Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Κίτρινες» επενδύσεις 
10 εκατομμυρίων
Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόθεση της κινεζικής κυβέρνησης να αγοράσει ελληνικά ομόλογα όπως δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Πεκίνο και Αθήνα υπέγραψαν περισσότερες από 10 συμφωνίες σε ναυτιλιακό, εμπορικό και τουριστικό επίπεδο.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως η διεθνής ύφεση δεν επηρέασε τη διμερή οικονομική συνεργασία, αλλά «αντίθετα υπάρχει η βούληση για επένδυση, για εμβάθυνση της συνεργασίας μας».

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων. Γνωστοποίησε ακόμη πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Τζιαμπάο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση  έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομική κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.

«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει» συνέχισε, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη συνάντηση και την υπογραφή των 11 συμφωνιών, οι δύο πρωθυπουργοί μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το βράδυ ο κ. Παπανδρέου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο εστιατόριο του Μουσείο της Ακρόπολης.

Την Κυριακή, ο Γουέν Τζιαμπάο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=62632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου