Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στην Τούμπα θα κριθεί η υπόθεση πρόκριση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 του Γεώργιος Καραϊσκάκης


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το 1-1 από το κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου με κεφαλιά του Μοντεστό αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 83’ με κοντινή προβολή του Βιεϊρίνια. Τέσσερις φορές σημάδεψαν το δοκάρι οι γηπεδούχοι, εκ των οποίων οι τρεις στο δεύτερο ημίχρονο.
Διπλή απειλή για ΠΑΟΚ
Χωρίς σπουδαίες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει στην ουσία την μόνη καλή στιγμή, μόλις στο 5’, όταν ο Ρόμενταλ έκλεψε την μπάλα από τον Λίνο, σέντραρε, αλλά ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντινή απόσταση. Τα αίματα άρχισαν να ανάβουν από το 22ο λεπτό, όταν διαιτητής Τριτσώνης απέβαλλε τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Μάκη Χάβο, λόγω διαμαρτυρίας. Η απόφαση αυτή όμως δεν φαίνεται να επηρέασε καθόλου τους παίκτες Δικέφαλου του Βορρά, που απείλησαν εις διπλούν την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, αρχικά με σουτ του Σαλπιγγίδη και στην συνέχεια με απίστευτη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία που απέκρουσε με υπερένταση ο Aντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος αποτέλεσε και την μοναδική έκπληξη στις αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων.
Ο Μοντεστό με την… δεύτερη!
Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Στο 32’ όμως ο Φρανσουά Μοντέστο έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο ύστερα από σέντρα του Ριέρα και κεφαλιά-πάσα του Τοροσίδη, με δική του κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
Η φάση του 32’ έμελλε να είναι και η προειδοποιητική βολή του Κορσικανού αμυντικού μέσου. Με το παιχνίδι να μπαίνει στις καθυστερήσεις του 1ο μέρους ο Μοντέστο εκμεταλλεύτηκε την γλυκιά εκτέλεση φάουλ τον Ιμπαγάσα και με κεφαλιά (βρήκε και στον Τσουκαλά η μπάλα) έγραψε, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Κυριαρχία Ολυμπιακού
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά στο 56’ ο Χαλκιάς απέκρουσε σουτ του Ριέρα από πλάγια θέση, ενώ στο 59’ ο Μιραλάς δεχόμενος ασίστ του ισπανού, πλάσαρε, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις αλλά δεν είχε καταφέρει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αντώνη Νικοπολίδη. Αντιθέτως η ομάδα του Πειραιά άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα κεφαλιά του Πάντελιτς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Χαλκιά.
Βιεϊρίνια και 1-1!
Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει. Ο Τσιρίλο πραγματοποίησε βαθειά μπαλιά, ο Βιεϊρίνια βγήκε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και με υποδειγματικό κοντρόλ και προβολή, ισοφάρισε σε 1-1.
Έπεσε... στα δοκάρια!
Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Δικέφαλου του Βορρά και κατά των πειραιωτών, που ήθελαν ένα δεύτερο γκολ. Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ, κυρίως λόγω των δοκαριών που σταμάτησαν στο 87’ τόσο τον Ζαϊρί όσο και τον Τοροσίδη. Το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ να αποδρά με τον 1-1 από την έδρα του Ολυμπιακού και να αποκτά το προβάδισμα για την πρόκριση, που θα κριθεί στην Τούμπα (2 Φεβρουαρίου).

http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου