χιλιάδες δενδρύλλια ελάτης.

Επίσης μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο θα γίνουν εθελοντικές αναδασώσεις και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεντροφύτευση και στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών Σουνίου στο 46ο χιλιόμετρο, από τον εξωραϊστικό και ναυτικό σύλλογο "Μαύρο Λιθάρι" με τη συμπαράσταση του Δήμου Σαρωνικού και του 1ου δημοτικού σχολείου Αναβύσσου.



http://www.skai.gr/news/

15-01-11 Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησε σήμερα 15/01/2011 η  δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα εξής θέματα:
1. Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία
2. Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού, Ψηφιακού και Εκδοτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας
Η διαβούλευση θα διαρκέσει 10 ημέρες.

Τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://www.minedu.gov.gr/

«Ευχαριστώ, δεν θα πάρω»


Απέρριψε η Στικούδη πρόταση για αισθησιακή φωτογράφιση


Έξαλλη έχει γίνει σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hello 
η Κατερίνα Στικούδη με αφορμή πρόταση που της έγινε από γνωστό περιοδικό για αισθησιακή φωτογράφηση. Η Κατερίνα Στικούδη απάντησε αρνητικά λέγοντας χαρακτηριστικά «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω». 
Φαίνεται λοιπόν πως η ίδια δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο κόσμος την θεωρεί μια σέξι κοπέλα. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει, θέλει οι άλλοι να ασχολούνται με την δουλειά της και όχι με την εξωτερική της εμφάνιση. 



http://www.newsbeast.gr/

H Σοφία σφύριξε κι... έληξες!


Συνήθως στις ωραίες γυναίκες σφυρίζουν οι άνδρες στους δρόμους. Η Σοφία Γρύλλου σφυρίζει... μόνο εκείνη στους άνδρες, καθώς αυτός είναι ο ρόλος της: διαιτητής! Η 25χρονη κρητικιά  όχι μόνο δεν είναι... κοράκι, αλλά αντιθέτως πειρασμός. Της έχουν ζητήσει και ραντεβού σε αγώνα! Αποκαλυπτική ως γυναίκα και διαιτητής στο gazzetta.gr.


H Σοφία Γρύλλου δεν είναι ξένη στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Από το 2000 έως το 2005 ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο του ποδοσφαίρο, παίζοντας τερματοφύλακας στον Εργοτέλη και στην Εθνική Ολυμπιακή ομάδα του 2004. Απόφοιτος του επαγγελματικού λυκείου με ειδικότητα διαιτολόγος-διατροφολόγος, αλλά με το μεράκι της να είναι το ποδόσφαιρο.
Κάπως έτσι ήρθε για την 25χρονη κούκλα κρητικιά η ιδέα να συνεχίσει έχοντας το ρόλο διαιτητή και επόπτη (ερασιτεχνικά πρωταθλήματα), οπότε θα ήταν κοντά σε αυτό που αγαπάει. Ούτως ή άλλως αυτό είναι το χόμπι της. Αποκαλυπτική για χάριν του gazzetta.gr θυμάται όταν της είχε αφιερώσει ένας ποδοσφαιριστής το γκολ φιλώντας της το χέρι και πολλά άλλα. Απολαύστε την.
-Μια ωραία γυναίκα μπορεί τελικά να είναι διαιτητής ή επόπτης;
 «Θεωρώ πως η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Για μένα κυρίαρχο ρόλο παίζει η γνώση πάνω σ αυτό που κάνω και πως θα το βγάλω εις πέρας».  
-Σφυρίζεις εσύ ή σου... σφυρίζουν στο δρόμο και τα γήπεδα οι άνδρες;
«Σφυρίζω εγώ και μόνο εγώ! Kαι πάντα μες στα γήπεδα».
-Πως μπορεί μια γυναίκα να είναι πειθαρχημένη και σκληρή σε έναν τόσο ανδρικό και άγριο χώρο όπως αυτός του ποδοσφαίρου;

«Μια γυναίκα για να είναι πειθαρχημένη πρέπει να έχει κάποιες βάσεις από μικρή ηλικία. Πράγμα το οποίο εγώ το έχω αποκτήσει μέσω του ποδοσφαίρου, καθώς ξεκίνησα να παίζω από πολύ μικρή. Με βοήθησε αρκετά και το γεγονός ότι έπαιξα στην εθνική ομάδα και  τότε έμαθα πραγματικά τι πάει να πει πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται σκληρότητα.Απλά πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύει στον εαυτό της. Να μπαίνει στο γήπεδο και να κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα».

-Εχεις δημιουργήσει ποτέ σχέση με αθλητή;

«Σε τόσο προσωπικές ερωτήσεις λυπάμαι αλλά δεν απαντώ».
-Σου έχει ζητήσει κάποιος ποδοσφαιριστής ραντεβού μόλις τελείωσε ο αγώνας;
«Μεταξύ σοβαρού και αστείου ναι, έχει συμβεί! Αλλά ποτέ δεν το έχω λάβει στα σοβαρά.Το μόνο που με ενδιαφέρει από τη στιγμή που θα μπώ στο γήπεδο είναι να κανω σωστά τη δουλειά μου και δεν θα επηρεαστώ ποτέ από καποιο αγωνιστικό η εξωαγωνιστικό παράγοντα».
-Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που έχεις ακούσει στο δρόμο ή την εξέδρα;
«Από σχόλια έχω ακούσει πολλά και διάφορα. Εκείνο που μου έχει κάνει την περισσότερη εντύπωση είναι μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, όταν ένας παίκτης μου αφιέρωσε ένα γκολ φιλώντας μου το χέρι!».
-Ο ρόλος του διαιτητή είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα; Φταίνε για όσα κακά τους καταμαρτυρούν;
«Πιστευω πως δεν είμαι αρμόδια για να κρίνω αυτό το θέμα αλλά γενικά δυσπιστία υπάρχει γενικά ως προς τους διαιτητές.Στην Ελλάδα όμως το σίγουρο είναι πως υπάρχει υπερβολή και ο Τύπος ασχολείται υπέρ του δέοντος με το συγκεκριμένο θέμα.Αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο παραγοντας του ανθρώπινου λάθους».

-Ονειρεύεσαι να παίξεις σε ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός;
«Κάθε άνθρωπος έχει στόχους και φιλοδοξίες.Αν οι ικανότητες μου το επιτρέψουν ν' ανταπεξέλθω,φυσικά και θα ήθελα να σφυρίξω σε τέτοιο υψηλό επίπεδο».
-Φοβάσαι να πεις τι ομάδα είσαι;
«Γενικότερα παρακολουθώ ποδόσφαιρο τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.Παρακολουθώ τις ομάδες του νησιού μου τον  ΟΦΗ και τον Εργοτέλη αλλά δεν  υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Απλά μου αρέσει το ωραίο ποδοσφαιρο και παρακολουθώ ομάδες που προσφέρουν θέαμα».

- Στο Ηράκλειο φαντάζομαι θα είσαι πολύ γνωστή. Πως είναι η ζωή εκεί και οι αντιδράσεις του κόσμου;
«Καθημερινά γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι πάντα καλοπροαίρετα με συμβουλεύουν και προσπαθώ να παίρνω θετικά πράγματα απο αυτούς».
-Πως διαιτητεύεις ένα ματς; Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία εξωτερικά (πχ το μαλλί σου κλπ);
«Προσπαθώ πάντα να είμαι περιποιημένη αλλά προτεραιότητα δίνω πάντα στη συγκέντρωση. Και φυσικά  στο ψυχολογικό κομμάτι που αφορά τον εκάστοτε αγώνα».
- Το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου ποιο είναι; Τι προπονήσεις χρειάζεται ένας διαιτητής για να ανταπεξέλθει στο ρόλο του;
«Κάθε διαιτητής χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση για να μπορεί να ανταπεξέλθει.Εγώ προσωπικά ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων και καποιες φορές προπονούμαι με την γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη όπου υπήρξα παίκτρια».
- Θα συνιστούσες και σε άλλες κοπέλες να ασχοληθούν με την διαιτησία;

«Παρότι είναι ενας δύσκολος χώρος για μια γυναίκα,μετά χαρας θα το πρότεινα.Αρκεί να το αγαπήσει και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις... επάλξεις».
-Η αμοιβή είναι καλή; Φτάνει για να συντηρηθεί κάποιος ή κάνεις και άλλο επάγγελμα;
«Αυτή τη στιγμή τη διαιτησία την βλέπω καθαρά σαν χόμπυ.Αγαπάω αυτό που κάνω και δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα των χρημάτων».
πηγή  http://www.gazzetta.gr/

Όλα για όλα στο Μετς


Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (17/1) στο κλειστό του Μετς ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Α1 βόλεϊ των γυναικών.


Η Ένωση δοκιμάζει τις δυνάμεις της και το εφετινό της αήττητο στην έδρα των Πρωταθλητριών Ελλάδας, οι οποίες στον αντίποδα δεν έχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, αν θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Η αυλαία του προγράμματος «ανοίγει» το Σάββατο (15/1) στο «Ζηρίνειο», όπου ο Ηρακλής Κηφισιάς υποδέχεται την ουραγό Λάρισα, με μόνο στόχο το τρίποντο που θα τη διατηρήσει σε τροχιά 6άδας. Ίδιος ο στόχος και για το Ανατόλια που φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη τον Πανελλήνιο. Ντέρμπι στα Μεσόγεια, με το Μαρκόπουλο να αγωνίζεται κόντρα στον Ηρακλή «κυνηγώντας» τους τρεις βαθμούς και ευελπιστώντας σε ένα… καλό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Δευτέρας.

Την Τρίτη (18/1) η αγωνιστική ολοκληρώνεται στο κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Πανιώνιο.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 15.01.2011   
18:00 Ηρακλής Κηφ.-ΕΑ Λάρισας (Τσιμπινός, Μαρκάτης)    
19:00 Ανατόλια-Πανελλήνιος (Γεωργιάδης Κ., Κωνσταντινίδης)   
19:30 Πειραματικό-Κερατέα (Δανιηλίδου, Μπουγιούκας)   
19:00 Μαρκόπουλο-Ηρακλής (Φραγκάκης, Παπαδογούλας)   

Δευτέρα 17.01.2011   
17:15  Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (Μουλά Ε., Μενεσλής)   

Τρίτη 18.01.2011   
19:00  Ολυμπιακός-Πανιώνιος (Καπάνταης, Κατσούλης)   

Η Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)   
1. ΑΕΚ (27-4) 27   
2. Ολυμπιακός (24-7) 23   
3. Μαρκόπουλο (24-7) 22   
4. Παναθηναϊκός (22-15) 17    
5. Ανατόλια (20-13) 16   
6. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (18-15) 15   
-. Ηρακλής Κηφισιάς (15-15) 15   
8. Κερατέα (13-19) 9   
-. Πανιώνιος (12-20) 9    
10. Πανελλήνιος (9-24) 5   
11. Πειραματικό (6-25) 4   
12. Ε.Α. Λάρισας (1-27) 0



http://www.gazzetta.gr/

Πάνε τα λεφτά Κριστίνα


Περίπου 90.000 δολάρια, που προορίζονταν για τα έξοδα περιοδείας της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, στη Μέση Ανατολή, άρπαξαν τρεις ληστές από τον στενό συνεργάτη της. 

Όπως μετέδωσε το BBC, ο συνεργάτης της Φερνάντες φεύγοντας από την τράπεζα όπου πραγματοποίησε την ανάληψη, μπήκε σε υπηρεσιακό όχημα, το οποίο τον μετέφερε κοντά στο σπίτι του. Ένα τετράγωνο πριν την οικία του, βγήκε από το αυτοκίνητο και τότε του επιτέθηκαν τρεις ένοπλοι άνδρες. Οι ληστές άρπαξαν τα χρήματα και στη συνέχεια έγιναν καπνός!



http://www.zougla.gr/

Φιέστα για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής!

Η αυλαία για τους αγώνες Ράλλυ του 2011 είναι έτοιμη να ανοίξει σε λίγες μέρες, και μάλιστα με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο: την τέλεση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το οποίο μάλιστα φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής! 

Τι και αν ο αγώνας δεν προσμετράει και φέτος στο WRC, όπως έχουμε συνηθίσει; Ο εορτασμός των 100 χρόνων έχει προσελκύσει τεράστιο αριθμό αγωνιζομένων οι οποίοι και θέλουν να εκκινήσουν στον πλέον θρυλικό αγώνα Ράλλυ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η οργανωτική επιτροπή είχε αποφασίσει να περιορίσει τον αριθμό συμμετοχών στα 100 πληρώματα, αλλά μετά από τις υπερβολικές αιτήσεις αναγκάστηκε να τον αυξήσει στα 120! Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπήρξαν 300 αιτήσεις για συμμετοχή, αλλά η οργανωτική επιτροπή ήταν αυτή που επέλεξε τους τελικούς 120 συμμετέχοντες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ποιότητα των συμμετοχών να είναι τέτοια που αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια όμοια της δεν έχουμε συναντήσει! Όμως, ο αγώνας έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ο Δημήτρης Αμαξόπουλος θα εκκινήσει στον αγώνα οδηγώντας ένα Citroen DS3 R3T, με την παρουσία του σε αυτόν τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο αγώνα με εορταστικό χρώμα, να είναι ιδιαίτερα τιμητική και σημαντική!

Πηγή: 4troxoi.gr
http://www.newsbeast.gr/

Ξάφνιασε η Ελλάδα τη Γερμανία με την παρέμβαση στη Χάγη


Δεν θα επισκιαστούν οι διμερείς σχέσεις σύμφωνα με το γερμανικό ΥΠΕΞ



Ξάφνιασε τη γερμανική κυβέρνηση η απόφαση της Ελλάδας να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμούσα διαδικασία Ιταλίας-Γερμανίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαρακτήρισε τη διαδικασία της Χάγης ως νομική υπόθεση και εκτίμησε ότι οι γερμανο-ελληνικές σχέσεις δεν θα επισκιαστούν από αυτήν.

Ο αναπλ. εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Στέφαν Μπρέντολ δήλωσε σήμερα ότι απόφαση παρέμβασης την τελευταία ή προτελευταία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας είναι μία απόφαση που έρχεται τουλάχιστον πολύ αργά. Ο εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για μία καθαρά νομική υπόθεση και ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ της Τετάρτης 12.01.11 οι υπ. Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας ο κ.Βεστεβέλε επανέλαβε στον κ. Δρούτσα την πάγια γερμανική στάση επί του θέματος. 

Αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση του θέματος ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Γερμανία έχει συνείδηση της ευθύνης της που απορρέει από την ιστορία. 

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ. παραδέχτηκε ότι πρόκειται και για ηθικής τάξεως ζήτημα και πρόσθεσε ότι, ανεξάρτητα από τη νομική τοποθέτηση, οι γερμανικές κυβερνήσεις ακολουθούν διαχρονικά μία συνεπή πολιτική συμφιλίωσης. Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι υπάρχει μία σειρά από προγράμματα συμφιλίωσης, όπως προγράμματα διαλόγου στις πληγείσες κοινότητες, προγράμματα για τους νέους, στήριξη μουσείων και εκθέσεων, ενώ οι πρέσβεις της Γερμανίας στην Ελλάδα καλλιεργούν επί χρόνια στενές επαφές με οργανώσεις θυμάτων.



http://www.newsbeast.gr/

Η Ελλάδα πύλη στην Ευρώπη για το Ισραήλ Ημερίδα για τις «σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ: παρόν και προοπτικές από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.


Οι προοπτικές που διαγράφονται για τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας για την «Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση» του πανεπιστημίου της Σαραγόσα στην Ισπανία και συνέπεσε με τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, σε συνέχεια των πρόσφατων αμοιβαίων επισκέψεων των πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Οι ομιλητές προσπάθησαν να ανιχνεύσουν κατά πόσον η πρόσφατη κινητικότητα έχει συγκυριακό χαρακτήρα ή υπόσχεται βιώσιμη εξέλιξη και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν Αμικάμ Ναχμάνι υπογράμμισε ότι «οι ισραηλο-ελληνικές σχέσεις δεν πρέπει να ειδωθούν ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των ισραηλο-τουρκικών σχέσεων. Έχουν τον δικό τους λόγο ύπαρξης».
Ο Ισραηλινός πανεπιστημιακός τόνισε ότι οι θερμότερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ δεν πρέπει να θεωρηθούν από την Άγκυρα ως απειλή. Αναφερόμενος στους τομείς εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, είπε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνον ένα καλό ξενοδοχείο». Στάθηκε ιδιαίτερα στους τομείς αφαλάτωσης και διαχείρισης ύδατος, περιέγραψε προοπτικές εβραιο-χριστιανικών περιφερειακών συμμαχιών ως εργαλείο ανάσχεσης ενός ισλαμικού τζιχάντ. Η θετική στάση της Ουάσινγκτον στη προσέγγιση Αθήνας-Τελ Αβίβ ως αντίβαρο της προ-ιρανικής στάσης της Άγκυρας ενδέχεται να μεταφραστεί σε προώθηση της Ελλάδας ως κόμβο διαμετακόμισης ενεργειακών πόρων από την Κασπία προς την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, υποστήριξε ο κ. Ναχμάνι. Αναρωτήθηκε, ωστόσο, κατά πόσον μια αναθερμασμένη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ μπορεί να επιβιώσει μιας νέας κρίσης, μια τρίτης παλαιστινιακής ιντιφάντα. Κατέληξε ότι όσο περισσότερο αναπτυχθούν οι διμερείς κοινωνικές και εμπορικές σχέσεις τόσο περισσότερο θα διαρκέσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως πύλη στην Ευρώπη. Πάντα θεωρούσε πολύ σημαντική αυτή την αγορά», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-ισραηλινού Εμπορικού και Τεχνολογικού Επιμελητηρίου Τζόνι Μοντιάνο. Απαρίθμησε δεκατρία μεγάλα προγράμματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως ο τουρισμός, η άμυνα, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η αφαλάτωση και η διαχείριση ύδατος, η εκπαίδευση, η αγροτεχνολογία. Στον τομέα του φυσικού αερίου, υπογράμμισε το δυναμικό 122 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων του υποθαλάσσιου κοιτάσματος Λεβιάθαν, στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο έχει τροφοδοτήσει, εντός συνόρων, ελπίδες για ανάδειξη της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κόμβου των εν λόγω ενεργειακών πόρων προς την Ευρώπη.
Καινούργιες αφηγήσεις στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις αναζήτησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Χαράλαμπος Τσαρδανίδης. Επεσήμανε ότι υπάρχουν αμοιβαία συμφέροντα ιδιαίτερα στο πολιτικο-οικονομικό πεδίο και στο πεδίο της άμυνας. Τόνισε, ωστόσο, ότι η στενότερη προσέγγιση Ελλάδας και Ισραήλ δεν πρέπει να εκληφθεί από το Τελ Αβίβ ως πρόθεση των Αθηνών να αναπληρώσει το γεωπολιτικό κενό που αφήνει η επιδείνωση των ισραηλο-τουρκικών σχέσεων. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που η Αθήνα αναλαμβάνει, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, πρωτοβουλίες για εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.
Απαντώντας σε όσους βλέπουν σε μια στενότερη σχέση Αθηνών-Τελ Αβίβ αντίβαρο στις «δύσκολες» διμερείς ελληνο-τουρκικές σχέσεις, η λέκτορας στο Καποδιστριακό Εκάβη Αθανασοπούλου υποστήριξε ότι το σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ δεν θεωρεί «χαμένο στοίχημα» την Τουρκία. Ακόμη και σήμερα. Το Ισραήλ, «δεν είναι έτοιμο να κάνει οτιδήποτε που μπορεί να εκληφθεί ως ότι ανταγωνίζεται την Άγκυρα», είπε η κ. Αθανασοπούλου. «Επιπλέον, δεν θα ήταν, από την πλευρά της Αθήνας, σώφρον να συρθεί στην ψύχρανση των ισραηλο-τουρκικών σχέσεων, τη στιγμή που προσπαθεί να χειριστεί εποικοδομητικά τις δικές της σχέσεις με την Άγκυρα», πρόσθεσε. Κατέληξε με την εκτίμηση ότι «μια ισόρροπη πολιτική έναντι των Αραβικών χωρών και του Ισραήλ υπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο τα ελληνικά συμφέροντα».
Την ενεργειακή παράμετρο της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης ανέπτυξε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών Θεώδορος Τσακίρης. Επεσήμανε, ότι ο σχεδιαζόμενος πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα είναι ευεργετικός για το Ισραήλ, ως προς την τροφοδοσία της με αργό. Υπογράμμισε ότι η ανακάλυψη των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Νταλίτ και Ταμάρ θα αποτρέψουν την ενεργειακή εξάρτηση του Ισραήλ αφενός από την Τουρκία - σχεδιαζόταν δεύτερος αγωγός Blue Stream για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της γείτονος προς το Ισραήλ - και αφετέρου από το αιγυπτιακό φυσικό αέριο. Τόνισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως Ελντοράντο το κοίτασμα Λεβιάθαν καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γεωτρήσεις που θα επιτρέψουν την οριστική αποτίμηση των αποθεμάτων του. Εκτίμησε ότι η λύση εμπορίας, σε υγροποιημένη μορφή, των ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα παραχθούν είναι πιο εφικτή από ό,τι η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μέχρι την Ελλάδα. Είπε, τέλος, ότι «το μέγεθος των αποθεμάτων στα κοιτάσματα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή, κυρίως εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου θα μας επιτρέψουν να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη πολιτική υποστήριξη για να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στην περιοχή».


ΠΗΓΗ www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια πανέμορφη πλωτή αγορά στην Ινδονησία!!!



 












Η μαγεία των χρωμάτων και των γεύσεων στις επιπλέουσες στάσεις. Απλοί άνθρωποι, στις συνηθισμένες βάρκες τους που προσφέρουν τα αγαθά τους. Ανησυχούν για το πόσα θα πουλήσουν...
Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι αφήνει την καλύτερη εντύπωση: ομορφιά αυτής της μοναδικής θέσης, ή τα αξιοπρόσεκτα τοπία…

Οι αγορές εν πλω  είναι ένα από τα πιό μοναδικά αξιοθέατα τουριστών στην Ινδονησία. Είναι στην πόλη Banjarmasin, στο νότιο Kalimantan. Οι ντόπιοι λένε ότι το Lok Baintan είναι πρώτη αγορά εν πλω στο νότιο Kalimantan. (Το σχόλιό μας είναι δυστυχώς: Αυτή η αγορά είναι πιθανώς η τελευταία, δεδομένου ότι εκείνο το είδος αγορών, σε άλλες θέσεις, αντικαθίσταται από την κανονική αγορά εδάφους). Για να φθάσετε εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε klotok (ξύλινη βάρκα), αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Αλλά ο καλύτερος τρόπος να δει αυτή η μοναδική αγορά είναι από το klotok. Εκεί μπορείτε να δείτε τους τοπικούς αγρότες και τους εμπόρους που κάνουν τη συναλλαγή στον ποταμό.


http://xsefoto.blogspot.com/2011/01/blog-post_1025.html