Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ήττα - σοκ για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
Δεν κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα και γνώρισε την ήττα με 73 - 61 από την Μπάμπεργκ. Έτσι, οι Πειραιώτες χαράμισαν την νίκη και την καλή εικόνα που είχαν πετύχει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κόντρα στη Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7 - 12 στο 6’ και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να ανέβει η διαφορά πολύ ψηλότερα, αφού η Μπάμπεργκ απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ του Αντόν Γκαβέλ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 12’ με 20 - 19 χάρη στο ξέσπασμα του Μπράιν Ρόμπερτς, ενώ έτρεξαν σερί 10 - 0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου με συνέπεια να βρεθεί η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο -6.

Η άμυνα των Ερυθρόλευκων έκανε πολλά λάθη (10 μόνο στο πρώτο ημίχρονο), επιτρέποντας στους Γερμανούς να κρατήσουν τα ηνία του αγώνα.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε σερί 10 - 0 με τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Σπανούλη, ενώ μείωσε την διαφορά στους 4. Ακολούθησε προβάδισμα της ελληνικής ομάφας, όμως, ο Μπράιαν Ρόμπερτς ανέλαβε να «καθαρίσει» για την Μπάμπεργκ και οδήγησε το αποτέλεσμα στο +7.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν κατάφεραν και πολλά, με αποτέλεσμα να ηττηθούν σε ανέλπιστη στιγμή, δίνοντας στην ομάδα του Φλέμινγκ το δικαίωμα να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν -θεωρητικά- ανώτερο αντίπαλο.


Τα δεκάλεπτα: 16 - 16, 34 - 28, 50 - 47, 73 - 61

http://www.star.gr/sports/66149

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου