Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Βρήκε 250.000 ευρώ και τα... παρέδωσε
Ονομάζεται Σταύρος Σπανούδης, 30 ετών  και είναι οδηγός των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Ολοκληρώνοντας την βάρδια του στο δρομολόγιο Πύλος – Ίκλαινα, εντόπισε στους αποθηκευτικούς χώρους του λεωφορείου του ένα τσαντάκι που παρέμενε ασυνόδευτο, αφού κάποιος το είχε... ξεχάσει.

Ένα τσαντάκι που όμως δεν ήταν άδειο. Είχε μέσα του χρήματα. Πολλά χρήματα! Πάρα πολλά χρήματα. Συνολικά 250.000 ευρώ.

Ο οδηγός επιδόθηκε από εκείνη την στιγμή σε έναν αγώνα να βρει τον κάτοχό τους. Ευτυχώς, για καλή τύχη του ιδιοκτήτη τους, υπήρχε μέσα στο τσαντάκι μια κάρτα του. Για καλύτερη τύχη, ο οδηγός ήταν καλός άνθρωπος και δεν σκέφτηκε να τα κρατήσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σπανούδης είναι ορφανός από 16 ετών, καθώς τότε έχασε και τους δύο γονείς του σε τροχαίο. Μεγάλωσε με αρκετές οικονομικές δυσκολίες με τον παππού και τη γιαγιά. Προσελήφθη στα ΚΤΕΛ, δεν έπαιρνε περισσότερα από 1.500 ευρώ μεικτά αλλά δεν σκέφτηκε καθόλου να κρατήσει το ποσό.

Έτσι ο ελληνοαμερικάνος που τα είχε (ξε)χάσει – και ο οποίος μόλις τα είχε αποκτήσει από την πώληση ακινήτων - κατάφερε να ξαναβρεί  την... περιουσία του. Το θέμα είναι ότι και αυτή η περιουσία προορίζονταν για να καλυφθούν τα νοσήλεια συγγενικού του προσώπου και για αυτό είχε αναγκαστεί να πουλήσει τα κτήματά του στην Πύλο.

Ελπίζουμε ο ελληνοαμερικανός πέρα από τις ευχαριστίες να δώσει τουλάχιστον στον οδηγό του ΚΤΕΛ ένα κατατίς ως πουρμπουάρ, για την  καλή του πράξη...

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου