Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στρος Καν: Αναγκαία η ευρύτερη δυνατή στήριξη των αλλαγών

«Το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε "κρίσιμο σταυροδρόμι", καθώς η επιτυχία του εξαρτάται από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών εντός των επόμενων μηνών», τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.
«Η χώρα μπορεί να πετύχει αν υπάρχει η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στις αλλαγές που προωθούνται», συμπληρώνει.
«Θα εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει», υπογραμμίζει ο. Στρος Καν, ανοίγει ένα «παράθυρο» για αλλαγές στο Μνημόνιο και επαναλαμβάνει ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , αλλά χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη «σοβαρή» και υπογραμμίζει την ανάγκη συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα οικονομίας Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα στο 2011 και προσθέτει πως «τα επόμενα χρόνια από το 2012 και μετά, θα είναι χρόνια ακόμα ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που βέβαια είναι ουσιαστικό για την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Ο κ. Ρεν δηλώνει ότι ότι τον εξέπληξε θετικά η πολιτική βούληση για την αναμόρφωση της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, ήταν πολύ ισχυρότερη απ΄ότι περίμενε, αλλά επαναλαμβάνει ότι «είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και να μη διολισθήσει σε καμιάς μορφής επανάπαυση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου