Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δύο παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

Τουλάχιστον 70 νεκροί στο Ιράν από τη συντριβή αεροσκάφους

Το αεροσκάφος που συνετρίβη κοντά στην βορειοδυτική πόλη Ουρουμιγέχ, περίπου 1.000 χλμ. βορειοδυτικά από την Τεχεράνη, παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 70 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 32.

Ανάμεσα στους επιβάτες είναι και 2 παιδιά, η τύχη των οποίων αγνοείται μέχρι αυτή τη στιγμή. Στo Boeing 727 επέβαινε 12μελές πλήρωμα και οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν την πτώση στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ότι στο έδαφος το αεροπλάνο «κομματιάστηκε, αλλά μεγάλες εκρήξεις δεν έγιναν», ενώ αυξημένος είναι ο φόβος για αύξηση του αριθμού των νεκρών, αφού η κατάσταση των τραυματιών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν εμποδίζουν την κυβέρνησή του να αγοράζει νέα επιβατικά αεροπλάνα ή κι ανταλλακτικά, ακόμα, γιά τα παλαιότερα.

Τον Ιούλιο 2009 ένα ρωσικό «Τουπόλεφ» των 'Αερογραμμών της Κασπίας με προορισμό την Αρμενία ανεφλέγη εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στην πόλη Καζβίν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 168 άνθρωποι.

Το Φεβρουάριο 2003 ένα ρωσικό «Ιλιούσιν-76» συνετρίβη στο νότιο Ιράν στο οποίο επέβαιναν 276 «Φρουροί της Επανάστασης», που σκοτώθηκαν μαζί με το πλήρωμα.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου