Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξε για το κοινό το σπήλαιο στο Κάψια Μαντινείας


Τους πρώτους επισκέπτες δέχεται το σπήλαιο στο Κάψια του Δήμου Μαντινείας που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες για το κοινό.
Το σπήλαιο που βρίσκεται στο χωριό Κάψια και απέχει 15 χλμ από την Τρίπολη, έχει πλούσιο διάκοσμο από διαφόρων ειδών σταλακτίτες και σταλαγμίτες με αξιοσημείωτη ποικιλία χρωμάτων. Η ιστορία του σπηλαίου παρουσιάζει τόσο σπηλαιολογικό όσο και ιστορικό ενδιαφέρον και ενδείκνυται ως χώρος επιστημονικής μελέτης αλλά και εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών.
Στο σπήλαιο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Που σύμφωνα με τους ειδικούς ανήκουν σε πιστούς οι όποιοι βρήκαν το θάνατο εξαιτίας μιας πλημμύρας μεταξύ 4ου και 5ου αιώνα μ.Χ.
Από την ανακάλυψη του σπηλαίου χρειάστηκε να περάσουν περίπου εκατό χρόνια ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να είναι επισκέψιμο. Το τμήμα του σπηλαίου που είναι επισκέψιμο αποτελείται από δύο αίθουσες, την «Αίθουσα των θαυμασίων» και την «Αίθουσα των οστών». Είναι συνολικής έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων και η ξενάγηση διαρκεί περίπου 25'.
Το σπήλαιο θα είναι ανοικτό καθημερινά τη χειμερινή περίοδο από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα και τη θερινή περίοδο από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1888148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου