Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρ. των περιπτερούχων


Μπορεί χθες να έληξε η τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι περιπτερούχοι σε όλη τη χώρα-πλην της Αττικής- και το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση να άγγιξε το 75%, κάποιοι  από αυτούς όμως δεν το βάζουν κάτω. Πρόκειται για τον πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος Κώστα Κόγια μαζί με άλλους συναδέλφους του μαζί με το κλείσιμο των περιπτέρων τους ξεκίνησαν και απεργία πείνας την οποία συνεχίζουν.
Κύριο αίτημα του κλάδου είναι η θεσμοθέτηση του 8,20% ως ποσοστού κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα που κρίνεται απαραίτητο για την βιωσιμότητα του κλάδου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους όμως αυτή τη στιγμή, όπως επιμένουν οι περιπτερούχοι, είναι μεγάλες μειώσεις των ποσοστών κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα. Για παράδειγμα στο πακέτο του 3,20 ευρώ το ποσοστό των περιπτερούχων ήταν 8,48%, ενώ με την αύξηση του πακέτου στα 3,80 ευρώ το ποσοστό μειώθηκε 4,5%. Επισημαίνεται μάλιστα ότι τη μείωση του ποσοστού την καρπώνονται οι καπνοβιομηχανίες που με την τιμολογιακή τους πολιτική συμπιέζουν τους περιπτερούχους.
Στα προβλήματα περιλαμβάνονται επίσης οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους για την πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας από 15% σε 3.8%.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου