Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η βουλή της Αυστραλίας τίμησε τα θύματα των φυσικών καταστροφών

Βούρκωσε η πρωθυπουργός όταν μίλησε για τον 13χρονο που πνίγηκε για να σώσει τον αδελφό του

«Έσπασε» η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ και βούρκωσε, αναφερόμενη στα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών του περασμένου μήνα στην Αυστραλία.

Σήμερα η συνεδρίαση της αυστραλιανής βουλής ήταν αφιερωμένη στα θύματα των θεομηνιών που έπληξαν τον τελευταίο καιρό την Αυστραλία (πλημμύρες, κυκλώνας και φωτιές).

Η πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος με την οποία η βουλή να εκφράζει ομόφωνα την θλίψη της προς όσους επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

Η πρωθυπουργός, που έχει κατηγορηθεί ως «ψυχρή» και «ξύλινη» σήμερα έδειξε μια άλλη πλευρά της, την ευαίσθητη και συγκίνησε τους Αυστραλούς.

Η κα Γκίλαρντ αναφέρθηκε στις ιστορίες θάρρους, ηρωισμού και αλτρουισμού που επέδειξαν οι Αυστραλοί σε αυτές τις δοκιμασίες. Λύγισε όμως και βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στο 13χρονο αγόρι που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τον δεκάχρονο αδελφό του, στις πλημμύρες του Μπρίσμπαν.

Ο νεαρός Τζόρνταν Ράις βρισκόταν µε τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό του στο αυτοκίνητό τους, όταν ξαφνικά η μηχανή χάλασε και το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η μητέρα των δύο αγοριών κάλεσε αμέσως βοήθεια, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να βουτήξει στον χείμαρρο. «Καθόντουσαν άπρακτοι μέχρι ένας κοκαλιάρης τύπος άρπαξε ένα σχοινί, το έδεσε γύρω του και βούτηξε», λέει περιγράφοντας το συμβάν ο σύντροφος της Ράις. «Ο Τζόρνταν δεν ξέρει να κολυμπά και φοβάται το νερό. Όταν όμως ο άνδρας προσπάθησε να τον σώσει, του φώναξε: “Πρώτα τον αδελφό µου”».

Πράγματι, ο άνδρας τράβηξε πρώτα τον αδελφό του. Όταν όμως επιχείρησε να κάνει το ίδιο µε τον Τζόρνταν και τη μητέρα του, το σκοινί έσπασε, µμητέρα και γιος χτύπησαν σε ένα δένδρο και στη συνέχεια χάθηκαν µμέσα στον χείμαρρο. «Ο Τζόρνταν είναι ένας ήρωας με όλη την σημασία της λέξης» είπε η πρωθυπουργός και συνέχισε: «Όταν ο λαός είναι ενωμένος και ξεπεράσει τέτοιες κρίσεις οι νεκροί δεν ξεχνιούνται. Αυτό το καλοκαίρι δεν θα το θυμόμαστε μόνο για τις καταστροφές αλλά και για το κουράγιο, την αυτοθυσία την αλληλεγγύη».

Μαζί της συμφώνησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε να τιμηθεί ο Τζόρνταν γιατί «ανέδειξε και το αυστραλιανό πνεύμα».

Συνολικά έχασαν την ζωή τους 35 άτομα στις πλημμύρες και μόλις χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τις καταστροφικές φωτιές στη Βικτώρια όπου κάηκαν 173 άτομα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου