Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Με γκολ του Έλληνα επιθετικού στο 87’ η Φρανκφούρτη 1-0 την πρωτοπόρο Ο Γκέκας «φρέναρε» τη Ντόρτμουντ

Μετά από… διάλειμμα μίας αγωνιστικής ο Φάνης Γκέκας ξαναβρήκε δίχτυα και παράλληλα οδήγησε τη Φρανκφούρτη στη νίκη επί της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ με 1-0, που υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από 15 παιχνίδια (είχε χάσει στην πρεμιέρα από τη Λεβερκούζεν). Αποθεώθηκε από 51.000 κόσμο ο Έλληνας επιθετικός τη στιγμή που έδωσε τη θέση στον Αμανατίδη στο 90’.

Για μία ακόμα φορά φέτος ο Φάνης Γκέκας αναγκάζει τους οπαδούς της Φρανκφούρτης να τον χειροκροτήσουν όρθιοι στην κατάμεστη (είχε sold out) «Κόμετσμπανκ Αρίνα»! Ο 30χρονος επιθετικός μπορεί να ήταν εξαφανισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Ντόρτμουντ, ωστόσο τρία λεπτά πριν από το τέλος εκμεταλλεύτηκε έξοχη μπαλιά στον κενό χώρο και με ψύχραιμο πλασέ χάρισε τη νίκη στη Φρανκφούρτη, πετυχαίνοντας παράλληλα το 14ο φετινό του τέρμα. Η Ντόρτμουντ εξακολουθεί να είναι μόνη πρώτη, όμως ενδεχομένως η Λεβερκούζεν να πλησιάσει περισσότερο, αν κερδίσει την Κυριακή την Φράιμπουργκ.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν σήμερα, ξεχώρισε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ραούλ με τη φανέλα της Σάλκε, καθώς ο Ισπανός πέτυχε και τα τρία τέρματα στο 3-0 επί της Κολωνίας, σ’ ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε για 13 λεπτά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (πέρασε στο 77’ στο ματς στη θέση του Φαρφάν).
 
Η βαθμολογία στην κορυφή: Ντόρτμουντ 43, Λεβερκούζεν 32, Ανόβερο 31, Μάιντς 30, Μπάγερν 26, Φρανκφούρτη 26, Χόφενχαϊμ 25, Φράιμπουργκ 24, Αμβούργο 24

http://www.enet.gr/

Οι καλύτερες φωτογραφίες του τηλεσκόπιου Hubble

Πώς μπορούν να συνδυαστούν η επιστήμη, η φύση και η... τέχνη; Η απάντηση προκύπτει από τις 10 καλύτερες φωτογραφίες για το 2010 που τράβηξε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Απολαύστε τις.







 




















http://www.zougla.gr/

Η Μενούνος έπεισε την Αντζελίνα να διαφημίσει την Ελλάδα

Της Μαρίας Λεμονιάς


Η Μαρία Μενούνος επιστρατεύει τους διάσημους φίλους της για καλό της Ελλάδας. Μετά τα τρέιλερ με τους Ελληνες σελέμπριτι να μιλούν για την οικονομική κρίση στα αμερικανικά ΜΜΕ (θυμόμαστε τις φωτογραφίες με τον αλυσοδεμένο Αλέξη Γεωργούλη να λέει ότι θα το ξεπεράσουμε), τώρα ήρθε η σειρά και των ξένων σταρ να παίξουν τον ρόλο τους. Και μάλιστα εκείνων που απασχολούν συχνά τα media και διαθέτουν εξέχουσα θέση στον λόφο του Χόλιγουντ. Πρώτη και καλύτερη η Αντζελίνα Τζολί. 


«Στο τελευταίο της ταξίδι στην Ελλάδα, που έγινε πριν από περίπου δύο μήνες με αφορμή τον Μαραθώνιο, η ελληνικής καταγωγής Μαρία κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτή που περιγράφεται», αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον της. «Γι’ αυτό και ανέλαβε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει ανθρώπους που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς στις εκπομπές της, με τους οποίους έχει κρατήσει μια πιο προσωπική σχέση, προκειμένου να αναπτύξουν πρωτοβουλία με την οποία θα βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλάζοντας την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Μια σειρά από τηλεοπτικά σποτ με ξένους σταρ θα φέρουν τη σφραγίδα του σεναρίου αλλά και την υλοποίηση της εταιρείας παραγωγής της Μαρίας. Αυτές τις ημέρες μάλιστα γίνονται οι πρώτες συζητήσεις με όλους εκείνους που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια».




Τα Οσκαρ και οι ευχές Γερουλάνου

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων που είχε η Ελληνίδα δημοσιογράφος με κινηματογραφικούς σταρ κατέληξε στην απόφαση η πρώτη που θα δοκιμαστεί στο εγχείρημα να είναι η Αντζελίνα Τζολί, μια φίλη της που τα συνδυάζει όλα: καριέρα και προβεβλημένη προσωπική ζωή. Κάθε της δήλωση απασχολεί τα media για ημέρες και αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς της. Μάλιστα, άνθρωποι από το περιβάλλον της επισημαίνουν: «Στη συνάντηση που είχαν οι δύο γυναίκες πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία της Μαρίας στο Μπέβερλι Χιλs έγινε εμφανές ότι η Τζολί είδε το όλο εγχείρημα με ενθουσιασμό. Το γεγονός άλλωστε ότι είναι πρέσβειρα της UNICEF, ότι βοηθάει τους φτωχούς ανά τον κόσμο να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους αλλά και ότι διαθέτει και η ίδια σπίτι στη Σαντορίνη και επομένως λατρεύει την Ελλάδα έκανε τις συνεννοήσεις ακόμη πιο εύκολες».

Η σέξι Αμερικανίδα ηθοποιός δεν θα πρωταγωνιστήσει μόνο σε μια σειρά από τηλεοπτικά σποτ που θα διαφημίζουν τη χώρα μας, αλλά θα αναφέρεται στην Ιστορία του τόπου μας και στη γνήσια ελληνική φιλοξενία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Ακόμη και στο πολυφωτογραφημένο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. «Η προσπάθεια θα είναι συνολική και οργανωμένη. Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα», δηλώνει.

Η Αντζελίνα Τζολί μπορεί να είναι η πρώτη που θα δοκιμαστεί στην προσπάθεια, δεν θα είναι όμως η μόνη. Ακολουθούν επαφές με τον Μπεν Αφλεκ, την Τζούλια Ρόμπερτς και άλλους. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος όχι μόνο είναι ενήμερος για το θέμα αλλά βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με τη Μαρία Μενούνος. Η παρουσία της άλλωστε στον Μαραθώνιο της Αθήνας έπεισε ότι η μικροκαμωμένη καλλονή έχει τον τρόπο της να ξεσηκώνει τα ξένα media.





Περισσότερα:http://www.protothema.gr/

Οι 10 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη για το 2010


Απoχαιρέτα το 2010 με μια γλυκιά γεύση στα χείλη! Ακολουθούν οι 10 πιο σέξι γυναίκες για το 2010! Τα θηλυκά που αναστατώνουν τον αντρικό πληθυσμό και κάνουν τις γυναίκες να πρασινίζουν από τη ζήλια τους... 


No 10 Penelope Cruz
Μια κλασική αξία στο πάνθεον του σέξι! Μικροσκοπική, μεσογειακή με πολλά υποσχόμενο βλέμμα... Μια Ισπανίδα που πυροδοτεί τις αντρικές φαντασιώσεις εδώ και αρκετά χρόνια... 


Νο 9 Beyonce

Εάν γλυκαθείς με σοκολάτα είναι δύσκολο να γυρίσεις στη βανίλια... και η Beyonce μας έδωσε γερές δόσεις... κακάο αυτή τη χρονιά. 






















Νο 8 Gisele

Βλέπεις την φωτογραφία της! Την κοιτάς επίμονα! Προσπαθείς να σκεφτείς κάτι άλλο αλλά είναι μάταιο... Μετά από λίγο κάνεις τσιγάρο...

















Νο 7 Scarlett Johansson

Είναι αγγελικά όμορφη αλλά διαβολικά σέξι... A και πρόσφατα χωρισμένη! Το καλύτερο εργαλείο marketing του σύγχρονου πολιτισμού βρίσκεται πίσω από τα ακροδάχτυλα της.












Νο 6 Eva Longoria
Σύμφωνα με το Hugh Hefner "Η μεγαλύτερη εκπολιτιστική δύναμη στον κόσμο δεν είναι η θρησκεία αλλά το σεξ" και η Eva Longoria απαιτεί την θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της μεθοδολογίας της πολιτιστικής ανάλυσης.




























Νο 5 Eva Mendes
Εάν ισχύει ότι το 92% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό, το μόνο που χρειάζεσαι για την Eva Mendes είναι ένα καλαμάκι... 


Νο 4 Katy Perry

Υπάρχουν δύο σπουδαίοι λόγοι να βρίσκετε στη θέση που βρίσκετε (και τους βλέπεις άλλωστε). Αλλά παντρεύτηκε. 
Πάμε στο Νο3 ->


















No 3 Kim Kardashian 

Όποιος είδε την ταινία της ξέρει για τι μιλάμε! Το σεξ έρχεται φυσικά στο μυαλό σου όταν την κοιτάς! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκδίδονται ακόμα εγχειρίδια για καλύτερο σεξ αφού υπάρχει η Kim...









No 2 Rihanna

Δεν φωτογραφίζεται συχνά με αδαμιαία περιβολή για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία του Viagra. 




No 1 Megan Fox
Η γυναίκα που... που... εεεε... Η γυναίκα με τα γατήσια μάτια που... εεε... χμμμ... Η γυναίκα που οι άντρες χάνουν τα λόγια τους, χάνουν τα λογικά τους.... και βρίσκουν τη χαρά τους!


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56356&catid=10




Ηφαίστειο πάγου εντοπίστηκε στον Τιτάνα



Το διαστημόπλοιο Cassini βρήκε στοιχεία για την ύπαρξη ηφαιστείου πάγου στο δορυφόρο του Κρόνου.
Θεωρείται πλέον βέβαιη από τον επιστημονικό κόσμο η ύπαρξη ηφαιστείου πάγου στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα, καθώς το διαστημόπλοιο Cassini εντόπισε ένα βουνό ύψους 1.500 μέτρων με έναν μεγάλο κρατήρα στο κέντρο του και ροή υλικού στη γύρω επιφάνεια.

Υποθέσεις περί ύπαρξης ηφαιστείων πάγου («cryovolcanoes») στον Τιτάνα υπήρχαν εδώ και καιρό, αλλά η ομιχλώδης ατμόσφαιρά του καθιστούσε δύσκολες τις παρατηρήσεις. Πλέον, οι επιστήμονες αναρωτιούνται το πόσο ενεργό είναι το ηφαίστειο και ποια είναι η σύνθεση της «λάβας» του.

«Στον Τιτάνα συναντάται πολύ παγωμένο νερό και αμμωνία, οπότε σίγουρα θα μπορούσαν αυτά τα υλικά να λιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και να ρέουν στην επιφάνεια» είπε σχετικά ο Δρ. Ράντι Κερκ, μέλος της ομάδας του Cassini.

«Αλλά υπάρχει πολύ οργανικό υλικό μέσα στην ατμόσφαιρα, το οποίο εναποτίθεται από αυτήν και ενδεχομένως να προέρχεται και από το εσωτερικό του δορυφόρου, χάρη σε αυτά τα ηφαίστεια…θα μπορούσε να έχει υφή κεριού ή πλαστικού» συμπλήρωσε.

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του Τιτάνα κυμαίνεται γύρω στους -180 βαθμούς Κελσίου. Το ηφαίστειο βρίσκεται νότια του ισημερινού του Τιτάνα, σε μία έρημο με αμμολόφους, η οποία αποκαλείται Sotra Facula.

Το ραντάρ του Cassini μπορεί να «δει» μέσα από στην ομιχλώδη ατμόσφαιρα του τιτάνα και να καταγράψει την τοπογραφία της περιοχής, επιτρέποντας στους επιστήμονες να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο της επιφάνειας του εδάφους. Τα υπέρυθρα όργανα του σκάφους, από την άλλη πλευρά, επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων σχετικά τα υλικά της επιφάνειας.

Ο Τζέφρι Κάργκελ, επιστήμονας πλανητολογίας του πανεπιστημίου της Αριζόνα, Τάκσον (δεν έχει κάποια σχέση με την ομάδα του Cassini) είπε πως το εν λόγω βουνό (στο οποίο έχει δοθεί το προσωνύμιο «Τριαντάφυλλο") είναι το πιο πιθανό πραγματικό ηφαίστειο που έχει δει μέχρι τώρα στον Τιτάνα. Επίσης, ανέφερε ότι αν η «λάβα» είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες, θα μπορούσε να μοιάζει με μαλακή άσφαλτο, κερί ή πολυαιθυλένιο.

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και συναρπαστικές πιθανότητες…είναι η Sotra Facula η πηγή του ατμοσφαιρικού μεθανίου του Τιτάνα; Είναι τα ηφαίστεια πάγου ενεργά στην περιοχή ή και αλλού στον Τιτάνα; Ποιο είναι το κυρίαρχο υλικό τους; Θα μπορούσαν να μας δώσουν ενδείξεις απολιθωμάτων ή υπολειμμάτων υπόγειας ζωής;» είπε σχετικά.

Η αποστολή Cassini-Huygens αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της NASA, της ESA και της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Asi).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC
Sourta-ferta

Εντυπωσίασε η Cheryl


Φορώντας μια σατέν ολόσωμη στράπλες φόρμα, η διάσημη τραγουδίστρια Cheryl Cole, παρευρέθηκε χθες σε πάρτι στο Λονδίνο.
Η 27χρονη Cheryl, εντυπωσίασε ακόμα και τους δημοσιογράφους με την εκρηκτική της εμφάνιση, οι οποίοι δεν σταματούσαν λεπτό να τη φωτογραφίζουν.

Αν και τα ξένα δημοσιεύματα την ήθελαν να βρίσκεται ακόμα σε κατάθλιψη, η τραγουδίστρια και κριτής του «X-Factor», τους διέψευσε όλους.


http://www.zougla.gr/

Το φοινικόδασος της Πρέβελης αναγεννιέται από τις στάχτες του


Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το καλοκαίρι το φοινικόδασος της Πρέβελης στο Νότιο Ρέθυμνο, η εικόνα σήμερα της αναγέννησης του σπάνιου αυτού τόπου φυσικού κάλλους είναι περισσότερο από ενθαρρυντική, μιας και τους τελευταίους μήνες οι φοίνικες αναβλασταίνουν με εκπληκτική ταχύτητα.

«Το φοινικόδασος αναγεννιέται από τις στάχτες του», σχολίασε σχετικά στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο Σπύρος Ντάφης, ομότιμος καθηγητής δασολογίας στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι οι... καταστροφολόγοι που έλεγαν ότι θα χρειαστούν έως και 40 χρόνια για να ανακτήσει το φοινικόδασος το πρότερο μεγαλείο του, διαψεύστηκαν οικτρώς.

«Σε αντίθεση με τα ζώα και τον άνθρωπο, στα δέντρα δεν γηράσκουν όλα τα μέρη τους συγχρόνως, αλλά παρατηρείται μια κυκλική γήρανση, δηλαδή το κατώτερο μέρος διατηρεί τα νεανικά του χαρακτηριστικά, τα παραβλαστήματα που προέρχονται από την περιοχή αυτή συμπεριφέρονται όπως ακριβώς τα φτυάρια, που δημιουργούνται από το φύτρωμα των σπόρων», εξηγεί ο κ. Ντάφης. 

Πηγή: Econews

Κατερίνα Ευαγγελινού:Λυπάμαι για τις κοπέλες που συμμετέχουν στο Next Top Model


Η μούσα του Μιχάλη Ασλάνη, Κατερίνα Ευαγγελινού, μιλά για το Next Top Model, ενώ απαντά, με τον δικό της τρόπο, σε όσους πιστεύουν ότι ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας της είναι δείγμα αδυναμίας! «Λυπάμαι τις κοπέλες που συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι.Το παρακολουθώ και γι αυτό έχω άποψη. Αυτά που τους βάζουν να κάνουν με αράχνες και φίδια και σκορπιούς είναι τραγικά πράγματα και ανώφελα. Δε νομίζω ότι θα έμπαινα ποτέ σε ένα τέτοιο παιχνίδι για να αποκτήσω δημοσιότητα όπως οι νέες κοπέλες» δηλώνει το hot μοντέλο, ενώ συνεχίζει: « Έχω σκεφτεί να παραιτηθώ.Κάθε χρονιά έλεγα και λέω ότι είναι η τελευταία χρονιά μου σε αυτόν τον χώρο. Ήθελα να εξελίσσομαι και να κάνω νέα πράγματα συνέχεια. Αυτό με έπαιρνε λίγο από κάτω ψυχολογικά αλλά την τελευταία στιγμή γινόταν σημαντικές και πολύ καλές δουλειές. Και όλα έρχονταν έτσι όπως ήθελα.
Όλοι με θεωρούν το μικρό κορίτσι της παρέας που δεν τους γεμίζει το μάτι αλλά δεν είναι έτσι.
Ξεκίνησα από τα δεκαπέντε μου και έχω αρκετή πείρα για να μπορώ να είμαι επιλεκτική και προσεκτική».
Πηγή: Espresso


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/12/next-top-model_18.html#ixzz18T47t5jX

Βρέθηκε 5χρονος που είχε χαθεί στην Κεφαλλονιά!

Ο μικρός βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου όταν ξέφυγε για λίο από την προσοχή τους με αποτέλεσμα να χαθεί.

Οι γονείς του μικρού είχαν βγει χθες το πρωί να κάνουν τα ψώνια τους μαζί με τον 5χρονο γιο τους αλλά κάποια στιγμή τον έχασαν από την προσοχή τους και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο πατέρας τοπυ παιδιού κάλεσε έντρομος κάλεσε το κέντρο άμεσου δράσεως της αστυνομικής διεύθυνσης Κεφαλλονιάς και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι περιπολίες τάξης, τροχαίας και ασφάλειας καθώς και η ομάδα ΔΙ.Α.Σ. 

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.Α.Σ βρισκόντουσαν στην παραλικαή Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση και έτσι έφτασε πρώτη στην περιοχή του Λιθόστρωτου όπου είχε χαθεί ο μικρός. Τέσσερα λεπτά αργότερα εντόπισε τον 5χρονο στο κοντά Ταχυδρομείο Αργοστολίου και στην συνέχεια τον παρέδωσε στους γονείς του.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56338&catid=4#

Η μεγαλύτερη οπαδός του Τσάβι!


Η μεγαλύτερη οπαδός του Τσάβι!
Αυτή είναι η ιστορία της 4χρονης Αλέκε η οποία κατάφερε και πραγματοποίησε το όνειρό της να γνωρίσει τον αγαπημένο της παίκτη, τον Τσάβι Ερνάντεθ. Η μικρή Αλέκε είχε προκαλέσει συγκίνηση στην Ισπανία με το κλάμα της για τον άσο της Μπαρτσελόνα.
Το καλοκαίρι η Μαδρίτη πανηγύριζε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική ομάδα της χώρας και όπως όλοι οι κάτοικοι της Μαδρίτης, έτσι και η Αλέκε μαζί με τους δικούς είχε βγει στους δρόμους για να αποθεώσουν την αποστολή των «φούριας ρόχας».

Η 4χρονη Αλέκε ήθελε να γνωρίσει από κοντά τον αγαπημένο της παίκτη, τον Τσάβι, αλλά το λεωφορείο που μετέφερε τους παγκόσμιους πρωταθλητές ήταν αρκετά μακριά με συνέπεια να βάλει τα κλάματα.

Το βίντεο με την γλυκύτατη Αλέκε να κλαίει τόσο πολύ για τον Τσάβι έκανε το γύρο της Ισπανίας μέχρι που το κανάλι TV3 της ετοίμασε μία έκπληξη. Να γνωρίσει τον άσο της Μπαρτσελόνα ο οποίος φανερά συγκινημένος της χάρισε και μία φανέλα των «μπλαουγκράνα» με το όνομά της

Gazzetta.gr

Φωτογραφία, της ...ευτυχισμένης Ευρωπαϊκής οικογένειας!


http://ekabitis7.blogspot.com/2010/11/european-family-photo.html

«Πάγωσαν» τα μπόνους της Ρεάλ


«Πάγωσαν» τα μπόνους της Ρεάλ
Οι ιθύνοντες της «Βασίλισσας» αποφάσισαν να «παγώσουν» τα μπόνους των παικτών και τα ποσά θα μείνουν στα ίδια επίπεδα με αυτά της σεζόν 2009-2010.
O πρόεδρος Florentino Perez, ο τερματοφύλακας Ίκερ Κασίγιας, ο αμυντικός Sergio Ramos και ορισμένοι διευθυντές του Μαδριλένιου συλλόγου συμφώνησαν – κατά τη διάρκεια γεύματος το απόγευμα της Πέμπτης - ότι κάθε παίκτης θα εισπράξει € 1,135,000 σε περίπτωση που κερδίσουν το τρέμπλ. Θα δοθεί δηλαδή το ίδιο ποσό με τη σεζόν 2009-10.

Κάθε παίκτης θα κερδίσει επίσης € 575.000 αν κερδίσουν το Τσάμπιονς Λιγκ, € 360.000 αν η Ρεάλ επανακτήσει τον Ισπανικό τίτλο του πρωταθλητή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και € 200.000 για την κατάκτηση του Copa del Rey.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει το το πρωτάθλημα της Ισπανικής Λίγκας από το 2007-08 και το τελευταίο Champions League το κατέκτησε το 2002.


http://www.gazzetta.gr/football/europe/item/

Έρχεται νέα λειτουργία αναγνώρισης προσώπων στο Facebook!


To Facebook πλέον αναγνωρίζει αυτόματα το πρόσωπό του χρήστη στις φωτογραφίες που ανεβάζει.
Το Facebook ανακοίνωσε την έναρξη μίας νέας λειτουργίας αναγνώρισης προσώπων η οποία πρόκειται να διευκολύνει τους χρήστες που βάζουν συχνά tags στις φωτογραφίες τους.

Η νέα λειτουργία αναγνώρισης προσώπων, λειτουργεί σύμφωνα με τις επισημάνσεις (tags) που έχει κάνει ο χρήστης στις φωτογραφίες του κι έτσι όταν εισάγει νέες, μπορεί και τις σκανάρει και τις αναγνωρίζει σύμφωνα με τις ομοιότητες που βρίσκει στα πρόσωπα.

Όταν ένα πρόσωπο λοιπόν αναγνωριστεί τότε, η μηχανή προτείνει στο χρήστη το ίδιο tag με την φωτογραφία που βρήκε ομοιότητα.

Όσοι χρήστες πιστεύουν οτι οι manual επισημάνσεις είναι βαρετές, τότε η νέα λειτουργία θα τους κάνει να χαρούν πολύ.

Τέλος όποιος χρήστης δεν θέλει να εμφανίζεται το όνομά του στις αυτόματες προτάσεις, μπορεί απλά να ρυθμίσει ανάλογα το λογαριασμό του.

Όπως με κάθε νέα λειτουργία του Facebook έτσι και με αυτή, για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ ενώ σταδιακά θα είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες χώρες.

newsit.gr
http://www.i-reportergr.com/2010/12/facebook_1487.html

ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ !...


Το περίπτερο το κληρονομήσαμε άμα την αναχώρηση της πεθεράς για την …κόλαση, στις αρχές του 2009. «Το αφήνω στην κόρη μου, για να βγάλει κανα Ευρώ για την οικογένειά της, μιας κι ο αχαϊρευτος, που παντρεύτηκε ό,τι βγάζει το φέρνει ίσα – ίσα, μόνος του !...», έγραψε η κωλόγρια στη διαθήκη της. Πήρα …προίκα, μετά από 25 χρόνια γάμου !...

Κι όμως, όπως τόχα προβλέψει, η κληρονομιά, στην πορεία, έφερε περισσότερα προβλήματα στην οικογένεια, αντί να λύσει τα υπάρχοντα, καθώς ξέμεινα, τελείως από γυναίκα ! Η Τασία, θεωρώντας το ιερή υποχρέωση προς τη μάνα της, θρονιάστηκε στο περίπτερο, 24 ώρες το 24ωρο κι από δω πάει ο άνδρας της κι από κει τα παιδιά μας…

Με τα λεφτά που έβγαιναν να μην ανταποκρίνονται σε τίποτα στους κόπους και στις συνέπειες, που είχε η εκμετάλλευση του προικώου περιπτέρου, δεν άργησε πολύ να διαμορφωθεί και να καρφωθεί η ιδέα για την πώλησή του : το, «πρέπει να το ξεφορτωθούμε αυτό το διάολο, θα μας αλλοτριώσει, τελείως !...», ξεκίνησε ως σκέψη και μεταλλάχτηκε σε κάθετη απαίτηση. Δυστυχώς το δόγμα «η ιστορία της οικογένειάς μου δεν πουλιέται…», της Τασίας, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, για την επίτευξη του στόχου.

΄Ηταν το βράδυ της 4ης Οκτώβρη του 2009, που φάνηκαν τα πρώτα ρήγματα στην συζυγική ξεροκεφαλιά. Γυρίζοντας όλοι, από την επινίκια εκδήλωση στο εκλογικό κέντρο κι αφού τακτοποιήσαμε τις πράσινες σημαίες και τα λάβαρα στο πατάρι, (για μελλοντική χρήση…), καθήσαμε στην τραπεζαρία για ν΄ απολαύσουμε τ΄ αρνίσια παϊδάκια πούχαμε πάρει από την ψησταριά του Ζαχαρία…
«Λοιπόν, σύντροφε γιε μου και συντρόφισσες γυναίκα και κόρη, το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην εξουσία κι όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα θ΄ αλλάξουν για μας. Τα πέτρινα χρόνια τελείωσαν και μια νέα εποχή αρχίζει !...».

Επειδή έβλεπα πως το ψητό στο τραπέζι απορροφούσε όλο το ενδιαφέρον της οικογένειας, προτίμησα ν΄ αφήσω το δικό μου «ψητό» γι αργότερα και σήκωσα το ποτήρι μου : «στη νίκη μας !...», πρότεινα ρουφώντας το παγωμένο ροζέ κρασί…
Η ανυπομονησία του υιού, ήταν που μούδωσε την αφορμή να επανέλθω : «πατέρα, κάτι πήγες να πεις, προηγούμενα, και σταμάτησες…».
«Ναι, πράγματι… ΄Ελεγα, λοιπόν, πως τώρα με την καινούργια κυβέρνηση, εγώ θα τακτοποιηθώ, θα πάρω προαγωγή και θέση, άρα και περισσότερα λεφτά. Εσείς θα βοηθηθείτε να βρείτε δουλειά και να χαράξετε την πορεία σας… Είναι περιττό και ανώφελο να εξακολουθήσει η ταλαιπωρία και το μαρτύριο της μάνας σας στο κωλοπερίπτερο !».
Αντιλήφθηκα κόμπιασμα και φόρτσαρα :
«Ας το πουλήσουμε, επιτέλους !... Κι εσύ να ησυχάσεις κι εμείς να ξαναβρούμε τη σύζυγο και τη μητέρα…».
«Να το ψάξουμε και βλέπουμε…».
«Τι να δούμε ;».
«Τη δική σου πρόοδο, ας πούμε. Τα δυο πράγματα θα πρέπει να γίνουν παράλληλα, έτσι δεν είναι ;».
Συμφώνησα, όντας υπερβέβαιος για τα επερχόμενα…
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Μπαίνοντας ο καινούργιος χρόνος, το 2010, κάτι άρχισε να μου μυρίζει, μ΄ όλα όσα ακούγονταν και παίζονταν για την κατάσταση της οικονομία, αλλά δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία. Ούτε παραξενεύτηκα και από την καθυστέρηση που παρουσιάζονταν στη δουλειά, ως προς την «αποκατάσταση των αγωνιστών κατά της δεξιάς»…
Αμέριμνος και ανυποψίαστος, σε συνεργασία με τον φίλο μου τον Μίλτο, είχα κάνει τις κρούσεις μου για το περίπτερο, είχα πάρει τις προσφορές κι είχα τοποθετήσει το όλο ζήτημα σε θέση stand bay.

Τα κρεμμύδια μ΄ έκαψαν με τα πρώτα μέτρα του Μαρτίου, ενώ με εκείνα του Μαϊου τσουρουφλίστηκα, όχι τόσο για τη μείωση των μισθών (εμένα, άλλωστε δεν με πιάνανε), αλλά με την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τη φασαρία που ακολούθησε από τους περιπτεράδες, για τη μείωση του τζίρου και των κερδών τους.
Το ενδεχόμενο να χαλάσει η δουλειά, δηλαδή η πώληση του περιπτέρου της πεθεράς, μου προκαλούσε άγχος, ταραχή και θυμό.

Στο οικογενειακό συμβούλιο, κάποια μέρα του Αυγούστου, ξανασυζητήσαμε το θέμα κι είναι αλήθεια πως βρέθηκα σε δύσκολη θέση, καθώς με την πουστοκατάσταση που είχε διαμορφωθεί, ούτε προαγωγή είχα πάρει, ούτε αύξηση είχα δει στο μισθό μου.
«Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν σε ευνοούν…», μου τόριξε η Τασία, με αρκετή δόση ειρωνείας…
«Θ΄ αλλάξουν τα πράγματα», ξεφύσησα μ΄ όση αισιοδοξία μπόρεσα να βρω μέσα μου…
Είχαμε μπει στην τελική ευθεία για τις περιφερειακές εκλογές, που φάνταζαν στο μυαλό μου σαν την καμπή στα γεγονότα και τις εξελίξεις και με την προσμονή της «αλλαγής στην αλλαγή», ρίχτηκα και πάλι στον αγώνα.
Μόνο που αυτή τη φορά ήμουνα μόνος μου : η γυναίκα μου απείχε, διαμαρτυρόμενη για τα φορολογικά μέτρα που έπλητταν τους περιπτεράδες, τα δε παιδιά μου στρατεύτηκαν στον αντάρτη υποψήφιο περιφερειάρχη, μιας και επί ένα χρόνο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν μπορέσει να βρουν δουλειά. Αυτή τη φορά οι σημαίες δεν κατέβηκαν από το πατάρι και η νίκη δεν γιορτάστηκε με παϊδάκια και ροζέ κρασί…

Στηριζόμενος στις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για μη περαιτέρω μειώσεις των μισθών, άρχισα να κάνω νέους υπολογισμούς, λαμβάνοντας ως ενισχυτικό στοιχείο για την πώληση του κωλοπεριπτέρου και την επελθούσα πτώση των εισπράξεων.
Έκανα ένα νέο γύρο στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι, ναι μεν, είχαν ρίξει τις προσφορές τους, αλλά εξακολουθούσαν να ενδιαφέρονταν…

Ο ταμπλάς με τη μείωση των αποδοχών μου κατά 37%, μου ΄ρθε κατακέφαλα και μου ΄κοψε ήπατα και ελπίδες. Για τρεις μέρες μου κόπηκε κι η λαλιά… «Πέρασε ένα ισχυρό σοκ…», αποφάνθηκε ο τρελλόγιατρος που φέρανε στο σπίτι… Σιγά τη διαπίστωση !...

Την τέταρτη μέρα, σαββατόβραδο, η οικογένεια με φώναξε στην τραπεζαρία για να φάμε και να συζητήσουμε. Αυτή τη φορά τα παϊδάκια και το κρασί ήταν εκεί και οι αποφάσεις της Τασίας και των παιδιών, είχαν παρθεί :
«Τα παιδιά, είδαν κι απόειδαν και σκέφτηκαν ν΄ ασχοληθούν εκείνα με το περίπτερο. Θα δουλεύουν με βάρδιες, εναλλάξ και θ΄ απελευθερώσουν τη μάνα τους, προκειμένου να γυρίσει στον άντρα της !...».
Η φωνή μου ξανάρθε, μαζί με δάκρυα, αυτή τη φορά. Ένα παράξενο συναίσθημα με συνεπήρε, που όμως δεν έκατσα, καν, να το αναλύσω.
Ενστικτωδώς σήκωσα το ποτήρι για τσούγκρισμα και τελείως αυθόρμητα φώναξα : «ευτυχώς, που δεν πούλησα το περίπτερο !...».

Κι όμως, πρόκειται για ιστορία πραγματική !
http://logoplokies.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html

Τα μυστικά του ποδοσφαίρου... διά ποδός Tasha



Τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να είναι «άσχετες» με τη μπάλα καταρρίπτει το σέξι μοντέλο, Tasha-Nicole. Η μελαχρινή καλλονή κάνει τρομερά κόλπα με τη μπάλα και μάλιστα φοράει ψηλοτάκουνα!

Δείτε τα κόλπα της Tasha-Nicole στο video που ακολουθεί:



http://www.zougla.gr/

Δείτε τις 10 πιο σέξυ συντρόφους ποδοσφαιριστών για το 2010!

πηγή:http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/12/10-2010.html



2. Βικτόρια Μπέκαμ (Ντέιβιντ Μπέκαμ -Λος Άντζελες Γκάλαξι)

3. Ολάλα Ντομίνγκες (Φερνάντο Τόρες - Λίβερπουλ)

4. Ναγκόρε Αραμπούρου (Τσάμπι Αλόνσο - Ρεάλ Μαδρίτης)

5. Σάρα Καρμπονέρο (Ίκερ Κασίγιας - Ρεάλ Μαδρίτης)

6. Άλεξ Τζέραρντ (Στίβεν Τζέραρντ - Λίβερπουλ)

7. Καρολίνε Σέλικο (Κακά - Ρεάλ Μαδρίτης)

8. Κόλιν Ρούνι (Γουέιν Ρούνι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

9.Μάμεν Σανθ (Ραούλ -Σάλκε)

10. Γιολάντε Σνάιντερ Καμπάου (Γουέσλι Σνάιντερ - Ίντερ)