Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ .....ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ 
ΤΟΥ "ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ"....

Από τον Παντελή Πασπαλά

Δεν ξέρω καν τι αισθάνομαι… πίκρα…. θυμός… απόγνωση… θυμός…φόβος… θυμός. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι πω ένα ειρωνικό "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στην περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου, για ότι μας αφήνει… στην Παιδεία, την υγεία, την κουλτούρα, την περηφάνια ως πολίτες και ως έλληνες, την ασφάλιση, την εργασία… όσο για εμάς, έχουμε 30 χρόνια να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε κάτι καλύτερο… το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε όπως έλεγε ένας πολιτικός που έφυγε πολύ νωρίς.. είναι 3 πράγματα.. 1ο ΑΓΩΝΑΣ 2ο ΑΓΩΝΑΣ 3ο Α Γ Ω Ν Α Σ (το άρθρο γράφτηκε 16 Νοεμβρίου 2009)
Ξεκινώντας αυτό το άρθρο θα ήθελα να πω ότι...

τιμώ όλους τους αγωνιστές, επώνυμους και ανώνυμους για την αποφασιστικότητα, την μαχητικότητα, και πολλές φορές την αυτοθυσία τους για δημοκρατία, ελευθερία, πρόοδο και ευημερία...Ιδιαίτερα τιμώ αυτούς που ποτέ δεν μάθαμε το όνομα τους. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν είναι και θα είναι πάντα συνδεδεμένη με τους διαχρονικούς αγώνες της νεολαίας, τα αντιπολεμικά κινήματα, και τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για μάθηση και γνώση ανταγωνιστική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις κάθε εποχής.
Επειδή όμως "Πολυτεχνείο" με την ευρεία έννοια σημαίνει διαρκείς αναζήτηση και αμφισβήτηση οφείλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις που κουβεντιάζουμε χρόνια τώρα μεταξύ μας εμείς οι λεγόμενοι "35αρηδες", η αμέσως επόμενη γενιά (αν δεχτούμε ότι ορίζετε ανά 15ετία).
Εμάς λοιπόν η "γενιά του Πολυτεχνείου" στη συνείδησης μας έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις.
Στην εφηβεία μας (στα μέσα της δεκαετίας του 80') θαυμασμός και ευθύνη για την συνέχιση αυτού του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.
Στα μέσα της δεκαετίας του 90' προβληματισμός.... και σήμερα δυστυχώς τους θεωρούμε μέρος του συνολικού προβλήματος στην καλύτερη περίπτωση αν όχι την πηγή του...
Όλα αυτά τα λέω για τους εξής λόγους:
1.Είμαστε η γενιά που μας μεγάλωσαν λέγοντας μας ότι... εμείς τα έχουμε όλα..., ενώ σήμερα σε μεγάλο βαθμό δεν έχουμε ούτε εργασία, ούτε ασφάλιση, ούτε παιδεία, και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε ελευθερία.
2.Πάντα μας έκαναν σκληρή κριτική. Γι αυτούς είμαστε η γενιά της coca-cola, ακόμα και στις μαζικότερες κινητοποιήσεις της νεολαίας μεταπολιτευτικά (1990-1991), αλλά και σε όλη αυτή την δεκαετία μιλούσαν για ...επαναστάτες χωρίς αιτία...
3.Σήμερα, προσπαθούν ακόμα γατζωμένοι στα πόστα που κατέκτησαν, να μείνουν στο προσκήνιο, με φοβικά σύνδρομα, και ανασφάλεια για την υστεροφημία. Είναι ισως η γενιά που απομύζησε 3 γενιές πίσω, και υποθήκευσε άλλες 3 μετά αποκτώντας καθεστωτική νοοτροπία σε όλους τους τομείς. Ξέχασαν ότι όταν ήταν αυτοί 35άρηδες την δεκαετία του 80'βρήκαν διάπλατες πόρτες να δώσουν τη δική τους ορμή στη χώρα (και σε πολλές περιπτώσεις το έκαναν) να βάλουν την σφραγίδα τους... και αυτοί οχυρώθηκαν μέσα, έγιναν "ιδιοκτήτες".... αναγκάζοντας μας πλέον να μην μιλάμε για την ανάγκη αποχώρησης τους, κυρίως από την "Δημόσια ζωή" αλλά για την ανατροπή τους, σε όλους τους χώρους, την πολιτική, τον πολιτισμό, την οικονομία, την παραγωγή την τοπική αυτοδιοίκηση...
Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν αφορούν απόλυτα το σύνολο. Ίσως ούτε καν την σιωπηρή πλειοψηφία, αυτή είναι όμως η γενική αίσθηση που υπάρχει, ακόμα και από τους ίδιους...
Δέν είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην "πάλη των γενεών", κάθε γενιά κάνει τις δικές τις προσπάθειες μέσα στο πλαίσιο που της ορίζουν οι προηγούμενες. Ούτε ψάχνω να βρω "ενόχους", για να καταδικάσω, απλά κάνω διαπιστώσεις, παρατηρώ, διδάσκομαι, και ελπίζω όταν έρθει η ώρα του απολογισμού της δικής μου γενιάς, να μην έχουμε κάνει τα ίδια λάθη, να έχουμε πιάσει το νήμα απο εκεί που άφησαν εκείνοι τις νύχτες του
Νοέμβρη του 1973, και να το παραδώσουμε στους επόμενους με τα λιγότερα δυνατά "ξέφτια", μέχρι να βρεθεί η γενιά που θα δικαιώσει τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται διαχρονικά όλους τους Νοέμβρηδες...


ΠΗΓΗ:http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_963.html
 
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ:ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

                                                  











Από αναβολή σε αναβολή. Όπως διαβάζουμε στο Βήμα, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο τον Καλλικράτη, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 27 Απριλίου, θα μεταφερθεί μια μέρα μετά...



την Τετάρτη 28 του μήνα.

Κι αυτό γιατί για την Τρίτη αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ο Γιώργος Παπανδρέου να εξηγήσει στους βουλευτές του κόμματός του τους λόγους που τον οδήγησαν στην προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και να περιορίσει πιθανές αντιδράσεις. 



ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7821.html
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ 

 Μέσα  απο  τις  συζητήσεις  που  γίνονται  μέσα  στον  τοίχο  φίλων  του  facebook βρίσκουμε πάντα ενδιαφέρουσες απόψεις συμπολιτών μας και μια απο αυτές  την δημοσιεύουμε και εμείς


ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΦΑΣ:
Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι η επίσημη κήρυξη του πολέμου, από την κυνική ολιγαρχία, στους πολίτες αυτού του τόπου.

Όποιος δεν αντισταθεί τώρα είναι εχθρός των παιδιών του, όποιος κάτσει στα αυγά του τώρα είναι συνυπεύθυνος για την υποθήκευση του μέλλοντος του εαυτού του και των συνανθρώπων του.

Τέρμα τα λόγια, ήρθε ο καιρός να διαλέξει ο καθένας μας, αν θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του, ή αν θα σκύψει το κεφάλι σε αυτούς που θα έπρεπε να έχουν φυλακιστεί, αν θα παραδώσει τους κόπους του και τις κατακτήσεις του σε αυτούς που τον καταλήστεψαν ή αν θα τους τιμωρήσει, αν θα προσκυνήσει τα γλοιώδη υποκείμενα που εκμηδενίζουν τη ζωή του ή αν θα σηκώσει την αξιοπρέπεια και το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των μισθοφόρων τους

Ήρθε ο καιρός να αποφασίσει ο καθένας μας αν θα γεράσει ντροπιασμένος, περιφρονημένος και ασήμαντος απέναντι στο βλέμμα των παίδων του που θα τον ρωτούν : “τι έκανες εσύ για αυτή την κοινωνία ; γιατί δεν πάλεψες για το μέλλον μου ; γιατί δείλιασες και συνεργάστικες με τους δυνάστες μου ; γιατί τους άφησες να με αλυσοδέσουν ; γιατί με ξεπούλησες ;”, ή να ζήσει με την περηφάνια ότι προσπάθησε, πάλεψε και νίκησε.

Εγώ διαλέγω να αντικρίσω το παιδί μου κατάματα και να του πω, πως προσπάθησα, πως δεν παραδόθηκα, πως δεν κοίταξα το τομάρι μου, πως δεν ξεπούλησα το μέλλον του, πως αγωνίστηκα και πως, άσχετα με το αποτέλεσμα, : “ήμουν και εγώ εκεί μαζί με τους υπόλοιπους υπέροχους, ελεύθερους, υπερήφανους ανθρώπους …”

Εσύ τι διαλέγεις ;
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000135237612

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Υποβάθμιση για τον Κηφισό ελλείψει χρημάτων

Με παύση λειτουργίας κινδυνεύει ο Φορέας Διαχείρισης του Κηφισού 

 





Με παύση λειτουργίας -λόγω έλλειψης χρημάτων- κινδυνεύει ο Φορέας Διαχείρισης του Κηφισού, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτόν.

Αποτέλεσμα, από τις αρχές του 2010, η περιοχή του ποταμού Κηφισού και των παραχειμάρρων του να έχει οδηγηθεί και πάλι στην υποβάθμιση καθώς έχουν σταματήσει οι περιπολίες αλλά και τα προγράμματα διαχείρισης.

Η διοίκηση του Φορέα υποστηρίζει ότι οι συμβάσεις δεν μπορούν να ανανεωθούν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

http://www.skai.gr


Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 
















Πηγή:http://www.mediasoup.gr
ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 




Μετά την Ύδρα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σε άλλο μέρος την προπόνηση του. Που έγινε η τελευταία του προπόνηση;
Στην...


περιοχή του Σχοινιά όπου έτρεξε και έκανε τις ασκήσεις του.










Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_9375.html

Έρχεται η "Κάρτα του Πολίτη"


Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την Κάρτα.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
«Να μπορεί να έχει τα στοιχεία του, να πηγαίνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία και απαραίτητα. Και να μην χρειάζεται ούτε γραφειοκρατία, αλλά επίσης να εξυπηρετείται και πολύ γρήγορα» εξήγησε η υπουργός.
Η Κάρτα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Πηγή:http://www.mediasoup.gr/node/12189

 

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εκμετάλλευση οσο δυνατόν   των ελεύθερων χώρων 



Ο Μοσχατιώτης πρέπει να έχει  γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε περισσότερους ελεύθερους χώρους για να μπορεί να εκφραστεί και να κινηθεί πιο ελεύθερα (να τρέξει, να περπατήσει, να κάνει ποδήλατο και να βγάλει βόλτα τον σκύλο του).
Πρέπει όσο δυνατον γρηγορότερα να υλοποιήσουμε την κατασκευή και ολοκλήρωση των ειδικών πεζόδρομων στις οδούς  Καμπούρη, Θεσσαλονίκης,   Ιλισού, Κηφισού και σύνδεση αυτών με γέφυρες με την παραλία μας, ώστε να δημιουργηθεί μία ειδική κυκλική διαδρομή  απόστασης περίπου 4 χιλιομέτρων .














Αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου στη πίσω πλευρά του γηπέδου Μοσχάτου με δράσεις που προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.













Αξιοποίηση  των ελεύθερων χώρων της παραλίας μας



ΑΠΟ ΦΩΝΗ..........



















Πηγή:http://asimonis.wordpress.com

17ος Λαικός Αγώνας Δρόμου Καλλιθέας ''ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΒΑΛΛΟΝ''                    


Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στις 10:30 πμ τρέχουμε για το περιβάλλον στον πρώην χώρο του ιπποδρόμου στην αρχή της πλατείας ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ από την πλευρά του ΩΝΑΣΕΙΟΥ.
Τρέχουμε στους χώρους που ξεκινά η δημιουργία του νέου μητροπολιτικού πάρκου στην πόλη μας.
Τρέχουμε για τους αθλητικούς χώρους που θα δημιουργηθούν στην περιοχή του μητροπολιτικού πάρκου στην πόλη μας.
Ώρα έναρξης δηλώσεων συμμετοχής στις 09:00.στο σημείο εκκίνησης (Αρχή πλατείας ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ από την πλευρά του ΩΝΑΣΕΙΟΥ).


http://www.facebook.com/event.php?eid=112939008740458&ref=mf








ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑ......

                                  
Σηκώνει το παντελόνι της και γυρίζει στην ...δουλειά. Τώρα το γιατί της πέφτει είναι μια άλλη ιστορία που δεν θα την εξετάσουμε εμείς. Μια φορά πάντως το σηκώνει το τζηνάκι η ...


 



Τζένιφερ Άνιστον. Σε γύρισμα ταινίας είναι και δεν μπορεί να φοράει ότι θέλει...

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3199.html

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010






ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ 2010
Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Μάη
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Ποσειδώνος, στάση Μοσχάτο)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών” ουσιών

Το 6ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μάη, στη Παραλία Μοσχάτου, σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

και τις δύο ημέρες από τις 6μμ, συζητήσεις, προβολές, ενημέρωση, δρώμενα, έκθεσεις, performance και ζογκλέρ, εργαστήρια, παζάρι χειροτεχνιών ...............




http://www.facebook.com/event.php?eid=107490795958103&ref=mf


ΓΕΡΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ
ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Μια γριά κυρία, άνω των 90, αλλά καλοστεκούμενη,    μπαίνει σ’ένα φαρμακείο.
-  Καλημέρα σας κύριε, έχετε  ασπιρίνες;
-  Ναι, χωρίς αμφιβολία.
-  Έχετε παυσίπονα ;
-  Βεβαίως. Κανένα πρόβλημα.
-  Έχετε αντιρρευματικά;
-  Είναι βέβαιο ότι έχουμε….
-  Έχετε  Viagra;
-  Βεβαιότατα.
-  Έχετε χάπια για τις ρυτίδες;
-  Έχουμε και τέτοια.
-  Έχετε αλοιφή για  τις αιμορροΐδες;
-  Προφανώς.
-  Έχετε σόδα για το στομάχι;
-  Βεβαίως έχουμε.
-  Έχετε φάρμακα για το συκώτι;
-  Μάλιστα.
-  Έχετε αγχολυτικά;
-  Μάλιστα χωρίς αμφιβολία..
-  Έχετε υπναγωγά;
-  Ναι, Ναι, έχουμε.
-  Έχετε φάρμακα για την μνήμη;
-  Ναι…Μερικά !
-  Έχετε μπαστούνια;
-  Προφανώς.
-  Έχετε στρώματα για τους ηλικιωμένους;
-  Μα , φυσικά.
- Έχετε ….
-  Επιτέλους Κυρία μου…. είμαστε ένα επαγγελματικό φαρμακείο! Έχουμε όλα τα απαραίτητα προϊόντα! Ποιο είναι το πρόβλημά σας; 
Στο τέλος του μήνα, παντρεύομαι τον Δαμιανό, που είναι 95 ετών.Θα θέλαμε να ξέρουμε αν μπορούμε να δηλώσουμε λίστα γάμου σε σας…..


Πηγή:http://asimonis.wordpress.com
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤA 400.000.000  ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟ FACEBOOK !

ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ














Αυτό που γίνεται με το Facebook δεν έχει ξαναγίνει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του. Οπως ανακοίνωσε ο Mark Zyvkerberg, ο ιδρυτής του, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε και τα 400,000,000 χρήστες ενώ το εντυπωσιακό ειναι πως...

δε δείχνει κανένα σημάδι πτώσης. Ισα ισα που ο ρυθμός ανάπτυξής του ειναι μεγαλύτερος απο ποτέ


πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/400000000-facebook.html

Πέθανε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

Την τελευταία του πνοή άφησε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Χθες, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, ύστερα από βαρύ καρδιακό επεισόδιο. Ήταν 89 ετών.


 

 

 

 

Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1920 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα του και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ. Το 1965 έγινε μέλος της ισπανικής ολυμπιακής επιτροπής και το 1967 ανέλαβε την προεδρία της. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε γίνει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και η άνοδός του στα αξιώματα ήταν ραγδαία. Το 1968 ορίστηκε διευθυντής Πρωτοκόλλου, στη συνέχεια έγινε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, την οποία χαρακτήριζε "κυβέρνηση" της ΔΟΕ. Από το 1974 έως το 1978 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.
Υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, εξαιτίας των στενών σχέσεών του με το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο. Διετέλεσε, μάλιστα, υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, επί δικτατορίας.
Το 1977 η ισπανική κυβέρνηση τον διόρισε πρέσβη της χώρας στη Μόσχα. Η πρωτεύουσα της τότε Σοβιετικής Ένωσης έμελλε να αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό στην πορεία του Σάμαρανκ στο ολυμπιακό κίνημα. Το 1980, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μόσχα, ο Σάμαρανκ εκλέχθηκε πρόεδρος της ΔΟΕ, στις 16 Ιουλίου, αντικαθιστώντας το λόρδο Κιλάνιν.
Αναμορφωτής του σύγχρονου ολυμπιακού κινήματος, ο Σάμαρανκ αποχώρησε από την προεδρία στη Σύνοδο της ΔΟΕ που έγινε στη Μόσχα το 2001, ενώ στη θέση του εκλέχθηκε ο Βέλγος Ζακ Ρογκ.
Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ήταν επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης.
Για τους περισσότερους Έλληνες, είναι εκείνος που ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα διοργανώσει τους ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=153914

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ


















Πηγή:http://asimonis.wordpress.com
Μα και αυτή ξανθιά;






















Πάντα μελαχρινή ήταν

Δήμητρα Ματσούκα, που έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στα βραβεία του Έθνους.



Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3074.html




Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΤΑ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
(ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ )
Στην Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που πραγματοποιεί σήμερα
η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων , Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών















Επανεντάσονται δύο «Σινούκ» στον πυροσβεστικό στόλο

Ο «Δευκαλίων» θα σβήνει τις φωτιές

Με ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα θα μετέχει ο στρατός στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης












Με ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα πλέον θα μετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Το σχέδιο «Δευκαλίων», όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ I. Γιάγκο και θα ενεργοποιηθεί από τη φετινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά τα σχέδια καλύπτουν πληθώρα αποστολών φυσικών καταστροφών. 
Περιλαμβάνει προσωπικό που αριθμεί 774 στελέχη, η εκπαίδευση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την πυροσβεστική υπηρεσία. Παράλληλα επανεντάσσονται δύο ελικόπτερα τύπου «Σινούκ» στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, έπειτα από πολυετή απουσία τους από τέτοιου είδους αποστολές. Οπως επεσήμανε ο υπουργός, το στρατιωτικό προσωπικό, που θα μετέχει στην εκτέλεση του σχεδίου «Δευκαλίων», στην πλήρη ανάπτυξή του θα φτάνει τα 7.832 άτομα, προσεγγίζοντας τον αριθμό όσων  υπηρετούν στην πυροσβεστική υπηρεσία. Από το Πεντάγωνο έχει παραγγελθεί ειδικός εξοπλισμός, που αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέχρι τις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με τον υπουργό στοίχησε περί τις 720 χιλ. ευρώ.

πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=153528
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
 ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ 
















ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Αγαπητοί γονείς ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διεξαγωγή του σχ.πρωταθλήματος Α εκπαίδευσης που διοργανώνει ο οργανισμός νεολαίας & άθλησης .
Η πρόεδρος του Καραβία Βασιλική αρνήθηκε κάθε διάλογο με τους συλλόγους και την ένωση Γονέων ως προς τον τρόπο και την ώρα διεξαγωγής των αγώνων .Προφορικά μόνο μας ανέφερε ότι οι αγώνες είναι ευθύνη δική τους και το μόνο που θέλει απο τους γονείς είναι την συγκέντρωση των παιδιών στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να τα παραλάβει (Μ ε την υπεύθυνη δήλωση
του γονέα ότι έχει εκείνος την απόλυτη ευθύνη του παιδίου του ).
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν καταλαβαίνει την στάση αυτή,ενώ έμπρακτα συμμετέχουμε κάθε χρόνο έτσι θέλουμε και φέτος .Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια και η συμμετοχή όλων των παιδιών μας ,που απο την ώρα διεξαγωγής δεν θα υπάρχει (5,30-7,30)καθώς και συμμετοχή των γονέων στις εξέδρες .
Θα προτείνουμε καλύτερη συνεργασία σε όλα τα προγράμματα και οι εν λόγω αγώνες να γίνονται Σαββατοκύριακο πρωί για την συμμετοχή όλων .!!!!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

H ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ
Α.Ο.ΠΕΤ/ΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ 
                                                                                  

ΝΙΚΗΣΕ 3-1ΣΕΤ ΤΟΝ ΤΕΛΑΜΩΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ  ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΛΙΑΣ
































ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΟΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Οι ματαιώσεις των αεροπορικών πτήσεων, είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές από ελληνικά σχολεία που πραγματοποιούν 5μερες εκδρομές, να αποκλειστούν στο εξωτερικό. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες...



...προκειμένου η επιστροφή να γίνει, είτε οδικώς, είτε ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας.

Στο Βερολίνο θα διανυκτερεύσουν απόψε 17 σπουδαστές από τη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Στο Ελσίνκι βρίσκονται, 3 εκπαιδευτικοί και 2 μαθητές από το 33ο γυμνάσιο Αθηνών.



http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5194.html

ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ

                                                                                 

Μπορεί σήμερα να μην έχει τόσο καλό καιρό αλλά φαίνεται πως μέσα στα στούντιο ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο.

Είναι η...




Κριστίνα ή αλλιώς Ιταλίδα στην εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας.



Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_8.html
ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ  ΩΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ Α.Ο.ΠΕΤ/ΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  ΣΤΟ ΒΟΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ


ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ (ΑΝΟΔΟ) ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΤΕΛΑΜΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ
ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΙΣΙΝΜΠΑΓΕΒΑ















Μάρτυρας σε δολοφονία έγινε η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Έλενα Ισινμπάγιεβα που βρέθηκε σε κλάμπ στην Ρωσία και εκεί είδε να τσακώνονται δύο παρέες και ο ένας να βγάζει όπλο και...
να πυροβολεί κάποιον από την άλλη πλευρά. 
Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ κατάθεσε μάρτυρας και ελπίζουμε να μην έχει την συνέχεια των ταινιών τύπου "φυγάς"...

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1535.html
ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΟΡΝΟ, ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ""ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ"" ΜΕ ΤΟ.... FACEBOOK!


















"Βαρέθηκαν τις πλαστικές γυναίκες που πρωταγωνιστούν στις ταινίες πορνό και τις άγνωστες amateur που δείχνουν τις ερωτικές τους στιγμές και ψάχνουν κάτι «πιο καθημερινό και οικείο» για να «φτιαχτούν» οι...

άντρες σήμερα.

Σύμφωνα με ανεπίσημη έρευνα της Amanda Marcotte από το Daily Beast οι άντρες έχουν αρχίσει να βαριούνται το «ωμό» σεξ που προσφέρεται στα site πορνό και αναζητούν «χειροποίητη» ευχαρίστηση μέσα από φωτογραφίες γνωστών τους στο Facebook.

Χιλιάδες γυναίκες δημοσιεύουν στα προφίλ τους φωτογραφίες από βραδινές εξόδους με σέξι ρούχα, μπικίκι και ερωτικές πόζες ιντριγκάροντας τους άντρες. Πολλές φορές οι φωτογραφίες είναι προσβάσιμες σε όλους, άλλες φορές μόνο στους φίλους αλλά κι αυτό είναι αρκετό. Η πρόκληση της πραγματικής γυναίκας, της πραγματικής φίλης που ποζάρει σέξι στο... Facebook είναι η νέα «τσόντα» της εποχής των social media.

Μέχρι σήμερα οι καυτές πόζες από την παραλία ή το club έμεναν στα συρτάρια και γυναίκες και άντρες τις έδειχναν μόνο σε κολλητούς. Τώρα με τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύονται από τους ίδιους τους χρήστες στο Facebook και τις βλέπουν οι ίδιοι οι χρήστες και όλοι τους οι «φίλοι». Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα, προκαλεί διέγερση στους άντρες, να βλέπουν δηλαδή γνωστές τους σε σέξι πόζες. Σύμφωνα με την έρευνα το 70% της συνολικής δραστηριότητας στο Facebook είναι «απλά χρήστες που χαζεύουν φωτογραφίες τρίτων», γνωστών και λιγότερο γνωστών τους.

Η Marcotte λέει ότι δεν χρειάζονται πολλά για να φτιάξουν έναν άντρα σήμερα, μια απλή φωτογραφία με μπικίνι ή ένα ωραίο πρόσωπο μιας γνωστής ή φίλης, είναι πιο ερωτικά κι από μια σκληρή πορνοταινία με μια άγνωστη, φουσκωτή, πρωταγωνίστρια.

Αν και προς το παρόν η έρευνα της Marcotte είναι ανεπίσημη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει βάση, άλλωστε είναι γνωστό ότι η επίσημη πορνοβιομηχανία πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν τα καθημερινά κορίτσια άρχισαν να δείχνουν τις σεξουαλικές πράξεις τους. Και τώρα ήρθε άλλη μια εξέλιξη, δεν χρειάζεται καν να υπάρχει ερωτική πράξη, πλέον κυριαρχεί το «ερωτικό της διπλανής γνωστής πόρτας», αρκεί δηλαδή μια φωτογραφία μιας γνωστής στο Facebook για να αποκτήσεις το «καρουμπαλάκι της αμαρτίας»...
thenewsbus"


Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/facebook_19.html

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Πιο δύσκολα χωρίζουν δύο φίλοι παρά δύο εραστές

Οι φιλικοί δεσμοί είναι πιο ισχυροί και από τους ερωτικούς, ισχυρίζεται βρετανική έρευνα















«Η γυναίκα δεν μπορεί να γνωρίσει φιλία. Γνωρίζει μόνο τον έρωτα», υποστήριζε ο «κακοποιημένος» από το ασθενές φύλο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Πρόσφατη όμως έρευνα Βρετανών κοινωνιολόγων φαίνεται ότι ανατρέπει αυτό τον ισχυρισμό, αποκαλύπτοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, και κυρίως οι γυναίκες, δεν χαλάνε εύκολα τις φιλίες τους, ακόμη κι αν αυτές είναι πηγή άγχους ή δυσαρέσκειας. 

Οπως μάλιστα ομολογούν τα ίδια τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, τούς είναι πιο εύκολο να χωρίσουν από τον/την ερωτικό τους σύντροφο από ό,τι να διακόψουν μια πολύχρονη φιλική σχέση. «Ο κώδικας συμπεριφοράς που ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ φίλων είναι τόσο ισχυρός ώστε καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διακοπή της φιλίας, ακόμη κι αν αυτή έχει πάψει να είναι ευχάριστη, εξαιτίας των ενοχικών αισθημάτων που γεννά. Υπάρχει σε κάθε φιλία ένα κοινό αίσθημα καθήκοντος, το οποίο δύσκολα παραβιάζεται», εξηγεί η Carol Smart, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και συνδιευθύντρια του Κέντρου Μόργκαν για τη Μελέτη των Σχέσεων και της Προσωπικής ζωής.
Η λήξη μιας φιλίας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι μια εμπειρία εξαιρετικά επώδυνη και τραυματική και για τα δύο μέρη της σχέσης, τόσο για τον φίλο που εγκαταλείπει όσο και για αυτόν που εγκαταλείπεται. Για τον πρώτο επειδή αισθάνεται μεγάλες ενοχές για την πράξη του και για τον δεύτερο επειδή αισθάνεται προδομένος και κλονίζεται η αυτοεκτίμησή του. Γι' αυτό και όσοι επιθυμούν να αποδεσμευτούν από μια φιλική σχέση σπάνια επιλέγουν τη βίαιη ρήξη, αλλά στην πλειονότητα τους επιλέγουν να απομακρυνθούν σταδιακά.
Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο επειδή ανατρέπουν βαθύτατα ριζωμένες προκαταλήψεις για τη γυναικεία στάση απέναντι στη φιλία, αλλά και γιατί εστιάζουν για πρώτη φορά στο πώς άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τη φιλία και την απώλειά της.
Η έρευνα βασίστηκε στις προσωπικές μαρτυρίες 200 και πλέον ατόμων, που συμμετέχουν εθελοντικά στο λεγόμενο «Mass Observation Project» (ΜΟΡ), μία από τις μεγαλύτερες (πάνω από 4.000 άτομα έχουν συμμετάσχει από το 1981 έως σήμερα), μακροβιότερες (ξεκίνησε το 1937, διακόπηκε το 1960 και επανενεργοποιήθηκε το 1981) και πλέον πρωτότυπες κοινωνιολογικές έρευνες στον κόσμο, που έχει θέσει ως στόχο να καταγράψει λεπτομερώς την καθημερινή ζωή στη Μ. Βρετανία.



Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=152279






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΑΤΤΑΚΟΥ: "MOY ΖΗΤΗΣΕ 30000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"







Συνωμοσίες, δολοπλοκίες, ίντριγκες. Στις 21 Απριλίου του 1967, η Ελλάδα μπήκε σε μια 7χρονη περίοδο βίας και φοβίας. Αποφασισμένοι να εξουσιάσουν τη χώρα «αποκαθιστώντας» τον ρόλο των Eνόπλων Δυνάμεων στην πολιτική πραγματικότητα, οι συνταγματάρχες επέβαλαν μαζί με τον στρατιωτικό νόμο και ένα γενικευμένο κλίμα εκφοβισμού και καχυποψίας. Την ώρα που η χώρα έμπαινε «σε γύψο», το παρασκήνιο οργίαζε...
Της Μαρίας Ψαρά, για το Έθνος, 18ης Απριλίου 2010
Παρά το γεγονός ότι συμπληρώνονται 43 ολόκληρα χρόνια από το πραξικόπημα του ‘67, πολλές πτυχές και γεγονότα από την περίοδο της χούντας παραμένουν άγνωστες. Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει σήμερα στο φως ντοκουμέντα που φωτίζουν ανεξερεύνητα κομμάτια της περιόδου που στιγμάτισαν την σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας
Σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου με την αμοιβή μάλιστα του δολοφόνου να έχει καθοριστεί, οργάνωση δολοφονίας των πρωτεργατών της απριλιανής δικτατορίας από τον τέως βασιλιά κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1967 στη Θεσσαλονίκη και μπαράζ παρακολουθήσεων ακόμη και των πρωτοκλασάτων στελεχών του καθεστώτος.
Ολα αυτά προκύπτουν σήμερα, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά, από ιστορικά ντοκουμέντα αλλά και αυθεντικές χειρόγραφες «καταθέσεις» πρωταιτίων της δικτατορίας, που έχει καταφέρει να συλλέξει, ύστερα από επίπονη προσπάθεια χρόνων, ο συγγραφέας Δήμος Λεβιθόπουλος.
Εχοντας θέσει ως «στόχο ζωής» την ανάδειξη της ιστορίας της 7ετίας στις πιο... σκοτεινές λεπτομέρειές της, ο ερευνητής έχει «βουτήξει» στα βαθιά της χούντας για να συλλέξει στοιχεία και προφορικές μαρτυρίες. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Δ. Λεβιθόπουλος αντάλλαξε σειρά επιστολών με τον Στυλιανό Παττακό, από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές και άγνωστες πληροφορίες για τη στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας.

Περισσότερα: http://tvxs.gr/
ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ    Α.Ο.ΠΕΤ/ΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ   ΣΤΗΝ  Β ΕΘΝΙΚΗ





ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 4500  ΕΥΡΩ 


Ο μισθός ενός δημάρχους θα κατέβει τελικά στα 4.500 ευρώ τον μήνα και διαμαρτύρονται οι άνθρωποι γιατί είναι λίγα. Πράγματι μπορεί να είναι λίγα για αυτούς αλλά για άλλους που παίρνουν και από πίσω για ους δρόμους, τα έργα και τις διαφημίσεις είναι...


πάρα πολλά. Και με την κρίση που έχουμε να είναι και ευχαριστημένοι. Καλά είναι και μην το πούνε ούτε του ...Παπά.


Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/4500.html