Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στον Ενιαίο Οργανισμό Περίθαλψης 25.000 γιατροί



 Στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γιατροί του ΙΚΑ.
Μόνον 50 από τους 4.150 γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ, έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από χθες που το ΙΚΑ άνοιξε τις πόρτες του, στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ωστόσο πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αναφέρουν ότι γιατροί που περιλαμβάνονται στους καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους για ραντεβού.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα, ανέφερε ότι στον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, θα ενταχθούν περίπου 25.000 γιατροί στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γιατροί του ΙΚΑ. Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής αφού μέχρι τώρα μπορούσαν να απευθύνονται μόνον στους 7.000 γιατρούς Ιδρύματος.
Η κ. Δρέττα είπε επίσης ότι οι πόροι του συστήματος έχουν διασφαλιστεί από την εργοδοτική εισφορά του Δημοσίου και των συντάξεων που προβλέπονται από τον ασφαλιστικό νόμο, ενώ θα ανακουφιστεί ο κλάδος των συντάξεων που χρηματοδοτεί μέχρι σήμερα τα ελλείμματα του κλάδου Υγείας.


πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου