Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υπογράφηκε η συμφωνία από την COSCO μεταξύ του ΔΑΑ και ΣΕΠ

Στη φάση της υλοποίησής του εισέρχεται η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου...
Πρωθυπουργού στην Αθήνα, μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), την εκμετάλλευση του οποίου για περίπου 35 χρόνια θα έχει η κινεζική εταιρία Cosco. Στόχος της συνεργασίας αυτής, η οποία στην ουσία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας του ΔΑΑ με τον ΟΛΠ, είναι η προώθηση μιας συνδυασμένης μεταφοράς sea-air, μέσω απλοποιημένων διαδικασιών για την προσέλκυση επιπλέον transit φορτίων, δεδομένου του πλεονεκτήματος της χώρας μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Αεροδρομίου και του ΣΕΠ η αγορά που στοχεύει συνεργασία είναι αυτή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, σε πρώτη φάση, με προώθηση προϊόντων προς τη βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Κύρια προϊόντα θα είναι υφάσματα, μηχανήματα, ηλεκτρονικά και ευπαθή προϊόντα.

Σε ότι αφορά το αεροπορικό κομμάτι οι μεταφορές θα γίνονται στην παρούσα φάση με επιβατικά αεροπλάνα, αλλά και με μεταγωγικά συγκεκριμένων αεροπορικών εταιριών. Για το οδικό κομμάτι, δηλαδή από τον Πειραιά στο Αεροδρόμιο, θα υπάρξει ανάθεση σε συγκεκριμένο μεταφορέα.

Σύμφωνα με το διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του ΔΑΑ, Αλέξη Σιώρη, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη που αναπτύσσει συνδυασμένες θαλάσσιες-αεροπορικές μεταφορές, έχει ως στόχο μέσω της συνεργασίας με τον ΣΕΠ, να προσελκύσει με γρήγορες και απλοποιημένες διαδικασίες επιπλέον transit φορτία στην Αθήνα, με ενδιάμεσα σημεία διαμετακόμισης τον Πειραιά και το αεροδρόμιο, καθιστώντας το νέο προϊόν πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η «συν-ένωση» των δυνάμεων με τον ΣΕΠ, ένα σημαντικό «παίκτη» με ισχυρή δυναμική και τεχνογνωσία, στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο μέσω του αεροδρομίου, προσφέροντας εναλλακτικές υπηρεσίες στους πελάτες με ουσιαστικά οφέλη για το σύνολο της εμπορευματικής κοινότητάς.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου και την παρουσίαση της συνεργασίας απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΕΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε έλθει στην Ελλάδα για να επενδύσουμε. Αν ενώσουμε την ελληνική εξυπνάδα με την κινέζικη νοοτροπία θα καταφέρουμε να πετύχουμε το σκοπό μας, ο οποίος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/cosco.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου