Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ Η ΧΩΡΑ


Γενική πανελλαδική, πανεργατική απεργία κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου σε απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Οι ενώσεις και ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι με ενωτικούς αγώνες και δράση θα ακυρώσουν στην πράξη τις αντεργατικές ρυθμίσεις, θα αποκρούσουν τις επιθέσεις στα δικαιώματά τους.
»Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, διευρύνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία».
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς:
•    Αεροσκάφη: Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις τόσο της Olympic Air όσο και της Aegean Airlines λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Οι ελεγκτές απεργούν από τις 00:01 της Τετάρτης ώς τις 24:00 της ίδιας ημέρας.
•    Τρένα: Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού.
•    Στην Αθήνα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το Μετρό και οΗΣΑΠ από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το τραμ από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Τετράωρη στάση εργασίας στα ταξί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
•    Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία καθώς θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
•    Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το προσωπικό του ΙΚΑ, του ΕΚΑΒ όπως και οι οδοντίατροι.

Δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια λόγω 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν κατέλθει από την Τρίτη σε 48ωρη απεργία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης καθώς και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». Για το λόγο αυτό δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_814.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου