Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακάτικο πρωινό στον «Ελληνικό Κόσμο»


Για νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού

Ένας είναι ο μυθοποιός... ο Αίσωπος! Στους μύθους του συναντάμε χελώνες, κάβουρες, αλεπούδες, που θα μας συστηθούν με ανθρώπινη λαλιά! Αυτήν την Κυριακή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Αίσωπο ως μέρος της παράδοσής μας και θα εξοικειωθούν με τον αλληγορικό και διδακτικό λόγο που κρύβουν οι ιστορίες του. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο και γνωρίζουν καλύτερα τις κινητικές τους ικανότητες. Ο Αίσωπος συστήνεται μέσα από το παιχνίδι και τους μύθους του και μας ταξιδεύει σε ιστορίες του ζωικού βασιλείου, σε παροιμίες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζώων. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!» απευθύνεται σε νήπια και παιδιά Α' και Β' Δημοτικού.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, από Γ' έως ΣΤ' Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα εργαστήρι υφάσματος. Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι ύφασμα; Να δημιουργήσουμε πληθώρα αντικειμένων χρηστικών και όχι μόνο. Ποια είναι όμως η ιστορία του υφάσματος; Πώς παρασκευάζεται και ποια είδη υπάρχουν; Πώς αξιοποιούμε κάθε είδος υφάσματος; Από τον αργαλειό των παλαιότερων χρόνων μέχρι τη βιομηχανική του παραγωγή ένα κομμάτι ύφασμα αποτελεί διαχρονικά ερέθισμα για δημιουργία. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα στηθεί ένα εργαστήριο όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν απρόσμενες κατασκευές αξιοποιώντας υφάσματα πολλών διαφορετικών ποιοτήτων και σχεδίων.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0617) ή στο 212 254 0617.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου