Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Καλούνται οι εργαζόμενες μητέρες στον δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας να υποβάλλουν "Αίτηση – ενδιαφέροντος".Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 έως Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρες 07.30 – 12.00.


Για την Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου Πίνδου 43, κα. Παπαδοπούλου Δήμητρα Για την Δημοτική Κοινότητα Ταύρου Επταλόφου (Δημοτικά Σφαγεία, αίθουσα 1), κα. Ρισβά Κατερίνα.


Τα έντυπα των αιτήσεων θα διατίθενται σε κάθε παιδικό σταθμό, στη γραμματεία του Νομικού Προσώπου Επταλόφου (Δημοτικά Σφαγεία αίθουσα 1) Ταύρος και στο ισόγειο του Δημαρχείου, Κοραή και Ιθάκης από Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του Δήμου το αργότερο έως 4 Αυγούστου. Ενστάσεις θα υποβληθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

 
 
pdf Ανακοίνωση - Δικαιολογητικά

pdf Αίτηση


 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανανκοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί ανάγκασε το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.
Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Οι λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία είναι σκόπιμο να μεριμνήσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περσινού τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.
Η ΓΓΠΣ συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενισχύει τα συστήματα της ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι φορολογούμενοι.
Τέλος, κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/217936/paratasi-eos-317-gia-tin-ilektroniki-ypovoli-ton-diloseon 

Μπιτς βόλεϊ: Κόντρα στις Αυστραλές Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν στον 2ο γύρο του γκραν σλαμ που διεξάγεται στο Βερολίνο τις Αυστραλές Νάταλι Κουκ και Τανσίμ Χίνκλεϊ.

 Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα διεκδικήσουν, απέναντι στο νούμερο 10 του κυρίως ταμπλό, την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αν το ελληνικό δίδυμο επικρατήσει, θα παίξει στον 3ο γύρο με τη νικήτρια του ζεύγους Χόλτβικ/Σέμλερ (Γερμανία)-Φορέρ/Βερζέ-Ντεπρέ (Ελβετία).

Τι πρέπει να τρώμε τις ημέρες του καύσωνα

«Ακούστε» τις επιταγές του σώματός σας στις υψηλές θερμοκρασίες

Ο οργανισμός μας, για να αντεπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι, αποβάλει νερό από τα ούρα, τους πνεύμονες και τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη για περισσότερα υγρά, ενώ παράλληλα μειώνεται η διάθεση για φαγητό.

«Ακούγοντας» λοιπόν το σώμα μας, ας δούμε ποιες επιλογές έχουμε, για να περάσουμε τη δοκιμασία του καλοκαιριού 'αλώβητοι' φροντίζοντας να είμαστε πάντα σωστά ενυδατωμένοι:


Καταναλώστε 8-10 ποτήρια υγρών καθημερινά. Το νούμερο αυτό δεν είναι δύσκολο να το καλύψουμε, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το τσάι, ο καφές, οι χυμοί, η σόδα και τα αναψυκτικά, προτιμώντας τα light, συμβάλλουν εξίσου στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.


Μην ξεχνάτε στο διαιτολόγιο σας τα φρούτα, τα λαχανικά και τους φυσικούς χυμούς τους. Ο χρυσός κανόνας των 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα που θα έπρεπε να ισχύει όλο το χρόνο, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία την καλοκαιρινή περίοδο.


Η περιεκτικότητά τους σε νερό κυμαίνεται από 70-85%. Εκτός από νερό και βιταμίνες, προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη, το κάλιο, που λόγω της αυξημένης εφίδρωσης χάνεται από το σώμα μας.


Αποφύγετε την παγίδα του αλκοόλ και μην το παρακάνετε με τα ποτά. Τα αλκοολούχα ποτά αν και νιώθουμε ότι μας δροσίζουν, ουσιαστικά αφυδατώνουν το σώμα λόγω της αυξημένης διούρησης που προκαλούν.


Προτιμήστε τα δροσερά και όχι τα παγωμένα ροφήματα, καθώς απορροφώνται πιο γρήγορα από τον πεπτικό σωλήνα και άρα ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό.


Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα με παχιές σάλτσες ή φαγητά τύπου fast-food γιατί αυξάνετε χωρίς λόγο τις ήδη αυξημένες απαιτήσεις σε υγρά.


Ακόμη μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στους οποίους το αίσθημα της δίψας είναι μειωμένο.


Στην περίπτωση αυτή:


Θυμηθείτε να ρωτάτε τα άτομα αυτά αν διψούν και να τους προσφέρετε ένα ρόφημα, περίπου κάθε 1 ώρα.

Προμηθεύστε τα παιδιά σας με μπουκαλάκια νερού για το παιχνίδι.

Μην ξεχνάτε να είστε πάντα εφοδιασμένοι με υγρά και ροφήματα στις μετακινήσεις σας όπως εκδρομές, στις παραλίες και σε ταξίδια.


Πηγή:
iatronet.gr
 
 http://www.newsbeast.gr/health/arthro/384144/ti-prepei-na-trome-tis-imeres-tou-kausona/

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Ανανεώθηκε η συνεργασία της ΑΕ Νίκαιας με τον Μοσχατιώτη παλαιό ποδοσφαιριστή και τωρινό προπονητή τερματοφυλάκων Μανταλώζη Θοδωρή.


Μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία τους, και εκτιμώντας τη θαυμάσια δουλεία του, το ΔΣ πρότεινε και έγινε αποδεκτή πρόταση από την πλευρά του προπονητή, την παράταση της συνεργασίας και για την επόμενη χρονική περίοδο.
http://www.skaouter.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3565:me-mantzoli-kai-tou-xronou-h-nikaia&Itemid=77 

Σύλληψη στο Μοσχάτο για κλοπή

Στο Μοσχάτο συνελήφθη, στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/7, ένας Έλληνας, που αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία.Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Τρίτη

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για τέσσερις ώρες την Τρίτη 17 Ιουλίου οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για χθες αλλά μετατέθηκε μετά τη συνάντηση του συνδικάτου εργαζομένων του ΗΣΑΠ με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτη Τουφεξή. 


Το συνδικάτο ωστόσο προειδοποιεί ότι αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τότε οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
 

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Euro U-19 για την Εθνική Νέων

Αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο σπουδαίο μέλλον αλλά και λαμπρό παρόν… Η Εθνική Νέων ποδοσφαίρου αποδείχθηκε συνεπής στο «ραντεβού», που είχε με την ιστορία της καταφέρνοντας να προκριθεί για δεύτερη φορά, μετά το 2007, στον τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, έστω κι αν αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 44’ (αποβλήθηκε ο Καπίνο), κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 στην παράταση την Αγγλία, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Euro U-19 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.


Έτσι οι διεθνείς μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον κυριακάτικο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.


Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με τον Μπουγαΐδη στο 38΄, ισοφαρίστηκε από τον Αφόμπε στο 56', ωστόσο στο 108' ο Λυκογιάννης σημείωσε το νικητήριο γκολ της ομάδας μας, χαρίζοντάς της το εισιτήριο για τον τελικό του Euro U-19.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 44ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα, Χάνσεν έδωσε λανθασμένα πέναλτι σε τετ α τετ του Καπίνο με τον Μπεραΐνο, αποβάλλοντας παράλληλα τον Έλληνα γκολκίπερ, που όμως βρήκε μόνο την μπάλα.


Πάντως ο νεοεισελθών, Σωκράτης Διούδης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Χολ, ενώ στη συνέχεια του αγώνα ο διεθνής γκολκίπερ έκανε σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων, βάζοντας κι αυτός την… υπογραφή του στο τεράστιο επίτευγμα της ομάδα μας.

Αγγλία-Ελλάδα 1-2
Γκολ: 56' Αφόμπε - 38' Μπουγαΐδης , 108' Λυκογιάννης

Περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/sports/article/elada-aglia-0-0-live 

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ....10ηΣυνεδρίαση του ΔΟΠΑΚΑ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
3ο Θέμα στη 10η Συνεδρίαση του ΔΟΠΑΚΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Προς το ΔΣ του ΝΠ ΔΟΠΑΚΑ,
Κυρία πρόεδρε, κκ συνάδελφοι,
η θέση μας για τις προϋποθέσεις εγγραφών νηπίων και βρεφών για τη νέα σχολική χρονιά είναι οι ακόλουθες:
1.Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι εργαζόμενες  στον ιδιωτικό τομέα και οι άνεργες μητέρες των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 40.000,00ευρώ.
2. Τα κενά των θέσεων που ενδεχομένως προκύψουν, να καλυφθούν από :
κοινωνικά περιστατικά  κατά προτεραιότητα  ,
από επανεγγραφές  νηπίων με οικογενειακό εισόδημα έως 40.000,00ευρώ , και , εφ’ όσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις , τότε μόνον να καλυφθούν με εγγραφές νέων νηπίων από εργαζόμενες  στο δημόσιο με οικογενειακό εισόδημα έως 25.000,00 ευρώ ΔΩΡΕΑΝ. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι άμεσα απειλούμενοι  στις σημερινές  τραγικές οικονομικές συνθήκες.
Διαφωνούμε με την εισήγηση της προέδρου του ΔΟΠΑΚΑ  ,όπως μας κοινοποιήθηκε σήμερα, όσον αφορά στο να διατεθούν  οι κενές θέσεις σε μητέρες δημοσίους υπαλλήλους  ανεξαρτήτως κριτηρίων , με παράλληλη καθιέρωση τροφείων αποκλειστικά γι’ αυτές.
Η θέση μας για την επιβολή τροφείων στις κοινωνικές παροχές είναι αντίθετη. Το κράτος οφείλει να καλύπτει τις λειτουργικές και μισθολογικές ανάγκες των φορέων που παρέχουν κοινωνική μέριμνα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ  στο ΔΣ του ΔΟΠΑΚΑ
Βαλαλάκη Τζένη
Σουγιά Λουκία.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ:Τέλος Μπεθάνης και Ζίζηλας

Το... μονοπάτι της φυγής, μετά τους Τάκη Ντεντόπουλο, Αντώνη Λογοθέτη, Γιάννη Γεωργόπουλο, Ανδρέα Πετρίτση, Γιώργο Τερζή και Γιώργο Μπόκο, ακολούθησαν ακόμη δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. 
 
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του συλλόγου έλυσε την συνεργασία της με τους Σωτήρη Μπεθάνη και Παναγιώτη Ζίζηλα, οι οποίοι αναζητούν πλέον νέα ποδοσφαιρική στέγη. Αμφότεροι προσέφεραν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που έκανε ο «Φονέας», βάζοντας και εκείνοι με τη σειρά τους το δικό τους λιθαράκι στην περσινή επιτυχημένη σεζόν που οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στα επαγγελματικά... σαλόνια. Η οικογένεια του Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ ευχαριστεί τους δυο παίκτες για την άριστη συνεργασία, ενώ παράλληλα τους εύχεται ό,τι καλύτερο στην συνέχεια της καριέρας τους

http://www.skaouter.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3874:telos-mpe8anhs-zizilas&Itemid=148 

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να υποστούν νέες μειώσεις»

Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία, όπως είπε, θεωρεί δεδομένη, για να μη γίνουν οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του, το μεσημέρι, στον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 περισσότερα στο
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/383208/oi-stratiotikoi-den-borei-na-upostoun-nees-meioseis/ 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΚΕ.Α.ΕΠ)-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-100 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝΟι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν από την Παρασκευή 13/07/2012 έως και την Κυριακή 22/07/2012 και ώρες και 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.


 
pdf Προκήρυξη

pdf Δελτίο τύπου για Νότιο Τομέα


pdf Αίτηση


pdf Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΦΩΣΤΗΡΑΣ:Τέλος ο Τερζής!

Πριν από δύο χρόνια η ομάδα μας απέκτησε ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρα από το ταλέντο που διέθετε, διακρίθηκε και για την προσωπικότητα του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Οι συμπαίκτες του αντιλήφθηκαν αμέσως, περί τι ανθρώπου πρόκειται, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον έχρισαν ως αρχηγό.
Ο λόγος για τον Γιώργο Τερζή ο οποίος πλέον ταξιδεύει για.... άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, έπειτα από δυο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον Ταύρο, έλυσε την συνεργασία του με το «Φονέα», λόγω διαφωνίας που προέκυψε στο οικονομικό κομμάτι. 

 Ο πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστής του σωματείου σε δηλώσεις που παραχώρησε αμέσως μετά το... διαζύγιο τόνισε τα εξής: « Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας και τον προπονητή, κ. Ψυρόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου αυτά τα δυο χρόνια. Εύχομαι στο σύλλογο ό,τι καλύτερο και την νέα σεζόν να υλοποιήσει τους στόχους που πρόκειται να θέσει».
http://www.skaouter.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3859:telos-o-terzhs&Itemid=148

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-ΟΠΕΡΑ- Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012- Il Bacio di Leonora/Το Φιλί της Λεονόρας Βραβείο Prix BCN Culture 2010 του Yves Senn
Πρόταση της  L’avant-scène opéra για το 2011-12

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία και μια τεχνογνωσία δοκιμασμένη μέσα από την υλοποίηση πολυάριθμων παραστάσεων, ο θίασος L’avant-scène opéra προτείνει μια καινούργια παράσταση όπερας: Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας σε λιμπρέτο και  μουσική  του Yves Senn.  Το έργο  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.
Μια ομάδα ατόμων, ένας μικρόκοσμος - εικόνα της κοινωνίας, συγκεντρώνεται σε ένα έρημο μέρος με στόχο την αναζήτηση του Φιλιού της Λεονόρας. Η ιστορία αφηγείται την αναγκαστική συνάντηση ανθρώπων  που προέρχονται από εξαιρετικά διαφορετικούς ορίζοντες. Αξίες, αναφορές, βλέψεις, διαδρομές: Το καθένα απ' τα μέλη της ομάδας,  υπερασπίζεται ένα διαφορετικό λόγο ύπαρξης και αυτό δημιουργεί ένα ζωντανό διάλογο παθών, μίσους, εφικτών ή ανέφικτων ερώτων, πόθων, διαμάχης...
Με μια διανομή που αριθμεί  τους τριάντα ερμηνευτές (τραγουδιστές, χορωδούς, χορευτές και ηθοποιούς), μια ορχήστρα επτά μουσικών, με δέκα τεχνικούς και με την υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη δέκα επιπλέον ατόμων, η L’avant-scène opéra έχει ξεκινήσει τις πρόβες της από το Νοέμβριο του 2011 στο Θέατρο του Colombier (Ελβετία), έδρα της εταιρίας.  
Το έργο Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας,  απoτυπώνει με το «διπλό», δηλαδή δίγλωσσο τίτλο την ποικιλομορφία που το διατρέχει : Ποικιλομορφία των ειδών, του ύφους, των χαρακτήρων, των γλωσσών, των συναισθημάτων…
Ο επαγγελματικός θίασος L’avant-scène opéra, με έδρα στο Colombier (καντόνι Neuchâtel, Ελβετία)  δημιουργήθηκε το 1985 από το μαέστρο και λυρικό τραγουδιστή Yves Senn. Η L’Avant-scène opéra διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές παραστάσεις όπερας, ή παραστάσεις που συνδυάζουν μουσική, θέατρο και χορό.  Επίσης, κάθε σεζόν παρουσιάζει 3-4 νέες παραγωγές, με τη συνοδεία της Ορχήστρας της L’avant-scène opéra, καθώς και συναυλίες και ρεσιτάλ. Η Εταιρεία απαριθμεί πάνω από εκατό καλλιτέχνες και τεχνικούς.
Συχνά παρουσιάζεται στην Ελβετία και στο εξωτερικό και δίνει στους επαγγελματίες τραγουδιστές του θιάσου την ευκαιρία να ερμηνεύουν τα πιο διάσημα έργα του λυρικού ρεπερτορίου  ή σύγχρονες δημιουργίες όπως: Don Giovanni, Le Nozze di Figaro, Cosi fan tutte, die Zauberflöte του Mozart, Il Barbiere di Siviglia του Rossini, La Sonnambula του Bellini, La Bohème του Puccini, Mireille του Gounod, L’Enfant et les sortilèges του Ravel,… κ.α. Έχει ακόμη ανεβάσει πολυάριθμες πρωτότυπες δημιουργίες όπως το έργο Ολυμπιάδα του συνθέτη Πέτρου Γιαννίδη στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Ο Yves Senn ιδρυτής της L’avant-scène opéra είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών πτυχίων σε Εθνολογία, Ιστορία της Τέχνης, Δημοσιογραφία και Επιχειρηματικότητα (Βραβείο Philip Morris), και επίσης Βραβείου Δεξιοτεχνίας Λυρικού Τραγουδιού. Ο Yves Senn σπούδασε τραγούδι πλάι στους Charles Ossola και  Nicolaï Gedda  και διεύθυνση ορχήστρας πλάι στους Eric Bauer και Giuseppe Patanè .
Ως λυρικός τραγουδιστής και ως διευθυντής ορχήστρας, ο Yves Senn πρωτοεμφανίστηκε το 1980 στη  Deutsche Oper του Βερολίνου. Συνεργάστηκε με μαέστρους όπως οι Georg Solti (Simone Boccanegra του Verdi), Giuseppe Patanè (μεταξύ άλλων Tosca του Puccini, Il Barbiere di Siviglia του Rossini, Aïda του Verdi, La Bohème του Puccini), Marcello Viotti (I Puritani και Beatrice di Tenda του Bellini, Il Trittico του Puccini), Daniele Gatti (μεταξύ άλλων Rigoletto του Verdi, συναυλίες με την Royal Philharmonic του Λονδίνου, με την Ορχήστρα της l’Academia Santa Cecilia της Ρώμης), Armin Jordan (Die Zauberflöte του Mozart, το Requiem του Verdi), Horst Stein (Cavalleria rusticana του Mascagni, I Pagliacci του Leoncavallo, Die Meistersinger του Wagner), Friedemann Layer (Fidelio του Beethoven, Tristan und Isolde και Parsifal του Wagner), Riccardo Muti (Nabucco και Falstaff του Verdi, Le Nozze di Figaro του Mozart). Επίσης συνόδεψε διάσημους καλλιτέχνες όπως τους Montserrat Caballé, Barbara Hendricks, Marcello Alvarez, Juan Diego Florez, Edita Gruberova, Gidon Kremer, David Garrett, Maurice André, Michel Portal, κ.λπ. σε πολυάριθμα θέατρα όπερας. Μεταξύ των άλλων στο Grand Théâtre της Γενεύης στην Opéra της Ζυρίχης, στην Deutsche Oper Βερολίνου, στην Staatsoper της Στουτγάρδης, στο Covent Garden του Λονδίνουστο Capitole της Τουλούζης, στην Opéra Comédie του Μονπελιέ, στην Opéra της Μασσαλίας, στην Opéra National του Παρισιού, στη Monnaie των Βρυξελλών, στη  Scala του Μιλάνου, στο Teatro Communale της Μπολόνιας, στην Opera της Ρώμης και επίσης στην Ελλάδα (Ηρώδειο) και τη Κίνα.
Ο Yves Senn υπήρξε ο πρώτος καλεσμένος Μαέστρος  της  Όπερας του Riga στη Λεττονία (έχει διευθύνει πάνω από 20 όπερες) από 1999 ως 2002. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Festival της Arles στη Νότια Γαλλία από 1998 ως 2003. Υπήρξε Διευθυντής του Théâtre Les Salons στη Γενεύη Ελβετία από 2008 ως 2009.
Είναι διευθυντής του Théâtre de Colombier στην Ελβετία από το 2000 και ειδικός συνεργάτης της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής) για τα «cultural events».
Το 1985, δημιούργησε τη L’avant-scène opéra, ένα πειραματικό θέατρο για λυρικούς τραγουδιστές (Επαγγελματικός θίασος & Ακαδημία) που εδρεύει στο Colombier και προτείνει κάθε σαιζόν πολυάριθμες νέες παραγωγές.
Έχει επίσης, γράψει πάνω από δεκαπέντε θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Ελβετία και Γαλλία, πολυάριθμα διηγήματα, αρκετά κομμάτια μουσικής δωματίου, γαλλικά τραγούδια, πέντε όπερες, όλες παρουσιασμένες, δυο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν σε περιοδεία στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Για της δημιουργίες του, βραβεύτηκε με: το Prix Radio-France 2008, το Prix de la Radio Suisse Romande 2009, το Prix culturel de la Communauté Européenne pour le spectacle « Parade » (Bruxelles 2010).
Για την όπερα Il Bacio di Leonora, Το Φιλί της Λεονόρας, κέρδισε το βραβείο Prix BCN Culture 2010.

Ο θίασος L’avant-scène opéra με τη πρότασή του για το 2011-12 και την παράσταση IL Bacio di Leonora/ Το Φιλί της Λεονόρας υπηρετεί δυο στόχους που είναι σημαντικοί για αυτόν: πρώτο να ενώνει διάφορα είδη παραστατικών τεχνών (μουσική, θέατρο, χορός), και δεύτερο να δημιουργήσει ένα έργο που να ασχολείται με τον άνθρωπο μέσα από τα συναισθήματά του.IL Bacio di Leonora/ Το Φιλί της Λεονόρας
Συντελεστές
Δημιουργία κειμένου και μουσικής                        Yves Senn
Σκηνογραφία                                                 Xavier Hool
Φωτισμός                                                       Alain Micallef
Κοστούμια                                                      Elodie Cino
Μακιγιάζ                                                        Faustine de Montmollin
Μουσική προετοιμασία                                Sylvain Jaccard
Σκηνοθεσία                                                    Yves Senn
Χορογραφία                                                  Jean-Claude Pellaton

Διανομή:
Floriane Iseli, Pierre Pantillon, Maïté Renaud, Léonard Schneider, Sophie Vuilleumier,  Céline Vicario, Corine Wyder , Noémie Stauffer, Daniel Reumiller, Yves Senn, Charles Brunner, Solange Platz-Erard, Jérôme Ricca, Alexandre de Marco, κ.α.
Συνολικά συμμετέχουν 30 ερμηνευτές (σολίστ τραγουδιού, χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί)  και 7μελής Ορχήστρα
                       
Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00
Il Bacio di Leonora/Το Φιλί της Λεονόρας
Όπερα, έργο του Yves Senn
Πρόταση της L’avant-scène opéra, 2011-12
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 80΄ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10€, ενιαίο


Με την Αιγίδα


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr