Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Γιουρόπα Λιγκ, Πέμπτη (22:05, ΑΝΤ1): ΑΕΚ-Ζενίτ Χιμένεθ: Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία


Μπορεί να περνάει και με ισοπαλία απόψε η ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι η ομάδα του θα παίξει και θέλει τη νίκη κόντρα στη Ζενίτ. Λόγω της απεργίας των ΜΜΕ, ερωτήσεις στον Ισπανό προπονητή
Είμαι 35 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν ξέρω πώς κάποιος μπορεί να αγωνιστεί με στόχο την ισοπαλία. Εμείς θέλουμε τη νίκη” είπε ο Χιμένεθ, απαντώντας στο ερώτημα αν η ΑΕΚ παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς για την ισοπαλία.

Ο Χιμένεθ ήταν απολαυστικός στις ατάκες του. Στο ερώτημα πως προετοιμάστηκε κι αν είδε από dvd τη Ζενίτ είπε: “Δεν μπορώ να πω ότι έκανα κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία από τη συνηθισμένη. Είδαμε όλα τα τελευταία παιχνίδια, όπως κάνουμε πάντα. Α, είδα και το DVD της ταινίας “Ο Μονομάχος”!”

Έπλεξε το εγκώμιο του (απόντα) Κερζακόφ, τον οποίο γνωρίζει και από την κοινή τους θητεία στη Σεβίλη, όπου όμως ο Ρώσος δεν προσαρμόστηκε και έπαιξε ελάχιστα: “Τον θεωρώ έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχω δει. Όμως ήταν δύσκολο να συνηθίσει το ποδόσφαιρο στη Σεβίλλη, ενώ και για τον ίδιο δεν ήταν εύκολο να παίξει μαζί με τον Κανουτέ και τον Λουίς Φαμπιάνο. Πιστεύω όμως πως θα μπορούσε να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Αν αγωνιζόταν απέναντί μας θα μας δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά είμαι βέβαιος πως και ο Μπουχάροφ που θα πάρει τη θέση του θα καλύψει επάξια το κενό του. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει rotation και σίγουρα η Ζενίτ θα παραταχθεί με μία πολύ δυνατή ομάδα”

Ο Χιμένεθ απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στον κόσμο της ΑΕΚ να έχει μαζική παρουσία απόψε στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο αρκετοί παράγοντες (απεργία μέσων μεταφοράς, προχωρημένο της ώρας και καιρικές συνθήκες) δυσχεραίνουν τη μετάβαση των φίλων της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Υπάρχει σκέψη στη διοίκηση να ναυλώσει πούλμαν από διάφορα σημεία, για να διευκολύνει έτσι τη μετάβαση οπαδών που δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Η ΑΕΚ αναμένεται να παίξει με τους Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελα, Μανωλά, Δέλλα, Ντιόπ, Μάκο, Καφέ, Σκόκο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου