Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Κατερίνα Λέχου-Ναταλία Δραγούμη: Αποστολή στη Γκάνα
Για το συγκινητικό ταξίδι τους στη Γκάνα μίλησαν στο περιοδικό «Hello» η Κατερίνα Λέχου και η Ναταλία Δραγούμη, Οι δυο ηθοποιοί, είναι ανάδοχες μητέρες μέσω των προγραμμάτων της «Action Aid», και μέσα από το ταξίδι αυτό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο «παιδιά τους», τον 15χρονο Φράνσις και την 7χρονη Λίντα.

Μιλώντας για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το ταξίδι αυτό, η Ναταλία Δραγούμη το χαρακτηρίζει ως «το καλύτερο της ζωής της» καθώς όπως είπε: «Βρίσκεσαι σε άλλη σφαίρα. Ήταν όλα τόσο πρωτόγνωρα!». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Λέχου που το χαρακτήρισε ως «ένα ταξίδι που σε βάζει σε σκέψεις» μιας και «το νερό που εμείς θεωρούμε δεδομένο, εκεί δεν είναι».

 Μάλιστα, όπως είπε και η Ναταλία Δραγούμη, παρά τις συνθήκες φτώχειας που συνάντησαν το ταξίδι τους είχε μια νότα αισιοδοξίας καθώς: «Οι άνθρωποι εκεί αν και ζουν σε άθλιες συνθήκες, τα μάτια τους έχουν μια ζεστασιά και το χαμόγελό τους είναι γεμάτο».

 Άλλωστε, «είναι άλλο να έχεις άποψη ιδίοις όμμασι για το τι συμβαίνει εκεί και άλλο να είσαι ανάδοχος αλλά να μην γνωρίζεις πως λειτουργεί ο μηχανισμός» δήλωσε η Κατερίνα Λέχου που θεώρησε πολύ «συγκινητική» τη στιγμή που συνάντησε από κοντά τον 15χρονο Φράνσις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους πάντως, οι δυο ηθοποιοί μοίρασαν στα μέλη των κοινοτήτων εκπαιδευτικό υλικό, έπαιξαν μαζί τους, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ παρακολούθησαν και ένα θεατρικό των παιδιών με θέμα τη φτώχεια.


Δείτε στο βίντεο εικόνες από την επίσκεψη τη Ναταλίας Δραγούμη και της Κατερίνας Λέχου, στην Γκάνα…

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου