Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά


AΠΟ ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ

Απόσπασμα της ομιλίας   πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση του σ/ν του υπουργείου εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης:
Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων στο διαδίκτυο - «πρόγραμμα διαύγεια»

Είχαμε δεσμευτεί για βαθιές αλλαγές μόνιμου χαρακτήρα, αλλαγές όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους, που κάνουν τη χώρα μας να γυρίσει σελίδα, που ανοίγουν μια τελείως διαφορετική, νέα εποχή.
Όλα αυτά, αποτελούν αλλαγές, άλλες μεγάλες, άλλες μικρότερες, που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός κράτους, το οποίο λειτουργεί υπέρ του πολίτη, προασπίζεται τα δικαιώματά του και δεν είναι απέναντί του.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να αναρωτηθούμε όλοι, πόσες φορές στο παρελθόν κυβερνήσεις, Υπουργοί, βουλευτές, είπαν τη φράση «να χυθεί άπλετο φως». Πόσοι είπαν τη φράση «διαφάνεια παντού».
Η λειτουργία του κράτους, είπαμε πολλές φορές, πως είναι η ρίζα του προβλήματος, ο μεγάλος ασθενής. Όχι δεν είναι το κράτος πρόνοιας.
Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, αν όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση ήταν ανοικτές, προσβάσιμες στους πολίτες.
Θα τολμούσε ποτέ κάποιος Υπουργός να προβεί σε πολυέξοδες ανακαινίσεις των γραφείων του, εάν έπρεπε πρώτα να αναρτήσει αυτή την απόφαση στο διαδίκτυο;
Θα πρέπει ο πολίτης, θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά, όπως βέβαια και τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, να συμμετάσχουν ενεργά στην επισήμανση, στην ανάδειξη των αρνητικών, που θα αποκαλυφθούν και θα αποκαλύπτονται, αλλά και στη δημιουργία προτάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και προτάσεις νόμου.

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/07/bloggers-bloggers.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου