Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Λίγο πριν από το φινάλε-Dakar 2011: Ο Αλ-Ατίγια προηγείται μετά την 12η ειδική

Μία ειδική χωρίζει πλέον τον Νασέρ Αλ-Ατίγια από την πρώτη νίκη της καριέρας σε ράλι Dakar, μετά και την ολοκλήρωση της μήκους 555 χλμ. αγωνιστικής διαδρομής από το Σαν Χουάν στην Κόρντομπα.
Ο οδηγός από το Κατάρ είχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει ένα πολύ άνετο προβάδισμα στην κορυφή της κατάταξης, 48 λεπτά μπροστά από τον Ζινιέλ ντε Βιγιέ που ακολουθεί.
"Ηταν μια πολύ δύσκολη αίσθηση, επειδή χρειάζεται πολύ συγκέντρωση από την εκκίνηση ως τον τερματισμό", τόνισε ο Αλ-Ατίγια.
"Πραγματικά ήταν η πιο δύσκολη ειδική της ζωής μου, γιατί έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην κάνω λάθη. Ηταν δύσκολο να κρατήσω τον ίδιο ρυθμό, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά".
Την ειδική κέρδισε ο Κάρλος Σάινθ, έκτη του νίκη για φέτος και 23η συνολικά. Ο ισπανός ωστόσο παρέμεινε 3ος στην κατάταξη, μία ώρα και 20 λεπτά πίσω από την κορυφή, καθώς είχε χάσει πολύ χρόνο λόγω σπασμένης ανάρτησης μια μέρα πριν.
Η Volkswagen οδεύει ολοταχώς για έναν τερματισμό στο 1-2-3, καθώς ο Στεφάν Πετερανσέλ της X-Raid BMW παραμένει 20 λεπτά μακριά από το βάθρο, στην 4η θέση.
Στις μοτοσικλέτες, ο Μαρκ Κομά κέρδισε μία ακόμα ειδική και εξακολουθεί να κρατάει γερά την πρωτοπορία. Ο ισπανός κέρδισε ακόμα 37" σε σχέση με τον Σιρίλ Ντεσπρέ, από τον οποίο απέχει 16,5 λεπτά στην κατάταξη. Τριτος είναι ο χιλιανός Φρανσίσκο Λόπες Κοντάρντο.
Στα φορτηγά, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη στις πρώτες θέσεις. Ο Βλάντιμιρ Τσάγκιν πήρε την 7η φετινή του νίκη σε ειδική με διαφορά 48" από τον Φιρντάους Καμπίροφ και συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη, έχοντας ένα προβάδισμα 31'19" από τον ρώσο συμπατριώτη του.
Στα quads, ο Αλεχάντρο Πατρονέλι δεν είχε κανένα λόγο να πιέσει, εξαιτίας της τεράστιας πρωτοπορίας του στην κατάταξη. Ο αργεντίνος αναβάτης τερμάτισε 8 λεπτά πίσω από τον ταχύτερο της ειδικής, Κριστόφ Ντεκλέρκ, παρόλα αυτά κρατάει ένα προβάδισμα 58 λεπτών έναντι του κοντινότερου αντιπάλου του, Σεμπάστιαν Χάλπερν.
Η 13η και τελευταία ειδική του ράλι θα φέρει τους διαγωνιζόμενους στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες, όπου την Κυριακή (16/1) θα γίνει ο πανηγυρικός τερματισμός. Η διαδρομή είναι μήκους 826 χλμ., όμως μόλις τα 186 από αυτά είναι χρονομετρημένα.

http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου