Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Π. Ρουμελιώτης: Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια


«Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Στο πλαίσιο ομιλίας του με θέμα «προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο μέγεθος και το βάθος της ελληνικής κρίσης, τονίζοντας ότι «χρειάζονται χρόνια και τεράστιες προσπάθειες για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».
Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση» και πως «όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται».
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτε από όλα αυτά. «Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για να βγούμε από το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις διαδικασίες επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους από πλευράς ΔΝΤ εξήγησε ότι το ΔΝΤ ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για όλες τις χώρες και πως το επιτόκιο είναι δεδομένο.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους παρουσίασε τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης του ΔΝΤ η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ούτε και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ούτε καν η Ιταλία, διότι έτσι θα κλείσουν οι αγορές για πολλά χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου