Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο ανθρακωρυχείο


Τους 43 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο στο μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Την ίδια ώρα τουλάχιστον 47 άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι και αυτοί βρίσκονται μέσα στο ανθρακωρυχείο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην περιοχή του Κεμέροβο και αναμένεται να μεταβεί στο ανθρακωρυχείο Ρασπαντσκάγια για να επιβλέψει την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των αγνοουμένων. 

Η πρώτη έκρηξη μεθανίου στο ορυχείο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που στις στοές εργάζονταν 370 ανθρακωρύχοι. Λίγες ώρες αργότερα, μετά την άφιξη των διασωστών, σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και σε αυτήν συμμετέχουν 720 διασώστες με 104 οχήματα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχει δώσει εντολή να μην σταματήσει η επιχείρηση «μέχρι να μάθουμε πώς έγινε αυτό και να βεβαιωθούμε ότι ελήφθησαν όλα τα δυνατά μέτρα».

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3569:rising-death-toll-in-coal-mine&catid=52:world&Itemid=79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου