Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ενέδρα θανάτου σε αστυνομικούς


Εννέα αστυνομικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν σε ενέδρα στην δυτική Μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο, ανακοίνωσε το πολιτειακό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας χθες Παρασκευή.

Η σφαγή ήταν η τέταρτη αυτή την εβδομάδα και αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων από ενέργειες που αποδίδονται στα καρτέλ των ναρκωτικών σε τουλάχιστον 52 νεκρούς. Στους εκτελεσθέντες περιλαμβάνονται πρώην τοξικομανείς σε κέντρο απεξάρτησης• πρώην εξαρτημένοι που εργάζονταν σε πλυντήριο αυτοκινήτων, πελάτες και διερχόμενοι• καθώς και έφηβοι που συμμετείχαν σε μια γιορτή γενεθλίων.

Η ενέδρα έγινε την Πέμπτη, ενώ αστυνομικοί κινούνταν με πέντε οχήματα σε χωματόδρομο, σε αραιοκατοικημένη περιοχή. Είχαν κληθεί να ερευνήσουν την παρουσία ένοπλων, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του υπουργείου.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ με ημιαυτόματα τουφέκια AK-47 και AR-15 ενώ έριξαν και χειροβομβίδες. Κινούνταν με τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και διέφυγαν στην πολιτεία Μιτσοακάν, παίρνοντας μαζί τους έναν από τους αστυνομικούς, που παραμένει αγνοούμενος, ανέφερε το υπουργείο.

Πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο Μεξικό σε ενέργειες που αποδίδονται σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανακοίνωνε ότι κηρύσσει "πόλεμο" στα καρτέλ και διέτασσε την ανάπτυξη μονάδων του στρατού σε αστυνομικό ρόλο, ο απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τους 28.300 νεκρούς. 
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου