Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Παρουσίαση Λευκώματος με φωτογραφίες από τις ταινίες του σκηνοθέτη



Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Oι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  προσκαλούν τους φίλους του Κινηματογράφου και του Μιχάλη Κακογιάννη στην παρουσίαση του Λευκώματος "Μιχάλης Κακογιάννης - Κινηματογράφος" με φωτογραφίες από τη μεγάλη πορεία του σκηνοθέτη στον Ελληνικό και Διεθνή Κινηματογράφο.
Στην παρουσίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης  θα χαιρετίσει ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και για το Λεύκωμα και τον Μιχάλη Κακογιάννη θα μιλήσουν: ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Γιώργος Νανούρης και η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Σιάφκος.
Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη: Βυσσινόκηπος με τους Charlotte Rampling, Alan Bates, Katrin Cartlidge κ.α.

Στο πολυτελές λεύκωμα, από τις εκδόσεις Μίλητος, παρουσιάζεται συνολικά η δουλειά του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη, που δικαιωματικά θεωρείται αυτός που έκανε παγκοσμίως γνωστό τον ελληνικό κινηματογράφο.

 Ο Κακογιάννης, πρωτοπόρος, διαχρονικός και ευαίσθητος, είναι αυτός που με το βλέμμα του έδειξε την Αθήνα και τις λαϊκές συνοικίες, την κλειστή κοινωνία του νησιού, και  έσκυψε με σεβασμό στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.  Μέσα από τις ταινίες του έπλασε χαρακτήρες ανθεκτικούς και γνήσιους και έμειναν αξέχαστες οι  κλασικές ερμηνείες της Έλλης Λαμπέτη, της Μελίνας Μερκούρη, της Ειρήνης Παππά,  της Κάθριν Χέρμπορν, της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, της Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, του Άντονυ Κουήν, του Άλαν Μπαίητς, του Δημήτρη Χορν, του Γιώργου Φούντα, του Μάνου Κατράκη και πολλών-πολλών άλλων. Η κινηματογραφική του Στέλλα, το Κορίτσι με τα μαύρα αλλά και ο Αλέξης Ζορμπάς έγραψαν ιστορία. Κι όλα αυτά με την ευλογία του ελληνικού φωτός, όπως είχε πει ο ίδιος, με το ταλέντο των ηθοποιών μας, με την ελληνική μουσική, την πίστη στην ελληνικότητα και με ένα ζωντανό και γνήσιο σενάριο.

Στις 404 σελίδες του λευκώματος, παρουσιάζονται για πρώτη φορά, σπάνιες, ανέκδοτες φωτογραφίες από την σκηνοθετική δουλειά του Μιχάλη Κακογιάννη, με λεζάντες από λόγια ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σχόλια του ίδιου του δημιουργού.


Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Κρατήσεις: τηλ. 210 34 18 579, Δευ – Παρ  11:00-14:00, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου