Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σε πυρετώδεις ρυθμούς για το Ευρωπαϊκό

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζονται στο Ελσίνκι για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του 2012, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Χάνσιοργκ Βιρτζ να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας έχει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού θα υποδεχθεί για τρίτη φορά το θεσμό. Κι αφού πλέον οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε δύο κι όχι τέσσερα χρόνια, επιλέχθηκε να γίνει από εκεί το νέο ξεκίνημα για το στίβο της γηραιάς ηπείρου, όπως τόνισε και ο ισχυρός άνδρας της ΕΑΑ, Χάνσιοργκ Βιρτζ.

«Το Ελσίνκι 2012 θα αποτελέσει μια νέα αρχή για τον ευρωπαϊκό στίβο, αφού ξεκινά ο κύκλος με τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κάθε δύο χρόνια κι έτσι εργαζόμαστε σκληρά μαζί με την οργανωτική επιτροπή για να προωθήσουμε τις καινοτόμες αυτές ιδέες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των αγώνων κάθε δύο αντί για τέσσερα χρόνια, ο Βιρτζ υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, αφού δεν μέτρησε μόνο το ενδιαφέρον του κοινού και η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά οι χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η συμφωνία με την  EBU ανανεώθηκε μέχρι το 2015 και περιλαμβάνει τη μετάδοση όλων των μεγάλων διοργανώσεων στίβου στην Ευρώπη.

«Η συνολική τηλεθέαση των 368 εκατομμυρίων ανθρώπων που παρακολούθησαν το καλοκαίρι το Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης, ήταν αυξημένο σε σχέση με το ποσοστό του Γκέτεμποργκ το 2006. Αυτό δείχνει ότι αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον και γίνεται πιο δημοφιλές το άθλημά μας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και γι’ αυτό απαιτείται η διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια», κατέληξε ο Βιρτζ.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι το διάστημα 27 Ιουνίου με 1 Ιουλίου.



http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου