Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Eλληνικό ντοκιμαντέρ για τη μάχη του Μαραθώνα ξεκινά παγκόσμια περιοδεία.

Το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού, "Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι - 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα" ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του σε κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στης ΗΠΑ στα πλαίσια του 35ου Μαραθωνίου δρόμου Πεζοναυτών της Ουάσινγκτον, αλλά και στο Μαραθώνιο της Βοστώνης που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες Μαραθωνίου δρόμου παγκοσμίως. Ακόμα είναι προγραμματισμένες προβολές σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου όπως στον Καναδά, στην Αυστρία, στην Κίνα, στην Τσεχία, και στη Γερμανία. Το φιλμ αναφέρει τις ιστορικές συνθήκες, τα αίτια, την πολεμική εξέλιξη και τη σύγκρουση στον Μαραθώνα μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 490 π.Χ. Ακόμα είναι γυρισμένο στον τόπο που διεξήχθει η μάχη και αξιοποιήθηκαν για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ πλήθος από αρχαιολογικά ευρήματα ενώ έγιναν και κινηματογραφικές λήψεις στην Περσέπολη, την πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ Περσικής Αυτοκρατορίας. Στο ντοκιμαντέρ ακούγονται και αποσπάσματα από κείμενα τραγικών ποιητών της αρχαιότητας όπως είναι ο Αισχύλος και αποσπάσματα ακόμα από τους Ηρόδοτο, Πλάτωνα, Ισοκράτη και Παυσανία.


http://whitetoweraris.blogspot.com/2010/10/e.html
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/e_8853.html

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΔΙΔΥΜΑ:ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ

Αυτό είναι ένα από τα θαύματα της φύσης. Μια μητέρα στηΒρετανία η 21χρονη Shirley Wales γέννησε με καισαρική τομή δίδυμα. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι το αγοράκι γεννήθηκε μαύρο και το κοριτσάκι λευκό. Όπως αποκαλύπτει η ευτυχισμένη μαμά ο γυναικολόγος της της είχε πει ότι θα γεννήσει δίδυμα τα οποία θα είναι αντίθετου φύλου. Για το χρώμα όμως δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος...
 Το αγοράκι της, ο Leo, γεννήθηκε πρώτος με σκούρο δέρμα, καφέ μάτια και λεπτά μαλλιά και μετά από λίγα λεπτά έκπληκτοι οι γιατροί είδαν την Hope να βγαίνει με λευκό δέρμα, μπλε μάτια και αραιά μαλλιά. «Είχα πάνω από 100 επισκέπτες τις δύο πρώτες μέρες γιατί δεν πίστευαν ότι τα παιδιά μου ήταν διαφορετικού χρώματος, Μάλιστα ερχόντουσαν να το διαπιστώσουν από κοντά», λέει η μητέρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάντως το να γεννηθούν δίδυμα με διαφορετικό χρώμα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Βέβαια ο πατέρας των παιδιών -με τον οποίο η μητέρα έχει χωρίσει- είναι λευκός. Η μητέρα σε συνέντευξη που έδωσε σε βρετανική εφημερίδα δήλωσε: «Όταν ήμουν έγκυος ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο πατέρας των παιδιών μου είναι δίδυμος οπότε το να αποκτήσω και εγώ δίδυμα το θεωρούσα φυσιολογικό. Όταν μου το επιβεβαίωσε ο γιατρός μου ξετρελάθηκα από τη χαρά μου και ειδικά όταν μου είπε ότι θα είναι ένα αγόρι και ένα κορίτσι», και συνεχίζει: «Τώρα, 14 εβδομάδες μετά τη γέννηση των παιδιών μου ο Leo και η Hope έχουν μετατρέψει τη ζωή μου σε ένα όνειρο. Είναι δύο μικρές ξεχωριστές προσωπικότητες. Φωνάζω τον Leo, Lion (λιοντάρι) και την Hope Happy (χαρά). Είναι δύο μικρά θαύματα».
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_8369.html

ΕΡΕΥΝΑ:Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΧΕΙ...ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Η μετακίνηση των δεικτών του ρολογιού κατά μία ώρα πίσω, το χειμώνα, είναι επιβλαβής για την υγεία και οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας και αύξηση των ρύπων, υποστηρίζουν βρετανοί και αμερικάνοι επιστήμονες που διατυπώνουν την άποψη ότι η εγκατάλειψη... 
αυτής της πρακτικής θα είχε σημαντικά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον. Η βάση της άποψής τους είναι απλή: Η μετακίνηση των ρολογιών μία ώρφα πίσω, προσθέτει στην ημέρα πολλές απογευματινές και ενεργοβόρες δραστηριότητες. Ετσι, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε επιστημονική ομάδα του Cambridge καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διατήρηση της θερινής ώρας θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση ενέργειας και εκπομπών 450.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο, ποσότητα που ισοδυναμεί με τη απόσυρση 200.000 αυτοκινήτων από τους βρετανικούς αυτοκινητοδρόμους. Η διατήρηση της θερινής ώρας θα επέφερε επίσης μείωση των ατυχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους, και θα επέτρεπε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας να εξοικονομήσει 200 εκατ. στερλίνες, ετησίως. Η Δρ. Ελίζαμπεθ Γκάρνσι, μέλος της επιστημονικής ομάδας, υπογράμμισε ότι, σε σύγκριση με άλλα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω ενεργειακής αποδοτικότητας και τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διατήρηση της θερινής ώρας στα ρολόγια είναι ένα ιδιαίτερα φθηνό μέσο. Υποστηρίζει ότι η διατήρηση της θερινής ώρας θα έχει ως αποτέλεσμα φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος, θα αυξήσει τον τουρισμό και θα μειώσει τις εγκληματικές πράξεις και την παχυσαρκία. Θα σώσει, τέλος, ζωές λόγω της βελτίωσης της ορατότητας κατά την απογευματινή ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Επιπροσθέτως, η διατήρηση μίας επιπλέον ώρας με φως ημέρας το απόγευμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των επίπεδων βιταμίνης D και να ενθαρρύνει τον κόσμο να ασκείται περισσότερο. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει χαμηλότερα των βέλτιστων επίπεδα βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας είναι παράγοντας κινδύνου για ραχίτιδα. «Πρέπει να είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς μέσο για να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υγεία σχεδόν του συνόλου του πληθυσμού. Και χωρίς κόστος, μάλιστα. Εδώ, το έχουμε βρει», είπε ο Μάγερ Χίλμαν του Policy Studies Institute στη Βρετανία. Από την πλευρά του, ο Δρ. Ρόμπερτ Γκρέιαμ του Νοσοκομείου Λένοξ Χιλ στη Ν. Υόρκη επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην πειράζουμε τα ρολόγια το χειμώνα για να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να βγει από το σπίτι του για να ασκηθεί. «Πάντα αναζητούσαμε, ως κοινωνία, προσβάσιμες, χαμηλού κόστους παρεμβάσεις. Με το να μην μετακινήσουμε πίσω τους δείκτες αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των ωρών με φως ημέρας, βρήκαμε πιθανώς την τέλεια παρέμβαση», είπε στο Ρόιτερς, ο δρ. Γκρέιαμ.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_7777.html

Μαρία Μενούνος: «δεν έχω χρόνο για παιδιά και οικογένεια»
Υποδοχή που θύμιζε το «Γάμος αλά Ελληνικά» επιφύλασσαν στην Μαρία Μενούνος οι συγγενείς της που έσπευσαν στο αεροδρόμιο. Η σέξι δημοσιογράφος που έχει «μαγέψει» τις ΗΠΑ ήρθε στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο της Κυριακής στον οποίο μάλιστα θα τρέξει μαζί με τους γονείς της!

Καθαρά ελληνική ήταν η υποδοχή της Μαρίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έσπευσε σύσσωμο το σόι με λουλούδια, σφιχτές αγκαλιές και φιλιά. «Είμαι χαρούμενη που μπορώ να γυρίσω στην Ελλάδα και να σας δω όλους και όλα τα λουλούδια τι ωραία και πολλοί άνθρωποι εδώ πέρα», είπε η Μαρία.

Την επετειακή εκδήλωση του Μαραθωνίου ήρθε να παρουσιάσει η κοπέλα και να τρέξει συμβολικά στην διαδρομή των 5χλμ., όμως, στο αεροδρόμιο δεν ήξερε προς τα πού να τρέξει!

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, η σέξι Μαρία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί βέβαια να τελειώσει πρώτα τις δουλειές της στις ΗΠΑ.

«Βρήκαμε την ευκαιρία να έρθουμε εδώ με τους γονείς μου να πούμε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, έχει τα πιο ωραία νησιά, ωραία μνημεία, ιστορία που δεν έχει άλλο κράτος, θάλασσα...», είπε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος στο πρωινό του Mega όπου ήταν καλεσμένη.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως λόγω δουλειάς δεν σκέφτεται προς το παρόν την οικογένεια: «δεν έχω χρόνο για παιδιά και οικογένεια. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να αποδείξω στους γονείς που πως μπορώ να πραγματοποιήσω τα όνειρά τους. Παιδιά μου είναι οι γονείς μου», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τον Μαραθώνιο, πάντως, η Μαρία σκοπεύει να κάνει και... ξενύχτι! «Έχω καιρό να δω τον Σάκη και νομίζω ότι θα τον δούμε, όπως και την Άννα», δήλωσε πριν φύγει από το αεροδρόμιο. Εξάλλου, με τον Έλληνα σταρ παρουσίασαν μαζί την Eurovisionτης Αθήνας και οι παλιές καλές φιλίες δεν ξεχνιούνται...

http://www.star.gr/

Αποφεύγει να σχολιάσει τα προσωπικά της


Oλα δείχνουν πως φέτος είναι η χρονιά της Ελένης Φουρέιρα, η οποία απασχολεί συνεχώς τον Τύπο τόσο με τα επαγγελματικά της όσο και με την προσωπική της ζωή.

Η τραγουδίστρια σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Star αποκάλυψε μόνο όσα ήθελε εκείνη: «Είμαι πάρα πολύ καλά, όλα πάνε καλά δόξα τω Θεώ», είπε για τα επαγγελματικά της η τραγουδίστρια, που εμφανίζεται μαζί με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, τον Ηλία Βρεττό και τον Κώστα Μαρτάκη.

Παράλληλα, δηλώνει... ξετρελαμένη με τον παρτενέρ της στο «Just The 2 Of Us», Παναγιώτη Πετράκη.
«Αρέσει σε εμένα και σε όλες τις γυναίκες της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν, όμως, η κουβέντα έφτασε στα προσωπικά της, η Ελένη ήταν φειδωλή στις δηλώσεις της.

Μάλιστα, δεν ήθελε καν να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει χωρίσει, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά! «Θες να με ρωτήσεις κάτι άλλο; Please...», ήταν η αντίδρασή της! «Είμαι πολύ γεμάτη από την δουλειά μου για να συζητήσω για όλα τ’ άλλα».
http://www.zougla.gr/

Εύκολα τα πράγματα για την Κατερίνα


Η Κατερίνα Στικούδη σε συνέντευξή της στο περιοδικό People είπε πως δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να μπει στο χώρο του τραγουδιού, αφού στο Mega Star ασχολείται και πάλι με το τραγούδι...

H όμορφη Κατερίνα στο μουσικό σόου «Just the 2 of us» θέλει να παραμείνει όσο περισσότερο γίνεται επειδή πιστεύει ότι θα περάσει καλά, αλλά δεν έχει ως στόχο την νίκη.

Όσο αφορά την οικογένεια δήλωσε ότι δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες της, χωρίς να σημαίνει ότι είναι αρνητική με αυτό το θέμα.

Προτεραιότητα στη ζωή της παρουσιάστριας τώρα έχουν τα επαγγελματικά.

http://www.zougla.gr/

Βρήκαν κοίτασμα-μαμούθ πετρελαίου στη Βραζιλία


Η εθνική υπηρεσία πετρελαίου της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου στα ανοικτά της λατινοαμερικάνικης χώρας στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την ANP, το κοίτασμα που βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και ονομάστηκε Libra ενδέχεται να περιέχει από 3,7 ως 15 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο.

Εκτίμηση της εταιρίας Gaffney, Cline & Associates αναφέρει ότι το πιο πιθανό μέγεθος του κοιτάσματος είναι περίπου στη μέση, 7,9 δις βαρέλια.

Το κοίτασμα βρίσκεται περίπου 180 χλμ. από τις ακτές του Ρίου ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με την υπηρεσία. Το εκτιμώμενο μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από εκείνο του επίσης παράκτιου κοιτάσματος Tupi, που εκτιμάται ότι περιέχει 5 ως 8 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Η ανακοίνωση προστίθεται σε μια σειρά ανακαλύψεων κοιτασμάτων-μαμούθ στη Βραζιλία από το 2007. Τα περισσότερα βρίσκονται σε βάθος έως και 7.000 μέτρων και καλύπτονται από παχύ στρώμα αλατιού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η άντληση του πετρελαίου θα είναι δύσκολη και ιδιαίτερα δαπανηρή.
http://www.zougla.gr/

Ενέδρα θανάτου σε αστυνομικούς


Εννέα αστυνομικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν σε ενέδρα στην δυτική Μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο, ανακοίνωσε το πολιτειακό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας χθες Παρασκευή.

Η σφαγή ήταν η τέταρτη αυτή την εβδομάδα και αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων από ενέργειες που αποδίδονται στα καρτέλ των ναρκωτικών σε τουλάχιστον 52 νεκρούς. Στους εκτελεσθέντες περιλαμβάνονται πρώην τοξικομανείς σε κέντρο απεξάρτησης• πρώην εξαρτημένοι που εργάζονταν σε πλυντήριο αυτοκινήτων, πελάτες και διερχόμενοι• καθώς και έφηβοι που συμμετείχαν σε μια γιορτή γενεθλίων.

Η ενέδρα έγινε την Πέμπτη, ενώ αστυνομικοί κινούνταν με πέντε οχήματα σε χωματόδρομο, σε αραιοκατοικημένη περιοχή. Είχαν κληθεί να ερευνήσουν την παρουσία ένοπλων, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του υπουργείου.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ με ημιαυτόματα τουφέκια AK-47 και AR-15 ενώ έριξαν και χειροβομβίδες. Κινούνταν με τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και διέφυγαν στην πολιτεία Μιτσοακάν, παίρνοντας μαζί τους έναν από τους αστυνομικούς, που παραμένει αγνοούμενος, ανέφερε το υπουργείο.

Πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο Μεξικό σε ενέργειες που αποδίδονται σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανακοίνωνε ότι κηρύσσει "πόλεμο" στα καρτέλ και διέτασσε την ανάπτυξη μονάδων του στρατού σε αστυνομικό ρόλο, ο απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τους 28.300 νεκρούς. 
http://www.zougla.gr/

Κάθε μέρα και Μαραθώνιος...

Στόχος 365 το χρόνο!!!
Τρέχει κάθε μέρα έναν κανονικό Μαραθώνιο (42.195 μέτρα) με στόχο στις 5 Φεβρουαρίου 2011 να έχει συμπληρώσει 365 μέρες καθημερινού τρεξίματος του αγώνα και να ολοκληρώσει ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ που θα πάρει θέση στο περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!
Πρόκειται για τον 49χρονο Βέλγο Στέφαν Εγκελς ο οποίος σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα για παραμονή έξι ημερών στη διάρκεια των οποίων θα τρέξει ισάριθμους Μαραθώνιους. Δηλώνει ότι...
 τη μοναξιά του τρεξίματος δεν τη γνωρίζει επειδή δεν τρέχει ποτέ μόνος αλλά αντιθέτως καθημερινά τρέχει με μεγάλες παρέες υποστηρικτών. Άρα το ρεκόρ στην πραγματικότητα είναι μια ομαδική προσπάθεια και προσκαλεί όλους τους Έλληνες να τρέξουν μαζί του στην καθημερινή αναμέτρηση με την απόσταση. Ο καθένας τρέχει όσους γύρους θέλει αν δεν μπορεί να ολοκληρώσει την απόσταση των 42.195 μέτρων μαζί με τον Στέφαν Εγκελς. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του στην Αθήνα ο Εγκελς το τετραήμερο 26- 29 Οκτωβρίου θα τρέξει στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, στις 30 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο και στις 31 Οκτωβρίου (πού αλλού;) στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.
Ο Στέφαν Εγκελς είναι άνθρωπος που δεν του αρέσει να το βάζει κάτω. Μετά τα παιδικά του χρόνια που υπέφερε από άσθμα οι γιατροί τον συμβούλευσαν να μην κάνει εντατικό αθλητισμό. Δεν τους άκουσε και τώρα βρίσκεται στα δύο τρίτα του δρόμου για την πραγματοποίηση ενός εκπληκτικού ρεκόρ. Η βαθύτερη επιθυμία του Στέφαν είναι να γίνει ο… Φειδιππίδης της εποχής του. Δηλαδή ο άνθρωπος που τρέχει με σκοπό να εμπνεύσει άλλους να ασκηθούν, να γίνουν δραστήριοι και να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρνουν στα δύσκολα. Η παρουσία του στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών είναι τιμή στον Φειδιππίδη και βέβαια θα είναι για τον Βέλγο δρομέα η ωραιότερη μέρα της χρονιάς λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων.

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8711.html

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κατερίνα Στικούδη: «Δεν σκέφτομαι τον γάμο»


Το μοντέλο, παρουσιάστρια και τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη σίγουρα στα επαγγελματικά της είναι πολύ καλά αυτήν την περίοδο και μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για τα πλάνα της την φετινή σεζόν αλλά και για τις προσωπικές της σχέσεις.

Για την ενασχόληση της με την μουσική:
«Πλέον είμαι σε μία εταιρία, την Universal, κάνουμε και κάποιο πλάνο, στο οποίο έχω άποψη και λόγο, αλλά μέχρι και πρόσφατα δεν το είχα σκεφτεί καθόλου να ασχοληθώ με την μουσική. Για εμφανίσεις σε κάποια πίστα όχι δεν το σκέφτομαι ακόμα γιατί δεν έχω και χρόνο. Ό,τι έχω τραγουδήσει μέχρι τώρα με εκφράζει. 
Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=193022&cid=11


Έφυγε από τη ζωή ο επίσημος φωτογράφος του Παναθηναϊκού
Μόλις σε ηλικία 38 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς φωτορεπόρτερ της χώρας, ο Σπύρος Πανταζάτος. Νικήθηκε στη μάχη που έδινε την τελευταία τριετία!

Από τους καλύτερους φωτογράφους στο αθλητικό ρεπορτάζ, είχε χιλιάδες κλικ σε γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια. Πολλά ταξίδια, συνεργασίες με δεκάδες μέσα ενημέρωσης και φωτογραφίες που ακόμα χρησιμοποιούμε εφημερίδες και sites.

Κάλυψε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και της Ευρωλίγκας, προετοιμασίες ομάδων ενώ για πολλά χρόνια ήταν ο επίσημος φωτορεπόρτερ της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού!

Οι φίλοι του Σπύρου θα του πουν το τελευταίο την Παρασκευή 29 Οκτώβρη, στις 3.00 το μεσημέρι, στην Αγία Τριάδα στο Περιστέρι.

Η οικογένεια και οι συνεργάτες παρακαλούν -όποιος επιθυμεί- αντί στεφάνων να κατατεθούν τα χρήματα στο πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για Παιδιά "Η Ελπίδα"...

http://www.star.gr/sports/66254

Ανω Λιόσια: 60χρονος αντάλλαξε πυρά με επίδοξους ληστές




Μάχη με δύο ένοπλους ληστές έδωσε στις 3.30 τα ξημερώματα, 60χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας μέσα στο σπίτι του, στη λεωφόρο Φυλής 100, στα Ανω Λιόσια. Από την ανταλλαγή πυρών ο 60χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ οι κουκουλοφόροι ληστές τράπηκαν σε φυγή.
Ο 60χρονος είχε γυρίσει στο σπίτι με τις εισπράξεις από την ταβέρνα και όταν έπεσε να κοιμηθεί, αντελήφθη ότι κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι. Αμέσως σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήρθε αντιμέτωπος με δυο κουκουλοφόρους, οπλισμένους με πιστόλια. Αντιδρώντας αστραπιαία ο 60χρονος πυροβόλησε εναντίον τους με πιστόλι που κατέχει με νόμιμη άδεια. Τραυματισμένος στο πόδι από την ανταλλαγή πυρών ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, όπου νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.
Οι επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή χωρίς να καταφέρουν να πάρουν τίποτα και πλέον αναζητούνται από την αστυνομία.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1889262
Οι Κούροι και οι Κόρες Χόρεψαν σε ρυθμούς Παράδοσης
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας 




Τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών Προφορικού Λόγου που διεξήχθησαν στην Αρχαία Ολυμπία πλαισίωσαν με μεγάλη επιτυχία τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Οι χορευτές με τη λεβεντιά και την άρτια παρουσίασή τους εντυπωσίασαν κυρίως τις ξένες αντιπροσωπείες, από τη Σερβία την Κύπρο και τη Βουλγαρία που συμμετείχαν στο Συνέδριο, το οποίο οργανώθηκε από την Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική Οργάνωση (Πάτρα), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φωνητικής Πειραματικής και Παθολογίας Ομιλίας (Βελιγράδι, Σερβία) και το Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο (Σόφια, Βουλγαρία). 


Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρατηρηθούν οι πιθανότητες της έγκαιρης διάγνωσης και των θεραπευτικών διαδικασιών και μεθόδων που μπορούν να παρουσιάσουν τη βάση της έγκαιρης διάγνωσης της ακουστικής αδυναμίας και των δυσκολιών επικοινωνίας στα παιδιά.

ΜΠΑΛΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
(ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε  ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚ



Συναδέλφισσα , συνάδελφε
    
Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου καλείσαι να εκλέξεις τους εκπροσώπους σου στα υπηρεσιακά συμβούλια ( Π.Υ.Σ.Π.Ε , Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε , Κ.Υ.Σ.Π.Ε).    
Ο αιρετός στα συμβούλια αυτά είναι εκείνος που με την παρουσία του , τις γνώσεις , το κύρος , την αντικειμενικότητα , την επιχειρηματολογία του , επιβάλλει τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων , ελέγχει τη διοίκηση σε κάθε αυθαίρετη επιλογή της και ασχολείται με κάθε προσωπικό ή συλλογικό πρόβλημα των συναδέλφων.    
Σε ό,τι με αφορά πρέπει να γνωρίζετε ότι ως αιρετός στο Π.Υ.Σ.Π.Ε της Α΄ Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με αίσθημα ευθύνης , προσπάθησα να υπερασπιστώ κάθε δικαίωμα και να ανταποκριθώ σε κάθε δίκαιο  αίτημα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των συναδέλφων έχοντας ως αρχές  πάντα την ισότητα και την αξιοκρατία.        
Η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε με το σύνολο των συναδέλφων τα χρόνια αυτά , αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω την προσπάθεια αυτή.       
Σήμερα διεκδικώ την ψήφο σας για το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε Αττικής που οφείλει να υλοποιήσει την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας εκπ/σης στο νομό μας.      
Διεκδικώ την ψήφο σας με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις , για όσα μαζί οραματιστήκαμε, παραμένοντας  πρώτα   ο φίλος  και μετά  ο συνάδελφος , κοντά στον καθένα σας , όπως μέχρι τώρα έκανα.

          Με εκτίμηση                                  Τηλ. Επικοινωνίας : 6972824264                                       Μπαλίκος Παναγιώτης     

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου πατέρα


Μέχρι αργά χτες το βράδυ άκαρπες παρέμεναν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου πατέρα ο οποίος παρασύρθηκε χθες από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη ΘέρμηΘεσσαλονίκης, ενώ προσπαθούσε να σώσει τον γιο του, που είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό του.
Ενδεικτικό της ορμής του χειμάρρου είναι το γεγονός ότι ο γιος,που παρασύρθηκε από τα νερά, βρέθηκε πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό του.
Στο σημείο βρίσκονταν όλη την ημέρα άντρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές διασώστες.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/19896

Κέρδισε ο γαλλογερμανικός «άξονας»

Συμφώνησαν τελικά  οι Ευρωπαίοι με τον γαλλογερμανικό «άξονα» για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να δημιουργηθεί ένας Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης των χωρών της ευρωζώνης που κινδυνεύουν με χρεοκοπία. Επίσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση του «άξονα» για στέρηση του δικαιώματος ψήφου για τους “παραβάτες” του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά μόνο για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Έντονη ήταν και η παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού που διευκρίνισε την κατηγορηματική του αντίθεση σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο στέρησης ψήφου, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας σε αλλαγή της Συνθήκης για τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/19897

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η μεγαλύτερη γαλανόλευκη του κόσμου στο Ηράκλειο


Για μια ακόμη φορά, η μεγαλύτερη ελληνική σημαία ανεμίζει ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου στο φρούριο του Κούλε, προσελκύοντας χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες που τη θαυμάζουν.

Υπεύθυνος για το πατριωτικό αυτό εγχείρημα είναι ο δύτης Μανόλης Βουτσαλάς. Το μέγεθός της σημαίας είναι 745,5 τ.μ., το βάρος της 200 κιλά, ενώ ως ιστός χρησιμοποιήθηκε ένας γερανός.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=192496&cid=4

Χατζιδάκια μου, Θοδωράκια μου

Βραδιά Ελληνικού Τραγουδιού...
Αυτά τα λιτά έγραφε το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Ωδείου Μοσχάτου... τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου...

Ο Μιχάλης Τρανουδάκης στο πιάνο, ο Βασίλης Γραβάνης στα πλήκτρα, η Μαρία Ρουμελίωτη στο ακορντεόν και ο Θανάσης Λατσούδης στην κιθάρα, έδωσαν την ουσιαστική εκκίνηση στην μουσική περιπέτεια της Σκηνής του νέου Πολιτιστικού Κέντρου (Πολυχώρο θα τον αποκαλέσω εγώ).
Η κάπως αμήχανη ατμόσφαιρα του κοινού (έμοιαζε να έχει πέσει σε ένα άγνωστο και αξιοπερίεργο μέρος) άρχισε να αλλάζει όταν από τα χείλη της Σοφίας Μιχαηλίδη τραγουδήθηκαν τα λόγια «από την ωραία πύλη των ματιών σου» αγκαλιασμένα από τις σε Λα μείζονα νότες (θαρρώ) που εξακόντισαν οι μουσικοί πάνω στη σκηνή. 
Το χειροκρότημα ακολούθησε πιο θερμό τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια σε Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που υποδειγματικά ερμήνευσε η Μιχαηλίδου. 
Ειδικά μου άρεσε πάρα πολύ όταν τα πράγματα επήγανε σε πιο ελάσσονα κατάσταση με την Μάγια από τις Μικρές Κυκλάδες (ποίηση Ο. Ελύτη - Τα ρο του έρωτα).
Καλή και η ερμηνεία του νεαρού Δημήτρη Βουτσά σε τρία τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη από τον Ματωμένο Γάμο του Φεντερικο Γκαρσία Λόρκα.
Για τους τέσσερεις μουσικούς που προανέφερα οφείλω να διατυπώσω συγχαρητήρια για την αρτιότητα με την οποίαν έπαιξαν.
Διακριτική, αλλά πολύ καλή και η σύντομη εισαγωγική ομιλία του Γιάννη Ιωαννίδη.
Για λόγους ανωτέρας βίας αναγκάστηκα να φύγω τη στιγμή που η Σοφία Μιχαηλίδου ξαναγύριζε επι σκηνής με την Όμορφη και παράξενη Πατρίδα, και έτσι έχασα την ευκαιρία να έχω το απόσταγμα από μια μουσική βραδιά που τουλάχιστον ξεκίνησε όμορφα.

Μερικές γενικές παρατηρήσεις, τώρα.
Οι πλαϊνές βαθμίδες έχουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα, καθώς δεν συμβαδίζουν και δεν βοηθάμε το φυσιολογικό διασκελισμό του ανθρώπου.
Είναι κάπου 1 ½ αντί 2.
Αυτό, μαζί με το είδος του υλικού από το οποίο έχει κατασκευαστεί ο διάδρομος, δημιουργεί κάποιο θόρυβο.
Μια ιδέα θα ήταν η επένδυση με κάποιο είδος μοκέτας.

Ένα άλλο έχει να κάνει με τον μικρό – αλλά ενοχλητικό – θόρυβο που δημιουργούν όταν κλείνουν οι πόρτες εισόδου στην θεατρική αίθουσα, καθώς και το φως που μπαίνει από το φουαγιέ και ταράξει το ημίφως και τα φωτιστικά εφφέ που κυριαρχούν στην αίθουσα.
Ίσως κάποια stands να δώσουν λύση ή η μη λειτουργία κάποιων φωτιστικών πάνω από τις πόρτες.
Τελειώνω με τον συνολικό ενθουσιασμό μου για το Πολιτιστικό Κέντρο.
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των μοσχατιωτών, ακόμη και αυτών που έχουν γέφυρες ανοιχτές με τα Γραμματα και τις Τέχνες, δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τι αποκτήσαμε!

http://mosxatoupolis.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html

Πρόσκληση σε εκδήλωση Νεολαίας στο Μοσχάτο




Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Άρης Κρεμμύδας με τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" σας προσκαλούν στο πάρτυ νεολαίας 
την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 21:00

Ποτό, συζήτηση, ζωντάνια με καλές μουσικές...

cafe Singita (Χρ. Σμύρνης 90, Μοσχάτο)


Τα 2500 χρόνια του Μαραθώνα στην Ουάσινγκτον...

Μαραθώνας: 2500 χρόνια μετά'', ονομάζεται η πολιτιστική εκδήλωση, που γίνεται στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, με διοργανωτές το ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και το Εκπαιδευτικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας. 
Είναι η 3η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση στο Καπιτώλιο που αποσκοπεί στην προβολή της Ελληνόγλωσσης Παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού», δηλώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στέλλα Κοκόλη. «Δίνουμε την ευκαιρία σε νέους και νέες, μαθητές και φοιτητές Ελληνο-Αμερικανικής και Αμερικανικής προέλευσης να αναδείξουν το ελληνικό πνεύμα στην Αμερικανική κυβέρνηση».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Potomac στην Washington, του Αγίου Δημητρίου της Jamaica, στη Νέα Υόρκη και η...
 Εκκλησιαστική χορωδία Αγίας Ελένης και Κωνσταντίνου, οι οποίοι μαθητές και θα παρουσιάσουν τη Μάχη του Μαραθώνα μέσα από τα μάτια του Ηροδότου.
«Η νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα ήταν καθοριστική για τη διάσωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την λαμπρή εξέλιξη του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού κρίνοντας την τύχη του παγκόσμιου πολιτισμού και ιστορίας», επισημαίνει σε σχετικό μήνυμα ο Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ κ. Θ. Γ. Σπυρόπουλος.
«Είναι βαθειά ριζωμένη στην ελληνική και στην παγκόσμια συνείδηση καθώς 2500 χρόνια μετά τιμάται με το Ολυμπιακό άθλημα του Μαραθωνίου στις πέντε ηπείρους. Η συμπλήρωση 25 αιώνων από την ηρωική μάχη των προγόνων μας παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να αναλογισθούμε τον ανεξάντλητο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να συμβάλουμε στην επαναφορά των αξιών αυτών που σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανάγκη όσο ποτέ».

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/2500_27.html
Ακριβαίνουν πάλι τα τσιγάρα
Μετά τη συμφωνία του υφυπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των καπνοβιομηχανιών αυξάνεται ο φόρος από το 10 στο 20% και έτσι παρά τη μείωση του ειδικού φόρου από το 67 στο 65%, η τιμή των τσιγάρων αυξάνεται.

Αναλυτικά τα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα θα πάρουν αύξηση της τάξης των δέκα λεπτών, ενώ τα ακριβά θα αυξηθούν είκοσι λεπτά.

Οι νέες τιμές θα αρχίσουν να μπαίνουν από αρχές Δεκεμβρίου, μετά την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο θα συμπεριληφθεί η ρύθμιση. 


http://www.star.gr/politics/66141
Ήττα - σοκ για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
Δεν κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα και γνώρισε την ήττα με 73 - 61 από την Μπάμπεργκ. Έτσι, οι Πειραιώτες χαράμισαν την νίκη και την καλή εικόνα που είχαν πετύχει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κόντρα στη Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7 - 12 στο 6’ και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να ανέβει η διαφορά πολύ ψηλότερα, αφού η Μπάμπεργκ απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ του Αντόν Γκαβέλ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 12’ με 20 - 19 χάρη στο ξέσπασμα του Μπράιν Ρόμπερτς, ενώ έτρεξαν σερί 10 - 0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου με συνέπεια να βρεθεί η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο -6.

Η άμυνα των Ερυθρόλευκων έκανε πολλά λάθη (10 μόνο στο πρώτο ημίχρονο), επιτρέποντας στους Γερμανούς να κρατήσουν τα ηνία του αγώνα.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε σερί 10 - 0 με τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Σπανούλη, ενώ μείωσε την διαφορά στους 4. Ακολούθησε προβάδισμα της ελληνικής ομάφας, όμως, ο Μπράιαν Ρόμπερτς ανέλαβε να «καθαρίσει» για την Μπάμπεργκ και οδήγησε το αποτέλεσμα στο +7.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν κατάφεραν και πολλά, με αποτέλεσμα να ηττηθούν σε ανέλπιστη στιγμή, δίνοντας στην ομάδα του Φλέμινγκ το δικαίωμα να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν -θεωρητικά- ανώτερο αντίπαλο.


Τα δεκάλεπτα: 16 - 16, 34 - 28, 50 - 47, 73 - 61

http://www.star.gr/sports/66149