Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Κανένα αυθαίρετο δεν γκρεμίστηκε στον Κηφισό"


Ούτε μια αυθαίρετη κατασκευή δεν μπόρεσαν να γκρεμίσουν από τον Κηφισό, οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια. 

Αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Κηφισού, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Σίσκος.

Πρόσθεσε οτι οι υπηρεσίες δεν κατάφεραν να γκρεμίσουν ακόμα και πρόχειρες κατασκευές αθίγγανων στην Άλφα ζώνη προστασίας του Κηφισού.

Ανέφερε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά τα χρήματα ξοδεύτηκαν για να ενοικιαστούν νέα γραφεία, να αποκτηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός και επίπλωση και να αποκτηθούν δύο αυτοκίνητα.

Τόνισε ότι όσες αυτοψίες και αν έγιναν σε αυθαίρετα, παρουσία εισαγγελέα, δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Ο ΣΚΑΪ άρχισε από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή εβδομάδα εκστρατείας για τον Κηφισό

Για το ζήτημα του Κηφισού μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη.

«Ο Κηφισός έχει Προεδρικό Διάταγμα από το 1994, το οποίο προέβλεπε ότι το 2004 έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί όλες οι βιομηχανίες. Ωστόσο άρχισαν σταδιακά νέες επεκτάσεις έως το 2009. Εμείς δεν θα δώσουμε άλλη παράταση. Αν χρειαστεί θα δούμε και μπουλντόζες» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Καραβασίλη.
--------------------------
Πηγή: ΣΚΑΙ



http://www.inout.gr/showthread.php?t=64103



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου