Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Για το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου


Για το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

     Η Αποκριά είναι μια Διονυσιακή γιορτή που επέζησε ανά τους αιώνες πέρα από οικονομικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Στηρίζεται στη σάτιρα, την ανατροπή της καθημερινότητας με το μασκάρεμα, που πίσω από την ανωνυμία της στολής δίνει την δυνατότητα αλλαγής ρόλων. Αποκριά είναι η κριτική στα κακώς κείμενα της κάθε εξουσίας.
Τι σχέση είχε το καρναβάλι του Μοσχάτου με την Αποκριά;
Εκδηλώσεις χωρίς σάτιρα, χωρίς αυθορμητισμό, φτιαγμένες με μια αισθητική τηλεοπτικού σόου που ανταγωνίζονταν επάξια τις πρωινάδικες εκπομπές της τηλεόρασης.
Ακόμα και θετικές προσπάθειες όπως η εκδήλωση για την παράδοση την Τσικνοπέμπτη ή το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που πρέπει να συνεχιστεί, χάνονταν στη φτήνια των «μεταλλαγμένων» βραζιλιάνων χορευτριών
Ψυχαγωγία για όλους


Βρισκόμαστε στη σκιά μια πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που δεν θα τελειώσει σύντομα. Τα επόμενα χρόνια τα φαινόμενα της «νέας φτώχειας», της περιθωριοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων θα ενταθούν και τα αστικά κέντρα αποτελούν κατεξοχήν το πεδίο όπου νέα φαινόμενα αποκλεισμού θα εμφανιστούν με βιαιότητα.. 
Στο δήμο μας το Ωδείο και όλο το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι καθηγητές τους για πολλούς μήνες απλήρωτοι. Οι γονείς σε απόγνωση. Προσωπικοί και οικογενειακοί προγραμματισμοί σε διάλυση και φυσικά αυτή την κρίση δεν μπορεί να την παρακάμπτουμε με δηλώσεις ότι « όλα αυτά οφείλονται σε διοικητικές αστοχίες »- λες και υπεύθυνη για την διοίκηση του Πνευματικού κέντρου δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια η ίδια δημοτική αρχή και  οι εν ενεργεία σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου - και να συνεχίζουμε αμέριμνοι να συζητάμε την οργάνωση καρναβαλιού από τον Δήμο.
Πέρα από την σπατάλη οικονομικών πόρων, απαραίτητων για την λειτουργία των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, το Καρναβάλι Μοσχάτου, που η Δημοτική πλειοψηφία ονειρεύεται να το κάνει Μοσχάτου- Ταύρου, έχει πλέον κλείσει τον κύκλο του. Η δυστοκία όλων των πρόσφατων συσκέψεων δείχνει ότι παραμένει «ξένο» για τους κατοίκους.  

Ο Δήμος μας οφείλει να ενθαρρύνει την ερασιτεχνική έμπνευση και πρωτοβουλία των μαθητών, των γονιών, των κατοίκων κάθε ηλικίας στις γειτονιές ,στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, για ερασιτεχνικές αποκριάτικες εκδηλώσεις, που θα ενισχύουν την παρέα, την επαφή, την αλληλεγγύη στην κοινωνία ,με αποκορύφωμα τον γιορτασμό της Καθαροδευτέρας στην Παραλία Μοσχάτου και στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για όλους τους κατοίκους.
     Με αυτές τις σκέψεις ζητάμε ο προγραμματισμός και ο προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου