Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΑΤΤΑΚΟΥ: "MOY ΖΗΤΗΣΕ 30000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"







Συνωμοσίες, δολοπλοκίες, ίντριγκες. Στις 21 Απριλίου του 1967, η Ελλάδα μπήκε σε μια 7χρονη περίοδο βίας και φοβίας. Αποφασισμένοι να εξουσιάσουν τη χώρα «αποκαθιστώντας» τον ρόλο των Eνόπλων Δυνάμεων στην πολιτική πραγματικότητα, οι συνταγματάρχες επέβαλαν μαζί με τον στρατιωτικό νόμο και ένα γενικευμένο κλίμα εκφοβισμού και καχυποψίας. Την ώρα που η χώρα έμπαινε «σε γύψο», το παρασκήνιο οργίαζε...
Της Μαρίας Ψαρά, για το Έθνος, 18ης Απριλίου 2010
Παρά το γεγονός ότι συμπληρώνονται 43 ολόκληρα χρόνια από το πραξικόπημα του ‘67, πολλές πτυχές και γεγονότα από την περίοδο της χούντας παραμένουν άγνωστες. Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει σήμερα στο φως ντοκουμέντα που φωτίζουν ανεξερεύνητα κομμάτια της περιόδου που στιγμάτισαν την σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας
Σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου με την αμοιβή μάλιστα του δολοφόνου να έχει καθοριστεί, οργάνωση δολοφονίας των πρωτεργατών της απριλιανής δικτατορίας από τον τέως βασιλιά κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1967 στη Θεσσαλονίκη και μπαράζ παρακολουθήσεων ακόμη και των πρωτοκλασάτων στελεχών του καθεστώτος.
Ολα αυτά προκύπτουν σήμερα, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά, από ιστορικά ντοκουμέντα αλλά και αυθεντικές χειρόγραφες «καταθέσεις» πρωταιτίων της δικτατορίας, που έχει καταφέρει να συλλέξει, ύστερα από επίπονη προσπάθεια χρόνων, ο συγγραφέας Δήμος Λεβιθόπουλος.
Εχοντας θέσει ως «στόχο ζωής» την ανάδειξη της ιστορίας της 7ετίας στις πιο... σκοτεινές λεπτομέρειές της, ο ερευνητής έχει «βουτήξει» στα βαθιά της χούντας για να συλλέξει στοιχεία και προφορικές μαρτυρίες. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Δ. Λεβιθόπουλος αντάλλαξε σειρά επιστολών με τον Στυλιανό Παττακό, από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές και άγνωστες πληροφορίες για τη στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας.

Περισσότερα: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου