Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Βενιζέλος: «Θα διερευνηθεί η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων»


Το ΣΔΟΕ διεξάγει ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση

«Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει», διαβεβαίωσε την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού «Σπίγγελ» για μίζες στην αγορά υποβρυχίων από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο Υπουργός, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως το ΣΔΟΕ διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι για την υπόθεση θα συγκεντρωθεί ό,τι άλλο υλικό υπάρχει «για να δούμε αν υπέρ του δημοσίου προκύπτουν και αστικές αξιώσεις». Σχετικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι αυτές είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα.

Από την πλευρά ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ., η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με διακομματική συμμετοχή είχε μεταβεί στη Γερμανία και είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές αυτών που αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγγελ», ενώ κάλεσε τον νυν πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσει τα σχετικά πρακτικά στον κ. Βενιζέλο για να τα μελετήσει.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου