Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τα 2500 χρόνια του Μαραθώνα στην Ουάσινγκτον...

Μαραθώνας: 2500 χρόνια μετά'', ονομάζεται η πολιτιστική εκδήλωση, που γίνεται στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, με διοργανωτές το ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και το Εκπαιδευτικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας. 
Είναι η 3η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση στο Καπιτώλιο που αποσκοπεί στην προβολή της Ελληνόγλωσσης Παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού», δηλώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στέλλα Κοκόλη. «Δίνουμε την ευκαιρία σε νέους και νέες, μαθητές και φοιτητές Ελληνο-Αμερικανικής και Αμερικανικής προέλευσης να αναδείξουν το ελληνικό πνεύμα στην Αμερικανική κυβέρνηση».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Potomac στην Washington, του Αγίου Δημητρίου της Jamaica, στη Νέα Υόρκη και η...
 Εκκλησιαστική χορωδία Αγίας Ελένης και Κωνσταντίνου, οι οποίοι μαθητές και θα παρουσιάσουν τη Μάχη του Μαραθώνα μέσα από τα μάτια του Ηροδότου.
«Η νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα ήταν καθοριστική για τη διάσωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την λαμπρή εξέλιξη του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού κρίνοντας την τύχη του παγκόσμιου πολιτισμού και ιστορίας», επισημαίνει σε σχετικό μήνυμα ο Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ κ. Θ. Γ. Σπυρόπουλος.
«Είναι βαθειά ριζωμένη στην ελληνική και στην παγκόσμια συνείδηση καθώς 2500 χρόνια μετά τιμάται με το Ολυμπιακό άθλημα του Μαραθωνίου στις πέντε ηπείρους. Η συμπλήρωση 25 αιώνων από την ηρωική μάχη των προγόνων μας παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να αναλογισθούμε τον ανεξάντλητο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να συμβάλουμε στην επαναφορά των αξιών αυτών που σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανάγκη όσο ποτέ».

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/2500_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου