Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

«Τρένο» για το έβδομο!


Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινες» επικράτησαν της ΑΕΚ 3-1 μέσα στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια και έγιναν το απόλυτο φαβορί για το έβδομο κατά σειρά πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην κορυφή με δύο στα δύο. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση οι «κιτρινόμαυρες».
Μία φορά αγωνίστηκαν χωρίς προβλήματα και απέδειξαν πως δεν έχουν αντίπαλο. Ο λόγος για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού, που σε μια επίδειξη δύναμης έκαναν περίπατο μέσα στο γεμάτο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-1 (25-23, 18-25, 17-25, 17-25).
Μια σπουδαία νίκη, καθώς όχι μόνο οι πρωταθλήτριες έκαναν το δύο στα δύο, αλλά ουσιαστικά άφησαν εκτός (αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς) την ΑΕΚ, που μετρά δύο συνεχόμενες ήττες από το Ανατόλια και τον Παναθηναϊκό.

Ανίκητες με Χατζηνίκου και Χατζηνικολάου

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε σήμερα πρώτη φορά χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Με τις Χατζηνίκου και Χατζηνικολάου να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, τα κορίτσια του Χουντουμάδη δεν αντιμετώπισαν -εκτός του πρώτου σετ- το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ. Φυσικά για μια τέτοια νίκη χρειάστηκε να παίξουν καλά και οι υπόλοιπες και για πρώτη φορά φέτος δεν υπήρξε παίκτρια που να υστέρησε.
Μια ΑΕΚ που ωστόσο είχε τα δικά της προβλήματα με τον τραυματισμό της Παπαγεωργίου, ενώ είχε για ακόμα μία μέρα σε τραγική κατάσταση τη Νικόλ. Γκιουζέλη, Κις και Λαμπρινίδου όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να νικήσουν μόνες τους τον Παναθηναϊκό.

Το φαβορί για το έβδομο

Με το τρίποντο αυτό ο Παναθηναϊκός έγινε το μεγάλο φαβορί για το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ήδη μετράει δύο στα δύο στη β’ φάση, ενώ την 3η αγωνιστική έχει εύκολο έργο καθώς υποδέχεται τον Ηρακλή Κηφισιάς. Οι «κιτρινόμαυρες» από την άλλη, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αν δεν θέλουν να μείνουν από τον πρώτο γύρο εκτός διεκδίκησης του τίτλου, θα πρέπει να νικήσουν μέσα στο Ρέντη τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

Κανένα ντέρμπι

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, με εξαίρεση το πρώτο σετ, το οποίο και κέρδισε η ΑΕΚ, δεν υπήρξε κανένα ντέρμπι, με τις «πράσινες» να παίρνουν άνετη νίκη. Η διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγάλη και το πολύτιμο τρίποντο ήρθε εύκολα για τις επί έξι συνεχόμενα χρόνια πρωταθλήτριες.

Πολλά μπράβο στον κόσμο της «Ένωσης»

Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο τα κορίτσια της ΑΕΚ να μην μπορούσαν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, όμως στην εξέδρα ο κόσμος της «Ένωσης» έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ. Περισσότεροι από 1.500 οπαδοί γέμισαν το κλειστό δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Μάλιστα παρά την πίκρα τους για την ήττα, χειροκρότησαν τις παίκτριες του Σαμαρά, ενώ συνολικά έκαναν άλλο ένα παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» δικιά τους γιορτή.
Τα σετ: 25-23, 18-25, 17-25, 17-25

ΑΕΚ (Γιώργος Σαμαράς): Γκιουζέλη 6 (5/9 επ., 32% υπ., 1 μπλοκ), Μποροβίντσεκ 5 (1 άσος, 3/8 επ., 1 μπλοκ), Κουτουξίδου 5 (3 άσους, 1/1 επ., 1 μπλοκ), Καλαϊντζίεβα 6 (6/15 επ., 46% υπ.), Λαμπρινίδου 17 (1 άσος, 12/16 επ., 4 μπλοκ), Κις 14 (1 άσος, 12/27 επ., 1 μπλοκ), Σάκκουλα (λ., 70% υπ.), Ντελ Ρίο 2 (1/10 επ., 40% υπ., 1 μπλοκ), Παυλοπούλου, Παπαγεωργίου 3 (1/8 επ., 59% υπ., 2 μπλοκ).

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 7 (2 άσοι, 3/4 επ., 2 μπλοκ), Μόλναρ 17 (1 άσος, 16/32 επ., 67% υπ.), Τζανακάκη 12 (3 άσοι, 8/10 επ., 1 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 10 (1 άσος, 8/19 επ., 1 μπλοκ), Μαχόν 18 (1 άσος, 13/18 επ., 29% υπ., 4 μπλοκ), Χατζηνικολάου 10 (2 άσοι, 5/7 επ., 3 μπλοκ), Μυλωνά (λ., 60% υπ.), Δηλαβέρη.

περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου